Новостроящи се зали в София
Started by Ozzy, фев 02 2009 11:34
423 replies to this topic
Posted 07 септември 2009 - 08:29
Абсурдно е! Т'ва значи, че голям изпълнител в България неможе да дойде повече

Твоето неразбиране не е лудостта на другия!
Posted 07 септември 2009 - 09:17
А тъкмо си мислех, че вече ще се провеждат и наистина големи концерти тук...
Защо ли г-н премиерът не се запита защо след Metallica нямаше такива проблеми? Шматки.
Защо ли г-н премиерът не се запита защо след Metallica нямаше такива проблеми? Шматки.

Posted 07 септември 2009 - 14:17
Бойко Борисов е олигофрен. Това се отнася и за всички, свързани с това безумие. Имало проблеми с тревата, мачът с Черна гора нещо си... Бе, яяяя!!! За концерта на Мадона аз знам още от началото на февруари - от преди повече от ПОЛОВИН ГОДИНА, тоест. Все си мисля, че ако имаше някакъв проблем с датата на концерта, за почти седемте месеца от обявяването му можеше да се направи нещо. ****!!! Лично според мен всеки премиер, министър или там каквото е, способен на практика да ЗАБРАНИ големите музикални събития като това в страната си, трябва да бъде разстрелян. Сериозно. Смачкали му били тревицата!!! На стадион "Калиакра" миналата година можех да правя упражнения от айкидо след концертите, защото тревата беше в достатъчно добро състояние, след концерта на Мадона не била...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 07 септември 2009 - 15:45
Satyr, on Sep 7 2009, 16:24, said:
Чух, че проблемът е по-друг.
Имало е предпазно покритие върху тревата. То обаче е седяло върху нея повече, отколкото тя (тревата) можела да понесе без последствия.
Имало е предпазно покритие върху тревата. То обаче е седяло върху нея повече, отколкото тя (тревата) можела да понесе без последствия.
Не точно. Поради технически проблеми част от терена, този пред сектор "Г", не е бил покрит с това специално /повдигнато над земята съоръжение с дренаж/, а вместо това върху тревата е имало поставени обикновени плоскости. Някакъв "умник" е решил да напои преди това тревата от което се е получил "парников ефект" виновен за изгниването на чимовете. Проблемът е чисто организационен и вината е на хората от националния стадион. Изп. директор би трябвало да си подаде оставка, но като се има предвид, че той си е на поста при трето правителство, не виждам как ще стане това...

18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 07 септември 2009 - 15:55
Аз пък знам друго. Покритията е трябвало да бъдат сложени 5 дни преди концера, вместо това са ги сложили 8 дни преди концерта. Освен това тревата е била полята точно преди да се сложат въпросните покрития, които бяха същите като на Металика. Т'ва е малоумно изпълнение, просто е трябвало да ги сложат в деня на концерта или деня преди концерта и подобен проблем нямаше да съществува!
Твоето неразбиране не е лудостта на другия!
Posted 07 септември 2009 - 16:13
marillion, on Sep 7 2009, 16:45, said:
Не точно. Поради технически проблеми част от терена, този пред сектор "Г", не е бил покрит с това специално /повдигнато над земята съоръжение с дренаж/, а вместо това върху тревата е имало поставени обикновени плоскости. Някакъв "умник" е решил да напои преди това тревата от което се е получил "парников ефект" виновен за изгниването на чимовете. Проблемът е чисто организационен и вината е на хората от националния стадион. Изп. директор би трябвало да си подаде оставка, но като се има предвид, че той си е на поста при трето правителство, не виждам как ще стане това... 

Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 07 септември 2009 - 16:27
Концерти се провеждат на стадиони по цял свят. Предполагам, че това което се случи на националния стадион в София след концерта на Мадона, се е случвало и на други места. Не виждам защо се драматизира положението. За мен лично, отговорните за случилото се, трябва да си понесат отговорността, но както казах, това по една или друга причина няма да се случи. А че концерти ще продължат да се провеждат на този стадион е вън от всякакво съмнеие, както е вън от всякакво съмнение и това, че говорим на първо място за спортно съоръжение, което в конкретния случай има статут на национален стадион. Така че футболната среща е на първо място, няма защо да се сърдим на реакциите на футболните хора...

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 07 септември 2009 - 16:59
Пропуснал съм 2 страници коментари- за което СОРИ.. Но разсъжденията си всие пак ги оставям....
Значи Бат` Бойко спазари залата за 90 мил. лв. От където идва че 20 % или 17 мил лв чиста печалба никак не е зле за ГБС и не се знае за кои още. Друго: тия престъпници удариха първата копка 3 дни преди изборите а след това стана ясно че финансиране за тази бюджетна година не е осигурено
И още нещо: можем да купим два Еърбуса за над 100 мил. лв - ей така да си ги имаме. А не можем да постройм 1 зала за 2 мил. човека град - за 90 мил. лв.???
ТИЯ СА ЗА РАЗСТРЕЛ!!!
Значи Бат` Бойко спазари залата за 90 мил. лв. От където идва че 20 % или 17 мил лв чиста печалба никак не е зле за ГБС и не се знае за кои още. Друго: тия престъпници удариха първата копка 3 дни преди изборите а след това стана ясно че финансиране за тази бюджетна година не е осигурено

И още нещо: можем да купим два Еърбуса за над 100 мил. лв - ей така да си ги имаме. А не можем да постройм 1 зала за 2 мил. човека град - за 90 мил. лв.???
ТИЯ СА ЗА РАЗСТРЕЛ!!!
Edited by Dobri, 07 септември 2009 - 17:04 .
Posted 07 септември 2009 - 17:40
marillion, on Sep 7 2009, 17:27, said:
А че концерти ще продължат да се провеждат на този стадион е вън от всякакво съмнеие, както е вън от всякакво съмнение и това, че говорим на първо място за спортно съоръжение, което в конкретния случай има статут на национален стадион. Така че футболната среща е на първо място, няма защо да се сърдим на реакциите на футболните хора... 

Е, аз освен да си повторя, че след като за концерта на Мадона се е знаело от почти седем месеца преди футболния мач, е трябвало да се погрижат предварително за проблема.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 07 септември 2009 - 17:58
Тигър, on Sep 7 2009, 15:17, said:
Лично според мен всеки премиер, министър или там каквото е, способен на практика да ЗАБРАНИ големите музикални събития като това в страната си, трябва да бъде разстрелян.

Цялата ситуация е невероятно абсурдна, дано това бъде осъзнато навреме.
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
Posted 08 септември 2009 - 08:32
foreigner, on Sep 7 2009, 18:58, said:

Цялата ситуация е невероятно абсурдна, дано това бъде осъзнато навреме.
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!
Vanquish the pain
Posted 08 септември 2009 - 10:47
Като са бюджетна издръжка, да не мислите че много им пука за приходите? Е, друго си е да влизат повече пари, което означава повече за крадене, ама...
А и кой каза че Бойко не обичал музиката? Даже по-точно казано е че обича изпълнителките

Иначе и аз се надявам най-после да се построи едно такова съоръжение.
А и кой каза че Бойко не обичал музиката? Даже по-точно казано е че обича изпълнителките

Иначе и аз се надявам най-после да се построи едно такова съоръжение.
Posted 08 септември 2009 - 11:25
eddie, on Sep 8 2009, 11:47, said:
Като са бюджетна издръжка, да не мислите че много им пука за приходите? Е, друго си е да влизат повече пари, което означава повече за крадене, ама...

P.S. Коя е тази

Edited by Metal Heart, 08 септември 2009 - 11:29 .
Vanquish the pain
Vanquish the pain
Posted 08 септември 2009 - 12:25
Metal Heart, on Sep 8 2009, 12:25, said:
ще се сетят да запълнят някоя и друга дупка с приходите от голям концерт, но първо трябва да си направят ПР-а пред футболните фенове 

Не, не става дума за ПР, става дума за статут. Както казах по-горе, говорим за националния стадион, а той има особен статут. Предназначението на това съоръжение е да посреща спортни мероприятия от национален мащаб. Тук не става дума за проста математика - приходите от мероприятието не са важни, важно е социалното напрежение, което концерта на Мадона предизвика. Евентуална забрана на националния отбор на България по футбол, да изиграе световна квалификация на националния стадион, би предизвикала много повече социално напрежение, от евентуална отмяна на концерт, независимо дали този концерт е на Мадона или на Металика, например. В този смисъл, нека да не бъдем крайни в оценките си за случилото се. Това имах предвид...

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 08 септември 2009 - 16:42
marillion, on Sep 8 2009, 13:25, said:
В този смисъл, нека да не бъдем крайни в оценките си за случилото се. Това имах предвид... 

Ако се построи наистина залата, за която става дума в темата, тези притеснения около ползването на националния стадион за концерти няма да са толкова големи. Но на този етап... Дано стане по-скоро.
Vanquish the pain
Vanquish the pain
Posted 08 септември 2009 - 16:49
Metal Heart, on Sep 8 2009, 17:42, said:
Ако се построи наистина залата, за която става дума в темата, тези притеснения около ползването на националния стадион за концерти няма да са толкова големи.
Националния стадион не ни замества залата. Той е за концерти от типа на Металика, Мадона, Ю2, Ролинг Стоунс и т.н. Защото ако подобни концерти не се провеждат там - алтернативата е клоаката стадион "Локомотив".
I don't know how I managed it...
Posted 08 септември 2009 - 17:12
Залата ще побира максимум 16 000 човека по време на концерт. В тази връзка, за концерти от порядъка на 10-15 хиляди човека и сега си имаме място - стадион "Академик" (без есенно зимния сезон).

Vanquish the pain
Vanquish the pain
Posted 08 септември 2009 - 19:06
marillion, on Sep 8 2009, 13:25, said:
От друга страна, като е такъв проблем, можело е изобщо да не се дава под наем стадионът за този концерт.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог