Змей Горянин, on May 11 2009, 12:35, said:

Dimmu Borgir в Каварна за "Thrash till Death 2009"15.08.2009г. - стадион "Калиакра"
Started by Ozzy, май 07 2009 09:33
209 replies to this topic
Posted 11 май 2009 - 11:47
Мястото на Motley Crue по отношение на глем рока е съпоставимо с мястото на Dimmu Borgir по отношение на екстремизма - и двете банди са първостепенни за съответната сцена. Blind Guardian никога не са били първостепенни за която и да е сцена, освен за сцената на англоезичните групи от немски произход, които се изявяват в областта на традиционния мелодичен хеви пауър.
Така е то.
Posted 11 май 2009 - 11:59
georid, on May 11 2009, 12:47, said:
Мястото на Motley Crue по отношение на глем рока е съпоставимо с мястото на Dimmu Borgir по отношение на екстремизма - и двете банди са първостепенни за съответната сцена. Blind Guardian никога не са били първостепенни за която и да е сцена, освен за сцената на англоезичните групи от немски произход, които се изявяват в областта на традиционния мелодичен хеви пауър.

... Through dreams I influence mankind...
Posted 11 май 2009 - 20:47
Спорът ми омръзна честно казано.
Всички се захванаха с второразрядната група и с Blind Guardian. Само Георид излезе за малко от рамките и спомена Мотлей. Защо никой не каже нещо за Скорпионс или Тиътър? На техния фон Диму Боргир бледнеят. Ама видиш ли Гардиън били еди какви си. Защо първо се хвърлиха някакви твърдения напосоки, а след като ги оборих, никой повече не ги споменава, а се захвахте за най-субективното, а именно кой бил по-голям за феновете?
Каза се, че Гардиън не са били никога хедлайнер, да ама са били. Фест дори имат на тяхно име. С огромна публика. Моите уважения към Боргир, но се съмнявам, че те с техните "колосални" продажби са събирали сами толкова публика на едно място. Преди да се пише наизуст е хубаво все пак да се проверят фактите.
Изначално колегата Jugulator, спомена продажби в Европа, Георид ги изнесе към Щатите. НИщо не се казва за Япония, където хеви и пауър метъла имат традиционно по-сериозни позиции, а музикалният пазар е един от най-силните и развитите. Както казах в едно предно мнение регионално фен масата е различна и е трудно съпоставимо да кажеш, че някой е по-голям от друг, ако сравняваш продажби в различни региони.
Да оставим все пак Гардиън, искам да чуя сравнение между Диму Боргир и другите групи?
И пак казвам, изобщо нямаше да се стигне до този спор, ако не беше великата простотия, че групите на феста били слаби. И това от човек дето не може още да пише.
Всички се захванаха с второразрядната група и с Blind Guardian. Само Георид излезе за малко от рамките и спомена Мотлей. Защо никой не каже нещо за Скорпионс или Тиътър? На техния фон Диму Боргир бледнеят. Ама видиш ли Гардиън били еди какви си. Защо първо се хвърлиха някакви твърдения напосоки, а след като ги оборих, никой повече не ги споменава, а се захвахте за най-субективното, а именно кой бил по-голям за феновете?
Каза се, че Гардиън не са били никога хедлайнер, да ама са били. Фест дори имат на тяхно име. С огромна публика. Моите уважения към Боргир, но се съмнявам, че те с техните "колосални" продажби са събирали сами толкова публика на едно място. Преди да се пише наизуст е хубаво все пак да се проверят фактите.
Изначално колегата Jugulator, спомена продажби в Европа, Георид ги изнесе към Щатите. НИщо не се казва за Япония, където хеви и пауър метъла имат традиционно по-сериозни позиции, а музикалният пазар е един от най-силните и развитите. Както казах в едно предно мнение регионално фен масата е различна и е трудно съпоставимо да кажеш, че някой е по-голям от друг, ако сравняваш продажби в различни региони.
Да оставим все пак Гардиън, искам да чуя сравнение между Диму Боргир и другите групи?
И пак казвам, изобщо нямаше да се стигне до този спор, ако не беше великата простотия, че групите на феста били слаби. И това от човек дето не може още да пише.
Posted 11 май 2009 - 21:13
На мен също ми омръзна от този глупав спор,тези които харесват боргир ще отидат,както и тези които харесват Guardian,Scorpions,Motley Crue, Cynic,Dream Theater.Тази година има за всекиго по нещо,някои ще отидат на рок феста други на траш феста а трети тези като мен
ще отидат и на двете.

Posted 11 май 2009 - 21:56
Свил, само ти си мислиш, че си оборил твърдението, че Dimmu Borgir не са второразрядна групичка. Сравненията главно ти си ги правиш.
Posted 11 май 2009 - 22:57
Двата поста на georid май са най-съдържателни и обосновани до момента.
Моите уважения към Свил, но и аз не виждам да е оборил твърденията. Не смятам, че с най-основния аргумент - че Гардиън са хедлайнери на организиран от тях самите фестивал - по някакъв начин нещата се променят в тяхна полза.
Но наистина спорът вече става безсмислен. Както казва Evil14, ще се кефим и на двете събития и това е
Пък и всеки ще си прецени коя банда е най-силна на живо.
Моите уважения към Свил, но и аз не виждам да е оборил твърденията. Не смятам, че с най-основния аргумент - че Гардиън са хедлайнери на организиран от тях самите фестивал - по някакъв начин нещата се променят в тяхна полза.
Но наистина спорът вече става безсмислен. Както казва Evil14, ще се кефим и на двете събития и това е

Posted 12 май 2009 - 06:32
Явно пак не четете! Не оборвам твърдението, признах си го като грешка. Написах няколко факта, които обориха ваши твърдения, но те така или иначе нямат тежест, за това кой е по-голям. Питам защо всички скочихте на сравнението с Гардиън и оставихте другите групи назад? Защото там сравнението не е от полза на Диму Боргир! Общо взето пише се това, което е удобно за доказване на тезата, като гледам. А аз лично се хванах за Гардиън, защото като информация съм най-запознат с тях. И това, което доказах е не, че са по-големи, а че тук се пишат глупости, без да се проверяват фактите.
И към Георид, снощи пропуснах да питам - защо за Диму Боргир комерсиалния успех е нещо толкова положително, а в други теми, за други групи се изтъква като минус?
Приключвам с темата.
И към Георид, снощи пропуснах да питам - защо за Диму Боргир комерсиалния успех е нещо толкова положително, а в други теми, за други групи се изтъква като минус?
Приключвам с темата.
Edited by Svil, 12 май 2009 - 06:38 .
Posted 12 май 2009 - 08:20
Чакайте малко, с'я.
Кога е имало и е можело да има сравнение между хедлайнърите на ТТД и КРФ?!?
Че дори и миналата година КРФ-то "открадна" Слейър на ТТД.
То и в глобален мащаб не могат да се сравняват екстремни фестивали с "общоцелеви". Все едно да сравняваме хедлайнърите на "Парти.Сан Оупън Еър" и "Вакен Оупън Еър"...
Кога е имало и е можело да има сравнение между хедлайнърите на ТТД и КРФ?!?
Че дори и миналата година КРФ-то "открадна" Слейър на ТТД.
То и в глобален мащаб не могат да се сравняват екстремни фестивали с "общоцелеви". Все едно да сравняваме хедлайнърите на "Парти.Сан Оупън Еър" и "Вакен Оупън Еър"...
WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 12 май 2009 - 08:21
Svil, on May 12 2009, 07:32, said:
Питам защо всички скочихте на сравнението с Гардиън и оставихте другите групи назад? Защото там сравнението не е от полза на Диму Боргир! Общо взето пише се това, което е удобно за доказване на тезата, като гледам. А аз лично се хванах за Гардиън, защото като информация съм най-запознат с тях. И това, което доказах е не, че са по-големи, а че тук се пишат глупости, без да се проверяват фактите.
Приключвам с темата.
Приключвам с темата.
Ако отново допуснем, че такова съпоставяне изобщо има някакъв смисъл, то се опасявам, че не бихме могли да определим Dimmu Borgir като второстепенни спрямо Blind Guardian. Тъкмо обратното.
Ако разбираме "второстепенен" като подредба по количествени показатели (продажби), то подкрепих с факти, които намерих. В интерес на истината се изненадах, че Dimmu Borgir имат цели два албума в Billboard Top 200 и албум в European Top 100. За Blind Guardian не се изненадах, че нямат, защото обратното наистина би било изненада.
По принцип е рядкост неанглоезична (по майчин език) група да пробие на световната сцена. Дори за голяма държава като Германия изключенията са цифром и словом 2 (две) - Rammstein и Scorpions. Accept правят краткотраен пробив в началото на 80-те, а Helloween - в края на десетилетието, когато дори успяват да подпишат със световен лейбъл (EMI). За кратко. Останалите немски артисти са по-скоро от култово значение, за определен и ограничен кръг от почитатели - независимо дали говорим за авангардната сцена (Kraftwerk, Can, Tangerine Dream), за танцувалния поп (Modern Talking, CC Catch, Sandra) или за хеви/пауър (Rage, Primal Fear, Gamma Ray, Blind Guardian). За немския траш да не говорим.
В това отношение Dimmu Borgir са група с осъществен световен пробив, гордост за малка Норвегия, тъй както Sepultura са (бяха) гордост за огромна Бразилия.
Ако разбираме "второстепенен" като подредба по качествени показатели (влияние, историческо значение, ала-бала), то тук изобщо няма върху какво да стъпим, за да съпоставяме и евентуално да спорим. Dimmu Borgir извеждат до мейнстрийм един по определение ъндърграунд жанр. Blind Guardian са една от няколкото равнопоставени англоезични германски групи от нишата хеви/пауър. Ако трябва да опитаме съпоставяне по значение за съответните жанрове (разглеждани по-широко), то Dimmu Borgir бих съпоставил с Manowar да кажем.
Dimmu Borgir са ABBA на блак метъла.
Така е то.
Posted 12 май 2009 - 09:40
Не разбрах защо задачата е Blind Guardian, след като в откриващия си пост по темата аз говоря И за Dream Tehater, Scorpions, Motley Crue?
Posted 12 май 2009 - 11:17
Svil, on May 12 2009, 06:32, said:
защо за Диму Боргир комерсиалния успех е нещо толкова положително, а в други теми, за други групи се изтъква като минус?
Точно щях да пиша, че това е интересен въпрос и си е достоен за цяла нова тема и гледам, че днес вече са я стартирали. Предлагам да се прехвърлим там направо

Posted 12 май 2009 - 11:33
jugulator, on May 12 2009, 12:17, said:
Точно щях да пиша, че това е интересен въпрос и си е достоен за цяла нова тема и гледам, че днес вече са я стартирали. Предлагам да се прехвърлим там направо

... Through dreams I influence mankind...
Posted 21 юни 2009 - 13:39
Така де ако не известни имена то поне 2-3 банди какви да е избушляци за подгрявка трябва да има

Edited by Джуджето_GIMLY, 21 юни 2009 - 13:41 .
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!
Posted 04 юли 2009 - 10:17
А някакви слухове предположения и прогнози ? Че нещо много се позабавиха с обявяването на другите групи а ми е доста интересно и искам да знам кои са

Posted 04 юли 2009 - 12:37
.........само на тебе ли.........

Posted 04 юли 2009 - 12:48
AngelFrost, on Jul 4 2009, 11:17, said:
А някакви слухове предположения и прогнози ? Че нещо много се позабавиха с обявяването на другите групи а ми е доста интересно и искам да знам кои са 

It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!
Posted 04 юли 2009 - 15:29
От известно време се говори, че ще са още няколко български групи - няма пари за чужди, но не мисля да споменавам спряганите имена, докато не се договори нещо конкретно.
On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users