Jump to content

U2Турне 2009/2010/2011

705 replies to this topic

#301 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 25 септември 2009 - 09:53

View Postpepa angelova, on Sep 25 2009, 08:45, said:

3 September, 2010 - Athens, GR
Onsale: TBA

6 September, 2010 - Istanbul, TR
Onsale: TBA

Интересно... Този в Турция е на националния ни празник - почивен ден се пада. А пък ако си избера гръцкия, ще си празнувам рождения ден в Атина :)
Но е хубаво да поизчакаме малко. Защото в зависимост от това как се разпродадат тези концерти може да обявят по още една дата на същите места. Както стана и със Загреб. Пък и дооооооста време има до концертите - цяла година :)
I don't know how I managed it...

#302 jugulator

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted 25 септември 2009 - 10:49

View PostOzzy, on Sep 25 2009, 10:53, said:

Интересно... Този в Турция е на националния ни празник - почивен ден се пада. А пък ако си избера гръцкия, ще си празнувам рождения ден в Атина :)

Ми при това положение направо и на двата :)

#303 pepa angelova

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 171 posts

Posted 25 септември 2009 - 12:27

По принцип, в Истанбул ще излезе доста по-евтино. Пък и по мое мнение концертите в Истанбул минават доста по-добре в сравнение с Атина. Нещо тези маляки хич не ми харесват. А турците, може и повечето да имат лошо мнение за тях, но младите хора в Истанбул, спокойно могат да се сбъркат за западняци. Всъщност ние имаме доста грешна представа за Истанбул.
Вчера се сетих за гласуването в сайта на Eventim за концерти на U2 и проверих какви са резултатите. В крайна сметка София води класацията с 400 гласа пред Сао Паоло. Днес сутринта като видях датите за турнето се замислих, дали нямаме някакъв принос към определяне на местата за концерти. Все пак, дори и да водим класацията в гласуването, ние сме 1. много малка страна и 2. нямаме опита на Атина и Истанбул при организацията на такива концерти. Колкото и Мадона да беше + в наша полза, не може да се сравняваме със съседите. Ще има да им дишаме прахта още дълго време. И все пак приятно е да си мисля, че ако са взели предвид резултатите, са решили да направят концерти в Атина и Истанбул. В крайна сметка, организаторите са наясно, че БГ няма възможност за организиране на такова шоу, но пък БГ феновето могат да избират две места, две дати /а в послествие може би и повече/.

#304 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 25 септември 2009 - 12:31

Според мен, ако сега нашите промоутъри не се възползват от благоприятната ситуация с тези обявени дати на Балканите, всичко онова което концерта на Мадона постигна, ще бъде безвъзвратно заличено...

Все още имам надежда, че ще видим ирландците в София догодина...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#305 pepa angelova

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 171 posts

Posted 25 септември 2009 - 12:38

Не знам, много са близки датите. Между 3-ти и 6-ти, има време за по още една допълнителна дата в Атина и Истанбул. Все пак превозването, сглобяването, разглобяването на цялата тази техника за толкова близо разположени градове ... Едва ли ще ни огрее.

#306 Dobri

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 25 септември 2009 - 12:43

Забравили сте какво разказа Ozzy малко по нагоре. Амебата: "Едва ли ще ни обърнат внимание!". Как ви изглежда тая сцена на национолния стадион - ще стърчи половината над стадиона. :no: А и следейки логиката на турнетата на U2- 1 дата на супер-големи стадиони или 2-3 дати в най големите градове на Европа, просто не виждам вариант за концерт в София. Давам му шанс 0,5 %.

#307 pepa angelova

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 171 posts

Posted 25 септември 2009 - 12:48

View PostDobri, on Sep 25 2009, 13:43, said:

Забравили сте какво разказа Ozzy малко по нагоре. Амебата: "Едва ли ще ни обърнат внимание!". Как ви изглежда тая сцена на национолния стадион - ще стърчи половината над стадиона. :no: А и следейки логиката на турнетата на U2- 1 дата на супер-големи стадиони или 2-3 дати в най големите градове на Европа, просто не виждам вариант за концерт в София. Давам му шанс 0,5 %.
Абсолютно е така. Пък и сега разглеждах датите - 3 и 6 близо, ясно има време за добавяне. Между Париж на 18 и Севиля на 29 има толкова мн време. Както и между Истанбул на 6 и Мюнхен на 15. Това време е оставено със сигурност, за да се решава в последствие.

#308 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 25 септември 2009 - 13:03

View Postmarillion, on Sep 25 2009, 13:31, said:

Според мен, ако сега нашите промоутъри не се възползват от благоприятната ситуация с тези обявени дати на Балканите
U2 са имали концерт в Солун. Това е на 4-5 часа път с кола от София. Дори и тогава нашите промоутъри не са се възползвали (въпреки, че по това време у нас като промоутъри е имало само СМЕ). Можехме да гледаме Zoo TV в София, но уви. :)

View Postpepa angelova, on Sep 25 2009, 13:48, said:

Между Париж на 18 и Севиля на 29 има толкова мн време. Както и между Истанбул на 6 и Мюнхен на 15.
В тези две дупки очаквам да се появи дата за Прага. Случи ли се това - за мен колебанията къде ще гледам отново U2 приключват :no:

#309 pepa angelova

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 171 posts

Posted 25 септември 2009 - 13:38

От всичко, което е обявено до момента, аз съм за Франкфурт. Това ще е старта и трябва да е уникално. Освен това Lufthansa пускат страхотни цени /примерно 88 евро за двупосочен билет/, пък и Wizzair от догодина ще летят 3 пъти седмично дотам. Цената на двупосочен в момента е 167 лв.
В Мюнхен също ще бъде страхотно, но 15-ти септември, първи учебен ден, просто няма как. Пък и почне ли учебната година, става сложно. Така че - във Франкфурт съм.

#310 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 26 септември 2009 - 13:10

View Postpepa angelova, on Sep 25 2009, 13:27, said:

По принцип, в Истанбул ще излезе доста по-евтино. Пък и по мое мнение концертите в Истанбул минават доста по-добре в сравнение с Атина. Нещо тези маляки хич не ми харесват.
Потвърждавам и точно по тази причина си заплювам Истанбул! В Атина на концерт - не! :no:
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#311 pepa angelova

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 171 posts

Posted 03 октомври 2009 - 10:40

Продажбата на билетите вече стартира.
За немските градове, публичната продажба ще бъде на 10 октомври, а предварителната започва на 06.10. 85% от билетите ще са с цена по-малко от 95 Е, 10000 билета ще бъдат пуснати на цена 30 Е.

#312 Belbo

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 30 posts

Posted 03 октомври 2009 - 11:51

Интересното е, че за Horsens (Дания) се предлагат билети и за 16.08, дата която не е обявена все още официално.Нещо, което се очаква и за другите градове.

#313 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 03 октомври 2009 - 13:10

А кога започва продажбата на билети за Истанбул и на какви цени ще са?
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#314 pepa angelova

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 171 posts

Posted 03 октомври 2009 - 13:34

Още не се знае за Истанбул, но следя от няколко места какво се случва

#315 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 05 октомври 2009 - 15:22

Istanbul Ataturk Olympic Stadium - завършен през 2002-а година. Капацитет: 75 486 седящи места

Posted Image

Athens Olympic Stadium - реновиран през 2000/2004-а година. Капацитет: 71 030 седящи места

Posted Image

#316 jugulator

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted 05 октомври 2009 - 20:35

Само да попитам, в крайна сметка анонсираният за излизане в края на тази година албум-наследник на No Line On the Horizon, се оказа някакъв рекламен трик ли?

#317 pepa angelova

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 171 posts

Posted 06 октомври 2009 - 10:17

View Postjugulator, on Oct 5 2009, 21:35, said:

Само да попитам, в крайна сметка анонсираният за излизане в края на тази година албум-наследник на No Line On the Horizon, се оказа някакъв рекламен трик ли?
Не знам за наследник на No Line On the Horizon, но трябва да излезе албум с неиздавани стари парчета. Правят го по повод 25 години от излизането на The Unforgettable Fire /октомври 1984/. Албума ще излезе на 26 откомври и ще съдържа ремиксове на парчета от The Unforgettable Fire и такива "не видели бял свят".

#318 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 06 октомври 2009 - 10:24

View Postpepa angelova, on Oct 6 2009, 11:17, said:

Не знам за наследник на No Line On the Horizon, но трябва да излезе албум с неиздавани стари парчета. Правят го по повод 25 години от излизането на The Unforgettable Fire /октомври 1984/. Албума ще излезе на 26 откомври и ще съдържа ремиксове на парчета от The Unforgettable Fire и такива "не видели бял свят".

Не, говорите за различни неща...

Ти говориш за бонус диска към лимитираното ремастирано издание на The Unforgettable Fire, което предстои да излезе в края на този месец, докато jugulator пита за анонсирания още през пролетта нов албум на групата озаглавен Songs Of Ascent. Въпреки първоначалната информация за тазгодишен релийз, явно албумът ще излезе през пролетта на 2010 година, като ще съдържа неизползван материал от сесиите за No Line On The Horizon...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#319 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 06 октомври 2009 - 10:28

View Postjugulator, on Oct 5 2009, 21:35, said:

Не, не е рекламен трик. Наистина ще има такъв албум. И той наистина трябваше да излезне до края на годината. Предполагам, че ако не успеят, ще го издадат в началото на следващата. Всъщност, последното нещо, което прочетох за този албум е това.

#320 jugulator

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted 06 октомври 2009 - 15:01

Мерси за инфото. Значи ще почакаме и ще видим :)
А като стана въпрос за преизданието на The Unforgettable Fire, чакам го с нетърпение, този албум ми е в топ 3 на дискографията им. Като разбрах, че на турнето изпълняват заглавната полудях, но честно казано на живо не ми хареса изпълненнието на Боно. Ма това е сигурно, защото в мойта глава тази песен се свързва с концерта в Париж от двд-то към The Joshua Tree.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users