U2Турне 2009/2010/2011
Started by Ozzy, мар 02 2009 08:50
705 replies to this topic
Posted 08 септември 2010 - 12:38
Само дето транспорта до и от стадиона беше голям филм ... според мен спокойно можеха да го направят на Ali Sami Yen или на някой друг по-малък стадион, до който има нормално придвижване .... от друга страна пък този си е някакво сериозно архитектурно постижение ...и е доста делеч .. което е добре по отношение на шум и прочее ... аз лично изкарах 2 много хубави дни в Истанбул .. при това без да ходя на концерта, ходих само за компания и разходка ...
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.
Posted 08 септември 2010 - 12:59
stormbringer, on Sep 8 2010, 13:38, said:
Само дето транспорта до и от стадиона беше голям филм ...

На връщане обаче тръгнах на бегом от стадиона секунда след последния изсвирен тон, като малко преди това предвидливо се бях позиционирал до един от изходите. Така напуснах паркинга минута-две след края на концерта и си спестих повторно двучасово изпитание.
Тръгвам си аз от стадиона, паля колата, и пътувам около километър... Изведнъж виждам в огледалото за обратно виждане полицейски коли и лампи. Минавам в дясното платно, а до мен минава полицейски ескорт, който придружава четирите мерцедеса, в които возят групата. Викам си: "Я! Ей сега ще се повозя кола до кола с Боня!!!" И давам газ. Вървя няколкостотин метра плътно до тях, ама понеже съм превъзбуден от концерта и от това, че се правя на гъзар в момента и гледам мерджаните, а не пътя си - кривнах вляво и едва не се натресох в една от колите. Не знам кой точно от групата е бил в нея - бяха с черни стъкла. В следващия момент докато се окопитвам едва не се натрисам на кола пред мен - попадам в задръстването в дясната лента.

Иначе за Истанбул - и аз прекарах едни незабравими и прекрасни три дена в този МЕГАград. Много неща ми харесаха, много други - не. Но при всички случаи това е място, което ТРЯБВА да се види.
I don't know how I managed it...
Posted 09 септември 2010 - 17:28
Ozzy, on Sep 8 2010, 13:59, said:
Иначе за Истанбул - и аз прекарах едни незабравими и прекрасни три дена в този МЕГАград. Много неща ми харесаха, много други - не. Но при всички случаи това е място, което ТРЯБВА да се види.
Със стадиона според мен малко са се изхвърлили турците. Може би са очаквали да вземат олимпиада с него!? Самото съоръжение е прекрасно, и капацитета му може би отговаря на нуждите на града. Но местоположението не ми се вижда никак удачно. Ако ще го посещават хора веднъж на 6 месеца - ОК. Но ако искам да отида 2-3 пъти за две седмици, просто не бих го направил. Да пътуваш до там 20-30 км. преди събитието и после да се прибираш към вкъщи към 1,00-2,00 часа посреднощ при тези транспортни възможности!? Освен това на Стад де Франс и на Уембли има събития по веднъж седмично, че понякога и по два пъти. А турците кога ще избият парите за този стадион с 1 събитие на 3 или 6 месеца?
Edited by Dobri, 09 септември 2010 - 17:43 .
Posted 09 септември 2010 - 18:16
Те турците все още посещават футболни срещи. Още си спомням онзи луд мач за финала на Купата на европейските шампиони в която Ливърпул обърна мача и взе купата на Олимпийски стадион Ататюрк. Не мисля че за Истанбул стадион с капацитет около 80 хиляди души е нещо излишно (населението на Истанбул е над 11 млн. души). Едно време Национален стадион "Васил Левски" преди преустройството му имаше 80 000 седящи места и на мачове на националния се пукаше по шевовете и билетите свършваха.
А иначе лично аз предпочитам стадиона да е изнесен в покрайнините на града с достатъчно алтернативи за придвижване от и към него и да може да се паркира свободно. Отколкото да е разположен както „Локомотив” в София и да има само един подстъп/изход към и от него и след голямо събитие хората с часове да не могат да се изнесат от него.
А иначе лично аз предпочитам стадиона да е изнесен в покрайнините на града с достатъчно алтернативи за придвижване от и към него и да може да се паркира свободно. Отколкото да е разположен както „Локомотив” в София и да има само един подстъп/изход към и от него и след голямо събитие хората с часове да не могат да се изнесат от него.
Edited by Ugly, 09 септември 2010 - 18:34 .
Posted 09 септември 2010 - 18:39
Dobri, on Sep 9 2010, 18:28, said:
Може би са очаквали да вземат олимпиада с него!?
През 2011-та е било планирано да започне голяма реконструкция на стадиона (само 9 години след като е построен), за да му се увеличи капацитета до 90 000 седящи места, защото Турция кандидатства за Европейското първенство по футбол през 2016-та година. По този начин той е щял да стане най-големия стадион в света, на който всички седящи места са под козирка. Отново губят - Европейското първенство е дадено на Франция (7 на 6 гласа в последното гласуване.)
Концертът на Ю2 е единственият, който се е провел на този стадион. Посетителите са 50 000 (това е официално обявено).
И понеже говорихме за посещаемостта на стадиона по принцип, ето и най-посетените събития на него:
79,414 - 31 July 2002 - Galatasaray SK – Olympiacos CFP
71,334 - 27 September 2003 - Galatasaray SK – Fenerbahзe SK
70,858 - 12 September 2006 - Galatasaray SK – FC Girondins de Bordeaux
70,024 - 25 May 2005 - AC Milan – Liverpool FC
66,300 - 30 August 2003 - Galatasaray SK – PFC CSKA (нашите губят с 3 на 0. С толкова губят и реванша в София)
62,620 - 9 August 2003 - Galatasaray SK – Diyarbakırspor
58,617 - 30 September 2003 - Galatasaray SK – Real Sociedad
51,714 - 18 October 2006 - Galatasaray SK – PSV Eindhoven
47,682 - 4 April 2004 - Galatasaray SK – Beşiktaş J.K
41,125 - 21 October 2003 - Galatasaray SK – Olympiacos CFP
С две думи - на този прекрасен стадион, за който всяка държава може да си мечтае, много много не му върви

Posted 09 септември 2010 - 19:10
Превид, че там се провежда финала Милан - Ливърпул, най-драматичния финал в историята на ШЛ, бих казал, че на стадиона му върви.
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)
Posted 09 септември 2010 - 23:08
Също може да питаш и феновете на Милан

Posted 13 септември 2010 - 06:17
Ozzy, много точно казано, че турците не заслужават такъв концерт. В избора на Истанбул, обаче си има политически момент, а ние не сме толкова интересни.
Страхотен концерт снощи в Цюрих. През цялото време имаше аудио на живо, така че го изслушах целия. Абсолютен дебют на живо на Mercy и отново Mothers Of The Disappeared при страхотен дъжд . Изпяха и North Star http://www.youtube.com/watch?v=sfsv31pM038, за което чистосърдечно завидях. Много ми хареса това парче, още с първото чуване. Надявам се в Рим да го чуя.
От преди две седмици се въртят едни слухове за 2011, че след САЩ, ще има няколко концерта в Англия – Глазгоу, Шефилд, Белфаст и финал в Дъблин. Ако се окаже вярно, това ще бъде грандиозен финал.
Страхотен концерт снощи в Цюрих. През цялото време имаше аудио на живо, така че го изслушах целия. Абсолютен дебют на живо на Mercy и отново Mothers Of The Disappeared при страхотен дъжд . Изпяха и North Star http://www.youtube.com/watch?v=sfsv31pM038, за което чистосърдечно завидях. Много ми хареса това парче, още с първото чуване. Надявам се в Рим да го чуя.
От преди две седмици се въртят едни слухове за 2011, че след САЩ, ще има няколко концерта в Англия – Глазгоу, Шефилд, Белфаст и финал в Дъблин. Ако се окаже вярно, това ще бъде грандиозен финал.
Posted 13 септември 2010 - 07:55
pepa angelova, on Sep 13 2010, 07:17, said:

Posted 13 септември 2010 - 13:33
Благородно завиждам на посетилите концерта! И съм съгласен, че Истанбул е страхотен град, в който има невероятен цветен сблъсък на толкова много култури, народности, нрави и всичко, за което може да се сетите ...
А относно концерта в Рим - аз не мога да си закупя билети от Тискетонлайн.ит, защото не продават от тези билети, които искам да си закупя /на терена на Стадио Олимпико по 63 евро/ ... Но се надявам да се продават билети и пред стадиона, както беше и в Загреб /на концерта на ЮТуДве/, и в Солун /на концерта на Жан-Мишел Жар .../ и смятам да се опитам на място да си взема, защото имам резервации за 10 дни в Рим, имам билет за концерта на Ник Кейв и Гриндерман на 07.10. и само билет за концерта на ирландците още нямам ... Дали според Вас ще има да се продават билети преди концерта пред стадиона /и за официални, и аз неофициални продажби имам предвид - демек и от касата на стадиона и от частни лица-продаващи билети, не говоря за билети-фалшименто
/?
А относно концерта в Рим - аз не мога да си закупя билети от Тискетонлайн.ит, защото не продават от тези билети, които искам да си закупя /на терена на Стадио Олимпико по 63 евро/ ... Но се надявам да се продават билети и пред стадиона, както беше и в Загреб /на концерта на ЮТуДве/, и в Солун /на концерта на Жан-Мишел Жар .../ и смятам да се опитам на място да си взема, защото имам резервации за 10 дни в Рим, имам билет за концерта на Ник Кейв и Гриндерман на 07.10. и само билет за концерта на ирландците още нямам ... Дали според Вас ще има да се продават билети преди концерта пред стадиона /и за официални, и аз неофициални продажби имам предвид - демек и от касата на стадиона и от частни лица-продаващи билети, не говоря за билети-фалшименто

Posted 13 септември 2010 - 14:43
Minstrel in the Gallery, on Sep 13 2010, 14:33, said:
Дали според Вас ще има да се продават билети преди концерта пред стадиона /и за официални, и аз неофициални продажби имам предвид - демек и от касата на стадиона и от частни лица-продаващи билети, не говоря за билети-фалшименто
/?

Една позната така ги гледа миналото лято на Стад де Франс за 10 евро по-малко, от някво чиче пред стадиона. Май винаги има частни лица, които продават.
Posted 11 октомври 2010 - 11:20

8-ми октомври 2010, Рим
Страхотен летен ден, 26 градусова жега, много слънце. Фенове от цяла Италия и не само, са вече тук. Разпознаваме се измежду тълпите туристи и се поздравяваме.
Към 17.30ч. се добираме до Олимпийския стадион без никакви проблеми. Отпуснати са много автобуси и директни шатъли от гара Термини до стадиона, готови да превозят 70000 човека. Перфектно – никаква блъсканица. По пътя от спирката до централния вход ни срещат много търсачи на билети – явно всичко е разпродадено. Настаняваме се на местата си и ми прави впечатление, че седалките и разстоянието между редовете е доста малко. Явно ще сме в много задушевна обстановка.
Междувременно стадиона се пълни – доста рано нахълтва непрекъснат поток от хора. Италианците започват едно голямо суетене. Въпреки перфектната номерация, никой не може да си намери мястото веднага. До началото на концерта съседите ни от всички страни се смениха няколко пъти.
И естествено яденето си е ядене, жизнено важно, дори на концерт. Всички са хранят като, че цяла седмица не са го правили. Типично. Така мина участието на Interpol – в ядене и смяна на места.
В паузата, която последва разбираме, че ще стане страшно по време на концерта. Публиката започва една мексикански вълни – нашите “пасти да ядат”. Вълна, аплодисменти, вълна, аплодисменти, невъобразим шум. Страхотно!
Началото, Space Oddity, излизат четирамата и публиката избухва. ВСИЧКИ, АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ стават на крака и така до края. Поради теснотийката по трибуните, бяхме близо един до друг почти като на терена. Стадиона изглежда претъпкан, вижда се килим от глави.
Настроението на сцената е зверско. Явно са чули ставащото на стадиона, докато са били back stage и сега се раздават.
1. Return of the Stingray Guitar
2. Beautiful Day
3. I Will Follow
4. Get On Your Boots
5. Magnificent
6. Mysterious Ways
7. Elevation
8. Until the End of the World – Anthem
Дотук всичко нормално. Боно започва благодарности към Interpol, представя групата и т.н. Започват пъвите акорди на
9. I Still Haven't Found What I'm Looking For
и ето какво се случи: Срещу сцената направиха италианското знаме, зад сцената – ирландското, а от едната страна на стадиона изписаха ONE с червени букви върху бял фон.
Знаех за подготвяната от фенския италиански сайт хореография доста отдавна и ми беше много интересно как ще успеят да организират такова мащабно нещо. Няколко дни преди шоуто получих e-mail от Ticketmaster, които ме уведомяваха за събитието. О.К, но това не е достатъчно – не всички хора са си купили билети по този начин, нито пък всички четат италианския сайт. Когато пристигнахме на стадиона, намерихме листове на всяка седалка в съответния цвят. От едната страна имаше обяснение на италиански и английски какво точно трябва да се прави + текста на песента. Имаше разлепени постери на входовете със същите разяснения. О.К., и това не е достатъчно – кой обръща внимание на това, което пише тук, там. Ето как стана възможно осъществяването на хореографията: Във всеки сектор стоеше по един фен-доброволец, който непрекъснато разясняваше на хората какво точно да правят и кога трябва да се действа. И вместо да го напсуват, подиграят или замерят /както би се случило при нас/, хората се радваха и му ръкопляскаха. И се получи, при което Боно онемя. Спря да пее и започна да се върти във всички страни, за да огледа стадиона. Всички продължиха мощно парчето, а Боно извика VIVA ITALIA и продължи. Това беше такъв страхотен момент за U2, че накрая Боно почна да говори на италиано-испански, не знаеше какво да каже и как да благодари повече.
Ами успя на благодари по най-добрия начин – раздадоха се. Ето и останалото от вечерта
10. Bad - All I Want Is You
11. Mercy
12. In A Little While
13. Miss Sarajevo
14. City of Blinding Lights
15. Vertigo - Teenage Kicks
16. Relax - I'll Go Crazy (remix) - Two Tribes
17. Sunday Bloody Sunday - Get Up Stand Up
18. MLK
19. Walk On - You'll Never Walk Alone
Encore(s):
20. One
21. Amazing Grace - Where the Streets Have No Name
22. Hold Me Thrill Me Kiss Me Kill Me
23. With or Without You, Happy Birthday
24. Moment of Surrender
Не знам как мога да обясня с думи това, което показаха, начина по който се раздаваха. Това беше УНИКАЛНО ЕМОЦИОНАЛЕН концерт. Абсолютно не случайно са избрали италиански градове за началото и края на Европейското турне.
А ние си мислим, че сме много яка публика – мнооого сме далече от това, което хората показват, когато обичат някой. Такива ръкопляскания, такова пеене и викане, че бетона под краката ми се тресеше. Без майтап! А, аз – след лека настинка и хрема, която имах и вследствие на пеенето и викането по време на концерта, вече трети ден съм без глас. Ама абсолютно никакъв.
Хората, на които се надсмивам за матриархата, в който живеят и чревоугодничеството, което ръководи живота им, направиха нещо, за което ние не можем и да си мечтаем. Това беше най-темпераментната публика, която съм виждала. А не мога да си представя какво означава да си на концерт с латино публика.
На следващата вечер, фенския сайт беше организирал афтър парти в един клуб с трибют банда, но след една италианска вечеря, пък и липсата на въможност за всякаква комуникация, я пропуснах. Все едно. Една голяма част от тези италианци се канят да пътуват за Дъблин догодина, така че дръж се Дъблин, дръж се Temple Bar, ще стане много шумно!
P.S. Не са ми хубави снимките, но снимам с малък апарат. Всеки път ме дострашава да взема професионалната техника, въпреки, че винаги има хора с огромни обективи. Пък и не държа на това, предпочитам да съм 100% в концерта. В нета вече има достатъчно много, където се вижда ясно хореографията.
Attached Files
Posted 11 октомври 2010 - 12:03
И аз бих се присъединил към завистта по Bad (най-любимото ми творение на ирландците завинаги!), но ми стана интересно как този брилянт е бил съчетан с не по-малко висококаратовата балада All I Want Is You - подобна "смъртоносна" комбинация би ме довела до тиха лудост примесена с тъга, че двете композиции не са изпълнени самостоятелно в цялост...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 11 октомври 2010 - 12:48
[quote name='Ozzy' date='Oct 11 2010, 12:55 ' post='70620']
Какво мога да кажа... Пожелавам на всяка група да има такива фенове и да види поне веднъж в живота си такава гледка
Това наистина е много, много красиво! Евала

Какво мога да кажа... Пожелавам на всяка група да има такива фенове и да види поне веднъж в живота си такава гледка

Това наистина е много, много красиво! Евала

When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home
Posted 13 ноември 2010 - 18:55
pepa angelova, благодаря и аз за римския разказ!
имам се за много стар фен на ю ту и най-после на 360-те градуса успях да ги видя и на живо... италианската пулбика я усетих в милано - наистина е много готино! но и в истанбул много се кефих, нищо, че околната енергия не беше толкова пикова
късно открих този форум, но пък скоро имах рожден ден и колегите ми подариха дебелата книга за ю ту, която сега чета с огромно удоволствие, нищо, че повечето цитати съм ги чела преди години... и вече си мечтая за дъблин догодина...
имам се за много стар фен на ю ту и най-после на 360-те градуса успях да ги видя и на живо... италианската пулбика я усетих в милано - наистина е много готино! но и в истанбул много се кефих, нищо, че околната енергия не беше толкова пикова

късно открих този форум, но пък скоро имах рожден ден и колегите ми подариха дебелата книга за ю ту, която сега чета с огромно удоволствие, нищо, че повечето цитати съм ги чела преди години... и вече си мечтая за дъблин догодина...
Posted 25 ноември 2010 - 16:35
Днес, в Оукланд, нещо интересно – изпяха Scarlet /October/. В цялата история на U2, това парче е пято само веднъж на живо, през 1981 за радио BBC и сега отново днес, в Оукланд. Още го няма качено в youtube това е само репетицията
И отново тук, за първи път на това турне, One Tree Hill /къде другаде, ако не в Нова Зеландия/
И отново тук, за първи път на това турне, One Tree Hill /къде другаде, ако не в Нова Зеландия/
Posted 16 декември 2010 - 09:14
Турнето в Австралия и Нова Зенландия приключи. Във всеки от градовете (Оукланд, Мелбърн, Брисбан, Сидни, Пърт) бяха обявени по два концерта на най-големите стадиони.
След като две поредни дати на стадион Morumbi (между 90 и 100 хиляди души капацитет по време на концерт) в Сао Паоло бяха разпродадени за отрицателно време, групата обяви, че ще има и трета дата. До момента на този стадион са свирили изпълнители като Queen, Michael Jackson, Rush, Metallica, Roger Waters, Bon Jovi, Kiss, Nirvana, Paul McCartney, U2 и др.
Не е по-различно положението с останалите дати в Южна Америка и ЮАР:
13.02. - Johannesburg - FNB Stadium
18.02. - Cape Town - Cape Town Stadium
25.03. - Santiago - Estadio Nacional
30.03. - Buenos Aires - Estadio Unico de La Plata
09.04. - Sao Paulo BR - Estadio Morumbi
10.04. - Sao Paulo BR - Estadio Morumbi
13.04. - Sao Paulo BR - Estadio Morumbi
11.05. - Mexico City - Azteca Stadium
14.05. - Mexico City - Azteca Stadium
15.05. - Mexico City - Azteca Stadium
Ако U2 догодина отново ще идват в Европа (каквито слухове има), би трябвало да го съобщят всеки момент. Миналата година по това време отдавна знаехме за европейското им турне през 2010-та.
След като две поредни дати на стадион Morumbi (между 90 и 100 хиляди души капацитет по време на концерт) в Сао Паоло бяха разпродадени за отрицателно време, групата обяви, че ще има и трета дата. До момента на този стадион са свирили изпълнители като Queen, Michael Jackson, Rush, Metallica, Roger Waters, Bon Jovi, Kiss, Nirvana, Paul McCartney, U2 и др.
Не е по-различно положението с останалите дати в Южна Америка и ЮАР:
13.02. - Johannesburg - FNB Stadium
18.02. - Cape Town - Cape Town Stadium
25.03. - Santiago - Estadio Nacional
30.03. - Buenos Aires - Estadio Unico de La Plata
09.04. - Sao Paulo BR - Estadio Morumbi
10.04. - Sao Paulo BR - Estadio Morumbi
13.04. - Sao Paulo BR - Estadio Morumbi
11.05. - Mexico City - Azteca Stadium
14.05. - Mexico City - Azteca Stadium
15.05. - Mexico City - Azteca Stadium
Ако U2 догодина отново ще идват в Европа (каквито слухове има), би трябвало да го съобщят всеки момент. Миналата година по това време отдавна знаехме за европейското им турне през 2010-та.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users