Любима траш-метъл група
Started by cliffburton, апр 25 2009 11:49
210 replies to this topic
Posted 30 май 2010 - 22:55
SLAYER това са законодателите в траша,а иначе останалите класици са си TESTAMENT, KREATOR, SODOM. Относно МETALLICA и МEGADETH трябва да сме честни, че никога ама никога не са били 100% траш, и двете групи са имали почти от самото начало усет към по широки хоризонти в музикално, стилово, ако щете техническо отношение, иначе казано са по разнообразни от другите, за да бъдат вмъкнати в тесните рамки на траша...
Posted 01 юни 2010 - 11:00
Най-добрите трашъри за мен са Тестамент, а Слейър не ги харесвам само и единствено заради Том Арая... Със същия успех бандата може да сложи някой овчар да вряка вместо него! Той е точно толкова надценен, колкото и Ларс Улрих. Перфектната траш банда би била следната (според мен де
): Вокали и ритъм китара - Джеймс Хетфилд, китара - Дейв Мъстейн, бас - Клиф Бъртън (лека му пръст), барабани - Дейв Ломбардо. Знам, че с първия си пост много хора ще почнат да ме хулят, заради това, което казах за Арая, но в крайна сметка... нали за това са форумите - да споделяме мнения

Edited by Stat1c, 01 юни 2010 - 11:04 .
Posted 01 юни 2010 - 12:10
Stat1c, on Jun 1 2010, 12:00, said:
Вокали и ритъм китара - Джеймс Хетфилд, китара - Дейв Мъстейн, бас - Клиф Бъртън (лека му пръст), барабани - Дейв Ломбардо.
И какво излиза след направената рекапитулация? Перфектната траш банда е съставена от:
1. Кънтри вокал,
2. Рокендрол китара.
3. Прогресив бас.
4. Джаз барабани.
Любопитно!

-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 01 юни 2010 - 12:20
Още по-любопитно е, че във въпросната дрийм траш банда няма нищо тестамент-ско, което е сочено от човека съставил мечтаната банда за най-доброто в траша.
Posted 01 юни 2010 - 13:28
Е, Ломбардо свири една година с Тестамент ... Просто те ми звучат най-яко от всичките групи... Не приемам, че Хетфилд е кънтри певец! Той си е най-добрият вокалист от траш групите. За жалост, Металика могат да се нарекат траш само в първите два албума... В Мастър-а и Джъстис албума има траш елементи, но в никакъв случай не са такива. След това вече започват някакви странни експерименти, от които някои си признавам, че ми харесват. И не се опитвайте да ме перефразирате! Никъде не съм казал това е дрийм траш бандата или че Тестамент са най-добри. Първо казах, че на мен Тестамент ми звучат най-добре като за траш група и второ, че според мен това би била идеалната траш банда!
Edited by Stat1c, 01 юни 2010 - 13:30 .
Posted 01 юни 2010 - 13:36
Stat1c, on Jun 1 2010, 14:28, said:
За жалост, Металика могат да се нарекат траш само в първите два албума... В Мастър-а и Джъстис албума има траш елементи, но в никакъв случай не са такива.

И само не мога да разбера защо изречението ти започва с "За жалост"

I don't know how I managed it...
Posted 01 юни 2010 - 13:40
За жалост, защото това са може би двата ми любими албума на Металика. Иначе те са ми любимците от провъзгласените за "траш банди", от които СПОРЕД МЕН само Слейър, Тестамент, Екзодус, Оувъркил и Содом са си чистокръвни трашъри
Posted 01 юни 2010 - 13:53
И при Testament има песни, които са минали много далеч от траша
Което ги прави веднага мои любимци
Плюс това аз бих определил точно Чък Били за най-добре пеещият вокалист от така наречените траш групи

Posted 01 юни 2010 - 14:02
Любимата ми тема. И както винаги много разбиратели 
Да наречеш Джеймс Хетфийлд най-добрия певец в траша е силно преувеличено. Явно не си слушал други.
Чък Били е много, много по-добър. Но ако трябва да сложа някой на първо място, поне от познатите ми на мен, това е Eric A. ('A.K.') Knutson от Flotsam & Jetsam. Чуй песента No Place For Disgrace от едноименния албум и ще разбереш за какво говоря

Да наречеш Джеймс Хетфийлд най-добрия певец в траша е силно преувеличено. Явно не си слушал други.
Чък Били е много, много по-добър. Но ако трябва да сложа някой на първо място, поне от познатите ми на мен, това е Eric A. ('A.K.') Knutson от Flotsam & Jetsam. Чуй песента No Place For Disgrace от едноименния албум и ще разбереш за какво говоря

Posted 01 юни 2010 - 16:42
Stat1c, on Jun 1 2010, 14:28, said:
Не приемам, че Хетфилд е кънтри певец!
Естествено, че Хетфийлд не е кънтри певец. Той е вокалист на най-голямата, популярната и богатата метъл група въобще.
Но, че пеенето му е повлияно от кънтрито - няма никакво съмнение. И това е нормално - почти няма роден и израстнал в Щатите музикант, който в детството си да не е нахлупвал поне за малко каубойската шапка. И съответно - в една или друга степен да не е повлиян от кънтри-блуса.
При Хетфийлд това прозира доста стабилно. Да речем - повече от при други метъл вокали. Забелязва се хем в акцента при пеене, хем не пропуска случай да накъдри терците при удължавания...или пък да префалцетира рязко в горна октава.

И понякога изобщо не му се получава лошо. Особено в годините след "Черния албум", когато позакрепна като техника.
И не се опитвайте да ме перефразирате!
Просто се шегуваме. Мисля, че си личеше и от тона, и от емотиконите.
Не оставяй чувството си за хумор пред вратата на този форум, защото от време на време правим внезапни проверки...и който не си го носи - подлежи на санкция. Бутилка водка от дълбокия север.

-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 01 юни 2010 - 17:42
Не знам... Аз на тема Металика съм малко докачлив, защото специално на Хетфилд и на Хамет са им лепвани какви ли не етикети от всевъзможни "разбирачи". А всъщност единствения човек в групата, който заслужава критики според мен е Ларс... Ноо да не обръщаме пак на за и против Металика - яки са и толкоз! А Чък Били определено е много добър, а аз пак да напомня, че всичко, което пиша си е моето мнение

Posted 01 юни 2010 - 20:09
Хаха, все пак да не забравяме, че самият Хетфийлд си признава особено за началните музикални опити, че въобще не го бива за вокал
От друга страна на мен винаги ми е харесвал много, а и не може да се отрече прогресът му в пеенето :П

От друга страна на мен винаги ми е харесвал много, а и не може да се отрече прогресът му в пеенето :П
Posted 01 юни 2010 - 22:12
Още един глас за Чък Били, мноооого добър вокал, за невярващите нека да чуят само първия и последния албум на TESTAMENT и тогава да говорят. От страхотни хеви-траш вокали до унищожително смазващи дет вокали, просто нищо не му се опира.

Posted 01 юни 2010 - 22:18
Чък Били е един от най-мощните вокали, които съм слушал, а и вече колко години гласа му продължава да е все толкова мощен. А Хетфилд имаше страхотен спад покрай St. Anger, но сега отново навлиза в добра форма... Ще ги чуем на 22ри, а между другото се носят слухове, че точно Тестамент ще заместят Heaven & Hell!
Posted 02 юни 2010 - 09:27
Stat1c, on Jun 1 2010, 12:00, said:
, а Слейър не ги харесвам само и единствено заради Том Арая... Със същия успех бандата може да сложи някой овчар да вряка вместо него!
Том Арая е нещо като синоним на думата Хеви/Траш Метал! Няма тежка банда, на която да не пожелая подобно гърло...а на 50 години все още притежава този фанатичен глас! Нямам търпение да изминат 20те дни и да ги видя пак тия психопати!
Edited by King of a Shadow, 02 юни 2010 - 09:28 .
Things are not what they used to be
Missing one inside of me
Deathly lost, this can't be real
Cannot stand this hell I feel
Missing one inside of me
Deathly lost, this can't be real
Cannot stand this hell I feel
Posted 02 юни 2010 - 17:26
Няма спор, че много трещят Слейър, просто Том не е моя тип вокалист

Posted 02 юни 2010 - 21:45
Гласът на Том Арая е емблема на траша, може на някой да не му допада, но това е положението той винаги ще стои на челните позиции с уникалната си харизма и непоправим глас.

Posted 02 юни 2010 - 23:20
Легенда е, няма спор, но всеки с вкуса си! Важното е на 22ри да подкрепим всички групи, защото определено си заслужават уважението, а нашата публика знае как да накара всяка банда да се чувства на мястото си!

Edited by Stat1c, 02 юни 2010 - 23:21 .
Posted 03 юни 2010 - 19:06
ris83, on May 30 2010, 23:55, said:
SLAYER това са законодателите в траша,а иначе останалите класици са си TESTAMENT, KREATOR, SODOM. Относно МETALLICA и МEGADETH трябва да сме честни, че никога ама никога не са били 100% траш, и двете групи са имали почти от самото начало усет към по широки хоризонти в музикално, стилово, ако щете техническо отношение, иначе казано са по разнообразни от другите, за да бъдат вмъкнати в тесните рамки на траша...
Posted 05 юни 2010 - 10:38
Има ли някой тук, който никота не е лъгал?
Не, сигурен съм.
Но съм сигурен, че и около 95% от вас биха се определели, и техните приятели и роднини биха ги определели, като честни хора.
Та, значи - ако Металика и Мегадет не са 100% траш, защото не всичката им продукция е траш, то и вие не сте честни хора, защото не винаги сте казвали истината
И съотношението може да не е еднакво, но е подобно. От създаването си до към началото на 90-те тези групи са повече траш, отколкото всичко друго. Излязло им е име, получило се е някакво статукво в траш сцената. И докато Металика и Мегадет (въпреки опитите им) не започнат да свирят откровено кънтри, ще си останат в категорията, дори и с някои уговорки. Така, както вие си оставате в категорията "честни хора", че даже и без уговорки
Не, сигурен съм.
Но съм сигурен, че и около 95% от вас биха се определели, и техните приятели и роднини биха ги определели, като честни хора.
Та, значи - ако Металика и Мегадет не са 100% траш, защото не всичката им продукция е траш, то и вие не сте честни хора, защото не винаги сте казвали истината

И съотношението може да не е еднакво, но е подобно. От създаването си до към началото на 90-те тези групи са повече траш, отколкото всичко друго. Излязло им е име, получило се е някакво статукво в траш сцената. И докато Металика и Мегадет (въпреки опитите им) не започнат да свирят откровено кънтри, ще си останат в категорията, дори и с някои уговорки. Така, както вие си оставате в категорията "честни хора", че даже и без уговорки

WeRock.bg - сайт за Праведна музика
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users