U2Турне 2009/2010/2011
Started by Ozzy, мар 02 2009 08:50
705 replies to this topic
Posted 06 октомври 2009 - 17:00
U2 New Album Information
http://www.atu2.com/newalbum/
Инфо от най-големия фенски сайт на групата. Всъщност албум ще има, но засега нищо по-конкретно.
http://www.atu2.com/newalbum/
Инфо от най-големия фенски сайт на групата. Всъщност албум ще има, но засега нищо по-конкретно.
Posted 07 октомври 2009 - 09:15
Попаднах на много интересна статия. След като я прочетох се разрових за да намеря още нещо за случая, описан в нея. Из чешките вестници, радиа и телевизии е пълно с информация за тези трима късметлии. Сигурно са дали една камара интервюта, когато са се прибрали у дома. Всъщност, прочетете сами за какво става въпрос, аз преведох статията за ваше улеснение:
Чешки фенове свирят „Angel of Harlem” с U2 пред 80 000 в Берлин
Представете си, че докато сте на концерт и сте част от публиката, ви поканят да свирите на сцената с една от най-великите групи на планетата. Това няма как да стане, нали? Но точно това се е случило на едно трио от чешки музиканти на концерта на U2 в Берлин. Невероятно е, но Боно поканил чехите (всеки от които му е бил напълно непознат) да се качат на сцената и да изпълнят заедно с групата „Angel of Harlem”.
Ако ви се е случвало да си тананикате „I Still Haven’t Found What I’m Looking For” докато сте под душа, тази история е точно за вас: как трима чешки музиканти, членове на трибют група на U2, са поканени без предварителна подготовка и напълно импровизирано от Боно, да се присъединят към U2 на сцената. Това се е случило на Олимпийския стадион в Берлин, на 18-и юли, тази година. Чехите Stepan Etrych (китара), Cyril Strejc (бас) и Michal Simek (барабани) написали на плакати, че могат да изпълнят песента „Angel of Harlem” от албума на U2 „Rattle and Hum”. Естествено, те изобщо не са и очаквали планът им да проработи.

За тяхно най-голямо учудване обаче, Боно им е казал да се качат на сцената. Ето как самия Michal Simek описва ситуацята:
„Този план беше измислен от нашия китарист Stepan. Той даде идеята всеки от нас тримата да носи плакат, на който да пише: „Аз + барабани = Angel of Harlem”, „Аз + китара = Angel of Harlem” и т.н. Смятах, че е напълно невъзможно планът да проработи – щеше да бъде като да спечелиш от лотарията. Но в един момент The Edge започна да свири първите акорди на песента и докато Боно се оглеждаше наоколо ние вдигнахме плакатите. Той ни видя и се провикна: „Можете ли да го свирите?”, на което ние започнахме да крещим: „Да, можем!!!””
Преди да разберат изобщо какво се случва те се присъединяват към групата на подиума.
Боно казва по микрофона: „Това е експеримент.”
За един фен на U2 да свири на комплекта барабани на Larry Mullen е направо немислимо и невероятно. Да не споменаваме и факта, че това се случва пред 80 000 зрители! Но Michal Simek казва, че не е имало време да бъдат притеснени или нервни:
„Няма да ми повярвате, но беше съвсем лесно. Предполагам, че дори не съм разбрал какво точно е ставало. Не почувствах никакъв страх, не бях нервен. Бях радостен, че виждам Боно толкова близо до мен и невероятно щастлив, че мога да стисна ръката на Larry Mullen. Просто заех мястото зад барабаните и започнах да свиря.”
Барабанистът признава с облекчение, че нито той, нито някой от двамата му приятели са сбъркали докато са свирили. Тяхната трибют група се нарича „U2 Pop Tarts” и до този момент момчетата никога не са свирили на живо пред публика. Причината? Последната година и половина те са прекарали в репетиции и в търсене на...... почакайте да чуете това........ подходящ певец! Е, в този момент те са свирили с Боно!
Разбира се петте минути прекарани на сцената с U2 са нещо, което тримата никога няма да забравят. Michal Simek казва:
„Нямах достатъчно кураж дори да си помисля за нещо подобно. Можеше да не се случи никога. Но се случи! Беше много еуфорично, а Bono, The Edge, Larry и Adam сякаш ни предадоха някаква енергия когато се качихме на сцената. Трудно е да се опише или да се повярва, че не бяхме притеснени, но това е самата истина.”
Инфо: http://old.radio.cz/en/article/118504
Изпълнението на „Angel of Harlem” от концерта в Берлин, в чийто край Боно отдава почит на Michael Jackson, можете да гледате тук.
Чешки фенове свирят „Angel of Harlem” с U2 пред 80 000 в Берлин
Представете си, че докато сте на концерт и сте част от публиката, ви поканят да свирите на сцената с една от най-великите групи на планетата. Това няма как да стане, нали? Но точно това се е случило на едно трио от чешки музиканти на концерта на U2 в Берлин. Невероятно е, но Боно поканил чехите (всеки от които му е бил напълно непознат) да се качат на сцената и да изпълнят заедно с групата „Angel of Harlem”.
Ако ви се е случвало да си тананикате „I Still Haven’t Found What I’m Looking For” докато сте под душа, тази история е точно за вас: как трима чешки музиканти, членове на трибют група на U2, са поканени без предварителна подготовка и напълно импровизирано от Боно, да се присъединят към U2 на сцената. Това се е случило на Олимпийския стадион в Берлин, на 18-и юли, тази година. Чехите Stepan Etrych (китара), Cyril Strejc (бас) и Michal Simek (барабани) написали на плакати, че могат да изпълнят песента „Angel of Harlem” от албума на U2 „Rattle and Hum”. Естествено, те изобщо не са и очаквали планът им да проработи.

За тяхно най-голямо учудване обаче, Боно им е казал да се качат на сцената. Ето как самия Michal Simek описва ситуацята:
„Този план беше измислен от нашия китарист Stepan. Той даде идеята всеки от нас тримата да носи плакат, на който да пише: „Аз + барабани = Angel of Harlem”, „Аз + китара = Angel of Harlem” и т.н. Смятах, че е напълно невъзможно планът да проработи – щеше да бъде като да спечелиш от лотарията. Но в един момент The Edge започна да свири първите акорди на песента и докато Боно се оглеждаше наоколо ние вдигнахме плакатите. Той ни видя и се провикна: „Можете ли да го свирите?”, на което ние започнахме да крещим: „Да, можем!!!””
Преди да разберат изобщо какво се случва те се присъединяват към групата на подиума.
Боно казва по микрофона: „Това е експеримент.”
За един фен на U2 да свири на комплекта барабани на Larry Mullen е направо немислимо и невероятно. Да не споменаваме и факта, че това се случва пред 80 000 зрители! Но Michal Simek казва, че не е имало време да бъдат притеснени или нервни:
„Няма да ми повярвате, но беше съвсем лесно. Предполагам, че дори не съм разбрал какво точно е ставало. Не почувствах никакъв страх, не бях нервен. Бях радостен, че виждам Боно толкова близо до мен и невероятно щастлив, че мога да стисна ръката на Larry Mullen. Просто заех мястото зад барабаните и започнах да свиря.”
Барабанистът признава с облекчение, че нито той, нито някой от двамата му приятели са сбъркали докато са свирили. Тяхната трибют група се нарича „U2 Pop Tarts” и до този момент момчетата никога не са свирили на живо пред публика. Причината? Последната година и половина те са прекарали в репетиции и в търсене на...... почакайте да чуете това........ подходящ певец! Е, в този момент те са свирили с Боно!
Разбира се петте минути прекарани на сцената с U2 са нещо, което тримата никога няма да забравят. Michal Simek казва:
„Нямах достатъчно кураж дори да си помисля за нещо подобно. Можеше да не се случи никога. Но се случи! Беше много еуфорично, а Bono, The Edge, Larry и Adam сякаш ни предадоха някаква енергия когато се качихме на сцената. Трудно е да се опише или да се повярва, че не бяхме притеснени, но това е самата истина.”
Инфо: http://old.radio.cz/en/article/118504
Изпълнението на „Angel of Harlem” от концерта в Берлин, в чийто край Боно отдава почит на Michael Jackson, можете да гледате тук.
I don't know how I managed it...
Posted 07 октомври 2009 - 09:47
К'во толкоз? Manowar редовно вадят фенове от публиката да свирят с тях. За заклетия фен е важно да те повика любимата ти група на сцената. Дали тя е Юту, Менъуор или Анаал Натракх - за фена няма значение. За останалите? Също няма значение, нали не са повикали тях.
Единествената разлика е, че като те извикат Юту, те пишат по вестниците. Ако си тщеславен - това е довод. Но има много по-добри начини да влезеш в новините. Може да убиеш Ахмед Доган например
Единествената разлика е, че като те извикат Юту, те пишат по вестниците. Ако си тщеславен - това е довод. Но има много по-добри начини да влезеш в новините. Може да убиеш Ахмед Доган например

WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 07 октомври 2009 - 09:54
Satyr, on Oct 7 2009, 10:47, said:
К'во толкоз?

Posted 07 октомври 2009 - 10:27
Те не са се "оказали" такива... Те са били такива и са отишли там с идеята да пробват ИМЕННО ДА ГИ ВИДЯТ И ДА ГИ КАЧАТ НА СЦЕНАТА. Просто при тях е станало. Вероятно из целия свят те не са единствените. Вероятно има много такива музиканти, които искат да се качат на сцената с любимата си група. На тях това им се е случило.
Posted 07 октомври 2009 - 10:49
Satyr, on Oct 7 2009, 11:46, said:
Говоря за всички други подобни.
Май бях чувал за някой, дето го качили да пее заедно с певеца, ама сега не мога да се сетя къде беше това...
Posted 07 октомври 2009 - 11:09
Ozzy, on Oct 7 2009, 11:49, said:
Аз пък в интерес на истината за други подобни не съм чувал...
На U2 това си им е редовен номер. Ето още един юнак, който случайно знае акордите на "Angel Of Harlem".
Междувпрочем - и аз я мога.

-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 07 октомври 2009 - 11:51
Май бях чувал за някой, дето го качили да пее заедно с певеца, ама сега не мога да се сетя къде беше това...
Цък
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen
Posted 07 октомври 2009 - 11:52
Вярно... Тоя го обсъждахме с теб преди време. Значи наистина си им е редовен номер за тази песен да правят нещо подобно. То не е и случаен факта, че чехчетата са написали на плакатите името ТОЧНО на тази песен и ТОЧНО за нея са се подготвили да свирят. А не на някоя друга от сета, примерно.
Чудесен повод да отидеш и да ги гледаш догодина в Истанбул... Ще можеш мощно да я изпееш пред стотина хиляди роднини на Доганя
violator, on Oct 7 2009, 12:09, said:
Ще бъда първа пушка, ако някой ден благоволя да ги гледам от първа линия. 

Posted 07 октомври 2009 - 12:09
Аз пък в интерес на истината за други подобни не съм чувал... Не говоря за качени голи мацки на сцената или за качен фен, на който му се подарява китари или нещо друго от групата, или за подобни неща. Говоря за качени хора на сцената, които да свирят с/вместо групата.
всъщност е доста редовен номер това
дори Пинк Флойд са го правили

мен само Молотов са ми давали да свиря на бас, справих се виртуозно, ест :Р (справки ТУК)
Edited by hendy, 07 октомври 2009 - 12:12 .
Posted 07 октомври 2009 - 12:49
hendy, on Oct 7 2009, 13:09, said:
дори Пинк Флойд са го правили

...но под формата на подарък за рожден ден /едва ли някой ще се сети за по-оригинален такъв/.
Пък и в този случай е спорна посоката на фенството.

-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 07 октомври 2009 - 14:17
Господи, какво черногледство! Хей, хора, вие може ли да се зарадвате на нещо, изобщо? Какво като се е случвало и преди? И какво като и други са го правили? Не е ли страхотно преживяването на тримата? Ще го помнят цял живот, ще го помни всеки, на който му се е случвало нещо подобно. И няма нищо по-хубаво от това да споделеш радостта си с всички. Толкова по-жалко за тези, които не могат да го оценят. Ами всеки, който се е срещнал с любимците си ще крещи от кеф. И няма никакво значение дали лично ги харесваш или не. Щом на някой му се е случило, значи е страхотно. И заслужава поздравления за шанса, който е имал. Радвам се за всеки, който е успял лично да се докосне, разговаря или осъществи какъвто и да е контакт с любимците си. И както се казва: "дай боже всекиму"

Posted 07 октомври 2009 - 14:38
Тези трима ние не ги познаваме. Всеки ден, всеки час, всяка минута, дори всяка секунда някъде по света трима непознати изпитват върховно щастие по някакъв повод - печелят от лотария, умира тъщата, спят с Анджелина Джоли (добре, де, това приемаме, че само на един непознат се случва към момента) и т. н.
Трябва да си направим отделен форум само за "споделяне на радостта" на тези хора. А някое групи, ако е изчукало Боно, представяте ли си това какво върховно удоволствие е? Може всяка вечер или през вечер от турнето да се случва (хипотетично). Трябва да се споделя и тази радост и всякаква друга подобна. На следващия ден след концерт на Юту хората, които почистват стадиона, сигурно намират жеесеми, фотоапарати, пари и други ценности. Това също може да е голямо удоволствие. Трябва и то да се споделя и т. н.
Или трябва да сме зомбита и на всичко, свързано с Юту, да падаме за 20 (лицеви опори).
Може би е добре някои хора да преосмислят названието Homo Sapiens
Трябва да си направим отделен форум само за "споделяне на радостта" на тези хора. А някое групи, ако е изчукало Боно, представяте ли си това какво върховно удоволствие е? Може всяка вечер или през вечер от турнето да се случва (хипотетично). Трябва да се споделя и тази радост и всякаква друга подобна. На следващия ден след концерт на Юту хората, които почистват стадиона, сигурно намират жеесеми, фотоапарати, пари и други ценности. Това също може да е голямо удоволствие. Трябва и то да се споделя и т. н.
Или трябва да сме зомбита и на всичко, свързано с Юту, да падаме за 20 (лицеви опори).
Може би е добре някои хора да преосмислят названието Homo Sapiens

WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 07 октомври 2009 - 15:06
Още един юнак, който случайно знае акордите на "Angel Of Harlem".
И аз я мога ... И други песни на ЮтуДве мога да свиря, и на много други групи мога да свиря песни ... И на Мистър Биг "To be with you" & "Wild world" свиря, но гадовете Пол, Били и Ерик не ме викнаха да свиря с тях

По темата - обикновено такива "случайни" излизания са нагласени и предварително подготвени, след като се е случило извънредно - гот. Само ми е странно днешните групи, при тези драконовски мерки за сигурност на концертите, как са позволили подобен излаз, но късмет на печелившите ... Аз лично изпуснах щерката на дедо Йън Андерсън /ожени се преди 2-3 години/ иначе и аз често щях да си пия питието с любимия си тъст

Сатир, не е нужно такава крайност, това, че едни ги радва едно, а други друго, е проблем на тези, които нещо ги радва или не /аз лично не искам да спя с Анджелина Джоли - никак не ме "кефи"! Предпочитам Моника Белучи

Posted 07 октомври 2009 - 15:36
Minstrel in the Gallery, on Oct 7 2009, 16:06, said:
По темата - обикновено такива "случайни" излизания

Седят си трима от Ю2-трибют група в публиката и изведнъж на Боня му хрумва, да викне някой да посвири Ейнджъля... И видиш ли - посочва баш них!!!

Хората са се подготвили предварително - изсвирили са парчето 200 пъти (примерно), за да не вземе да се изложат (ако стане чудото и стъпят на сцената), подготвили са си плакати с които изрично да упоменат какво искат да направят, били са почти най-отпред (пред тях е имало само два реда хора), докато е дошла въпросната песен (седма по ред) те непрекъснато са вдигали плакатите за да ги забележи Боня и т.н. Т.е., хората са се постарали максимално това нещо да им се случи. Което не пречи, вероятността то да им се случи да си остава пренебрежимо малка. И въпреки това им се е случило.
Гледах интервю с един от тия трима пичове, качено на сайта им. Там той си казва, че ако подобно нещо се е било случило на някой друг на предния концерт от турнето (примерно), на тях при всички случаи това нямаше да им се случи.
Китаристът на групата разказва и още нещо интересно: когато Ю2 изпълняват тази песен на това турне, в края и вплитат кратка част от две други песни (на Майкъл Джексън). И там акордите леко се сменят. Чехите обаче са гледали клиповете в ютюб, знаят за този момент и съответно репетират парчето именно с тази промяна в акордите. Ето какво отговаря той на въпрос "С какво най-много ще запомните това, което ви се случи?":
"На това лятно турне Боно пее две кратки части от песни на Майкъл Джексън към финала на "Ейнджъл ъв Харлем". За това в края на песента Едж сменя акорда. Преди да отидем в Берлин на концерта ние го репетирахме точно така - със смяната на акордите. Когато свирихме на подиума с групата и края на песента наближаваше, Боно ясно ми показа с ръка в този момент да спра да свиря. А аз си казах: "Защо да спирам, след като знам какво трябва да се изсвири?" И не спрях, а продължих. Когато дойде смяната на акордите и аз го изсвирих така, както трябва, Ейдж ме погледна, а в очите му се четеше почудата: "Откъде го знаеш?!" Ето това за мен ще остане и най-силния момент от това наше изпълнение."
Евала на пичовете.
Така че, тука нещата не са много "случайни"

2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users