marillion, on May 7 2009, 14:13, said:
Виж как лека-полека сближаваме мненията си.
Ето какво изкопах в тубата. За жалост не успях да намеря качествени записи на нещо от DSOTM, но и класиката Comfortably Numb ще свърши работа. Предлагам ти две изпълнения на тази класическа композиция - едното е на DT, а другото на специално създадената за целта трибют група The Australian Pink Floyd Show. Не казвам, че изпълнението на DT е слабо, казвам, че не това изпълнение е способно да ме разплаче, така както го правят Дейв, Родж, Ник и Рик. Финалното соло на Петручи е меко казано неубедително, разваля магията веднъж чута и набита в съзнанието ти завинаги в изпълнение на Дейв. Австралийците обаче го могат това нещо, вервай ми, на живо са убийствени, професионалисти до мозъка на костите си...
Dream Theater
TAPFS
Жорж, изгледах внимателно клипа на Австралийците и изслушах изпълнението на Тиътър, макар че 1-2 пъти съм го глушал вече. Та какво ми е мнението:
Да, Тиътър звучат неубедително. Вижда се, че концерта е правен за забавление, а не за предаване на максимално близко до оригинала звучене или за да заплени на нова сметка старите фенове на Флойд.
Австралийците... браво, чудесно изпълнение. Бърка ти някъде дълбоко, но...
Това шоу е оттренирано хиляди пъти. Идеята му е такава. Да събуди старите чувства в душата на редовия Флойд фен. Виж сцената, та нима не имитира сцената на турнето PULSE? Да, не е толкова помпозна, но прилича на нея. Бак вокалистките, нямаше ли ги и тях в концертите на Флойд? Ами сценичното повечение на Вокалистите? Нима не имитират като сценично поведение Уотърс и Гилмор?Вокалистите имитират оригинала. Солото, супер, разчупено е, но не е импровизация, а заучено и отработено с всяка нота. Тия хора са трибют на Флойд, до върховете на пръстите си, до корена на косата си. И единствената цел е да ти вземат стотинките, като за малко ти дават възможност да се докоснеш до мечтата си, която уви никога няма да видиш в истинския и и неподправен блясък.
Освен това мисля, че умишлено си избрал по-слабото изпълнение от тия на Тиътър. Я виж
това н е ли по-добре?
Edited by Svil, 07 май 2009 - 21:12 .