Jump to content

Новостроящи се зали в София

• You cannot reply to this topic
423 replies to this topic

#281 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 30 септември 2010 - 18:34

View PostScardust, on Sep 30 2010, 12:24, said:

Неписано правило е, че когато някой форумен идол няма какво да каже... се хваща за правописа ;)
А можем и да сложим писано правило, че когато спорим с някой неграмотник, нещата стигнат до лични нападки (а нима "неграмотен си" не е такава), въпросният ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отговаря "нямаше за к'во друго да се хванеш, та за правописа"...

Прочее, ти си банван два пъти от този форум, а едно мое друго неписано правило гласи "Един път може да е случайност, два пъти - съвпадение, но третият път е вече повторение" :yes:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#282 MartinOwaR

TrueInside

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts
  • Interests:True, trueeeeee

Posted 11 декември 2010 - 10:25

Attached File  DSC01092.JPG   477,68K   141 downloadsAttached File  DSC01100.JPG   583,24K   173 downloads

#283 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 11 декември 2010 - 10:35

Тя готова, бе! :worship:
I don't know how I managed it...

#284 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 11 декември 2010 - 10:44

Това чудо, ако съдим по втората снимка, ще бъде с ужасна акустика... :worship:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#285 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 11 декември 2010 - 10:52

View Postmarillion, on Dec 11 2010, 10:44, said:

Това чудо, ако съдим по втората снимка, ще бъде с ужасна акустика... :crying:
Ей на това му казвам аз професионално око - виждаш снимката и отсъждаш каква е акустиката :worship: B) Моля те - погледни линка по-долу и ми кажи: каква акустика мислиш, че има в тази залата?
цък
ПИСУК!

#286 Dobri

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 11 декември 2010 - 11:31

Благодарим на колегата MartinOwaR за снимките. Тове което мен ме притеснява (дразни) че зала за 14000 човека няма нито 1 паркоместо-място за паркиране!?! Или поне аз не виждам ако има, къде е.
Но все пак ще гледам положително. Дано си я ползваме дълги години по предназначение...

Edited by Dobri, 11 декември 2010 - 11:32 .

#287 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 11 декември 2010 - 11:36

View PostDobri, on Dec 11 2010, 11:31, said:

зала за 14000 човека няма нито 1 паркоместо-място за паркиране!?!
И двете числа са ти грешни :worship:

#288 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 11 декември 2010 - 11:43

View Postmarillion, on Dec 11 2010, 10:44, said:

Това чудо, ако съдим по втората снимка, ще бъде с ужасна акустика... :worship:

View PostDobri, on Dec 11 2010, 11:31, said:

Тове което мен ме притеснява (дразни) че зала за 14000 човека няма нито 1 паркоместо-място за паркиране!?!
Мен ме дразни цветът. Надморската височина също не е добре преценена. Някои от дърветата са посадени на крайно неподходящи места. Пътната настилка на околните улици не е добра. Тук-там се виждат загрозяващи пейзажа жици. Тролеите май спират не точно пред входа, а малко по-нагоре. Децата в Сомалия продължават да гладуват. Съседът слуша чалга. Студено ми е.
Изобщо - е**ти гадната зала!

#289 Dobri

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 11 декември 2010 - 11:43

View PostOzzy, on Dec 11 2010, 11:36, said:

И двете числа са ти грешни :worship:
Оффф, заяждаш се безмислено.? Не ми се търсеше точното число но ИМА ли ЗНАЧЕНИЕ дали са 1000 повече или по-малко??? Относно паркоместата-също. Кажи ми ти, след като не е изграден предварително замисления подземен паркинг-за колко коли ще има паркоместа всъщност, моля?

Изобщо не се опитвам да Й намирам мана. Просто ми прави впечетление. Може би след 1 година пак ще си говорим по темата. Правя елементарна съпоставка с линка по долу а също и с други европейски зали на които съм бил..

Edited by Dobri, 11 декември 2010 - 11:48 .

#290 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 11 декември 2010 - 11:47

Изобщо не се заяждам. Просто не мога да си представя, как може да си помислиш, че някой ще строи Многофункционална зала и тя няма да има нито едно парко място :worship:

12 000 седящи места. По време на концерт - над 17 000.
Паркоместата са между 800 и 1000. Част от тях са в подземен паркинг. До колкото разбирам - малка част. В първоначалния проект паркоместата са били 1150.
Това намирам аз като информация.

#291 pred470r

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 8 posts

Posted 11 декември 2010 - 11:55

А коя е залата на снимките и къде се намира?

#292 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 11 декември 2010 - 11:57

Мисля че заради орязването на бюджета на залата с 20-30 млн. от фирмата изпълнител казаха, че ще съкратят паркоместата на подземния паркинг, но ще предвидят на по-късен етап възможност за значителното им увеличаване. Няма как зала за толкова много хора в силнозастроен квартал и на възлово кръстовище каквото е кръговото на 4-ти километър да няма парко места някъде :worship:
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#293 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 11 декември 2010 - 12:01

чисто нова зала с чисто нови дупки по улиците наоколо. уникална снимка B)
някак си създава "винтидж" ефект, все едно залата винаги си е била там :worship: :crying:

шегата на страна, чудесни новини. само не разбирам роджър уотърс кво чака още, ами не се е затичал :angel:

#294 Dobri

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 11 декември 2010 - 12:02

Това вече е друго нещо. Благодаря за инфото! :worship:
Значи първото число ми е съвсем точно. Относно второто, дано наистина ги има поне тези 800-1000 места някъде.

#295 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 11 декември 2010 - 13:06

През седмицата на няколко пъти, в различни интервюта, нашият многоуважаем премиер нарече "многофункционалната" зала - "Красавица"!!!
Явно министър-председателят не е виждал Белградска Арена...
... или само той не е разбрал какъв космически кораб е кацнал в Загреб!!!
Ето това е добър пример за "национализъм" :worship: :crying: B)

Ние строим залата за 80-90 милиона лева (поправете ме ако греша), сърбите за 70 милиона евро, а хърватите за 90 милиона евро.
Когато цифрите говорят, само нашият премиер има думата!!!
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#296 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 11 декември 2010 - 13:35

Залата наистина е красавица, а това че залата в Загреб е по-голяма красавица е друг въпрос. Съдейки по архитектурните планове и 3D визуализациите, които съм виждал, залата изглежда зашеметяващо в завършен вид. Ходил съм и в Белградска Арена, но залата им отвън прилича на бетонен Ноев ковчег.

@marooned - Правилно ли разбирам, че ти си недоволен, че сме похарчили по-малко пари за зала?
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#297 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 11 декември 2010 - 15:16

Не, не съм недоволен, че сме похарчили по-малко пари.
Направих сравнение с бюджета на други две (относително нови) зали, за да се види срещу инвестицията какво е получено.
Иначе залата ни (поне отвън), наистина :worship: е хубава гледка.
Просто имах неблагоразумието, след като я видях, само след един ден да бъда пред Арена Загреб, за концерта на Стинг с Кралската Филхармония.
И като видях, във вечерните часове, "Арената" как "сияе", си казах: "Къде сме тръгнали ние, да се перчим с нашата зала" :crying: B) :angel:

Ако погледнем, например, австрийската Stadthalle, човек би си помислил, че това е съоръжение за складиране на селскостопанска техника :)
Вярно, че тя е построена преди повече от 30 години, но отвън няма как да се прецени, че е многофункционална зала. Каквато всъщност е.
Та, в това отношение нашата зала - прилича на зала :) :) :)

Като заклети почитатели на праведната музика, всеки от нас иска да я види как се "тресе" от музиката на любимите ни групи!!!
Въпросът е обаче да са създадени всички необходими условия!!!
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#298 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 11 декември 2010 - 15:28

Българският вечно-неблагодарен нардо не заслужава НИЩО!
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#299 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 11 декември 2010 - 17:08

View Postmarooned, on Dec 11 2010, 15:16, said:

Просто имах неблагоразумието, след като я видях, само след един ден да бъда пред Арена Загреб, за концерта на Стинг с Кралската Филхармония.
И като видях, във вечерните часове, "Арената" как "сияе", си казах: "Къде сме тръгнали ние, да се перчим с нашата зала" :worship: :crying: B)
Пич, сравняваш недостроена зала, която ще влезе в употреба след поне половин година, с такива, които работят от години. `айде недей.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#300 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 11 декември 2010 - 17:39

По принцип съм мрънкалник и песимист и съм вечно недоволен, но този път тука няколко човека ме бият отвсякъде. Акустиката, дупките на улицата, дизайна, малкото пари, многото пари. Бе вие нормални ли сте? На тая полуумряла държава какво искате? Зала за половин милион евро? Откъде пари за такава? Дупките? Някой да се сеща, че е добре първо да се довърши залата и след това да се оправи инфраструктурата, защото в противен случай рискуваме тежките камиони отново да повредят околните улици? Не се виждали паркоместата? Интересно как да се видят подземни парко места на надземна снимка? Или специално за нас да направят 3D разрез на терена? (Марто, като снимаш другия път да го имаш предвид!!!)
Баси племето дето сме. Напълно сме си заслужили съдбата и не виждам никаква причина да търсим вина в някой друг, освен в себе си.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users