Jump to content

AC/DCТурне 2009/2010

176 replies to this topic

#141 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 27 май 2009 - 21:18

Ангъс изръчква пътеката (вдадена в публиката) 5-6 пъти през целия концерт. Което за соло китарист си е много. През останалото време снове от единия край на сцената, до другия. А Браян ходи по пътеката почти на всяка песен, но само първите 10-15 метра. Цялата пътека, която стига до средата на стадиона, я минава 4-5 пъти.
Най-добре е, при възможност, да застанеш там, където бяхме ние - почти най-отпред на 4-ти, 5-ти ред от сцената и точно до пътеката. Така ще виждаш всичко случващо се идеално. :angry3:
Приятно прекарване!!!
I don't know how I managed it...

#142 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 28 май 2009 - 10:05

View Postwhiplash159, on May 27 2009, 21:32, said:

Cliff Williams

Ако имаше класация за "най-тарикатска професия на света", тоя юнак щеше да е безапелационен първенец в нея. Самотен на върха. :metal: Дори Флеч от Depeche му диша прахта.

Съотношението "способност/усилие <--> възнаграждение/изгода" в случая с Клифя е в норми, пред които дори и Майка Тереза би почервеняла от завист.

Искам да съм Клиф Уилямс! :angry3:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#143 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 28 май 2009 - 10:12

А пък най-зле е Яник Гърс. Той също почти нищо не прави и печели много, но компенсира неправенето на нищо с непрекъснати танци и акробатики :angry3:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#144 Лора

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 126 posts

Posted 28 май 2009 - 10:18

View Postspiritt1974, on May 27 2009, 11:30, said:

Сърбите никога не биха напълнили стадиона и ако не бяха хилядите българи и румънци публиката щеше да изглежда доста рехава.
Имаше и няколко големи групи руснаци – е, не колкото нас, българите и румънците (предполагам), но.....Май българите бяхме най – много (от чужденците де... :angry3: )

View PostSatyr, on May 27 2009, 16:03, said:

Сърбите никога не биха напълнили стадиона и ако не бяха хилядите българи и румънци публиката щеше да изглежда доста рехава.
Аз лично само около стадиона, а плакатите на тоя местния чалгаджия...беше залят целия град с тях! Но нали пише, че е вЕлик, а знаем за тях какво значи тази дума. Не знам кой колко е голям, ама цените на бирата на стадиона бяха толкова вЕлики, че...то пък и една бира...Куентин Тарантино вероятно би направил същата гримаса, отпивайки, каквато в „Десперадо”, на бара...
Както и да е – събитието обаче беше...!!!! Веднъж подобно нещо в живота се случва! Нека си съберем мислите и ще споделяме.

#145 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 28 май 2009 - 10:33

Снощи, когато жена ми се прибра от работа, и видя на какво съм направил децата каза: "Що не вземе да им купиш и по един тризъбец, а?!" :angry3:

Attached Files

#146 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 28 май 2009 - 10:40

View PostSatyr, on May 28 2009, 11:12, said:

А пък най-зле е Яник Гърс. Той също почти нищо не прави и печели много, но компенсира неправенето на нищо с непрекъснати танци и акробатики :metal:

И все пак - партиите на Яник са като партитури на Рахманинов в сравнение с тези на Клифя. На последния даже не са му необходими цели четири струни и 80% от прагчетата на баса. Нито пък му се налага да сменя ритъма в който и да било момент.

Искам да съм Клиф Уилямс пък! :angry3:

Ако бях, щях немедлено да направя следните неща:

1. Оттеглям се от музиката и светската суета.
2. Купувам два завода - един за водка и един за бира.
3. Купувам малък тропически остров.
4. Наемам дузина бразилки със съмнителен морал за неограничен период от време и заминаваме да изследваме флората и фауната на покупката от т. 3.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#147 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 28 май 2009 - 10:43

View PostOzzy, on May 28 2009, 11:33, said:

Снощи, когато жена ми се прибра от работа, и видя на какво съм направил децата каза: "Що не вземе да им купиш и по един тризъбец, а?!" :angry3:

аа, сладури!!!
аз тези рогца ги видях чак вътре, като загасиха лампите и цялото стадион светна от тях

къде ги продаваха??

#148 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 28 май 2009 - 10:49

View Posthendy, on May 28 2009, 11:43, said:

къде ги продаваха??
Пред входа на стадиона, на щанда за мърчендайз... Аз като казах да дойдеш с мен, за да ми дадеш съвет коя шапка да си купя, теб те домързя, та за това не си видяла рогцата :angry3:

#149 man on a mission

Sixx

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 963 posts

Posted 28 май 2009 - 10:58

View PostOzzy, on May 28 2009, 11:33, said:

Ха ха ха. :metal: :metal: :metal:
What we need right now, is a miracle on earth
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again

#150 didara

Inconvenient

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 564 posts

Posted 28 май 2009 - 14:02

Хаха, браво браво. Много са яки!
Твоето неразбиране не е лудостта на другия!

#151 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 30 май 2009 - 19:59

Преди да започна да плюя гърците: Уиплеш, Ози, много ви благодаря :drinks: :metal: :wub:

Ако знаете обаче как ви завиждам за умрялата сръбска публика...Мен просто ме помляха, без въобще да преувеличавам, за една бройка да ме смажат до смърт на решетките :mellow: Ако някой е бил на левия вход на Сабат 2005-та - така стана "пускането": точно в 17:30 (както беше напечатано на билетите) охраната се строи, феновете я пометоха и няколкостотин души влетяха без изобщо да имат възможност да им скъсат билет, какво остава за проверка за оръжие. Спокойно мога да кажа също, че на първите редове всички бяха дрогирани (с един приятел бяхме на първи ред пред микрофона на Малкълм) и ако не бях спала 12 часа, беше горещо, нямаше вода и т.н., просто в момента нямаше да съм тук изобщо. :huh: А ние извадихме и лошия късмет четири грамадни говеда да искат да набутат две курви до нас, а нас да разкарат от първия ред и просто до края ме размазваха по оградата като масло по препечена филия. Първите две песни беше толкова ужасно, че исках да помахам на някой охранител да ме извади, а просто не можех да помръдна, вместо да се наслаждавам на концерта, гледах да не ми стане лошо и да остана в съзнание, за да не ме убият наистина. После стана мъничко по-добре и се отказах да моля за помощ, а до бисовете вече се поизмориха, та можах да си извадя ръцете и на For Those About to Rock да покуфея истински...А и по средата, когато отново можех да мисля, се ядосах много и няколко души го отнесоха, силно се надявам да съм пукнала ребро на курвата до мен и да съм премазала качествено краката на придружителя й :angry3: Даваха ме два пъти на видеостената и майка ми се чудеше защо не съм се била усмихвала...Все съм попадала в погота, съркълпитове и т.н., но това беше ужасяващо...А и да си участник в пого е една идея по-добре, защото когато те блъснат, поне има накъде да "рикошираш"...Поне съм 5.5 килограма по-слаба (и това само от деня на концерта).

Както и да е. Самият концерт беше размазващ, поне можах да си повикам като хората, а на два пъти, когато извиках "Брайън!" и "AC/DC!", Брайън ми отговори с по едно "YEAH!" :wub: Ех, как ми се гледат отново... И пак бяхме много българи, докато обследвах стадиона, имах чувството, че чувам българска реч по-често, отколкото гръцка. Нашите промоутъри са идиоти. -_- Но поне освен войнствени, гърците бяха и шумни, чувството, което изпитах, когато крещяхме "олеее оле оле олее" беше неописуемо, все едно бях тук!!! :metal: Звучахме като публика на финал на световно по футбол!!! :metal:

Имам едно запитване: на мърча в Белград имаше ли от тези фанелки?

Edited by foreigner, 30 май 2009 - 20:05 .

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#152 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 30 май 2009 - 20:25

View Postforeigner, on May 30 2009, 20:59, said:

Преди да започна да плюя гърците: Уиплеш, Ози, много ви благодаря :drinks: :metal: :metal:
За нищо :mellow:

Иначе откак ви чета разказите (и твоя, и един кратък отзив по-рано днес) почвам да се радвам извънредно много, че в Белград публиката беше по-спокойна и, че имаше повече разделения по зони за терена, които спираха нахлуването на част от навлеците. При условие, че бяхме почти най-отпред успяхме да се съсредоточим върху насладата от самия концерт :angry3:

Аз все още не мога да се наканя да седна да пиша, а и работната събота тази седмица ми пречи допълнително.

Ози в крайна сметка си тръгна със шапка и доста оглежда предлаганите неща, така че той би ти дал по-точна информация. Аз хвърлих око на щанда с мърчандайза относително набързо, но мисля, че нямаше такава фланелка.
ПИСУК!

#153 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 30 май 2009 - 21:03

Тъкмо си виках: "Какво става, бе? Два дена са минали от концерта, а никой не се е прибрал още да разказва!"
Хубаво е, че сте се върнали живи и здрави :metal:

За жалост, не мога да ти помогна... Вярно, разглеждах мърча, но обърнах внимание само на шапките и рогцата. Фланелки не съм гледал :metal:

Преди около година говорих с едни пичове от българския фен клуб на Металика. Разказаха ми за концерта на любимците си в Атина на който те отишли. Върнали се размазани и почти нищо не видели. В началото на годината пък си говорех с Нико - шефа на официалния фенклуб на Мейдън у нас. Той ми разказа как отишли миналата година да гледат Мейдън в Атина. Резултатът? Приятелката му била с пукнато ребро, всички били размазани, едва оцеляли, на моменти някои от тях аха да се задушат - не могли и въздух да си поемат. Дрехите им - обгорени и стопени от факли.
Като прибавя към тези две случки разказите, които вече чух от хора били онзи ден в Атина, както и твоя разказ, за мен става ясно едно: В Гърция на концерт трябва да се ходи или само в КРАЕН случай (когато да речем няма никъде другаде къде да видиш съответната група) или само на групи и изпълнители, на които такива свинщини не могат да се случат. Ал Ди Меола примерно :mellow:

View Postwhiplash159, on May 30 2009, 21:25, said:

Аз все още не мога да се наканя да седна да пиша, а и работната събота тази седмица ми пречи допълнително.
Аре бе, тебе до кога ще те чакаме?! За две изречения ти трябват три седмици. То Уиплаша като се върне от концерт първо трябва да се наспи, второ да осмисли концерта, трето да се накуми, четвърто да няма работна събота... Докато ги напишеш тия две изречения и то дойде време за "Калиакра Рок Фест" :angry3: :drinks:

#154 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 30 май 2009 - 21:14

леле, Хриси, като те чета и направо настръхнах
то не е било концерт, а поход, ужас :drinks: :metal:

а ние се оплакваме, че ни изтръпнали краката във влака :metal: :mellow:

#155 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 30 май 2009 - 21:45

Поне имаше и весели моменти: когато започнаха да ме тъпчат на The Answer, опитах едно средство, което понякога дава резултат на тукашни концерти - започнах да поливам литри вода зад себе си, нямаше сух човек на метри от мен :metal: Не че им направи някакво впечатление де...

На следващия ден имах среща с приятелка гърлиня от един форум и на нея щеше да й побелее косата от ужас като разбра, че съм се тъпкала за първи ред, каза ми, че родителите й не й разрешавали да ходи на концерти точно заради такива произшествия (изключение Металика миналата година с изричното уверение, че няма да се бута в първите редове) и че за гръцките фенове да се дрогират хубаво преди концерт било точно толкова нормално, колкото това български фен да пие бира... :drinks: Така че, Ози, наистина с концерти в гръцко повече експерименти не. Мислех си за Rocking Athens, но се отказвам.

Само два пъти през живота съм си казвала "никога повече" - единият беше след напиването на последната Нова година, другият беше по време на Rock n Roll Train - такива концерти в Гърция повече не. :metal:
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#156 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 30 май 2009 - 22:43

Абе трябва да питаме и наша Florimel дали е оцеляла... :wacko:

View Postforeigner, on May 30 2009, 22:45, said:

...с концерти в гръцко повече експерименти не. Мислех си за Rocking Athens, но се отказвам.
Два пъти съм бил на концерти в Гърция. Според мен това с търпаната и грубостите на елините се случва по масовите концерти. Когато ходихме на "March Metal Day" в Атина през 2007г., за да гледаме Manowar, събралите се 3500-4000 души се ръчкаха като за 20 000 на три пъти по-малко място, но пак не беше нетърпимо.
От друга страна Anathema в Солун в края на миналата година беше страхотен и доста културен концерт при условие, че го изгледахме от най-предни позиции. Но там имаше само около 800-1000 души.

View Postforeigner, on May 30 2009, 22:45, said:

Само два пъти през живота съм си казвала "никога повече" - единият беше след напиването на последната Нова година...
И сега к'во? не пиеш ли??? :P

View PostOzzy, on May 30 2009, 22:03, said:

Аре бе, тебе до кога ще те чакаме?! За две изречения ти трябват три седмици. То Уиплаша като се върне от концерт първо трябва да се наспи, второ да осмисли концерта, трето да се накуми, четвърто да няма работна събота... Докато ги напишеш тия две изречения и то дойде време за "Калиакра Рок Фест" :D :good:
Уууууу, ти пък. Още като се прибрах написах... Чакай да си прочета поста... (въх, че некадърно съм го спретнал ама то какво да очаква човек след 16-17 часа път) Та написал съм цели 5 (пет!!!) изречения :)
ПИСУК!

#157 cadaurus

мелоФройд

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 494 posts

Posted 30 май 2009 - 23:01

Ъъъъъ, Анатема си е чудесен пример що за диваци за маляките. Все пак това са Анатема, не може да очакваш пукнати ребра, но за сметка на това си имаше зверско пого, което на тая група няма къде другаде да видиш. А и там бяхме само българи по решетката, затова не се усети какво става отзад. :good:
violator: Моите категории са абсолютно обективни. Това е факт.

#158 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 30 май 2009 - 23:20

View Postwhiplash159, on May 30 2009, 23:43, said:

И сега к'во? не пиеш ли??? :wacko:
Твърд алкохол не съм близвала оттогава, само бира. Ама и аз много нещо смесих тогава, като принципно не пия...Смесих Джак, узо, бира, водка и шампанско и сега ми се повръща при споменаването на всяко от петте :)

Но държа да отбележа колко точно беше спазен часът на пускане - на билетите беше отпечетано 17:30, в 17:27 охраната беше организирана и започна да "пуска", ама не случи на фенове...После тези в буфера бяха страшно готини и доколкото можеха, си вършеха работата чудесно, нямаше го това мутреене като по БГ концертите. Изобщо откъм организация нещата бяха перфектни във всичко, нещо, което на български концерт няма как да видим и след 3000 години :good:

И още нещо: специално заради концерта разписанието на метрото беше удължено с още 45 минути...

Edited by foreigner, 30 май 2009 - 23:21 .

#159 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 31 май 2009 - 00:27

Ами още не ми остава време да напиша по обстойно за впечатленията си, но се надявам утре да ми остане време (я то било вече след полунощ). Иначе и аз бях отпред и честно казано си изкарах много добре. Интересно е, че гърците след като ги пуснаха влизаха на бегом и всички се навряха в дясната страна пред сцената, а в лявата дълго време остана празно. Не бях виждал до сега на концерт хора със стъклени бутилки, но и това доживях да видя. От години не ми се беше случвало да вляза на концерт без да ме проверяват за оръжие, опасни предмети, записващи устройства и т.н.

Edited by Ugly, 31 май 2009 - 00:30 .

#160 Morgana

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 31 май 2009 - 15:55

Хмммм.... много странно мен никой не ме е блъскал,ръчкал или нещо там подобно.И наистина от години не се е случвало никой да не проверава на входа.Всичко си беше абсолютно нормално и цивилизовано... А концерта беше размазващ!!! :good:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users