Jump to content

U2Турне 2009/2010/2011

705 replies to this topic

#401 Paul Y

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 05 ноември 2009 - 09:25

Здраси на всички. Искам да попитам някой от вас ще ходили към Атина? Защото вчера вечерта като си поръчвах билети от Ticketpro.gr точно когато ще плащам ми даваше грешка, където пишеше - Your payment was rejected. Your order was cancelled. Някой да е имал същата грешка? Мисля, че това е грешка на страницата, която проверява картата но не съм сигурен.

#402 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 05 ноември 2009 - 09:39

View PostPaul Y, on Nov 5 2009, 09:25, said:

Your payment was rejected. Your order was cancelled. Някой да е имал същата грешка?
Аз съм имал подобна грешка. Всъщност тук доста хора са я имали. И то точно в Тикетпро. Само че, не гръцкото, а хърватското. Миналата година когато си поръчвах билети от там виждах подобни надписи около 30-40 пъти докато успея да си купя билети. Но тогава причината беше гигантския наплив на хора, които искат да си пкупят билети в един и същи момент. Сървърите просто не можеха да поемат толкова много желаещи. Сега, предвид, че концерта е след почти година не мисля, че има такива проблеми. За турския концерт примерно, се купуват билети без никакви грижи. Някаква друга причина трябва да има.
Дали не е изтекъл срока на кредитната ти карта? Дали е валидна? Дали гръцкото Тикетпро работи с кредитни карти като твоята? По-скоро май в тази насока трябва да търсиш проблема...
I don't know how I managed it...

#403 Paul Y

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 05 ноември 2009 - 11:17

Мерси за бързото съдействие Ozzy. Аз използвам картата на един приятел. Но с нея той е плащал по нета и ми каза, че не трябва да има проблем. Картата е на банка ДСК и е VISA ELECTRON, а е валидна до 01/11. И като въведа номера на картата открива, че е Visa. Но после ми излиза това гадно съобщение. Смятам да пробвам и с карта на друг приятел, който е към Първа Инвестиционна. Ако не стане и това май ще се насоча към Истанбул. Тук от коментарите разбрах, че доставката била нереално висока, а на мен ми трябват само 2 билета.

#404 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 05 ноември 2009 - 11:22

С Виза Електрон-ите често има проблеми. Дори и с нормална "Виза" и да си платил на едно място, няма гаранция, че ще платиш и на друго...
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#405 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 05 ноември 2009 - 11:39

View PostPaul Y, on Nov 5 2009, 11:17, said:

Но с нея той е плащал по нета и ми каза, че не трябва да има проблем. Картата е на банка ДСК и е VISA ELECTRON, а е валидна до 01/11. И като въведа номера на картата открива, че е Visa.
Това, че някъде се плаща с дадени карти, не значи, че на други места можеш да купуваш с тях. Всеки търговец си избира кои карти да приема и кои не. Но след като на теб гръцкия тикетпро ти разпознава картата като Виза, значи не би трябвало да има проблем. Прочети внимателно инструкциите за пазаруване на сайта на Тикетпро - там би трябвало много ясно и точно да е отбелязано кои карти приемат.

Смятам да пробвам и с карта на друг приятел, който е към Първа Инвестиционна.
Банката няма значение, ако картата е валидна и се приема от съответния търговец. Предполагам, че картата, която ще ползваш (издадена от ПИБ), ще бъде Маестро. Пробвай и с нея - така поне ще знаеш, че си пробвал и Виза и Маестро. И ако пак не става, то проблема определено не е в картата, а някъде другаде.

Ако не стане и това май ще се насоча към Истанбул. Тук от коментарите разбрах, че доставката била нереално висока, а на мен ми трябват само 2 билета.
50 евро е доставката от Турция. Реално или нереално, един, два или девет билета - толкоз. Нямаш избор.
От Сърбия е 30 евро. А колко е от Гърция? Не за друго, продсто да направя сравнение.

#406 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 05 ноември 2009 - 11:52

Това че турците са обявили една доставка и за 1, и за 9 билета, навежда на мисълта, че товарят.
Ако се водиш 1:1 по куриерските цени, там си има обявена стойност на пратката, по която да ти я платят, ако ти я загубят. И съответно доставката на нещо струващо 100 лева или 900 лева съвсем не е една и съща.
Освен да не дават никаква обявена стойност, при което един вид пратката пътува незастрахована. И изгуби ли се, духат супата, а на теб трябва да ти пратят още веднъж същото.
Но тогава можеш лесно да провериш колко струва документна пратка без обявена стойност през един или друг куриер от Истанбул до София. И едва ли ще е 50 евро.
И така нататък.
Такива са правилата в цял свят при електронната търговия. Изведнъж някой решава, че като продава билети и който се вдига от чужбина е заклет фен, може да промени правилата и може да го натовари с по-висока доставка. Да мрЪт! :no:

#407 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 05 ноември 2009 - 11:59

View PostSatyr, on Nov 5 2009, 11:52, said:

Това че турците са обявили една доставка и за 1, и за 9 билета, навежда на мисълта, че товарят.
Сръбският Ивентим - една цена независимо от броя купени билети.
Сръбският Tickets.rs - една цена независимо от броя купени билети.
Българският Ивентим - една цена независимо от броя купени билети.
Българският Тикетпро - една цена независимо от броя купени билети.
И т.н. Излиза, че всеки товари. Не мисля, че е така. Мисля, че при ПРОДАЖБА НА БИЛЕТИ, цената на доставката да е една и съща независимо от броя им, е световна практика, а не турско изобретение, с цел товарене.

#408 jugulator

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted 05 ноември 2009 - 12:06

View PostOzzy, on Nov 5 2009, 11:39, said:

А колко е от Гърция? Не за друго, продсто да направя сравнение.

28 евро е от Гърция.

Btw, вие сте луди да ходите в Турция точно в деня на Съединението на България. Даже и за U2 не бих го направил :no:

Ако не се лъжа, освен по-високата цена на доставка, цените на билетите за отделните сектори в Истанбул май също излизат с една идея по-скъпо.

#409 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 05 ноември 2009 - 12:15

View PostOzzy, on Nov 5 2009, 11:59, said:

Сръбският Ивентим - една цена независимо от броя купени билети.
Сръбският Tickets.rs - една цена независимо от броя купени билети.
Българският Ивентим - една цена независимо от броя купени билети.
Българският Тикетпро - една цена независимо от броя купени билети.
И т.н. Излиза, че всеки товари. Не мисля, че е така. Мисля, че при ПРОДАЖБА НА БИЛЕТИ, цената на доставката да е една и съща независимо от броя им, е световна практика, а не турско изобретение, с цел товарене.

Добре че практиките в Сърбия, България и Турция не са аналогични на световните, че светът щеше да го закъса :no:
Има два варианта - или товарят или не застраховат пратките. Говорим за международни пратки. Ако българските билетопродавачи ползват собствени куриери за София например, могат да си позволят еднаква доставка, независимо от количеството. Както например в онлайн магазина на Katehizis.com.
Поръчай си например CD от нас за чужбина или от чужбина за България. Поръчай си CD от "Амазон" или друг онлайн магазин. Поръчай си 5 CD-та. НЯМА НАЧИН доставката да е една и съща. И изведнъж - хоп - за билети става една и съща. Каква е разликата? Билетите даже са по-скъпи от CD-тата.

#410 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 05 ноември 2009 - 12:19

View Postjugulator, on Nov 5 2009, 12:06, said:

Ако не се лъжа, освен по-високата цена на доставка, цените на билетите за отделните сектори в Истанбул май също излизат с една идея по-скъпо.
Лъжеш се. Точно обратното е и тази "една идея" не е много мъничка:

Турция:
Червена зона - 249 евро
Правостоящи - 45 евро
Седящи - 170, 135, 102, 79, 56, 33 и 23 евро (в зависимост от местоположението)

Гърция:
Червена зона - 302,50 евро
Правостоящи - 71,50 евро
Седящи - 181.50, 110, 71.50, 36.50 евро (в зависимост от местоположението)
ВИП пакет - 363 евро

#411 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 05 ноември 2009 - 12:32

View PostSatyr, on Nov 5 2009, 12:15, said:

Добре че практиките в Сърбия, България и Турция не са аналогични на световните, че светът щеше да го закъса :no:
Тази практика си е докарана от западните компании, когато са си откривали офиси на Текатпро, Тикетстрийм и Ивентим в нашите държави. Сега проверих и в чешкия Тикетпро - една цена, независимо от броя на билетите. Австрийският Ивентим - една цена, независимо от броя на билетите. Не ми се проверява повече - където и да проверя съм сигурен, че в 99% от случаите резултатът ще е същият. Нещата са повече от ясни. За поръчка на билети - цената на доставката не зависи от броя им.

Има два варианта - или товарят или не застраховат пратките. Говорим за международни пратки.
Точно така. За международни пратки говорим. И за международни КОМПАНИИ. А не за турски. Ако говорехме за турски - щях да се съглася с теб. DHL, UPS, In Time, Fedex... Те работят по един и същи начин, независимо дали става въпрос за Южна Африка, Англия, Турция или Гватемала - всичките им пратки са застраховани.

Поръчай си например CD от нас за чужбина или от чужбина за България. Поръчай си CD от "Амазон" или друг онлайн магазин. Поръчай си 5 CD-та. НЯМА НАЧИН доставката да е една и съща.
Няколко поста по-нагоре съвсем умишлено написах с големи букви "ПОКУПКА НА БИЛЕТИ" Много добре знам, че при ЦД-тата не е така. А защо не е така и има ли разлика между билети и ЦД-та - това за мен не е важно.

#412 Paul Y

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 05 ноември 2009 - 12:40

А кой е сръбският сайт за билети за U2?

#413 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 05 ноември 2009 - 12:43

View PostPaul Y, on Nov 5 2009, 12:40, said:

А кой е сръбският сайт за билети за U2?
Сърбия я дадох просто като пример. Там не се продават билети за Ю2. Поне за момента.

Разликата, между това дали поръчваш билети (от една страна) или ЦД-та и книги (от друга) е ясна. Тя е в обема и тежестта.
Да си поръчаш 8 билета за Ю2 или 1 е горе долу едно и също. И като обем и като тежина.
Да си поръчаш 8 бройки от "Война и мир" или само една не е едно и също в никакъв случай. За това ЦД-та, ДВД-та и книги се таксуват на БРОЙКА. А билетите не :no:

#414 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 05 ноември 2009 - 13:08

View PostOzzy, on Nov 5 2009, 12:32, said:

Тази практика си е докарана от западните компании, когато са си откривали офиси на Текатпро, Тикетстрийм и Ивентим в нашите държави. Сега проверих и в чешкия Тикетпро - една цена, независимо от броя на билетите. Австрийският Ивентим - една цена, независимо от броя на билетите. Не ми се проверява повече - където и да проверя съм сигурен, че в 99% от случаите резултатът ще е същият. Нещата са повече от ясни. За поръчка на билети - цената на доставката не зависи от броя им.
Точно така. За международни пратки говорим. И за международни КОМПАНИИ. А не за турски. Ако говорехме за турски - щях да се съглася с теб. DHL, UPS, In Time, Fedex... Те работят по един и същи начин, независимо дали става въпрос за Южна Африка, Англия, Турция или Гватемала - всичките им пратки са застраховани.
Няколко поста по-нагоре съвсем умишлено написах с големи букви "ПОКУПКА НА БИЛЕТИ" Много добре знам, че при ЦД-тата не е така. А защо не е така и има ли разлика между билети и ЦД-та - това за мен не е важно.
Дадох примера със CD-та съвсем произволно. Те могат да се заменят с всяка друга стока в нормален онлайн магазин.
Изведнъж само билетите са станали някаква много чудна, по-различна стока.
Ама че работа :no:
Значи, измамата е генерална :(

View PostOzzy, on Nov 5 2009, 12:43, said:

Разликата, между това дали поръчваш билети (от една страна) или ЦД-та и книги (от друга) е ясна. Тя е в обема и тежестта.
Да си поръчаш 8 билета за Ю2 или 1 е горе долу едно и също. И като обем и като тежина.
Да си поръчаш 8 бройки от "Война и мир" или само една не е едно и също в никакъв случай. За това ЦД-та, ДВД-та и книги се таксуват на БРОЙКА. А билетите не ;)
Теглото на пратката е само един от факторите за ценообразуване. Но не единствен. Както казах по-горе - има и фактор "обявена стойност". Върху който се застрахова пратката. Ако ще и 1 грам да тежи, като обявиш че това е еднограмова ценност за 1000 долара, доставката ще ти е много по-висока, отколкото за еднограмова финтифлюшка за 5 долара.

#415 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 05 ноември 2009 - 13:13

View PostSatyr, on Nov 5 2009, 13:08, said:

Значи, измамата е генерална :no:
А! Това е вече нещо друго. Измамата е ГЕНЕРАЛНА. А не ТУРСКА ;)

Иначе за това, че в Турция доставката е може би най-висока като цена в цяла Европа (ако изобщо ги броим, че са в Европа) и за това, че самосиндикално са си решили да пращат билетите след 6 месеца - както вече казах са за е*ане :(

#416 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 05 ноември 2009 - 13:27

За разлика в цените между Турция и други държави може да има обективната причина, че Турция не е в ЕС.

#417 Paul Y

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 05 ноември 2009 - 13:59

Билетите за терена в Истанбул по колко евро излизат? Аз искам два да си купя + 50 евро доставка. Това горе долу колко ще струва?

#418 jugulator

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted 05 ноември 2009 - 14:03

View PostOzzy, on Nov 5 2009, 12:19, said:

Лъжеш се. Точно обратното е и тази "една идея" не е много мъничка:

Турция:
Червена зона - 249 евро
Правостоящи - 45 евро
Седящи - 170, 135, 102, 79, 56, 33 и 23 евро (в зависимост от местоположението)

Гърция:
Червена зона - 302,50 евро
Правостоящи - 71,50 евро
Седящи - 181.50, 110, 71.50, 36.50 евро (в зависимост от местоположението)
ВИП пакет - 363 евро

Вероятно объркването ми идва от факта, че специално в моя случай,като гледам схемите на двата стадиона, местата, които съм си взел за Атина и които са по 110евро, в Турция са по 135евро. Т.е. явно зависи :no:

#419 Paul Y

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 05 ноември 2009 - 14:13

Ем щом са по 45 евро в Турция билетите за правостоящи то излиза доста по-евтино от гръцките, които са по 71.50 евро + доставка 28 евро. Значи да разбирам, че два билета за Турция + доставката ще ми излязат 140 евро, а в Гърция 2 билета + доставката излизат 171 евро. Че то аз май вече се ориентирам за Турция :no:. А в турският сайт казвате, че няма проблеми с поръчването на билетите?

#420 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 05 ноември 2009 - 14:35

View Postjugulator, on Nov 5 2009, 14:03, said:

Вероятно объркването ми идва от факта, че специално в моя случай,като гледам схемите на двата стадиона, местата, които съм си взел за Атина и които са по 110евро, в Турция са по 135евро.
Според мен не е точно така. Мисля, че местата, които в Гърция са по 110 евро, в Турция са по 79 евро. Всъщност, виж сам, защото аз не знам точно в кой сектор си си купил билет:

Турция
Гърция

View PostPaul Y, on Nov 5 2009, 14:13, said:

А в турският сайт казвате, че няма проблеми с поръчването на билетите?
Мисля, че няма никакви.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users