Jump to content

Dimmu Borgir в Каварна за "Thrash till Death 2009"15.08.2009г. - стадион "Калиакра"

209 replies to this topic

#181 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 август 2009 - 14:36

View Postalice, on Aug 24 2009, 15:29, said:

Като например всеки да върши добре това, което му е работата :drinks:
Аз, да речем, съм специалист по ликвидност. Досега не са се оплаквали от мен шефовете, което ще рече, че си върша добре работата :metal:
I don't know how I managed it...

#182 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 24 август 2009 - 15:22

View PostOzzy, on Aug 24 2009, 15:36, said:

Аз, да речем, съм специалист по ликвидност. Досега не са се оплаквали от мен шефовете, което ще рече, че си върша добре работата :drinks:
Мъничко се фукаш, ми се чини :metal:

#183 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 август 2009 - 15:47

View PostSvil, on Aug 24 2009, 16:22, said:

Мъничко се фукаш, ми се чини ;)
Напротив. Просто намеквам, че за разлика от останалите музикални медии (или от голямата част от тях), членовете на Катехизис са хора, които имат своите професии. Сайта не им е работа. Той им е хоби. И колкото и нескромно да звучи, аз смятам, че за хора на които това им е хоби, се справяме меко казано добре. Така че, ако някой и друг репортаж, ревю, статия или интервю не се е получило кой знае колко добре, това не би трябвало да е повод за злобеене, обиждане, заяждане или мега критики. Поне така си мисля аз.
За разлика от Тангра, Автора, ЗиРок, Строежа и т.н. ние не работим рок журналистика. Ние правим такава в свободното си време. Защото сме фенове ;)
Умишлено не споменавам ПроРок, защото част и от техния екип не се занимава само със списанието, ами си имат отделна работа хората. Друг е въпроса, че в голямата си част материалите в Катехизис и ПроРок не могат да се сравняват по никакъв начин. Лично мнение. :)
И това всичкото го казвам не като оправдание. Просто в много хора битува мнението, че ние по цял ден седим и се чудим какво мъдро ревю/репортаж/статия/интервю да измъдрим. А не е така :no: Имаме си 8 часов работен ден. След това започваме да мъдруваме :yes:
Хубаво е и критикуващите да имат предвид, че съвсем не е лесно нещо имайки 8 часов работен ден и постоянна работа (а някои от нас и семейства, деца), да:
- намираш време;
- си уреждаш отпуска;
- осигуряваш финанси
и т.н. за да може на нашия сайт действително да присъстват НАЙ-МНОГО концертни репортажи и НАЙ-МНОГО СНИМКИ сред българските музикални медии от събитията свързани с рока у нас и чужбина.

#184 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 24 август 2009 - 16:05

Аз далеч нямах това предвид, а и няма как да не се съглася с написаното от тебе, все пак знам на какъв принцип се списват материалите :yes:

#185 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 24 август 2009 - 16:18

View PostOzzy, on Aug 24 2009, 16:47, said:

За разлика от Тангра, Автора, ЗиРок, Строежа и т.н. ние не работим рок журналистика. Ние правим такава в свободното си време. Защото сме фенове :yes:

Така е, но Вие сами поставихте много високи стандарти за материалите, които се публикуват във вашия сайт. Точно това е причината, това ревю за концерта да изпъкне със свойте проблеми. Както аз написах в по-горен мой пост "за първи път" виждам слаб материал в сайта!!! А иначе както написах на Satyr в момента сте номер едно метъл/рок онлайн медия в България, така че рок журналисти или не, аз лично очаквам от вас да продължавате в същия дух!!!

Cheers!!!

Insane in my brain

#186 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 август 2009 - 16:22

Аз не бих желал да навлизам в тематиката до колко е добър или лош въпросния материал. По-важното за мен е как може да се очаква ВСЕКИ материал да е с високо качество? Как може да се очаква ВСИЧКИ материали да са с еднакво (високо) качество? Че това къде го има? И в CNN има и силни и средни и слаби репортажи. Няма как всичко да е с еднакво ниво, при това високо :yes:
И тук идва въпроса за критиката. И моето мнение е, че ако те карат всеки месец да даваш по 5 лев за нещо и това нещо е слабо - тогава критикувай колкото си щеш. Но когато това нещо ти се поднася напълно безплатно, при това се прави от хора, на които това не им е професия, имат си друга работа и писането на подобни материали им отнема изключително много от свободното време, финансите и т.н., би трябвало критика да е в рамките на минимума и в рамките на изключително добрия тон. Така си мисля аз. Но явно греша, четейки коментарите под репортажа на сайта...

#187 Guest_alice_*

• Гости

Posted 24 август 2009 - 16:34

View PostOzzy, on Aug 24 2009, 17:22, said:

Аз не бих желал да навлизам в тематиката до колко е добър или лош въпросния материал. По-важното за мен е как може да се очаква ВСЕКИ материал да е с високо качество? Как може да се очаква ВСИЧКИ материали да са с еднакво (високо) качество? Че това къде го има? И в CNN има и силни и средни и слаби репортажи. Няма как всичко да е с еднакво ниво, при това високо :no:
И тук идва въпроса за критиката. И моето мнение е, че ако те карат всеки месец да даваш по 5 лев за нещо и това нещо е слабо - тогава критикувай колкото си щеш. Но когато това нещо ти се поднася напълно безплатно, при това се прави от хора, на които това не им е професия, имат си друга работа и писането на подобни материали им отнема изключително много от свободното време, финансите и т.н. би трябвало критика (почти) да няма. Така си мисля аз. Но явно греша...

Всъщност репликирах изказването на Сатир, че това е последният проблем на България. И поддържам тезата си, че всеки трябва да изчисти собствената си градинка, за да стане чисто и отвъд оградата.
Разбира се, въпрос по-скоро на самоуважение е какъв материал ще пуснете, а не просто "да има нещо". Мен лично хич не ме боли за репортажа, аз си бях на концерта. При все това, смятам, че имам право на мнение. Без да очаквам отговор, бил той оправдание или не. И, тейк ит ийзи. :yes:

#188 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 август 2009 - 16:38

View Postalice, on Aug 24 2009, 17:34, said:

Всъщност репликирах изказването на Сатир
А аз репликирах твоето, относно това, че всеки трябвало да си върши работата. Просто обяснявам, че това не ни е работата. Това ни е хобито.

всеки трябва да изчисти собствената си градинка, за да стане чисто и отвъд оградата.
О, точно за това няма от какво да се притесняваме. В нашата градинка е изключително чисто. Доказали сме го не веднъж. Хората знаят :no:

И, тейк ит ийзи. :yes:
По-изи не съм бил никога. :)

#189 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 24 август 2009 - 17:39

View PostOzzy, on Aug 24 2009, 17:38, said:

По-изи не съм бил никога. :yes:
Именно - така е след отпуска :no:
Пък аз не съм недоволен от репортажа, 'щото май знам кой го написа и бяхме заедно по време на целия концерт, знам и как бе писан "в движение", дори имам своя малък принос за заглавията на някои от песните :)

Edited by Blacky, 24 август 2009 - 17:40 .

...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#190 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 август 2009 - 09:01

View Postalice, on Aug 24 2009, 13:55, said:

Естествено, грешката е граматическа и се отнася до неправилно спрегнат глагол, а това спрежение се е наложило заради масовото му използване от автори като вашите.
Почнахме да си говорим наизуст. Точно при нас, ако твърдиш, че се използва "излезна", "влезна" и т. н. - масово, това ти е поредното заяждане.

Само дето аз не съм го написала в "официален репортаж от концерт", а в петминутката... А, да, и редактор си нямам, за съжаление, ама то като гледам и пичът/мацката не са се възползвали от такъв :)
Кой където има поле за изява. Но ако някой вкара довод "правописни грешки", а самият той не е изряден в това отношение, твърдейки, че нашият репортаж е "пълен с такива", това си е заяждане.

Бтв, защо "репортажът" не е подписан?
Имаме много други неподписани репортажи. Няма правило, изискващо репортажите да са подписани. Сега това ли ще е проблемът?

View PostJoey, on Aug 24 2009, 17:18, said:

Както аз написах в по-горен мой пост "за първи път" виждам слаб материал в сайта!!!
Мда :yes:
Ти го направи нормално. Просто даде оценката си, че намираш този репортаж за слаб и толкоз. Без опити за заяждане прикрито по литературно-филологически анализ. С твоето изказване нямаме проблем :no:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#191 Ahti

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 68 posts

Posted 25 август 2009 - 10:15

А не е ли време някой да се сети да махне банера за спечелването на покана за Боргир :no: :) ;) ;) :yes:

Edited by Ahti, 25 август 2009 - 10:18 .

#192 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 август 2009 - 13:15

Време е :yes:
Като ми свърши отпуската :no:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#193 Guest_alice_*

• Гости

Posted 25 август 2009 - 14:23

Satyr, моля да изтриеш акаунта ми от форума Ви, който така или иначе посещавам година на следващата.
Окончателно се убедих в липсата на хумор, докачливостта и неумението/нежеланието ти да вникваш в това, което четеш.
Останете си със здраве, щом си харесвате нивото, поддържайте го на тази "висота".

#194 Ahti

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 68 posts

Posted 25 август 2009 - 16:09

View PostSatyr, on Aug 25 2009, 14:15, said:

Време е :yes:
Като ми свърши отпуската :)
Не съм искал да те притеснявал просто отбелязах факта :)
Иначе екстра ЯКото мнение имам за "Концерта" под наслов Траш тил дет :yes:
И не спирам да си повтарям от момента в който свърши концерта, че Голямото си е голямо няма две мнения :no: :) ;) ;) :worship:

#195 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 25 август 2009 - 16:09

View Postalice, on Aug 25 2009, 15:23, said:

Satyr, моля да изтриеш акаунта ми от форума Ви, който така или иначе посещавам година на следващата.
Окончателно се убедих в липсата на хумор, докачливостта и неумението/нежеланието ти да вникваш в това, което четеш.
Останете си със здраве, щом си харесвате нивото, поддържайте го на тази "висота".
По-добре недей се обижда. Нищо положително няма да ти донесе това.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#196 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 25 август 2009 - 16:20

View PostТигър, on Aug 25 2009, 17:09, said:

Не даваш съвет на правилният човек :no:

#197 Nemesis

Tormentor of Christian Souls

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 240 posts

Posted 25 август 2009 - 16:26

Айде и аз да се похваля за този концерт!

ТОТАЛНО РАЗМАЗВАНЕ! :metal: :no:

Earth successfully erased ... :metal:

Това за мен беше най-великия концерт за тази година!!! :worship:

Още съм като в някъв сън, още ми е замаяна главата от това което видях и преживях на 15-ти... повече думи нямам... просто нямам нито думи, нито възможност за да опиша всичко ... сбъдна ми се една от най-големите мечти!

Единственото което малко или много ме разочарова е че не можах да се снимам с никой от групата...
Няколко души бяхме, които ги причакахме на мястото от където излязоха от сцената, Шаграт ми мина на по малко от метър... обаче не искаше да се снима с никой, ходеше много бързо и изглеждаше много изнервен.. не знам защо така ни отряза... Явно е бил доста изморен и изнервен и затова така избяга тъпото е че след концерта почти никой нямаше възможност да се снима точно с него защото той е отрязал и други фенове не само мен, а още по -тъпото е че все пак някои фенове са си се снимали спокойно с всеки от групата просто защото са били в техния хотел! Е на тва ако не се вика шибан късмет - това моето не е никъв късмет значи..много ме е яд и много завиждам на ония които са ги намерили в хотела им, аз нямах шанс за такова нещо защото пътувах цял ден и пристигнах чак в 19,30 в Каварна и трябваше направо да влизаме в стадиона...

НО нищо, другия път се надявам да не ми бяга така! Все пак не снимките са най важното, важно е преживяното, не ме интересува нищо освен това, че видях Боргир на живо! :metal:

А ако някой го интересува и иска да изгледя няколко клипчета - може да ме потърси във фейсбук там съм ги качила или да ми цъка на скайп, не съм скръндза :lol: и ще се радвам да ги споделя и с други фенове! :P :yes: :lol:

Edited by Nemesis, 25 август 2009 - 16:27 .

Every time this year

this dark fog will appear

up from the tombs it comes

to take one more life that

can be near ...

#198 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 25 август 2009 - 16:40

View Postalice, on Aug 25 2009, 15:23, said:

Моме/момче, тейкет изи. Много нерви, много нещо!!!

Insane in my brain

#199 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 25 август 2009 - 16:46

View PostSatyr, on Aug 25 2009, 10:01, said:

Ти го направи нормално. Просто даде оценката си, че намираш този репортаж за слаб и толкоз. Без опити за заяждане прикрито по литературно-филологически анализ. С твоето изказване нямаме проблем :no:

А, аз също грам не се обиждам. :worship: Ози по нагоре написа, че ако някой дава по 5 лв. на месец, тогава може да критикува. Отново, давам идеята, съвсем официално, направете по някакъв начин секция за дарения. Пак казвам, това мое изказване е АБСОЛЮТНО СЕРИОЗНО. Много добре знам, колко е трудно да работиш за развитието на рок/метъл културата в България, затова вижте това: Wiki

Според мен, въпреки хейтовете и нервните хора, това може да подпомогне по някакъв начин сайта. В крайна сметка дали да дадеш пари е въпрос на личен избор. Не виждам това, с какво може да Ви навреди.

Cheers!!!

Edited by Joey, 25 август 2009 - 16:47 .

Insane in my brain

#200 Guest_alice_*

• Гости

Posted 25 август 2009 - 16:47

View PostТигър, on Aug 25 2009, 17:09, said:

Точно така. :no: Не съм се обидила. Няма за какво. При едно системно неразбиране, явно причината е у мен. Не искам спорадичните ми появявания да създават дискомфорт, не искам мненията ми да засягат някого или просто да трябва да обяснявам по сто пъти какво имам предвид.
Хубав ден!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users