Jump to content

U2Турне 2009/2010/2011

705 replies to this topic

#341 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 07 октомври 2009 - 16:31

Това ОК. Ама аз пък с много по-голям интерес бих прочел историята на ощастливено групи (groupie). Репетирали, държали плакати, излезли на сцената и дрънкали на някви инструменти. Чудо голямо, дрън-дрън. Друго си е истинското месо :worship:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#342 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 07 октомври 2009 - 19:17

View PostSatyr, on Oct 7 2009, 11:22, said:

Аз пък винаги съм се чудел как изкарват "нищо неподозиращ" човек от публиката, който се оказва изключително умел вокалист/китарист/басист или каквото там, след като бъде изваден на сцената :worship:
Абе, този, дето Manowar го изкараха 2007-ма да свири с тях в Каварна, си беше сериозно нищо неподозиращ - нали даже засвири "Master of Puppets" в началото. А и от сигурен източник знам, че дори не е голям фен на Джоуи и компания.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#343 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 08 октомври 2009 - 09:30

View PostOzzy, on Oct 7 2009, 16:36, said:

Евала на пичовете.

Така че, тука нещата не са много "случайни" :worship:

И аз така мисля, чехите напълно са заслужили сбъднатата си мечта... :worship:

Цялата тази история обаче ме подсети за стария номер на Боно да качва на сцената по някое девойче. Преди години това го правеше на други парчета (Party Girl, 11 O'Clock Tick Tock, With Or Without You), днес това се случва основно в края на Mysterious Ways. Всъщност, по всяка вероятност този сценичен прийом, е заемка на Боно от неговите американски кумири - Елвис и Брус Спрингстийн, за които танцът на сцената с "групита" е повече от задължителен. Особено добър в това отношение е Босът, за когото просто няма тайни в занаята и под намръщения поглед на бившата си жена Пати Скиалфа (която също е част от собствената му група :worship: ), той често флиртува на сцената с девойки от публиката по време на концерт.

Както и да е, за мен обаче винаги е било интересно дали участията на тези девойки в шоуто са "случайни", каквото по всяка вероятност беше участието на непохватната Симона в Загреб, или става дума за предварително "програмирани" участия. С изключение на въпросната Симона, повечето подобни изпълнения на Боно през годините ми се струват доста съмнителни. Личи си едно професионално отношение към танца на момичетата, тук разбира се изключвам втората жена на Боно, професионалната танцьорка Морлей, част от групата по едно време. Освен всичко друго, за никого не са тайна натрапчивите страхове на групата от възможни атентати по време на концерт, така че твърде съмнително е дали Боно не танцува с едно и също момиче с различни имена по време на турнето... ;)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#344 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 октомври 2009 - 09:38

View Postmarillion, on Oct 8 2009, 10:30, said:

повечето подобни изпълнения на Боно през годините ми се струват доста съмнителни
Припомни си искреното разреваване на девойките в ДВД-тата от Сидни и Бостън. Не ми се струват "програмирани". Освен да си наемат опитни актриси, което вече ми се струва прекалено :worship:

тук разбира се изключвам втората жена на Боно, професионалната танцьорка Морлей
На Ди Едж :worship:
I don't know how I managed it...

#345 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 08 октомври 2009 - 09:41

View PostOzzy, on Oct 8 2009, 10:38, said:

Припомни си искреното разреваване на девойките в ДВД-тата от Сидни и Бостън.
А-а-а, защо тук не е имало "Осанна!" по повод тези разревавания?!? Девойки ридаят на сцената до Боно, а форумът нехае? Не споделя радостта им!?! Срам върху ни! :worship:

#346 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 октомври 2009 - 09:48

Говорим за различни видове сбъдвания на желания. Това за което ти говориш е сбъдване на мокрите сънища на девойките, когато Боно ги дръпне да танцуват с него. Това мен не ме вълнува. Защото тези момичета с нищо не са го заслужили.

Аз говоря за сбъдването на мечтата на големи фенове на групата и същевременно музиканти. Това ме радва. Защото те са се постарали. И то доста. За това си го заслужават на 100%. И наистина искрено им се радвам на момчетата.

#347 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 08 октомври 2009 - 10:13

View PostOzzy, on Oct 8 2009, 10:38, said:

На Ди Едж :worship:

Да, моя грешка, на Ди Едж, разбира се... :worship:

Иначе за "разреваването на девойките" не съм убеден, че съм видял сълзи в очите им - вярно затварят очи с шепи, но нали знаеш как сме скептиците, "Москва не вярва на сълзи". :worship:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#348 pepa angelova

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 171 posts

Posted 08 октомври 2009 - 20:02

Не, не Москва, Бай Ганьо на нищо не вярва. Това е генетично заложено в българина. И понеже всички ни лъжат от политиците на най-високо ниво, до хората най-близо до нас, никой на никого не вярва. Все нагласено, всичко с някакъв подтекст. Съжалявам хора, които живеят в постоянно съмнение. Животът си минава покрай тях и не могат нито да го оценят, нито да се зарадват на успеха на другите. Ако не се изкефиш на момента, ако не чувстваш, ако не обичаш, какво правиш по дяволите? Един ден ще се събудиш на 60, 70 и ще се усетиш, че живота ти е минал в съмнения и мрачни мисли. На какво, в какво вярвате, бе хора? Има ли нещо, изобщо, което можете да приемете безрезервно?

#349 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 октомври 2009 - 20:08

Остави тия работи, а кажи взе ли билети за Германия? Лесно ли беше? Дай някаква информация, че на нас тука в началото на годината ни се е*а мамата когато купувахме заветните хартийки за Загреб :worship:

#350 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 08 октомври 2009 - 20:13

Знам, че е малко извън темата, но съвсем случайно видях нещо в Amazon, което отначало ме накара да си изгризя ноктите от яд, но после се сетих, че може би ще зарадвам някой от многобройните фенове на групата с настоящото инфо.

Предполагам временно и само до изчерпване на количествата, лимитираното издание, бокс сет на албума Joshua Tree се предлага на цена от 7,98 паунда. Говорим за наистина уникално издание, което аз закупих при излизането му преди около две години от Amazon за петорно по-висока цена, но все още считам за един от бисерите в колекцията си. Релийзът включва три диска - два аудио и един видео. Аудио дисковете съответно съдържат ремастеринг на албума и бонус диск с B sides и неиздавани неща от сесията за Joshua Tree, докато DVD-то е един малък бисер събрал в себе си легендарния концерт от 1987 в Париж, филм за записването на албума и видео клипове. Освен цифровите носители, получавате супер луксозна 56 стр. книга с твърди корици, три картички със снимки от сесията на Антон Корбин и чудесна бокс сет опаковка във формат DVD. Просто това издание не е за изпускане, а при тази цена е кощунство да не се притежава...

Цък за ордър...

Повече инфо за бокс сета...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#351 pepa angelova

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 171 posts

Posted 08 октомври 2009 - 20:24

View PostOzzy, on Oct 8 2009, 21:08, said:

Остави тия работи, а кажи взе ли билети за Германия? Лесно ли беше? Дай някаква информация, че на нас тука в началото на годината ни се е*а мамата когато купувахме заветните хартийки за Загреб :worship:
Разбрах, че за Загреб много трудно се купуват он лайн. И аз пробвах, но системата ме връщаше отначало, поради претоварване и "опитай по-късно". Аз за Дъблин, при положение, че системата сама се рифрешваше и определяше времето за изчакване се изнервих /чаках 1 час/, ако трябваше да чакам за Загреб, сигурно щях да имам нервна криза.
За Франкфурт се нареждам на опашката в събота, в 10.00. Ще имат още концерти в Белгия и Швейцария, но нищо по-конкретно все още.
1997 бях на концерта в Сараево. В едно интервю за тв от сегашното турне, Адам определи този концерт, заедно с някои други неща, като едно от най-важните събития в живота на групата.
Ще го опиша някой път. Беше след войната, навсякъде имаше следи от нея, още не се бяха възстановили, изобщо беше потресаващо.

#352 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 октомври 2009 - 20:44

View Postmarillion, on Oct 8 2009, 21:13, said:

Поръчано! :worship: :worship:
То човек само като види сетлиста от концерта в Париж и го купува без да гледа колко струва, пък какво да говорим при подобна цена!

View Postpepa angelova, on Oct 8 2009, 21:24, said:

За Франкфурт се нареждам на опашката в събота, в 10.00.
Това на предварителната продажба за тези, които са платили по 50 долара ли е или официалното пускане на билетите?

#353 pepa angelova

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 171 posts

Posted 08 октомври 2009 - 20:47

View PostOzzy, on Oct 8 2009, 21:44, said:

Това на предварителната продажба за тези, които са платили по 50 долара ли е или официалното пускане на билетите?
Официално, публична продажба, ще се редя на опашка.

#354 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 октомври 2009 - 20:54

Успех! После да разкажеш как е минало :worship:

#355 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 08 октомври 2009 - 21:27

View PostOzzy, on Oct 8 2009, 21:44, said:

Поръчано! :worship: :worship:
То човек само като види сетлиста от концерта в Париж и го купува без да гледа колко струва, пък какво да говорим при подобна цена!

Честито! :D

Често в Amazon изпадат подобни оферти за попринцип скъпите бокс сетове, номерът е да го видиш и поръчаш навреме. Изданието е уникално, наши общи познати са го разглеждали в къщи и могат да ти преразкажат за какво иде реч, а DVD-то буквално е "черешката на тортата". Освен концерта (за жалост без съраунд звук :worship: ), ще бъдеш изумен и от документалния филм Outside It's America - от него аз научих за U2 повече отколкото научих за цял живот "следене" на групата, като го гледаш ще разбереш какво имам предвид... ;)

Същото подобно издание излиза в края на месеца и за албума The Unforgettable Fire, но цената на пре-ордър е 25,39 паунда. Сърце не ми дава да изчакам две години, за да купя това колекционерско издание на любимия си албум на по-ниска цена и явно ще се поръчва... ;)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#356 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 08 октомври 2009 - 22:02

View Postpepa angelova, on Oct 8 2009, 21:24, said:

Уважаема госпожо/госпожице. Съмнението като философия е въведено още от дядо ни Рене Декарт Картезиус, hence the expression "картезианско съмнение", и не е задължително обвързано със заобикалящата ни историческо-политическа действителност.
В основата на моята теза бе от друга страна не толкова съмнението за нагласеност на подобни изяви, а презумпцията, че хедонистичното удоволствие от сбъдване на "мокър сън" е в пъти по-голямо от куртоазното удоволствие да подрънкаш на банджо с някой си на сцената.

А всеки път като пишем една дума, чешейки си езиците тук, едно дете в Африка умира :worship:

#357 jugulator

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted 08 октомври 2009 - 23:26

View Postmarillion, on Oct 8 2009, 21:13, said:

Човек, огромни благодарност, че ме светна за това бижу. Поръчах веднага :worship: Това е любимият ми концерт на бандата, просто уникален. Единственото, което ме спираше да купя това издание беше високата (за мен) цена, но сега нямаше как да не се дейста веднага :worship:

#358 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 09 октомври 2009 - 07:36

View Postmarillion, on Oct 8 2009, 22:27, said:

концерта (за жалост без съраунд звук :worship: )
Това ме устройва напълно. Аз съм твърд противник на съраунд звука и на всякакви изгъзици от сорна на 5+1, 6+1, 8+15 и т.н. Линейно стерео - това е истината! :worship:

#359 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 09 октомври 2009 - 15:32

View Postjugulator, on Oct 9 2009, 00:26, said:

Човек, огромни благодарност, че ме светна за това бижу. Поръчах веднага :worship:

За нищо. :metal:

Отдавна се каня да попитам модераторите и администратора, дали една нарочна тема за споделяне на подобни "горещи оферти", ще се възприеме коректно, а не като конкуренция на магазина на Metal Katehizis. Предполагам, че Сатир няма да има нищо против подобна инициатива, особено с оглед "смесения" статут на магазина, но нямам никаква идея в коя секция на форума е удачно ситуирането на подобна тема и ще помоля за помощ модераторите.

В тази тема предлагам да се дават линкове към сигурни (проверени) онлайн магазини (дали е удачно освен към чужди магазини, да се дават линкове и към български такива, ще оставя да прецени ръководството) с кратко описание на продукта, но с едно задължително условие - наистина изгодна цена, тоест, добре би било преди да се посочи подобно заглавие, да се извърши кратка проверка на "промоционалната" цена в сходни магазини, включително и този на Metal Katehizis, разбира се... :D
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#360 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 09 октомври 2009 - 16:06

Нещо ми се губи смисъл на отделна тема за такова нещо. Че то само от "Амазон" ще ти трябва една седмица да извадиш всички горещи/изгодни оферти (без гаранция за пълнота) и като го направиш, вече ще са се появили нови, а стари ще са отпаднали. Почти всяка група има изгодни оферти на собствения си сайт. А и линкове към различни от нашия български онлайн магазини (когато не са в тема за конкретна група), определено не биха били много приемливи.
Също така - много от информацията в подобна тема няма да послужи никому. Например ти пускаш да речем 100 линка, но хората се заинтересоват от 20 или 50 от тях. От другите 80 или 50 - не. Та какво са те, ако не реклама? :worship:

Така че - когато има тема за някоя група - пускайте си линкове в нея, ако се намират изгодни конкретни оферти. Ако пък някой продава свои собствени неща - имаме форум "Малки обяви" :metal:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users