Jump to content

Фестивалът "Rock the Balkans" в София29.06.2009г. - стадион "Академик"

• You cannot reply to this topic
217 replies to this topic

#141 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 24 май 2009 - 11:17

Ебе това е опит за имитация на европейски фестивал на по високи от европейски цени, ако някои не ме е
разбрал, какво искаш да кажа досега.

А ето как се прави:
http://www.graspop.b...dex.php?f=bands - 135 евро

http://downloadfesti...neup/index.aspx - 210 лири

Надявам се догодина да не изпусна нито един от двата феста и да ходя на все по
малко концерти в България!!!!

И къде тук някой видя, че Limp bizkit са хедлайнери...., това което бяха и
означаваха за младото поколение преди 10 години, НИКОГА няма да се върне!!!!!!

И за какво подхващате пак някъв спор за кое по трю или не или по блек или пънк и кво става най накрая. Аз съм по трю и няма да ям месо вече, е аз пък съм още по трю или nu и няма да ям месо и да пия бира. И накрая ще почнете да серете в гората само за да се докажете!!! Безмислено е.
Целият въпрос на темета е, че да събереш Куйнсрайк и Лимп е все едно да се събереш Лорен Харис със Слейър!!!!!

Edited by Joey, 24 май 2009 - 11:22 .

Insane in my brain

#142 jugulator

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted 24 май 2009 - 11:59

Пичове, не ви ли омръзна да мрънкате как в БГ нямало истински фестивали и да ми посочвате за пример Даунлоуд или Вакен. Айде малко да стъпим на земята и да разсъждаваме трезво. Не може да изисквате в страна като БГ да се правят подобни неща, при положение, че такива има на няколко места в Европа и там се случват от десетилетия насам. Тук има активен концертен живот едва от няколко години а вие вече искате да ходите на Вакен в София. Нещо май много бързо забравихте годините, когато имаше по 1-2 концерта, а това не беше никак отдавна. Дайте да се радваме, че подобни мероприятия въобще се случват. В Германия и Англия се правят подобни фестивали от десетилетия насам, а ние къде сме?!?!?!
Като искате ходете си на концерти в чужбина, както Joey е писал и това е. Ма стига недоволство.
Бил скъп билета за фестивал като Rock the Balkans и в чужбина за малко повече пари, много повече групи. Е хубаво ма за какви спонсори става въпрос там? Една чаша бира да си купиш на такъв фест е 6 евро.
Било опит за имитация на европейски фестивал. Еми какво друго да е освен опит за имитация, живеем в БГ. Нали от някъде трябва да се започне. След 10 години може и тук да има фестивал като Хелфест. Като искаш оригинала, а не имитацията, ходи в Англия!

#143 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 24 май 2009 - 12:21

View Postjugulator, on May 24 2009, 12:59, said:

Като искаш оригинала, а не имитацията, ходи в Англия!

Ми точно това съм казал, ама кой да чете??? И може би не се изразявам добре, аз съм доволен
от концертния живот в България, просто ме дразни когато някой прави отявлени глупост, ръководен
единствено от алчността си. Защо този година примерно през България не мине тура на Slipknot и Trivium?
Защото са по скъпи, а LB i Queensryche хонорарите са им като на групи на килограм вече....... Кофти ми е, че заради всичко това концерта ще се провали!!! И докато някой хора продължават да мислят в РАМКАТА в България, нещата в нищо няма да са както трябва. Само погледни към съседна Сърбия, да не би там да има концертен живот от повече години. Та те допреди 5 години бяха във война. Обаче хората направиха зала, направиха място в парка си специално за концерти и НЯМА тур, който да ги пропуска от 2-3 години насам. Докато ние в България седим и викаме ее.... бабе трудно е тук, зле, рано е още за големи фестове.... BULLSHITS!!!!! Сърбите имат Exit, ние имаме Калиакра рок фест :angry2:

Надявам се човека организиращ Spirit of Bourgas, най-накрая да прокара идеята, че и ТУК могат да се правят нормални фестове на нормални цени. Защото миналата година се справи повече от добре, ама съм сигурен, че не е от хората, които седят и мислят как нещо НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ. А КАК НЕЩО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ !!!!!!

Edited by Joey, 24 май 2009 - 12:23 .

Insane in my brain

#144 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 24 май 2009 - 16:50

View Postjugulator, on May 24 2009, 11:06, said:

Аз лично винаги съм бил отворен към подобни мероприятия, на които се съчетават разностилови банди. Реално по фестивалите в цял свят е така. В един ден и на една сцена свирят Hatebreed и след тях Heaven and Hell примерно.
Да, ама на фестивали с повече от 30 групи и повече от 2 сцени, нали? На тези фестове програмата се прави толкова внимателно, че вкусовете на хората да са удовлетворени максимално и обикновено се прокарват две линии изпълнители - по-екстремна и по-"мека", като на примерно две сцени по едно и също време свирят една "лека" и една "тежка" банда, и човек си избира коя от двете да гледа. Следващата група на същата сцена може да е такава, която не го кефи, сменя сцената и там вече има такава, която си е от неговия предпочитан стил. Ако ли пък нищо не му допада от тези сцени, отива на трета, където забиват млади банди/правят се промоции (на малката сцена в Швеция беше на Guitar Hero) и могат да се печелят награди. Така на практика в продължение на 10-12 часа фенът има възможност да гледа банди от предпочитани от него стилове без прекъсване, като само сменя сцените.

Реално Rock the Balkans не е никакъв фестивал, а просто един обикновен концерт с ултра кретенски подбрани ко-хедлайнъри. Ако беше на две сцени и по времето на Райх на втората сцена свиреха Корн, а по времето на Бизкит на съседната - Фейтс Уорнинг, това вече щеше да е по подобие на фестовете, които цитираш. :angry2:

Мен обаче ме гнети едно - има ли шанс в паузата между 29.06 (България) и 09.07 (Холандия) Куинсрайх да насрочат някоя дата в Сърбия/Гърция за хедлайнърски концерт? Май не остана време?

Edited by foreigner, 24 май 2009 - 16:51 .

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#145 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 24 май 2009 - 18:49

Тамън оня ден ми разправяха как на един добре нагласен фестивал в Западна Европа по едно и също време на различни сцени свирели Джудас и Rage Against The Machine. И първите трябвало да го правят пред 100-ина души, дори и след като обявили, че шоуто на RATM ще закъснее (нарочно) с един час.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#146 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 24 май 2009 - 18:55

View PostSatyr, on May 24 2009, 19:49, said:

Тамън оня ден ми разправяха как на един добре нагласен фестивал в Западна Европа по едно и също време на различни сцени свирели Джудас и Rage Against The Machine. И първите трябвало да го правят пред 100-ина души, дори и след като обявили, че шоуто на RATM ще закъснее (нарочно) с един час.

Ха, че те Judas би трябвало да са на основната сцена.......интересно. Примерно на Download тази година шоуто на Slipknot почти се застъпва с това на Prodigy и имало бая недоволни.

Insane in my brain

#147 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 24 май 2009 - 18:56

Тва е щото в Джудас пее човекът институция, обаче пък са от пенсионерските банди и затва вече никой не ги слуша, ахам :yes:
Тва просто обобщение на изписаното през последните седмици тука ;)

#148 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 30 май 2009 - 07:19

LIMP BIZKIT setlist - 27.05.2009, St. Petersburg, Russia:

[indent]01. Intro
02. My Generation
03. Livin' It Up
04. Show Me What You Got
05. Hot Dog
06. DJ Lethal Theme
07. Almost Over
08. Re-Arranged
09. Break Stuff
10. Boiler
11. Just Like This
12. Full Nelson
13. Pollution
14. My Way
15. Faith
16. Behind Blue Eyes
17. Nookie
18. Take a Look Around
19. Rollin'[/indent]

#149 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 22 юни 2009 - 11:24

http://www.katehizis...s.php?id=11890

От стадион за 13000-14000 към зала за около 2500... показателно :D

EDIT: Поправиха ме, че във Фестивална могат да се съберат 6000 човека, което не съм сигурен доколко е вярно, но все пак се самокоригирам... Обърках се с Универсиада където максималният капацитет е около 2500-3000 човека.
ПИСУК!

#150 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 22 юни 2009 - 11:38

Колкото и да е - стадион към зала продължава да е показателно...за продажбите на билети седмица преди събитието и невъобразимата комбинация от групи. Поначало смятах, че така ще се получи.
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#151 cliffburton

Високо в небесата

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 534 posts

Posted 22 юни 2009 - 11:40

Както казах и в коментарите под новината - напълно очаквано за мен.На Бизкит им мина отдавна времето, рап-кора е мъртъв за мен(без да се обиждат феновете им). Другите групи на феста пък имат още по-малко фенове. :metal: Фестивална си е хубава зала, пък и ако наистина вали хората ще са на сухо. :D
Когато си на дъното на пъкъла,когато си най-тъжен и най-злочест от парещите въглени на мъката
си направи стълба и излез.
САМО ЛЕВСКИ, ОБИЧАМЕ ТЕ!

#152 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 22 юни 2009 - 11:41

View Postwhiplash159, on Jun 22 2009, 12:24, said:

http://www.katehizis...s.php?id=11890

От стадион за 13000-14000 към зала за около 2500... показателно :D

EDIT: Поправиха ме, че във Фестивална могат да се съберат 6000 човека, което не съм сигурен доколко е вярно, но все пак се самопоправям... Обърках се с Универсиада където максималният капацитет е около 2500-3000 човека.
На концерта на Tarja Turunen в същата зала се събраха около 5 000 души. Капацитетът на стадион Академик (като се има предвид, че половината е неизползваем заради разположението на сцената) е около 10 000 - 8000 седящи места и още 2000 правостоящи. Е, на сайта казват, че има възможност да се разшири до 18 000 седящи места (22 000 правостоящи). Всички знаем как става разширението :metal: Прогнозата за времето за другата седмица не е много оптимистична...

Edited by Metal Heart, 22 юни 2009 - 11:53 .

It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#153 Yanni

I Am Colossus

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1816 posts

Posted 22 юни 2009 - 11:49

Абе не е на добре работата. :D Мани посещаемостта, за звука се притеснявам. На няколко пъти след концерт във въпросната "Фестивална" съм изпитвал ухоболие ден-два по-късно...
Все пак си мисля, че на групи като Saga и Queensryche залите повече им отиват. :metal:
A new level reached, where the absence of air lets me breathe...

#154 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 22 юни 2009 - 13:25

Много се изсилиха в началото за стадион и сега очаквано го местят в зала.Ако билетите бяха 40 лв можеше и да се напълни Академик.

#155 Blackiel

Bastard

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 755 posts

Posted 22 юни 2009 - 15:50

Аз ако бях фен, който има намерение да посети това събитие, бих искал публично извинение от Петър Петров. Вижте коментарите под новината и ще видите за какво говоря. Това е НЕПРИЕМЛИВО. :D
\m/

#156 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 22 юни 2009 - 15:59

Честно казано съм малко изненадан.
Очаквах, че има поне 10 000 души, но явно такива като мен, които евентуално биха отишли заради носталгията от 6-7-ми клас са се отказали от цените на билетите и от наличието на по-добър концерт в същия ден :D
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#157 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 22 юни 2009 - 16:33

Ще подкупваме охраната или по-тънкана от някой прогресар, дето не мисли да стои за Бизкит. Криза е. :D

#158 gellllle

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 373 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 22 юни 2009 - 18:22

Просто по тъпа комбинация от групи не съм виждал!! Аз сам фен на SAGA и Queensryche и просто ама грам не се връзват с Bizkit,не 4е имам нещо против другите групи.Не знам коя тъпа глава го измисли тва безумие-а за цената на билета нямам думи-прекалено са скъпи за нашата мила родина!!

#159 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 24 юни 2009 - 09:23

View PostBlackiel, on Jun 22 2009, 15:50, said:

Аз ако бях фен, който има намерение да посети това събитие, бих искал публично извинение от Петър Петров. Вижте коментарите под новината и ще видите за какво говоря. Това е НЕПРИЕМЛИВО. :good:

Много смислено изказване!!!! :worship: :D От всички хора, който познавам и дет се вика сме израстнали с LB, няма да ходят заради цените :lol2: А хората, който ще ходят ще ходят за Куийнсрайк.

Ебана работа!!!

Insane in my brain

#160 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 24 юни 2009 - 09:44

View PostJoey, on Jun 24 2009, 10:23, said:

От всички хора, който познавам и дет се вика сме израстнали с LB, няма да ходят заради цените :lol: А хората, който ще ходят ще ходят за Куийнсрайк.
Ако са чак такива големи фенове тези хора, цените не би трябвало да имат определящо значение за тях. И ако се окаже, че за хедлайнерите залата остане празна, Limp Bizkit ще останат с "прекрасни" впечатления от българските си фенове и едва ли ще стъпят повече в България. Да не говорим, че ще се разчуе и други групи могат да преосмислят идеята си да свирят тук. Но всеки сам си преценява. За мен и Saga, и Queensryche си струват трийсетината лева всяка до последната стотинка, а хедлайнерите ще ги гледам като бонус. Все пак известна част от моите младини също премина под саундтрака на Бизкит :P Тогава, когато можеше да ги чуеш навсякъде, без да искаш...

Edited by Metal Heart, 24 юни 2009 - 09:45 .

It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users