Jump to content

Любима траш-метъл група

210 replies to this topic

#141 ris83

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 18 posts

Posted 30 май 2010 - 22:55

SLAYER това са законодателите в траша,а иначе останалите класици са си TESTAMENT, KREATOR, SODOM. Относно МETALLICA и МEGADETH трябва да сме честни, че никога ама никога не са били 100% траш, и двете групи са имали почти от самото начало усет към по широки хоризонти в музикално, стилово, ако щете техническо отношение, иначе казано са по разнообразни от другите, за да бъдат вмъкнати в тесните рамки на траша...

#142 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 01 юни 2010 - 11:00

Най-добрите трашъри за мен са Тестамент, а Слейър не ги харесвам само и единствено заради Том Арая... Със същия успех бандата може да сложи някой овчар да вряка вместо него! Той е точно толкова надценен, колкото и Ларс Улрих. Перфектната траш банда би била следната (според мен де :rolleyes:): Вокали и ритъм китара - Джеймс Хетфилд, китара - Дейв Мъстейн, бас - Клиф Бъртън (лека му пръст), барабани - Дейв Ломбардо. Знам, че с първия си пост много хора ще почнат да ме хулят, заради това, което казах за Арая, но в крайна сметка... нали за това са форумите - да споделяме мнения :rolleyes:

Edited by Stat1c, 01 юни 2010 - 11:04 .

#143 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 01 юни 2010 - 12:10

View PostStat1c, on Jun 1 2010, 12:00, said:

Вокали и ритъм китара - Джеймс Хетфилд, китара - Дейв Мъстейн, бас - Клиф Бъртън (лека му пръст), барабани - Дейв Ломбардо.

И какво излиза след направената рекапитулация? Перфектната траш банда е съставена от:

1. Кънтри вокал,
2. Рокендрол китара.
3. Прогресив бас.
4. Джаз барабани.

Любопитно! :rolleyes: :rolleyes:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#144 Христина

послушник

• Отлъчени
  • Pip
  • 5 posts

Posted 01 юни 2010 - 12:20

Още по-любопитно е, че във въпросната дрийм траш банда няма нищо тестамент-ско, което е сочено от човека съставил мечтаната банда за най-доброто в траша.

#145 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 01 юни 2010 - 13:28

Е, Ломбардо свири една година с Тестамент ... Просто те ми звучат най-яко от всичките групи... Не приемам, че Хетфилд е кънтри певец! Той си е най-добрият вокалист от траш групите. За жалост, Металика могат да се нарекат траш само в първите два албума... В Мастър-а и Джъстис албума има траш елементи, но в никакъв случай не са такива. След това вече започват някакви странни експерименти, от които някои си признавам, че ми харесват. И не се опитвайте да ме перефразирате! Никъде не съм казал това е дрийм траш бандата или че Тестамент са най-добри. Първо казах, че на мен Тестамент ми звучат най-добре като за траш група и второ, че според мен това би била идеалната траш банда!

Edited by Stat1c, 01 юни 2010 - 13:30 .

#146 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 01 юни 2010 - 13:36

View PostStat1c, on Jun 1 2010, 14:28, said:

За жалост, Металика могат да се нарекат траш само в първите два албума... В Мастър-а и Джъстис албума има траш елементи, но в никакъв случай не са такива.
Отдавна ги говоря тези неща тук, ама няма кой да слуша :rolleyes: А ако питаш мен и за втория им албум не може да се каже, че е чист траш. Просто защото в него има няколко песни, които НЕ СА траш.
И само не мога да разбера защо изречението ти започва с "За жалост" :rolleyes: Мен ако питаш, далеч по добре би стояло "Слава Богу" :yes:
I don't know how I managed it...

#147 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 01 юни 2010 - 13:40

За жалост, защото това са може би двата ми любими албума на Металика. Иначе те са ми любимците от провъзгласените за "траш банди", от които СПОРЕД МЕН само Слейър, Тестамент, Екзодус, Оувъркил и Содом са си чистокръвни трашъри

#148 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 01 юни 2010 - 13:53

И при Testament има песни, които са минали много далеч от траша :rolleyes: Което ги прави веднага мои любимци :yes: Плюс това аз бих определил точно Чък Били за най-добре пеещият вокалист от така наречените траш групи :rolleyes:

#149 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 01 юни 2010 - 14:02

Любимата ми тема. И както винаги много разбиратели :rolleyes:
Да наречеш Джеймс Хетфийлд най-добрия певец в траша е силно преувеличено. Явно не си слушал други.
Чък Били е много, много по-добър. Но ако трябва да сложа някой на първо място, поне от познатите ми на мен, това е Eric A. ('A.K.') Knutson от Flotsam & Jetsam. Чуй песента No Place For Disgrace от едноименния албум и ще разбереш за какво говоря :rolleyes:

#150 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 01 юни 2010 - 16:42

View PostStat1c, on Jun 1 2010, 14:28, said:

Не приемам, че Хетфилд е кънтри певец!

Естествено, че Хетфийлд не е кънтри певец. Той е вокалист на най-голямата, популярната и богатата метъл група въобще.
Но, че пеенето му е повлияно от кънтрито - няма никакво съмнение. И това е нормално - почти няма роден и израстнал в Щатите музикант, който в детството си да не е нахлупвал поне за малко каубойската шапка. И съответно - в една или друга степен да не е повлиян от кънтри-блуса.

При Хетфийлд това прозира доста стабилно. Да речем - повече от при други метъл вокали. Забелязва се хем в акцента при пеене, хем не пропуска случай да накъдри терците при удължавания...или пък да префалцетира рязко в горна октава. :rolleyes:

И понякога изобщо не му се получава лошо. Особено в годините след "Черния албум", когато позакрепна като техника.

И не се опитвайте да ме перефразирате!

Просто се шегуваме. Мисля, че си личеше и от тона, и от емотиконите.

Не оставяй чувството си за хумор пред вратата на този форум, защото от време на време правим внезапни проверки...и който не си го носи - подлежи на санкция. Бутилка водка от дълбокия север. :rolleyes:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#151 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 01 юни 2010 - 17:42

Не знам... Аз на тема Металика съм малко докачлив, защото специално на Хетфилд и на Хамет са им лепвани какви ли не етикети от всевъзможни "разбирачи". А всъщност единствения човек в групата, който заслужава критики според мен е Ларс... Ноо да не обръщаме пак на за и против Металика - яки са и толкоз! А Чък Били определено е много добър, а аз пак да напомня, че всичко, което пиша си е моето мнение :rolleyes:

#152 TEMPOS

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 01 юни 2010 - 20:09

Хаха, все пак да не забравяме, че самият Хетфийлд си признава особено за началните музикални опити, че въобще не го бива за вокал :rolleyes:
От друга страна на мен винаги ми е харесвал много, а и не може да се отрече прогресът му в пеенето :П

#153 ris83

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 18 posts

Posted 01 юни 2010 - 22:12

Още един глас за Чък Били, мноооого добър вокал, за невярващите нека да чуят само първия и последния албум на TESTAMENT и тогава да говорят. От страхотни хеви-траш вокали до унищожително смазващи дет вокали, просто нищо не му се опира. :rolleyes: :rolleyes: :yes:

#154 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 01 юни 2010 - 22:18

Чък Били е един от най-мощните вокали, които съм слушал, а и вече колко години гласа му продължава да е все толкова мощен. А Хетфилд имаше страхотен спад покрай St. Anger, но сега отново навлиза в добра форма... Ще ги чуем на 22ри, а между другото се носят слухове, че точно Тестамент ще заместят Heaven & Hell!

#155 King of a Shadow

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 184 posts

Posted 02 юни 2010 - 09:27

View PostStat1c, on Jun 1 2010, 12:00, said:

, а Слейър не ги харесвам само и единствено заради Том Арая... Със същия успех бандата може да сложи някой овчар да вряка вместо него!

Том Арая е нещо като синоним на думата Хеви/Траш Метал! Няма тежка банда, на която да не пожелая подобно гърло...а на 50 години все още притежава този фанатичен глас! Нямам търпение да изминат 20те дни и да ги видя пак тия психопати!

Edited by King of a Shadow, 02 юни 2010 - 09:28 .

Things are not what they used to be
Missing one inside of me
Deathly lost, this can't be real
Cannot stand this hell I feel

#156 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 02 юни 2010 - 17:26

Няма спор, че много трещят Слейър, просто Том не е моя тип вокалист :worship:

#157 ris83

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 18 posts

Posted 02 юни 2010 - 21:45

Гласът на Том Арая е емблема на траша, може на някой да не му допада, но това е положението той винаги ще стои на челните позиции с уникалната си харизма и непоправим глас. :worship: :yes: :harhar:

#158 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 02 юни 2010 - 23:20

Легенда е, няма спор, но всеки с вкуса си! Важното е на 22ри да подкрепим всички групи, защото определено си заслужават уважението, а нашата публика знае как да накара всяка банда да се чувства на мястото си! :harhar:

Edited by Stat1c, 02 юни 2010 - 23:21 .

#159 annihilator

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 03 юни 2010 - 19:06

View Postris83, on May 30 2010, 23:55, said:

SLAYER това са законодателите в траша,а иначе останалите класици са си TESTAMENT, KREATOR, SODOM. Относно МETALLICA и МEGADETH трябва да сме честни, че никога ама никога не са били 100% траш, и двете групи са имали почти от самото начало усет към по широки хоризонти в музикално, стилово, ако щете техническо отношение, иначе казано са по разнообразни от другите, за да бъдат вмъкнати в тесните рамки на траша...
Абслоютно съгласен съм!

#160 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 05 юни 2010 - 10:38

Има ли някой тук, който никота не е лъгал?
Не, сигурен съм.
Но съм сигурен, че и около 95% от вас биха се определели, и техните приятели и роднини биха ги определели, като честни хора.
Та, значи - ако Металика и Мегадет не са 100% траш, защото не всичката им продукция е траш, то и вие не сте честни хора, защото не винаги сте казвали истината ;)

И съотношението може да не е еднакво, но е подобно. От създаването си до към началото на 90-те тези групи са повече траш, отколкото всичко друго. Излязло им е име, получило се е някакво статукво в траш сцената. И докато Металика и Мегадет (въпреки опитите им) не започнат да свирят откровено кънтри, ще си останат в категорията, дори и с някои уговорки. Така, както вие си оставате в категорията "честни хора", че даже и без уговорки :metal:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users