Какво разцепва тишината...
Started by wolfy, фев 06 2009 01:07
820 replies to this topic
Posted 28 април 2009 - 20:08
System Of A Down - Hypnotize

Да летиш с неподозиран устрем, обхванат от непозната жизнена енергия, към все по-достойни и по-човешки дела, към живот без слабости, страдания и болки, към света на освободения от грубите прояви на високомерие и хегемонизъм човек, на еснафското съществуване и плесента от отживелиците на миналото - това е безценният дар на планината. Съзнаваме ли го?!
Posted 28 април 2009 - 20:08
marillion, on Apr 28 2009, 20:20, said:
Послушай малко по-задълбочено първите и ще откриеш някои интересни неща свързани с метъл музиката като цяло...

О,аз съм запознат с творчеството им и то доста добре.Просто предпочитам The Velvet Underground и Vanilla Fudge(от двата клона - съответно).

При мен върви старата школа:
+-+Deliverance.jpg)
.:I HOPE I'LL DIE BEFORE I GET OLD:.
...fictional seduction on a black snow sky,sadness kills the superman,even fathers cry...
Posted 28 април 2009 - 21:13

Cloudscape - Global Drama

Posted 29 април 2009 - 07:17

VRANI VOLOSA - Където Сърцето Гори (2005)

Както и няколко песни от прдестоящия да се появи много скоро нов албум на Враните!

Нямам търпение за утре вечер, не съм ги гледал от 2 години и половина (Hounted Shores Festival I, Ноември 2006 г.), a като знам новите парчета какви са... Ще се сцепим на тоя концерт ебаси.

A new level reached, where the absence of air lets me breathe...
Posted 29 април 2009 - 07:37
Групата се казва Abraxas.Не намерих обложката на албума,който слушах( Cycl Obraca Sic),та за това поместих тяхна снимка.Пичовете са от Унгария,Полша или Чехия.Не съм много сигурен.ОБАЧЕ!!!! са направили такъв прогресив рок епос,че в годината в която е издаден(1996) със сигурност е бил един от най-стойностните в жанра.Жалкото само е че пеят на собствения си език.
Прекрасната Inferno,извадената сякаш от Clutching At Straws La Strada,мрачната De Profundis,брутално мистичната Tarot и съсипващата Аjudah(11:39) са само част от магията на тази група.Подходящо(и задължително) за феновете на Marillion,IQ,Pallas,че дори и на Asia.Няма как,зарибявката към албума е пълна.Да не кажа пристрастеност...
What we need right now, is a miracle on earth
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again
Posted 29 април 2009 - 07:51
Amorphis - Tales from the Thousand lakes (1994)

Posted 29 април 2009 - 09:11

Музика за очите!

Posted 29 април 2009 - 10:05

Slayer - Reign in blood
Шибана класика

Insane in my brain
Posted 29 април 2009 - 10:32
MSG - Save Yourself

Прислушаха ми се китарните пинизи на по-малкия от братята Шенкер...

Прислушаха ми се китарните пинизи на по-малкия от братята Шенкер...
ПИСУК!
Posted 29 април 2009 - 14:20
Mastodon - 2009 - Crack the Skye
Супер албум, само съжалявам, че чак сега успявам да го завъртя повечко пъти. А иначе като тръгне Ghost of Karelia и се сещам за Кът кокошчице на Хиподил, не знам защо! Някой да помага!
You Rock! ™
I Rock! ®
I Rock! ®
Posted 29 април 2009 - 21:45

Communic - 2008 - Payment of Existence
Posted 29 април 2009 - 22:12

Thunderstone "Thunderstone" 2002
Posted 30 април 2009 - 07:25

Поредният прогресив албум,изкарал ме от кожата ми.Abydos са немска група,а въпросното издание е от 2005.Истинска сеч настава в този около един час.Основните влияния на момчетата са Ayreon,Spock's Beard и Dream Theater.Това обаче не пречи да присъстват безброй намигания и препратки към творчеството на колоси като Led Zeppelin,Queen и Pink Floyd.Гениален,меко казано.
Личният ми фаворит Wildflowersky е показно за свирене и композиране, а с припева си праща Стратовариус да пасат.Разбира се,истинският колос е финалната A boy named Fly,чиито отворен край и безброй теми те пращат в друго измерение.Ето заради такива албуми се кълна във вечна любов към музиката.

Опа,грешка.Обложката би трябвало да е ето тази

What we need right now, is a miracle on earth
Posted 30 април 2009 - 07:31
man on a mission, on Apr 30 2009, 08:25, said:
Поредният прогресив албум,изкарал ме от кожата ми.Abydos са немска група,а въпросното издание е от 2005.Истинска сеч настава в този около един час.Основните влияния на момчетата са Ayreon,Spock's Beard и Dream Theater.Това обаче не пречи да присъстват безброй намигания и препратки към творчеството на колоси като Led Zeppelin,Queen и Pink Floyd.Гениален,меко казано.
Личният ми фаворит Wildflowersky е показно за свирене и композиране, а с припева си праща Стратовариус да пасат.Разбира се,истинският колос е финалната A boy named Fly,чиито отворен край и безброй теми те пращат в друго измерение.Ето заради такива албуми се кълна във вечна любов към музиката.

Тук:
Allen-Lande -The Battle (2005)

От много време не бях слушал нещо подобно. Даже го препоръчах на един приятел, който се надявам да си го свали.

Edited by fantucho_, 30 април 2009 - 07:31 .
Posted 30 април 2009 - 08:34
Nirvana - Nevermind

Закусвам с "опърпани" гръндж класики.

Закусвам с "опърпани" гръндж класики.
ПИСУК!
Posted 30 април 2009 - 11:06
Abydos е задължителен албум за феновете на Vanden Plas и епичния/лиричен прогресив рок/метъл. А за Анди Кунц нямам думи просто - уникален глас, уникален певец.

Какво да кажа? Този албум е алфата и омегата на прогресива (не само метъл) като цяло. Атмосфера, технически способности, текст, свързани песни без излишни заигравки, които да разсейват главните мотиви - страшно просто. А ЛаБри с пеенето си тук вкарва всички в малкия си джоб.

Какво да кажа? Този албум е алфата и омегата на прогресива (не само метъл) като цяло. Атмосфера, технически способности, текст, свързани песни без излишни заигравки, които да разсейват главните мотиви - страшно просто. А ЛаБри с пеенето си тук вкарва всички в малкия си джоб.
Posted 30 април 2009 - 12:57
STURMWEHR 1996 Donnergott

Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!
Posted 30 април 2009 - 20:02
Gotthard - "Lipservice" (2005).
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Posted 30 април 2009 - 21:06
Нова Генерация - Вход Б (1987)
Просто ми се иска да усетя отново гения на Димитър Воев в тектовете на Нова Генерация...
Просто ми се иска да усетя отново гения на Димитър Воев в тектовете на Нова Генерация...

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users