Jump to content

Новостроящи се зали в София

• You cannot reply to this topic
423 replies to this topic

#301 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 13 декември 2010 - 14:33

Прав е Svil, да изтъкваме отсега кусурите на нероден Петко е меко казано нелепо.
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#302 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 13 декември 2010 - 14:51

Днес многофункционална зала, утре цял нов стадион ако може да се вярва на Боко :rabbi: По план ще се намира някъде към летището и метрото ще стига до него. Капацитетът му ще е 40.000 и ще стане някой ден :pop:

#303 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 13 декември 2010 - 14:56

View PostBeerMe, on Dec 13 2010, 14:51, said:

Днес многофункционална зала, утре цял нов стадион ако може да се вярва на Боко :rabbi: По план ще се намира някъде към летището и метрото ще стига до него. Капацитетът му ще е 40.000 и ще стане някой ден :pop:
Откъде е тази информация?

#304 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 13 декември 2010 - 15:06

View PostSvil, on Dec 13 2010, 14:56, said:

Откъде е тази информация?
От всички новини по телевизиите снощи.
I don't know how I managed it...

#305 tormentor

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 13 декември 2010 - 15:10

За стадиона вчера спомена, че не е хубаво да затварят центъра за 5-6 000 души. Щели да правят стадион за футбол до летището, а на стария без футбол !

btw ето какво се е случило на американците : Metrodome Roof Collapse Video From the Inside Metrodome :rabbi:

#306 duende

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1149 posts

Posted 13 декември 2010 - 15:41

View Posttormentor, on Dec 13 2010, 15:10, said:

За стадиона вчера спомена, че не е хубаво да затварят центъра за 5-6 000 души. Щели да правят стадион за футбол до летището, а на стария без футбол !

То ако футбола продължава тъй, ще правят стадион за 500 - 600 човека :rabbi:

#307 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 13 декември 2010 - 15:56

Аз живея съвсем близо до залата (около 6-7 минути пеша), но с голям срам мога да кажа, че все още не съм се разходил за да я разгледам. Може би защото бих предпочел първите ми преки впечатления да са от "готовия продукт"... но пък може да отида тези дни и да хвърля едно око.

Каквата и да е залата обаче, все си мисля, че е по-добре да я имаме (макар и не най-красивата на света) отколкото да я нямаме. Определено съм на мнение (като всеки друг всъщност), че имаме нужда от такова съоръжение, така че дано в крайна сметка бъде завършено в срок и да има добра акустика.

#308 cliffburton

Високо в небесата

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 534 posts

Posted 13 декември 2010 - 16:41

View PostSvil, on Dec 11 2010, 17:39, said:

По принцип съм мрънкалник и песимист и съм вечно недоволен, но този път тука няколко човека ме бият отвсякъде. Акустиката, дупките на улицата, дизайна, малкото пари, многото пари. Бе вие нормални ли сте? На тая полуумряла държава какво искате? Зала за половин милион евро? Откъде пари за такава? Дупките? Някой да се сеща, че е добре първо да се довърши залата и след това да се оправи инфраструктурата, защото в противен случай рискуваме тежките камиони отново да повредят околните улици? Не се виждали паркоместата? Интересно как да се видят подземни парко места на надземна снимка? Или специално за нас да направят 3D разрез на терена? (Марто, като снимаш другия път да го имаш предвид!!!)
Баси племето дето сме. Напълно сме си заслужили съдбата и не виждам никаква причина да търсим вина в някой друг, освен в себе си.
+1
Наистина българинът все е недоволен. Разберете не може всичко да е перфектно. Пак добре че спазват сроковете и строежът върви по план. Все пак невсеки ден се строи зала от подобен калибър в България.Само дано се вземе нормално решение за проблемът с паркирането. :rabbi:
Когато си на дъното на пъкъла,когато си най-тъжен и най-злочест от парещите въглени на мъката
си направи стълба и излез.
САМО ЛЕВСКИ, ОБИЧАМЕ ТЕ!

#309 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 13 декември 2010 - 18:14

View PostOzzy, on Dec 13 2010, 15:06, said:

От всички новини по телевизиите снощи.
Проспал съм ги... гледах някакъв научно-популярен филм по това време, но днес чух по радиото в 17 часа.
Капацитет 40 000 души, козирка и ще струва между 120-140 млн. само дето не разбрах лева или евро. Щели да го почнат веднага след като завършат залата.
Абе това 40 000 души не е ли малко???

#310 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 13 декември 2010 - 18:18

View Postcliffburton, on Dec 13 2010, 16:41, said:

Само дано се вземе нормално решение за проблемът с паркирането. :rabbi:
Работил съм 3 години в строителна фирма и искам да поясня някои неща. Т.нар. вертикална планировка (тротоари, паркинги, свързващи пътища към уличната мрежа) се прави последна, след пълното завършване на сградата. Така, че тепърва според мен ще се заемата с открития паркинг. Подземния доколкото го има, би трябвало да е готов.

#311 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 13 декември 2010 - 18:26

View PostSvil, on Dec 13 2010, 18:14, said:

Абе това 40 000 души не е ли малко???

Предполагам се има предвид 40.000 седящи места, което никак не е малко.

#312 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 13 декември 2010 - 18:41

View PostBeerMe, on Dec 13 2010, 18:26, said:

Предполагам се има предвид 40.000 седящи места, което никак не е малко.

То сегашният има 44 000 седящи места. И се пълни съвсем от дъжд на вятър. Да не говорим за разстоянието и видимостта към терена при наличието на лекоатлетическа писта. Това за новия стадион е добра идея и никак не е малък капацитета. По всички стандарти 80 процента от трибунте трябва да са покрити. На стария дали има и 5 процента покрити. След около година и половина и международни мачове няма да могат да се играят на него. И така.
Nothing to prove
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold

#313 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 13 декември 2010 - 18:55

Нормално ако всеки трети е като мен. Аз гледам мачове от чужди първенства, лиги, купи и тем подобни, но не бих стъпила на български стадион, поради факта, че това не е футбол, което се играе в България. И за 40.000 седящи да го направят пак ще имаме 20-30к излишни места, освен ако не се използва масово за големи концерти и то целогодишно, което ще наложи изцяло покриването му.

Но тук почваме да граничим с научната фантастика :pop: Трудно ми е да си представя стадион в София с подвижен покрив и отопление :rabbi:

#314 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 13 декември 2010 - 19:57

View PostBeerMe, on Dec 13 2010, 18:55, said:

Нормално ако всеки трети е като мен. Аз гледам мачове от чужди първенства, лиги, купи и тем подобни, но не бих стъпила на български стадион, поради факта, че това не е футбол, което се играе в България. И за 40.000 седящи да го направят пак ще имаме 20-30к излишни места, освен ако не се използва масово за големи концерти и то целогодишно, което ще наложи изцяло покриването му.

Но тук почваме да граничим с научната фантастика :pop: Трудно ми е да си представя стадион в София с подвижен покрив и отопление :rabbi:

Да си кажа честно, нагледах се на мачове тип "добре играхме, ама паднахме". И все по-малък става шанса да гледам някой мач на живо. Поне докато някои неща не се променят.... А то е толкова лесно, просто трябват терени и условия и абсолютно всички чужденци футболисти да се изметат от България, ама веднага. Е, с малки изключения. Трябва нашите футболисти да играят. И не след всеки мач да псуват съдията, като, че ли той не е можал да вкара гол вместо тях. Пресен премер - някакъв пич от Локо София се изтъпани и казва, той съдията ни виновен, че не бихме. Абре пич виж си играта, ама твоята игра и на твоя отбор, колко гола вкара в тоя мач? Колко гола ти отмениха, колко паса сбърка? Добре ли или зле игра, ти и твоя отбор? Заслужавахте ли да биете? Таква неща. Отплеснах се малко, но това искам да кажа. Виж каква база имат Литекс, Славия, Левски, Черноморец, Калиакра. Помъчи се да бъдеш като тях. Не мрънкай само.
Както и да е. Темата е за новата зала, да кажа две думи и за нея. Прелест. Браво. Дано има големи концерти там. Дано се пълни поне 20 пъти годишно, дано има много състезания там и хората с кеф да ходят.
Nothing to prove
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold

#315 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 14 декември 2010 - 09:46

Стадион за 40 000 в момента е предостатъчен за българската действителност (става дума за футбол). Въпреки че преди години преди ремонта на националния стадион, на него на големи мачове се събираха по 70 000 души. Относно това ако се построи стадион до летището и да се провеждат на него на концерти, на мен ми се струва доста неудачно. Не мога да си представя как по време на концерт ще кацат и излитат самолети и това да не попречи на озвучаването. Разбира се ако е по-отдалечен няма да има проблеми.

#316 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 14 декември 2010 - 09:55

Нека, нека да се строи - лошо няма. Метро, зала(и), стадион, магистрали - така се прави :rolleyes:
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#317 Blitz

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 20 posts

Posted 16 декември 2010 - 05:04

Аз имам едно единствено опасение в последния месец, а именно:

тази зала се строи от същите, които построиха Околомръстното, което се наводни на ВТОРИЯ ден от пускането си, счупи се афалтът на Драгалевския възел, а една година по-късно се превърна в канал за гребане с кану.

Също така, тази зала е рекламирана от Тиквата като '...свалихме цената до санитарния минимум, ГБС ще бачкат без печалба...'. Това за мен преведено звучи - "ГБС ще си вземе печалбата от икономии с мат'ряла...'

Та....ако едно некачествено околомръстно може да удави 2-3 коли на тарикати, колко ли човека може да затрупа в бетон една некачествена зала...

Искам да съм крив, искам да съм просто хейтър....но защо ли нещо продължава да ме стяга под лъжичката и съм се зарекъл да отида на концерт там след 1-2 години експлоатация на залата....

Сори за ранта :angry2:

#318 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 16 декември 2010 - 11:06

View PostBlitz, on Dec 16 2010, 05:04, said:

Аз имам едно единствено опасение в последния месец, а именно:

тази зала се строи от същите, които построиха Околомръстното, което се наводни на ВТОРИЯ ден от пускането си, счупи се афалтът на Драгалевския възел, а една година по-късно се превърна в канал за гребане с кану.

Също така, тази зала е рекламирана от Тиквата като '...свалихме цената до санитарния минимум, ГБС ще бачкат без печалба...'. Това за мен преведено звучи - "ГБС ще си вземе печалбата от икономии с мат'ряла...'

Та....ако едно некачествено околомръстно може да удави 2-3 коли на тарикати, колко ли човека може да затрупа в бетон една некачествена зала...

Искам да съм крив, искам да съм просто хейтър....но защо ли нещо продължава да ме стяга под лъжичката и съм се зарекъл да отида на концерт там след 1-2 години експлоатация на залата....

Сори за ранта :angry2:

Околовръстното се наводни, защото българския народ не знае, че като излезне от М'кДоналдс има кошче, а хвърлят директно от колата и то каквото им падне.
Драгалевския възел се счупи, защото се правеше Новия път през който в момента всеки ден минават 25 000 коли безпроблемно. А преди това чаках там по 40 минути.
Канала за гребане на кану - прочети точка едно. И ако само знаеш да гледаш манипулативни клипчета, трябваше да гледаш репортажа, когато извадиха от каналите около 1 тон кутии от цигари, фасове и опаковки от какво ли не!

И съвсем ако не си запознат, никой не може да си позволи да икономисва от мат'риала за сметка на сигурността, защото си има достатъчно комисии и институции, които имат всичакта документация и правят нужните проверки, преди да пуснат такава зала.

И да, ти си просто хейтър :angry2:
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#319 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 16 декември 2010 - 11:48

View PostScardust, on Dec 16 2010, 11:06, said:

И съвсем ако не си запознат, никой не може да си позволи да икономисва от мат'риала за сметка на сигурността, защото си има достатъчно комисии и институции, които имат всичакта документация и правят нужните проверки, преди да пуснат такава зала.

@Scardust - На теория има :angry2:
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#320 Blitz

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 20 posts

Posted 16 декември 2010 - 12:17

View PostScardust, on Dec 16 2010, 11:06, said:

ами не съм съгласен с нищо от нещата, дето каза, дори точно те са повод за притесненията ми. Но не това е темата :angry2: Дано си прав/а ти, а не аз ... наистина :angry2:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users