Jump to content

Новостроящи се зали в София

423 replies to this topic

#241 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 29 септември 2010 - 08:19

View Postduende, on Sep 28 2010, 21:18, said:

Помеждудругото, по таз твойта логика за договорите се сещам какво трябваше да направи Станишко непосредствено преди изборите.
Трябваше да сключи договор с Ron Jeremy, че премиерът на РБ ще му духа всяка вечер четири години.

Представям си как БатБойко влиза в следизборната нощ цял отрупан с конфети и ухилен до ушите в премиерския кабинет, мощно отпуска телеса в мекото началническо кресло, пали си пурата с блаженство и в миг вратата се хласва с трясък, на фона на ослепителна светлина настъпва Рони с разпънат перископ, размахващ скрижалите на заветния контракт, доближава се, турва достойството си като преспапие върху държавническите книжа и реква: "There's the contract, Premier-boy, tobacco out, sausage in!" :worship:
:rolleyes: :) :D :worship:

#242 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 29 септември 2010 - 08:34

http://topsport.ibox...s/id_1693601149
Дано не са се объркали и за други неща от "многофункционалността" на залата :rolleyes:

#243 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 29 септември 2010 - 08:39

Там ясно е написано:
"В проекта не е заложено да има писта."
Това, че сега някой се е сетил за тия 7 метра какво общо има с проекта и с тази зала? От началото не се е предвиждало да има писта - значи няма.
I don't know how I managed it...

#244 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 29 септември 2010 - 08:42

Съзирам и друго

Самият министър Свилен Нейков има желание писта за лека атлетика да има в залата.
То някак ми прилича на "Самият министър Свилен Нейков има желание прасе да има в залата"

А пък сега ми направи и друго нещо вЧепатление: Абе, на родния ни български език правилният словоред не е ли "Самият министър Свилен Нейков има желание в залата да има прасе"???

Странна работа - Уж сме го измислили тоя език, а никой не го говори/не пише на него....
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#245 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 29 септември 2010 - 08:44

Има общо - новината е за залата :rolleyes:

#246 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 29 септември 2010 - 08:53

View PostJavor, on Sep 29 2010, 09:44, said:

Има общо - новината е за залата :rolleyes:
Ето още една новина за залата:
"Залата е многофункционална и предлага възможности за състезания по волейбол, баскетбол, хандбал, художествена гимнастика, спортна гимнастика, тенис на корт, борба, бокс, тежка атлетика, за концерти и изложби."

#247 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 29 септември 2010 - 08:57

View PostSatyr, on Sep 29 2010, 09:42, said:

То някак ми прилича на "Самият министър Свилен Нейков има желание прасе да има в залата"
Ако предишното правителство не беше правило предизборни копки, не мислеше само колко голяма комисионна от кой голям обект да прибере и се беше напънало малко, САМО година по-рано от въпросната първа копка (когато между другото нямаше никаква криза и според Станишев България е била потънала в мега пари), имаше големи шансове следващия юни в залата наистина да има прАсе. Същото, заради което marillion не спира да рИве :rolleyes:
Сега - без прАсе.

#248 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 29 септември 2010 - 09:09

Няма страшно - само да я построят залата и още на първото столично дерби на какъвто и да е спорт, залата ще се напълни с прасета, говеда и всякакъв друг добитък, който ще начупи седалките :rolleyes:

Да не си помислите само, че съм против залата - аз съм се вдигал от Ямбол до Варна да гледам националите ни по волейбол - супер ще е ако се получи идеята с домакинство на голямо първенство по единственият ни отборен спорт, който става за нещо (и баскетбола е приличен всъщност), а за това си трябва зала. Все пак е далеч по-реалистичен проект от абсурдните идеи за писти за F1, домакинства на зимни олимпиади и прочие. Пък ако държавата ще фалира - няма стоте милиона за спортна зала да са причината.

#249 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 29 септември 2010 - 09:19

Виж, Ози, нека да оставим прАсето настрана, но тъй като няколко пъти повтаряш тезата за необходимостта от изпълнение на поети договорни задължения, позволи ми да кажа нещо по този повод. Разбира се, напълно прав си, че поетите договорни задължения трябва да се изпълняват. Тук спор нямаме, в качеството си на юрист, ще бъде смешно точно аз да твърдя обратното. За жалост обаче не всичко е толкова розово, що се отнася до договорната политика водена от настоящото правителство. Дружеството в което работя има подписани договори (след спечелени процедури по ЗОП) за строителство на инфраструктурни обекти - лотове на пътища в различни части на страната, включително и лот от така наречения "подбалкански" път. Тези договори са подписани в края на миналата година, тоест не говорим за лошо наследство. Предполагам знаеш, че голяма част от подобни големи инфраструктурни проекти се финансират от ЕС. Сигурно обаче не знаеш, че финансирането от ЕС в повечето случаи е частично, а не пълно. Останалата част от финансовите средства се осигуряват от страната членка на съюза. Обикновено съотношението е 60:40. Преди няколко месеца от "Агенция пътища" получихме уведомление, че поради липса на държавно финансиране по проектите, строителството се спира до месец март 2011 година. Предложиха ни да продължим СМР, но за наша сметка, като агенцията се ангажира да ни заплати извършените и приети работи след месец март 2011г. Няма да влизам в подробности какво означава да спреш строителството на първокласен път, само ще кажа, че струва почти толкова, колкото да го започнеш. Сам разбираш колко абсурдно звучи това, при положение, че строителството на пътища е едно от най-скъпите в света. Ще ме попиташ защо не обжалваме това решение, защо не потърсим неустойки по договора, защо не сезираме ЕС? Мисля да не влизам в подробности защо не го правим, не сме единствени, дружествата в бранша (с изключение на едно!) са в подобно положение - настоящото правителство спря редица инфраструктурни проекти за сметка на строителството на пи-ар обекти, като въпросната многофункционална спортна зала. За жалост някои обекти показаха дефекти веднага след пускането им в експлоатация, справка "детелината" на околовръстното при разклона за Драгалевци. Надявам се всичко със залата да бъде наред. Както вече казах, темата е много обширна, но имам чувството, че в по-голямата си част обществото все още вярва на популизма демонстриран от "герберите", чудя се кога също така ще повярва и в пълното безхаберие и липса на какъвто и да е било управленски потенциал на днешната изпълнителна власт...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#250 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 29 септември 2010 - 09:24

Чудесно.

Положение 1:
Мислиш ли, че твоето дружество е единственото със спряно изпълнение на договор с държавата поради липса на финансиране?

Положение 2:
Мислиш ли, че има и други такива дружества/фирми?

Теза 1:
Ако е само твоята фирма, единствено залата ли е виновна? (всичко на държавата цъфнало и вързало, но една зала пречи да се изгради един път)

Теза 2:
Залата виновна ли е за всички спрени договори в държавата? (държавата е зле финансово - виновна за това е преди всичко залата)

Въпрос 1:
Мислиш ли, че една държава не трябва да харчи пари дори и за тоалетна хартия, ако преди това е спряла договор поради липса на пари с ТВОЕТО дружество?

#251 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 29 септември 2010 - 09:30

Не, спирането беше повсеместно в бранша, съжалявам, явно не съм се изразил добре - подобни уведомителни писма получиха всички дружества извършващи пътно-строителна дейност, с изключение на едно...

Никъде не казвам, че залата е виновна за всички спрени договори в държавата, дори не го мисля. Знам обаче, че финансирането на определени проекти продължи за сметка на други. Констатирам, не се оплаквам...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#252 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 29 септември 2010 - 09:35

извън темата:

Спряха и планираната рехабилитация на жизненоважния път Ямбол - Силистра, мамка им :lol: :lol: Ще трябва да продължавам да обикалям през всичките села в Североизточна България, когато се наложи да презареждам от кайсиевата ракия на тъста :rolleyes:

#253 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 29 септември 2010 - 09:36

View PostJavor, on Sep 29 2010, 10:35, said:

извън темата:

Спряха и планираната рехабилитация на жизненоважния път Ямбол - Силистра, мамка им :lol: :lol: Ще трябва да продължавам да обикалям през всичките села в Североизточна България, когато се наложи да презареждам от кайсиевата ракия на тъста :rolleyes:
Това очевидно е направено, за да се ограничи консумацията на алкохол :D
ПИСУК!

#254 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 29 септември 2010 - 09:39

View Postmarillion, on Sep 29 2010, 10:30, said:

Не, спирането беше повсеместно в бранша, съжалявам, явно не съм се изразил добре - подобни уведомителни писма получиха всички дружества извършващи пътно-строителна дейност, с изключение на едно...

Никъде не казвам, че залата е виновна за всички спрени договори в държавата, дори не го мисля. Знам обаче, че финансирането на определени проекти продължи за сметка на други. Констатирам, не се оплаквам...
Ай така. Значи залата НЕ е виновна за всички спрени пътни и други проекти в залата.
Става виновна, че другите са ги спрели, а нея не. Ами, това се наричат приоритети. Може и за ПР да е - но правителството е приело тази зала за приоритет. Що трябва да дъвчим и предъвкваме елементарни неща?

#255 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 29 септември 2010 - 09:40

View PostJavor, on Sep 29 2010, 10:35, said:

извън темата:

Простаци са това, простаци! Как не ги е срам!

#256 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 29 септември 2010 - 09:42

View Postmarillion, on Sep 29 2010, 10:19, said:

за сметка на строителството на пи-ар обекти
Ако за теб 5 магистрали, напълно нова линия на метрото от единия край на столицата до другия, нова зала и т.н. (да не изброявам) са пи-ар обекти, ок. Няма какво да говорим повече по въпроса тогава.

Отклоняваш темата. А аз по темата знам САМО две неща:
1. Всички вие, които сега ревете срещу залата, само преди една година ревахте, че нямаме зала.
2. Всички вие, които сега ревете срещу залата, само след година ще ходите на (почти) всеки концерт в нея.
Друго не знам. А и да ти кажа честно - не ме интересува.

#257 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 29 септември 2010 - 11:14

"Това, че сега някой се е сетил за тия 7 метра какво общо има с проекта и с тази зала? От началото не се е предвиждало да има писта - значи няма."

Това не е точно така. Още в началото на годината постояно се обясняваше, че има проблеми с новия проект на залата (след промяната на цената). Ще цитирам едно изказване на Пламен Константинов в „Шоуто на Слави” за нарушения които е бил сезиран от Съюза на архитектите в България. Според казаното от Константинов първоначалният проект е променен, като са отнети 25% от квадратурата на залата, което ще бъде за сметка на капацитета й и на много спортове, които няма да могат да я ползват.

"премиерът обявил, че намалява цената на проекта от 107 милиона лева на 90 милиона лева без да има промени в конструкцията. Оказва се обаче, че квадратурата на залата е променена – вместо 63 000м², се строят 48 800 м², като са отнети и подземните паркинги."

После обясни, че капацитетът на залата ще бъде намален от 16 000 на 12 000 места, като освен това ще бъдат ощетени много спортове, сред които леката атлетика и зимните спортове. В резултат на всичко това, тази зала вместо да бъде рентабилна и да носи приходи на държавата – не само от спортни събития, а и от концерти и изложения, ще бъде в тежест на бюджета и няма да може да върне инвестицията.

Той предложи да бъдат поканени външни експерти за консултанти, които да подобрят функционалността на това съоръжение, за да стане залата наистина многофункционална и рентабилна (тога все още имаше възможност за такива промени). Тогава от правителството му се присмяха, включително и сега жалващия се министър и обясниха, че няма такова нещо.

Малко се политизира тази тема, но да си кажа и аз мнението.

Иначе и аз съжалявам, че няма да може да видим 2011 година прасето в нашата зала, но какво да се прави. По-важното е все пак да се построи такава зала защото според мен тя е нужна за един почти два милионен град (пък даже и с недомислиците и). И най-вече дано строят като хората, защото не ми се мисли какво може да стане на концерт при пълна зала (18 000 души).

#258 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 29 септември 2010 - 11:19

View PostUgly, on Sep 29 2010, 12:14, said:

Малко се политизира тази тема
И аз така си мисля...
За кой Пламен Константинов става въпрос? За оня, който не успя да влезне като депутат в това Народно събрание с провалилите се на изборите НДСВ ли? И за кой Слави Трифонов става въпрос? Този, който до преди година лапаше Бойковата ланга по 14 пъти на ден, а откак се е скарал с него ВСЯКА БОЖА ВЕЧЕР кани гости, като въпросния Пламен Константинов и заедно плюят змии и гущери ли?

#259 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 29 септември 2010 - 13:05

Става въпрос за този Пламен Константинов
Волейболист №1 на България за 2006г., двукратен носител на званието Най-добър волейболист на Гърция
Шампион на България с Левски и Славия
Шампион на Гърция с Арис, Ираклис, Олимпиакос, Панатинайкос,
Шампион на Франция с Тур
Бронзов медал от Европейската шампионска лига за 2002 г. с Ираклис
Сребърен медалист от Европейската шампионска лига за 2009 г. с Ираклис
Избран и за Най- добър посрещач в Шампионска лига за 2009 г.
Печели бронзов медал на Световното първенство в Япония през 2006 година и от Световната купа в Япония 2007 г.

И не е важно в случая кой точно го е казал (въпреки, че точно Пламен Константинов няма от какво да се срамува от биографията си). По важното е, че преди почти година Съюза на архитектите в България и група спортисти говореха точно за този проблем, а министър Свилен Нейков и министър-председателя не взеха отношение и казаха, че всичко е ОК. А сега в проекта липсвали 7 метра, за да бъде изградена и писта за лека атлетика. И едва сега щели да обмислят варианти дали има някакви шансове за изпълнението. Като според Свилен Нейков тук вече въпросът не опирал до пари. И аз така мисля не всичко е пари трябва и акъл, но понякога закъснение с една година е непоправимо.

#260 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 29 септември 2010 - 13:44

View Postduende, on Sep 28 2010, 19:05, said:

Спортната зала в момента е напълно излишна от функционален характер. Завършването й има изцяло имиджов характер, както и незнайни интереси (кой какъв рушвет ще гушне) проектът да бъде изпълнен (и разплатен докрай). Както всички знаем, ГлавБолгарСтрой на вересия не строи. :rolleyes:

И въпреки масонските конспирации на тебе зле ли ще ти е като има такава зала? И ти някога срещал ли си се с термина 'Европейски фонд' ? И знаеш ли защо от година насам са отпушени 85% от замразените преди това средства. Хайде като ще се правиш на разбиращ икономист и политик поне да си говорим в реално време с реални факти.

View Postduende, on Sep 28 2010, 19:05, said:

Българинът скоро няма да има един шпек да си сложи на масата с тия масови съкращения и категорично гонене на инвеститорите от страната с данъчни хайки и първобитно перчене. Пари за болници няма, икономиката е срината окончателно, бюджетът догодина ще експлодира, народът озверява и се видиотява всяка секунда, дреме му, че ще има спортна зала.

'Българинът' или мангалЪТ, който все чака на Майчицата-Държава?
Защото на мен от 2 години ми се говори за криза и за съкращения, от тогава смених 3 пъти работата си без да си развалям отношенията с бившите работодатели (където всъщност искат да се върна) и съм увеличил тройно доходите си. Да, може да кажете веднага че се хваля... дреме ми.
Само ще ти кажа, че такива за такива мрънкачи като теб ми е жал... вие винаги ще сте в криза, винаги ще имате по един шпек в хладилника, винаги ще ви трябват болници и тн. Сори... такъв народ сме. Само дето аз съм избрал да гледам реално на нещата.

Ще се самоцитирам с мнение от преди 4 месеца:

View PostScardust, on Jun 12 2010, 10:13, said:

Бойко Борисов преди 5 години докато играеше футбол, каза че някой ден ако успеем да влезнем в ЕС , ще кандидатства за евро-пари и ще направи такава зала...
Обърнахме го много на политика. Ма и аз съм си доволен от новото правителство. Вдигат колите от тревите, косят се, пръска се за кърлежи, направиха се 6 игрища в квартала с осветление, реновират се градинки, затвориха малките магазинчета с изтекла стока и тн...

МОЯ стандарт на живот се покачва и аз виждам промяна в тази държава и столица по-специално, винаги ще има хора които ще отричат тези неща, защото те са песимисти и скептици, но най-вече горделиви, самовлюбени грандоманчета, които разбират от всичко, но нищо не правят.

Ще ме извинявате ако някой се е обидил. Не мога да повярвам, че в тази хубава и радостна тема се развихри пак 'истинския' българин...
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users