Jump to content

Фестивалът "Rock the Balkans" в София29.06.2009г. - стадион "Академик"

• You cannot reply to this topic
217 replies to this topic

#121 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 22 май 2009 - 16:58

View Postjugulator, on May 22 2009, 14:14, said:

А ти между другото за втори път използваш цветущ епитет, този път срещу човек-институция...
И това теб те обижда, така ли? Или е наказуемо? Институция, за кого? Не и за мен!
Това дали Халфорд е добър вокал е субективно. Това дали някой е бил хедлайнер или е повлиял на други групи е обективно и е факт, направи разликата.

#122 jugulator

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted 22 май 2009 - 18:23

Нито ме обижда, нито е наказуемо. Просто смятам, че едно е да се каже, че Халфорд според теб не е добър вокал, съвсем друго е да твърдиш, че пеенето му е виене, което е твърде крайно и безсмислено твърдение. Мисля, че ти трябва да направиш разликата.

#123 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 22 май 2009 - 20:13

На конкретния концерт Халфорд пя твърде високо, постоянно правеше фалцети. Още на втората песен от сета им ушите ме боляха. За мен това е безсмислено. В албумните версии песните си звучат достатъчно добре. Кому е нужно това врещене? Доказва на нас или на себе си, колко добър вокал е? Ей това му казвам виене. Халфорд не е лош вокал, изпълнението му на този концерт не беше хубаво. Сега разликата разбра ли я?

#124 jugulator

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted 22 май 2009 - 20:39

Това, което отдавна съм разбрал е, че е нелепо да се дават подобни коментари за пеенето на Роб Халфорд, камо ли да си задаваме нелепи въпроси от типа на кого доказва, че е добър вокал. Специално този въпрос ме накара да се смея с глас. Нека не обръщаме темата за "Rock the Balkans" в дискуция за певческите качества на "недоказания нелош" певец Халфорд. Аз лично спирам до тук.

#125 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 22 май 2009 - 21:00

ОК!

#126 lordi

-

• Енориаши
  • PipPip
  • 74 posts

Posted 22 май 2009 - 23:17

Пак сме 1 000 години назад от света. Явно в БГ почва имат само групи от 8о-те надолу. :wacko:
Ако не бяха групи като Бизкит, Слипкнот, Корн сега метъла просто щеше да фалира. Аз не съм фен на ню-метъл, камо ли на Бизкит, но на черното бяло неможете да казвате.
Ясно е че повечето от вас са израстнали в друго време с други групи, лошо няма, но сега това е реалността и това се слуша от немалка част от феновете.
... Аз така разбирам нещата - за да може метъла да прогресира (особено в бг), трябва да си извадим главата от шкафчето с дискове от преди 35 години и да се огледаме какво става около нас.
:P

Edited by lordi, 22 май 2009 - 23:18 .

Светът е пълен с тъпаци, които си мислят, че светът е пълен с тъпаци :)

#127 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 22 май 2009 - 23:54

Явно не ги разбираш правилно нещата. Твърдение от рода на "не-метъл групи като Бимп Лизкт КоЯп и т.н лансирали метъла видиш ли" са леко смешни.
Гледай сега как стоят нещата: ако не си разбрал, нео-метъла умря също толкова бързо, колкото и се пръкна, за да бъде заменен от metalcore и т.нар nwoahm групи като Killswitch Engage, Mastodon, As I Lay Dying и тн.
Но така е, музика с малка стойност като Лизкит и КоЯп няма как да дърпат един стил напред. Това е така, защото са точно като поп-хитчетата еднодневки. 1 година е модерно, на другата вече е "ретро". Някои групи със стойностна музика, при която на всяко слушане откриваш по нещо ново няма как да се забрави толкова лесно.
А тези измишлиотини, че Лизкит и КоЯп както и други такива групета са издърпали метъла като цяло от гробищата не знам от къде са ви текнАли, честно. Айде бършете жълтото около устенцата вече, че такива изцепки са леко несериозни. Бтв, я си пусни пак онова горното клипче на Лизкит и ми кажи това мяукащо рапиране какво общо има с метъла въобще? :P

Едит: И като казваш "Пак сме 1000 години назад от света" все едно в момента Лизкит са бем ти модерната група по света, а ние тука слушаме пенсии само. ХАХАХАХ, в момента има раздвижване около Дърст и компания само заради това, че става дума за reunion. Ти какво? Очакваш, че ще си върнат старата слава? :wacko:

Edited by Nosferatu, 22 май 2009 - 23:55 .

#128 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 23 май 2009 - 07:40

View PostNosferatu, on May 23 2009, 00:54, said:

Почти напълно съгласен, само дето Koяn никак не са група еднодневка. Те успяха
да направят една доста дълга и добра кариера и в общи линии са единствените от
nu метъл вълната, които все още могат да се нарекат група. А иначе подобни лиготии
Limp Bizkit, Linkin park, Papa Roach и прочее се появяват точно в момента, в който метъла е в
лек упадък и няма нови неща. Затова когато почва метъл кор революцията в Щатите, цялата тази
nu метъл сцена е забравена бъквално за дни. Същото се случва при гръндж вълната в началото на
90-те!!!

Insane in my brain

#129 Fak_yu!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 187 posts

Posted 23 май 2009 - 17:44

View PostNosferatu, on May 23 2009, 00:54, said:

Аз също не съм съгласен, че Корн може да се причисли към групите еднодневки. Още повече не съм съгласен с крайни твърдения от типа "Еди-кой си стил е с малка стойност"(чалгата е изключени). Май изобщо няма смисъл да продължавам..........................

Edited by Fak_yu!, 23 май 2009 - 17:53 .

Да летиш с неподозиран устрем, обхванат от непозната жизнена енергия, към все по-достойни и по-човешки дела, към живот без слабости, страдания и болки, към света на освободения от грубите прояви на високомерие и хегемонизъм човек, на еснафското съществуване и плесента от отживелиците на миналото - това е безценният дар на планината. Съзнаваме ли го?!

#130 Roy

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 705 posts

Posted 23 май 2009 - 18:37

Ако някои иска да отвори нова тема за нео метъла аз с радост бих се включил в разговора за Лимп Бизкит там, защото не мисля че тук му е мястото.

Съвсем нормално е че възприемащите се като метълисти ще отричат ЛБ и ще изказват крайни мнения и оценки за качеството на музиката на въпросните американци.Бизквитките са част от друга субкултура, чиито ценности и разбирания са различни от тези на трю метълите.А до това съприкосновение на субкултури и стилове се стига от факта,че ЛБ вкарват и метъл елементи в музиката си.Но те самите никога не са се възприемали като метъл банда.Най-малкото защото не са.

Всъщност когато съм си говорил за Бизквитките с други фенове, най-често използваният епитет е бил не "тежки" а "разнообразни".Каквито всъщност са те.Бандата има невероятни музикантски идеи и разнообразие.Първият им албум е едно от най-съвършенните неща които съм слушал в композиторски план.Това го заявявам съвсем сериозно.

Но както вече казахме ЛБ са част от различна субкултура от тази на метъл феновете.Затова и последните не могат да разпознаят качествена музика в лицето и нотите на Бизквитките - просто защото е нещо различно от това което те искат и очакват.В което няма нищо лошо, разбира се.Всеки има право на избор.

Не отричам комерсиалността на ЛБ, но нима във всеки стил няма няколко комерсиално успешни банди?Нима комерсиалността изразяваща се в продажби или въртене до писване по разни музикални канали винаги означава че музиката не струва пукната пара?

Толкова за сега от мен : )
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.

Duke Ellington

#131 Mor-Rioghain

bean sídhe

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 451 posts

Posted 23 май 2009 - 20:01

100 % съм съгласна с последното мнение.
Освен това, много исках да гледам както Queensrÿche, така и Biohazard, затова много съжалявам, че сигурно ще пропусна и двете събития. :harhar:
Don't mistake lack of talent for genius.

#132 jugulator

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted 23 май 2009 - 22:26

View PostRob Roy, on May 23 2009, 18:37, said:

Не отричам комерсиалността на ЛБ, но нима във всеки стил няма няколко комерсиално успешни банди?Нима комерсиалността изразяваща се в продажби или въртене до писване по разни музикални канали винаги означава че музиката не струва пукната пара?

Означава, че е съвсем в реда на нещата Queensryche да подгряват Бизкит, а не обратното. В началото мислех, че е очевадно, но за много хора тук явно не е.

Edited by jugulator, 23 май 2009 - 22:28 .

#133 lordi

-

• Енориаши
  • PipPip
  • 74 posts

Posted 23 май 2009 - 23:06

View PostNosferatu, on May 22 2009, 22:54, said:

Явно не ги разбираш правилно нещата...
...Гледай сега как стоят нещата: ако не си разбрал, нео-метъла умря също толкова бързо, колкото и се пръкна, за да бъде заменен от metalcore и т.нар nwoahm групи като Killswitch Engage, Mastodon, As I Lay Dying и тн.
Айде бършете жълтото около устенцата вече, че такива изцепки са леко несериозни. Бтв, я си пусни пак онова горното клипче на Лизкит и ми кажи това мяукащо рапиране какво общо има с метъла въобще? :harhar:

Едит: И като казваш "Пак сме 1000 години назад от света" все едно в момента Лизкит са бем ти модерната група по света, а ние тука слушаме пенсии само.
Така така, имаме си работа с човек на който всичко му е ясно. Личен спор няма да подхващам ,защото с каруцари не съм свиканал да се разправям(откъде знаеш аз какъв съм и на колко съм не ми е ясно).

Бизкит еднодневки - ок, корн - също. Само че по-горе е споменато металкор(as i lay dying - scream-o), както и гриндкор са на върха на вълната по ъндърграунд сцените. И какво излиза - пак "чистия" метъл е крачка назад. Аз не оспорван големите имета от nwobhm, heavy и др. Идеята ми е че "трю" фенове като теб ще е хубаво, ако имат по широк мироглед за нещата. Тия комплексарски истории от типа - всичко което не е от преди 20 години, с дълга коса и насрано-черни дънки не става е само в минус на мetal-a.
Разберете хора новото може да бъде и хубаво (gojira, chimaira,mastodon,slipknot,trivium), въпреки и никога да не достигне славата на Metallica, Slayer и ManowaR! ;) :yes:
Светът е пълен с тъпаци, които си мислят, че светът е пълен с тъпаци :)

#134 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 24 май 2009 - 08:55

View Postjugulator, on May 23 2009, 23:26, said:

Означава, че е съвсем в реда на нещата Queensryche да подгряват Бизкит, а не обратното. В началото мислех, че е очевадно, но за много хора тук явно не е.
Означава, че нямат място на една сцена. Не знам кой идиот е решил да ги съчетае, но в това няма никаква идея.

#135 man on a mission

Sixx

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 963 posts

Posted 24 май 2009 - 09:33

View PostSvil, on May 24 2009, 09:55, said:

Означава, че нямат място на една сцена. Не знам кой идиот е решил да ги съчетае, но в това няма никаква идея.
Правилно.Това е идиотизъм.Но е по-интересно какви ще са коментарите след концерта.Фиаското е гарантирано. :angry2:
What we need right now, is a miracle on earth
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again

#136 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 24 май 2009 - 10:04

View Postman on a mission, on May 24 2009, 10:33, said:

Правилно.Това е идиотизъм.Но е по-интересно какви ще са коментарите след концерта.Фиаското е гарантирано. :harhar:
И колко публика ще съберат :angry2:

#137 jugulator

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted 24 май 2009 - 10:06

Аз лично винаги съм бил отворен към подобни мероприятия, на които се съчетават разностилови банди. Реално по фестивалите в цял свят е така. В един ден и на една сцена свирят Hatebreed и след тях Heaven and Hell примерно. Не виждам кое му е лошото :angry2:
Единственият негатив, който предполагам вас ви дразни, е че едната банда не свири пълен сетлист.

#138 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 24 май 2009 - 10:07

View PostSvil, on May 24 2009, 09:55, said:

Идеята изглежда чисто финансова - да се събере повече разнородна публика и стадионът да не изглежда празен. Всяка една от групите самостоятелно не може да напълни стадион. Да видим само доколко ще е успешна тази идея...
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#139 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 24 май 2009 - 10:20

Цената на билета е твърде висока за всяка от двете групи, а като гледам, до тук никой не е изразил желание да ги гледа и двете. Всички сме почитатели или на едните или на другите.

#140 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 24 май 2009 - 10:31

Най-вероятно ще бъда с компания, която ще е там заради другата група и ще остана да гледам докрая. Това трябва да е средното положение :angry2:
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users