Jump to content

U2Турне 2009/2010/2011

705 replies to this topic

#421 Dobri

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 06 ноември 2009 - 09:48

View PostPaul Y, on Nov 5 2009, 14:13, said:

Ем щом са по 45 евро в Турция билетите за правостоящи то излиза доста по-евтино от гръцките, които са по 71.50 евро + доставка 28 евро. Значи да разбирам, че два билета за Турция + доставката ще ми излязат 140 евро, а в Гърция 2 билета + доставката излизат 171 евро. Че то аз май вече се ориентирам за Турция :metal:. А в турският сайт казвате, че няма проблеми с поръчването на билетите?
Сметката ти за Турция е вярна. За 2 билета цифрата е 310 лири или около 140 евро.

Иначе, тоя спор за цената на доставката е безмислен. Ясно е, че ни товарят ЯКО. Ясно е че доставката, независимо от броя на билетите една и съща. Знае го всеки който е купувал от чужбина. Между другото, от чешкия Тикетпро съм получавал билети по обикновената поща, като пратка с обявена стойност. Цената беше 7-8 евро!

#422 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 06 ноември 2009 - 09:57

View PostDobri, on Nov 6 2009, 09:48, said:

Между другото, от чешкия Тикетпро съм получавал билети по обикновената поща, като пратка с обявена стойност. Цената беше 7-8 евро!
При обикновената е така. Но с куриер, препоръчано - цените са съвсем други. И ВЪПРЕКИ това Турците са се пооляли.
I don't know how I managed it...

#423 Paul Y

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 06 ноември 2009 - 14:29

Много се забавих с тия билети ама този понеделник ги поръчвам тези за Турция :metal: Дано да не са свършили до тогава тези за правостоящи, че тогава не знам де ще искам да стоя :metal: . Като гледам ще се съберат доста българи да пътуват в тази посока :metal:

#424 U2Fan

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 12 ноември 2009 - 10:39

Здравейте, видях темата и реших да попитам , тъй като съм голям фен на U2, но съм напълно невеж в покупката на билети. Видях този сайт biletix.com и пробвах да се регна. Обаче шансът да има билети май вече е нулев.Там като че ли пишеше , че на първи август ги пускат по места в Истанбул. Та въпроса ми е по какъв начин мога да се сдобия с хартийката за Истанбул и ако го поръчам по нета как става цялата процедура с плащане.... каква карта ми трябва , трябва ли да имам 18 и т.н. ? :)

#425 Dobri

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 12 ноември 2009 - 10:54

Билети за Истанбул все още има. Включително и за терена. С какви карти става плащането-провери в общите условия на сайта. Как става поръчването:
Регистрираш се с точен адрес и И-мейл. Билетите за чужбина са само с доставка с куриер на адрес!
Влизаш си в акаунта, избираш събитието, и караш ВНИМАТЕЛНО стъпка по стъпка.
Като стигнеш до плащането- въвеждаш данните от картата и плащаш.
Не виждам проблем да поръча и човек под 18 год. стига да има под ръка карта с която да направи плащането.
Може би на сайта има изискване името по регистрация да съвпада с името на картата с която се плаща, НО не вярвам да си платиш билета и да не ти го доставят, ако са различни.

#426 U2Fan

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 12 ноември 2009 - 11:13

Мерси много, сигурно ще поръчам още дега . :) :P :D

#427 Gillan

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 66 posts

Posted 12 ноември 2009 - 13:58

View PostDobri, on Nov 12 2009, 10:54, said:

Не виждам проблем да поръча и човек под 18 год. стига да има под ръка карта с която да направи плащането.
Може би на сайта има изискване името по регистрация да съвпада с името на картата с която се плаща, НО не вярвам да си платиш билета и да не ти го доставят, ако са различни.
има проблем!получателя и собственика на картата трябва да са 1 лице и да се легитимра с лична карта...
A bout of deep depression.
Can't seem to move it forward.
My lying eyes lie awake.
Not sure what I am after.
I never died before.
Can't live what happened yesterday.
I never stoned the crow, no.

#428 Dobri

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 12 ноември 2009 - 15:15

Ами, има как да се измисли :yes: Който си дава картата за плащане, все ще се навие да получи една пратка...

#429 Paul Y

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 13 ноември 2009 - 17:37

Здрасти аз имам подобен проблем. Сега си поръчах билетите за Турция. Но го направих с чужда карта и оставих моя адрес и име. Дали ще ми направи някакъв проблем куриера като ми ги доставя? Това, което го пише на доставката не вярвам да го изпълняват на 100%. (дано де :yes:)

#430 McVicar

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 70 posts

Posted 16 ноември 2009 - 16:17

Голямо благодарско на marillion за информацията за сета с двете сд-та и двд-то. :worship: Вече ги имам и съм много доволен. Още ги има ,но цената вече е значително по - висока. А иначе - ако се организира нещо за Истанбул - вътре съм. :worship: Бях на концерта в Милано тази година и не смятам да ги пропускам и догодина.

#431 Paul Y

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 17 ноември 2009 - 14:22

Може ли някой, който вече си е купил билети за Турция от Biletix да ми каже дали са му превели парите по плащането, защото откакто съм си ги поръчал билетите (петък) си проверявам сметката по интернет и парите ми са там. И какво ви пише на вас когато влезете в Biletix и си проверявате билетите?
Защото на мен ми пише, че куриера ше ги донесе чак на 1-ви Септември, а те уж ще започнат да ги доставят от 1-ви Юни. Нещо почнах да се съмнявам в доставката!

#432 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 17 ноември 2009 - 15:15

View PostPaul Y, on Nov 17 2009, 14:22, said:

защото откакто съм си ги поръчал билетите (петък) си проверявам сметката по интернет и парите ми са там.
Не се притеснявай. Обикновено, от момента на извършване на покупката с кредитна карта, до момента на задължаването на сметката ти минават 3-4, а понякога и 5 работни дни.

И какво ви пише на вас когато влезете в Biletix и си проверявате билетите?
Защото на мен ми пише, че куриера ше ги донесе чак на 1-ви Септември, а те уж ще започнат да ги доставят от 1-ви Юни.
Това къде го четеш?!

#433 Paul Y

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 17 ноември 2009 - 17:31

Ами това го чета в мейла ми, където пеше My tickets.След като цъкнеш върху него то те праща в сайта biletix и там вече си вкарвш паролата и можеш да си проследиш транзакцията. Би трябвало и ти да имаш същото нещо в твоя и-мейл.

#434 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 17 ноември 2009 - 17:38

Видях го. Не в мейла, а в сайта им. Предполагам, че просто е някаква грешка. Драснах им един въпрос за това каква е тая дата. Отговориха ми почти веднага:

"Dear Georgi,

All customers from outside Turkey will receive their tickets via courier regardless of channel of purchase. Delivery will start on June 1st, 2010

Best Regards"

Предполагам, че "regardless of channel of purchase" означава нещо от сорта на "в реда в който са поръчали". Демек, ако си поръчал билети 27-ми по ред, ще бъдеш 27-я, на който ще ги изпратят. А ако си поръчал 28 362-ри по ред, ще бъдеш 28 362-я, на който ще ги изпратят.

И естествено, че няма да ти ги изпратят на 1-и септември. 4-5 дена преди концерта никой не праща билети. Още повече, че ще има поръчани билети за този концерт от целия свят. Реално, за 3-4 дена билетите не могат да стигнат до щатите, примерно. Би се получила ситуация, в която човека от Минеаполис или Саутхямптън ще си получи билетите на 8-ми септември (пак примерно), което някак си не би го устройвало, след като концерта е на 6-ти :metal:

#435 Paul Y

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 17 ноември 2009 - 18:50

Според мен трябва да значи по-скоро, че няма значение кога си го поръчал. regardless" (нар.) преведено от английски означава на български: независимо от .Дано да ми го донесат навреме, че да съм спокоен :metal: . Също така на мойте билетите статуса им е все още not printed. При теб какъв е статусът им?

#436 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 17 ноември 2009 - 23:30

View PostPaul Y, on Nov 17 2009, 18:50, said:

Според мен трябва да значи по-скоро, че няма значение кога си го поръчал. regardless" (нар.) преведено от английски означава на български: независимо от .
Да. Възможно е - не знаех точното значение на тази дума. Това означава, че ги пращат на 1-ви юни, независимо дали си си ги поръчал сега или на 30-ти май (ако тогава все още има).

Също така на мойте билетите статуса им е все още not printed.
Е, па нот принтед ще са... И такива ще си останат до 1-ви юни :metal:

#437 pepa angelova

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 171 posts

Posted 04 декември 2009 - 23:57

Вече си мислех, че след като пропускам Атина и Истанбул ще си остана само с един концерт. Ноооо, току що се сдобих с билети за последния концерт на тура, закриването на турнето в Рим на 08 октомври. Не точно с билети, само с чарджване :vampire: Билети след 11 януари.
А между другото германците са перфектни, както винаги. Една седмица след плащането на билетите - пристигнаха. Така, че вече съм си ги скътала.
И така моите дати са 10.08 и 08.10 :worship:

#438 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 05 декември 2009 - 14:49

"U2 също ще нажежат лято 2010 в София. Освен Елтън Джон промоутърите от София Мюзик Ентърпрайсис (СМЕ) ще доведат у нас и ирландската четворка. Лайвът все още не се обявява официално, тъй като детайлите по договора все още не са доуточнени.

На официалния сайт на групата до момента не се е появила дата за България, но според запознати концертът ще се състои в края на август или началото на септември догодина. Боно и компания ще бъдат в Истанбул на 6 септември, а три дни по-рано ще забият в Атина. У нас ще дойдат или преди лайва им Гърция, или след този в Турция. Останалите концерти са далеч от балканските държави и по традиция ще са в Париж, Виена и Москва.

От СМЕ не коментират отношенията си с мениджърите на U2. Още в началото на миналата година обаче промоутърите обявиха, че преговарят с ирландците. В музикалните среди е известно, че Боно и компания не се качват на сцена за хонорар, по-малък от 4 млн. евро. В случая обаче по-проблемен се оказал теренът, тъй като след лайва на Мадона на стадион „Васил Левски" гледката била потресаваща и по всяка вероятност това пространство скоро няма да се ползва за танци."

http://www.monitor.b...ticle?id=223872

Продължавам твърдо да вярвам, че такова нещо не може да се случи у нас... Но пък ако се случи :yes:

#439 king_of_dreams

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 105 posts

Posted 05 декември 2009 - 16:36

Здравейте, съфорумници :yes:

Ето едно конструктивно предложение от мен, относно закупуването и доставката на билети .Ако се съберете една стабилна група за Истанбул примерно, защо не командировате един от вас,който да отиде до там и да закупи ценните хартийки на място - останалите ще му покриете пътните и може дори да му дадете дневни. Ще си спестите много нерви, главоболия, онлайн транзакции и най-вече финанси. Преди 2 години направихме така за концерта на Ролинг Стоунс в Букурещ, като в конкретния случай командированият бях аз :yes: Отскочих за един ден, взех билетите и се прибрах по живо, по здраво - чиста работа. Но все пак трябва да сте повече от 4-5 човека,защото иначе едва ли ще има някакъв смисъл. Тъй като съм от Бургас и пътните ми са най-малко, а и постоянно пътувам зад граница и се ориентирам добре и бързо в големи мегаполиси, мога и аз да свърша това - разполагам с повече свободно време, тъй като не работя на щат като служител. Успех на всички и дано U2 дойдат на родна почва и обезсмислят горенаписаното от мен :yes:

#440 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 05 декември 2009 - 17:02

View Postking_of_dreams, on Dec 5 2009, 16:36, said:

Успех на всички и дано U2 дойдат на родна почва и обезсмислят горенаписаното от мен :yes:
Защо да се обезсмисля? На теб примерно в Истанбул би ти било по-удобно, отколкото в София. Освен това на много места в нета чета, че феновете пишат за това как гостуването на групата в Истанбул ще се превърне в СЪБИТИЕТО на турнето. Не случайно хора чак от щатите ще ходят там да гледат Ю2.
На мен пък много ми се иска догодина пак да ги гледам два пъти. И ще съм безкрайно щастлив, ако единия път е в София, защото така разходите ми биха били доста по-малко. Пък и Ю2 в България - това би било един голям празник за феновете у нас :yes:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users