U2Турне 2009/2010/2011
Started by Ozzy, мар 02 2009 08:50
705 replies to this topic
Posted 18 юни 2009 - 17:30
Което, Сатире, съвсем не променя факта, че с този тур и именно с тази сцена U2 ще останат в историята. Лично аз нямам нищо против да бъда част от тази история и след години да разказвам на внуците си за 2009 - Годината на U2...

18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 18 юни 2009 - 17:38
marillion, on Jun 18 2009, 17:30, said:
Което, Сатире, съвсем не променя факта, че с този тур и именно с тази сцена U2 ще останат в историята. Лично аз нямам нищо против да бъда част от тази история и след години да разказвам на внуците си за 2009 - Годината на U2... 

Mи мисля, че U2 ще останат в историята с музиката, която са създали, а не с тази бутафория

И годините на U2 , съдейки по последния албум, за съжаление безвъзвратно отминаха, останаха им само големите сцени и концерти. Хаха, едва ли се оплакват.
BTW, аз нямам нищо против да бъда част от тази история също, но май ще остане за догодина

Edited by Joey, 18 юни 2009 - 17:39 .
Insane in my brain
Posted 18 юни 2009 - 17:46
Satyr, on Jun 18 2009, 18:37, said:
Кой сега разправя на внуците си за турнето от преди 2 години?
Тази логика, както знаеш е съвсем погрешна, иначе да вземем целокупно да се нагълтаме ритуално с хапчетата и кой откъде е - така или иначе настоящето след време губи смисъл, според хора като теб...

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 18 юни 2009 - 17:58
Satyr, on Jun 18 2009, 18:37, said:
Кой сега разправя на внуците си за турнето от преди 2 години?
Та както казах, вече близо 20 години се говори за едното и 12 години за другото. Това се случва, когато става въпрос за най-най... До тези две турнета се слага винаги и турнето на The Rolling Stouns "A Bigger Bang Tour", както и разбира се турнето на Ping Floyd "Pulse". Още едно-две турнета могат да влязат в категорията на изброените и... това е. Със 200% сигурност новото турне на Ю2 отново ще влезне в тази категория - вън от всякакво съмнение е.

I don't know how I managed it...
Posted 18 юни 2009 - 23:25
Аз започвам да се фуроризирам.
Оправяйте се!

What you feel is what you are.
And what you are is beautiful.
And what you are is beautiful.
Posted 19 юни 2009 - 12:40
На вчерашната репетиция някакъв фен е успял да снима сетлиста. За по пригледно и с целите имена на песните, ето го:
1. Beautiful Day
2. Vertigo
3. Magnificent
4. Get On Your Boots
5. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
6. I Still Haven't Found What I'm Looking For
7. Drowning Man
8. Breathe
9. In A Little While
10. Angel Of Harlem
11. (Space Chat) - каквото и да означава това
12. Unknown Caller
13. The Unforgettable Fire
14. City Of Blinding Lights
15. Pride (In The Name Of Love)
16. MLK
17. Where The Streets Have No Name
18. Ultra Violet (Light My Way)
19. With Or Without You
20. Walk On
Encore:
21. No Line On The Horizon
22. Elevation
23. One
24. Moment Of Surrender
25. Ave Maria - каквото и да означава това
Наясно съм, че това далеч може да не е окончателния сетлист. Също така съм наясно, че вероятно сетлиста ще се мени с поне няколко песни в различните концерти. Най-малкото предполагам, че групата ще свири различни сетлисти, когато има два последователни концерта на един и същи стадион. И въпреки това, какво ми прави впечатление тук? Няколко неща. Изпълнените песни са от 8 различни албума, както следва:
WAR – 1 (Drowning Man)
THE UNFORGETABLE FIRE – 3 (Pride (In The Name Of Love), The Unforgettable Fire, MLK)
THE JOSHUA TREE – 3 (I Still Haven't Found What I'm Looking For, Where The Streets Have No Name, With Or Without You)
RATTLE AND HUM – 1 (Angel Of Harlem)
ACHTUNG BABY – 2 (One, Ultra Violet (Light My Way))
ALL THAT YOU CAN’T LEAVE BEHIND – 4 (Beautiful Day, Elevation, Walk On, In A Little While)
HOW TO DISMANTLE AN ATOMIC BOMB – 2 (Vertigo, City Of Blinding Lights)
NO LINE ON THE HORIZON – 7 (No Line On The Horizon, Magnificent, Moment Of Surrender, Unknown Caller, I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight, Get On Your Boots, Breathe)
Кои за мен са изненадите? Ето тези песни - The Unforgettable Fire, MLK, Ultra Violet (Light My Way), Angel Of Harlem, Drowning Man. Първите четири групата изпълнява изключително рядко и не ги е свирила отдавна. Последната - не знам дали изобщо са я изпълнявали някога. Да чуя MLK на живо знам какво е, но какво ли е да чуеш The Unforgettable Fire и Ultra Violet (Light My Way)? Дано да имам шанса да разбера! И за двете не съм и се надявал някога дори на сън, че ще ми се случи.
7 песни от новия албум - напълно очаквано за мен. Когато ги гледах през 1997-ма година също изпълниха 7 песни от тогавашния си нов албум (Pop).
Задължителните за сетлист на U2 Where The Streets Have No Name, With Or Without You, One и Pride (In The Name Of Love) присъстват и тук. Изненади в това отношение няма.
Ако това е сетлиста за турнето бих ли променил нещо? Да. Бих махнал 3 от новите песни (Unknown Caller, I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight и Get On Your Boots - точно тези трите, защото ми лазят по нервите, а останалите 4 нови бих оставил, защото точно тях искам да чуя наживо от новия албум) и на тяхно място бих сложил Bullet The Blue Sky, Even Better Than The Real Thing и Zoo Station. Само с тези три промени за мен сета би бил идеален. Но и така съм достатъчно доволен
1. Beautiful Day
2. Vertigo
3. Magnificent
4. Get On Your Boots
5. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
6. I Still Haven't Found What I'm Looking For
7. Drowning Man
8. Breathe
9. In A Little While
10. Angel Of Harlem
11. (Space Chat) - каквото и да означава това
12. Unknown Caller
13. The Unforgettable Fire
14. City Of Blinding Lights
15. Pride (In The Name Of Love)
16. MLK
17. Where The Streets Have No Name
18. Ultra Violet (Light My Way)
19. With Or Without You
20. Walk On
Encore:
21. No Line On The Horizon
22. Elevation
23. One
24. Moment Of Surrender
25. Ave Maria - каквото и да означава това
Наясно съм, че това далеч може да не е окончателния сетлист. Също така съм наясно, че вероятно сетлиста ще се мени с поне няколко песни в различните концерти. Най-малкото предполагам, че групата ще свири различни сетлисти, когато има два последователни концерта на един и същи стадион. И въпреки това, какво ми прави впечатление тук? Няколко неща. Изпълнените песни са от 8 различни албума, както следва:
WAR – 1 (Drowning Man)
THE UNFORGETABLE FIRE – 3 (Pride (In The Name Of Love), The Unforgettable Fire, MLK)
THE JOSHUA TREE – 3 (I Still Haven't Found What I'm Looking For, Where The Streets Have No Name, With Or Without You)
RATTLE AND HUM – 1 (Angel Of Harlem)
ACHTUNG BABY – 2 (One, Ultra Violet (Light My Way))
ALL THAT YOU CAN’T LEAVE BEHIND – 4 (Beautiful Day, Elevation, Walk On, In A Little While)
HOW TO DISMANTLE AN ATOMIC BOMB – 2 (Vertigo, City Of Blinding Lights)
NO LINE ON THE HORIZON – 7 (No Line On The Horizon, Magnificent, Moment Of Surrender, Unknown Caller, I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight, Get On Your Boots, Breathe)
Кои за мен са изненадите? Ето тези песни - The Unforgettable Fire, MLK, Ultra Violet (Light My Way), Angel Of Harlem, Drowning Man. Първите четири групата изпълнява изключително рядко и не ги е свирила отдавна. Последната - не знам дали изобщо са я изпълнявали някога. Да чуя MLK на живо знам какво е, но какво ли е да чуеш The Unforgettable Fire и Ultra Violet (Light My Way)? Дано да имам шанса да разбера! И за двете не съм и се надявал някога дори на сън, че ще ми се случи.
7 песни от новия албум - напълно очаквано за мен. Когато ги гледах през 1997-ма година също изпълниха 7 песни от тогавашния си нов албум (Pop).
Задължителните за сетлист на U2 Where The Streets Have No Name, With Or Without You, One и Pride (In The Name Of Love) присъстват и тук. Изненади в това отношение няма.
Ако това е сетлиста за турнето бих ли променил нещо? Да. Бих махнал 3 от новите песни (Unknown Caller, I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight и Get On Your Boots - точно тези трите, защото ми лазят по нервите, а останалите 4 нови бих оставил, защото точно тях искам да чуя наживо от новия албум) и на тяхно място бих сложил Bullet The Blue Sky, Even Better Than The Real Thing и Zoo Station. Само с тези три промени за мен сета би бил идеален. Но и така съм достатъчно доволен

Posted 19 юни 2009 - 13:57
Ако можех, аз бих заложил на следните композиции по албуми, както следва:
Boy - I Will Follow (фен съм на първите им албуми, въпреки че вероятността да чуя нещо от тях е равна на нула)
October - Gloria
War - Sunday Bloody Sunday (това е химна на U2, как е възможно да бъде пропуснат?!), New Year's Day и 40 (за последен бис, постепенно всички напускат сцената, а публиката пее рефрена - вълшебно!)
The Unforgettable Fire - A Sort of Homecoming, The Unforgettable Fire, Bad (със Стоунс/Доорс медлито) и Wire
The Joshua Tree - Where the Streets Have No Name, I Still Haven't Found What I'm Looking For, With or Without You, Running to Stand Still, One Tree Hill
Rattle and Hum - Helter Skelter, Silver and Gold, All I Want Is You
Achtung Baby - Even Better Than the Real Thing, One, Until the End of the World, Ultraviolet (Light My Way), Love Is Blindness
Zooropa - Zooropa, Lemon, Stay (Faraway, So Close!)
Pop - If God Will Send His Angels, Staring at the Sun, Last Night on Earth
All That You Can't Leave Behind - Beautiful Day, Stuck in a Moment You Can't Get Out Of, Walk On, Kite
How to Dismantle an Atomic Bomb - City of Blinding Lights
No Line on the Horizon - Magnificent, Moment of Surrender, Fez – Being Born, Cedars of Lebanon
Сега като се упражних по броене, разбрах, че съм надценил групата с горния сетлист.
37 парчета не е шега работа за концертно изпълнение, почти 40 като едноименната песен...
Boy - I Will Follow (фен съм на първите им албуми, въпреки че вероятността да чуя нещо от тях е равна на нула)
October - Gloria
War - Sunday Bloody Sunday (това е химна на U2, как е възможно да бъде пропуснат?!), New Year's Day и 40 (за последен бис, постепенно всички напускат сцената, а публиката пее рефрена - вълшебно!)
The Unforgettable Fire - A Sort of Homecoming, The Unforgettable Fire, Bad (със Стоунс/Доорс медлито) и Wire
The Joshua Tree - Where the Streets Have No Name, I Still Haven't Found What I'm Looking For, With or Without You, Running to Stand Still, One Tree Hill
Rattle and Hum - Helter Skelter, Silver and Gold, All I Want Is You
Achtung Baby - Even Better Than the Real Thing, One, Until the End of the World, Ultraviolet (Light My Way), Love Is Blindness
Zooropa - Zooropa, Lemon, Stay (Faraway, So Close!)
Pop - If God Will Send His Angels, Staring at the Sun, Last Night on Earth
All That You Can't Leave Behind - Beautiful Day, Stuck in a Moment You Can't Get Out Of, Walk On, Kite
How to Dismantle an Atomic Bomb - City of Blinding Lights
No Line on the Horizon - Magnificent, Moment of Surrender, Fez – Being Born, Cedars of Lebanon
Сега като се упражних по броене, разбрах, че съм надценил групата с горния сетлист.

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 19 юни 2009 - 14:47
Към парчетата, които Ози определя като задължителните за сетлист на U2, ми се струва, че вече можем да причислим и Beautiful Day, а може би и Elevation. Ако не се лъжа, откакто са излезли не са пропускани на концерт.
Приятно съм изненадан от включването на The Unforgettable Fire, която ми е една от най най-любимите, както и от Drowning Man.
За сметка на това съм адски неприятно изненадан от пропускането на Sunday Bloody Sunday и New Year's Day - толкова емблематични парчета, които не си спомням да са пропускани в нито едно от последните турнета. Жалко
Странно ми е и защо не е включена Bad. Не помня да са я изпълнявали от адски много време.
Като цяло обаче няма как да е недоволен човек
Приятно съм изненадан от включването на The Unforgettable Fire, която ми е една от най най-любимите, както и от Drowning Man.
За сметка на това съм адски неприятно изненадан от пропускането на Sunday Bloody Sunday и New Year's Day - толкова емблематични парчета, които не си спомням да са пропускани в нито едно от последните турнета. Жалко

Странно ми е и защо не е включена Bad. Не помня да са я изпълнявали от адски много време.
Като цяло обаче няма как да е недоволен човек

Posted 20 юни 2009 - 13:47
Хора,
офертата не е за изпускане - за концертите на U2 в Загреб , Милан и Дъблин изпаднаха едни билети за по 190 лева единия и то за ПРЕД СЦЕНАТА
звъннете ми 0889 797870

Posted 20 юни 2009 - 14:11
atanasov, on Jun 20 2009, 14:47, said:
Хора,
офертата не е за изпускане - за концертите на U2 в Загреб , Милан и Дъблин изпаднаха едни билети за по 190 лева единия и то за ПРЕД СЦЕНАТА
звъннете ми 0889 797870

Да ти кажа не виждам причина за този ентусиазъм, най-малкото билетите които продаваш са със значително завишени цени...

Лично мен ако питаш, на "търси се" в Загреб съм убеден, че ще се предлагат билети на безценица. Нещо повече, малко след началото на концерта, предвиждам цена от десет-двадесет евро за билет. Така или иначе ще бъда в града и за двете дати и първоначалния план беше на първата да се пуснем на "търси се", но поради други причини може би няма да го сторим и ще си останем само с концерта на десети август...

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 21 юни 2009 - 12:12
Ozzy, on Jun 19 2009, 13:40, said:
на тяхно място бих сложил Bullet The Blue Sky, Even Better Than The Real Thing и Zoo Station.
jugulator, on Jun 19 2009, 15:47, said:
Странно ми е и защо не е включена Bad.
· Intro
· Breathe
· No Line On The Horizon
· Get On Your Boots
· Magnificent
· Beautiful Day
· I Still Haven't Found What I'm Looking For / unknown snippet
· Drowning Man
· Bad
· In A Little While
· Angel Of Harlem
· Unknown Caller
· The Unforgettable Fire
· Even Better Than The Real Thing
· City Of Blinding Lights
· Pride (In The Name Of Love)
· MLK
· Where The Streets Have No Name
· Ultra Violet (Light My Way)
· With Or Without You
· Walk On
· Vertigo
· Crazy Tonight
· Moment of Surrender

Posted 21 юни 2009 - 14:16
Аааааа, е сега вече ще полудея, ако изпълнят и тези двете. Сетлистът започва да придобива адски добър вид. Да изчакаме и първите два концерти, явно всеки лайв ще е различен.
Малко офтопик - май Металика наложиха в последно време тази тенденция на всеки концерт да има промяна на 4-5 парчета в сетлиста. Гледам и Депеш го правят и други големи банди също.
Иначе тези сетлистове идват от някви маниаци, които са опънали палатков лагер до Ноу Камп ли? Очаквам в скоро време да се появи и буутлег от някоя репетиция
Малко офтопик - май Металика наложиха в последно време тази тенденция на всеки концерт да има промяна на 4-5 парчета в сетлиста. Гледам и Депеш го правят и други големи банди също.
Иначе тези сетлистове идват от някви маниаци, които са опънали палатков лагер до Ноу Камп ли? Очаквам в скоро време да се появи и буутлег от някоя репетиция

Edited by jugulator, 21 юни 2009 - 14:27 .
Posted 23 юни 2009 - 13:29
Здравейте
Някой ще пътува ли с автобуса на 8ми до Загреб? Никой от мойте хора не му се ходеше, обаче u2 за изпускане ли са?! Та си взех билет сама.Така, че си търся с кого да ходя?

Posted 23 юни 2009 - 13:36
Добре дошла.
До колкото ми е известно, тука всички, които ще ходим, сме със собствен транспорт. Поне аз не знам някой от тук да е с автобус.
До колкото ми е известно, тука всички, които ще ходим, сме със собствен транспорт. Поне аз не знам някой от тук да е с автобус.
Posted 23 юни 2009 - 14:08
Жалко
Нищо, може да обменим координати да се видим там. Моят билет е за 9ти.

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users