Jump to content

Новостроящи се зали в София

423 replies to this topic

#181 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 02 септември 2010 - 11:05

View PostOzzy, on Sep 2 2010, 11:58, said:

Да, но тук явно по друг начин не става. А и 90 милиона не е БЕЗ ПАРА. Явно това е реалната цена на залата. Или близко до реалната. От 90 до 117 милиона явно е била сумата, която някои хора е трябвало да си приберат в джобовете. Пари от мен и теб.

Тъй де и аз това казвам. То е ясно че предишните Оправляващи крадяха и с гъза си, но нещо и на сегашното правителство му нямам особено доверие. Надявам се променената с 27 млн. лева цена, да не е за сметка на качество, сигурността, местата в залата и прочие. Неоспорим факт е, че много инфраструктурни проекти тръгнаха от началото на годината и много от тях се изпълняват от Главболгарстрой.

Edited by Joey, 02 септември 2010 - 11:06 .

Insane in my brain

#182 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 02 септември 2010 - 11:17

View PostJoey, on Sep 2 2010, 11:52, said:

Еми аз не го одобрявам този метод, но пък очевидно работи на нашите географски ширини. Принципа: Строй без пара, пък я ке ти дам да строиш друИ работи за мноо пара е доста тъпичък.

But don't confuse effort whit progress, ще имаме ли зала, ще имаме, какво повече му трябва на гласоподавателя........ :metal:

Всеки може да ..... не прави нищо. Сравнително лесно е, не се изискват усилия. Нищо не правиш, нищо не получаваш, нищо не се случва. Ключовата дума е "нищо". Надявам се с това "нищо" да се е свършило вече. Поне има някакви индикации, че отива на свършване.
От друга страна, когато искаш да направиш нещо, ще намериш как да го направиш. Когато полагаш поне минимални усилия да правиш нещо /пътища, зали, реформи тук-таме и прочие/, няма как и да не сбъркаш някъде. Важно е да се поправиш бързо и голямата цел да не ти избяга. От тази гледна точка виждам значителен напредък и се надявам все така да продължава.
Малко политико-философски се получи, но това е положението.
Nothing to prove
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold

#183 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 02 септември 2010 - 11:34

"да не е за сметка на качество, сигурността, местата в залата и прочие"

То това не е много сигурно. Първоначално се говореше за паркинг на три нива. После след намаляване на сумата обясняваха, че нямало такива планове и местата ги намалиха на 728, после ги вдигнаха малко (984) защото това е минимума за да покрият законовите изисквания.

Аз в нас сега правя ремонт и като искам да да ми излезе по-евтино, пестя от цена закупувам по евтини неща (или си спестявам глезотийки). Могат да ви направят баня за 2 000 лв, а могат и за 20 000 и нагоре. Каквото си заплатиш такова и ще получиш. А това, че обществените поръчки са най-скъпи е феномен в целия свят, по-важното е да се вкара в някакви разумни граници.

#184 Joacim

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 02 септември 2010 - 12:37

Точно това е-границите да са разумни ..
Аз лично се надявам подръжката на залата когато веднъж вече стане готова да е на ниво,защото знаем колко много спортни бази например се занемеряват,поне засега слънцето грее и имаме зелена светлина и всичко е наред.Дано и занапред е така

#185 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 02 септември 2010 - 17:37

Откакто свят светува работи правилото "аз ти давам на теб - ти ми даваш на мен". Щом всички страни са доволни, защо да не се продължава така, питам аз?
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#186 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 02 септември 2010 - 20:57

Много е важно не само да се строи, а и да се строи качествено, особено места, събиращи много хора. Преди няколко години на новопостроена "Била" в кв. "Свобода" покривът падна при първия пролетен порой. По чудо нямаше жертви.
При големите земетресения в Турция 1999 г. имаше много жертви. Повече от половината от тях - заради калпаво строителство :rolleyes:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#187 Velvet Thorns

jedi knight

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 599 posts
  • Interests:paradise lost | doom metal | death metal | stoner metal | sludge metal | progressive metal | black metal | gothic metal | scandinavian metal | drone metal | post metal | industrial metal | cyber erotica | photography | body modification

Posted 07 септември 2010 - 10:42

View PostVelvet Thorns, on Jun 22 2010, 21:30, said:

къде точно е залата?

може ли някой да ми каже?
in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head...

#188 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 07 септември 2010 - 10:47

http://goo.gl/maps/hKEH
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#189 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 07 септември 2010 - 11:04

View PostSatyr, on Sep 2 2010, 21:57, said:

Преди няколко години на новопостроена "Била" в кв. "Свобода" покривът падна при първия пролетен порой. По чудо нямаше жертви.

Не че има някакво значение де, но Билата беше в кв. 'Сухата река' :) И да, Билата беше построена буквално за седмици. Работех в този район по това време... и понеже служебно ми се налагаше да се качвам по сградите в един момент се получи като вица за НДК-то на културата "Я, те тва вчера го нямаше".

И аз споделям очарованието си от новото правителство спрямо строежите - МЕТРО, Площадки, Игрални зали, Големи магазини, Магистрали, Разширяване на пътища!

Много е важно от статията да се отбележи следното:

В процес на изпълнение върху металната конструкция е покривна акустична ламарина.

Edited by Scardust, 07 септември 2010 - 11:05 .

What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#190 Стефан Николов

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 147 posts

Posted 15 септември 2010 - 12:47

View PostJoey, on Sep 2 2010, 12:05, said:

Неоспорим факт е, че много инфраструктурни проекти тръгнаха от началото на годината и много от тях се изпълняват от Главболгарстрой.
И като се говори за взимане на инфраструктурни проекти, това е от преди малко http://www.radiotangra.com//?page=news&...how&id=7910
:harhar:

#191 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 15 септември 2010 - 12:51

^^ хмм, всъщност това е от 6 януари... и няма много връзка с темата... :harhar:
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#192 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 15 септември 2010 - 13:04

View PostСтефан Николов, on Sep 15 2010, 13:47, said:

Ще те помоля да цъкнеш на дадения от теб линк и след това (евентуално) да ни обясниш каква връзка има това с темата. Благодаря предварително.
ПИСУК!

#193 MESHUGGAH

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 15 септември 2010 - 13:08

View Postwhiplash159, on Sep 15 2010, 14:04, said:

Ще те помоля да цъкнеш на дадения от теб линк и след това (евентуално) да ни обясниш каква връзка има това с темата. Благодаря предварително.
:P :harhar:
METAL RELIGION

#194 garigazari

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 138 posts

Posted 15 септември 2010 - 18:18

Наистина какво ли значи тази акустична ламарина, дали ще наблегнат на това, че тук ще се провежат и концерти.

#195 pepa angelova

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 171 posts

Posted 15 септември 2010 - 20:02

Всъщност, най-важното е да се молим залата да се завърши.
При откриването на новата парламентарна сесия, Волен Сидеров се изцепи, че трябва да се спре всякакво строителство на спортни зали, писта за Формула 1 и т.н., защото това не съживява икономиката. Така, че като го закъсат откъм пари, нищо чудно в бюджет 2011 да гласуват - няма пари, ще чакат по-добри времена. :rolleyes:

#196 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 15 септември 2010 - 21:15

Да се спират строежи е силно нездравословно за конструкциите, прави се в краен случай само. Като с ИПК "Родина" :rolleyes:

Каквото и да значи "акустична ламарина", ако и да значи изкована от Хефест в ковачницаната на Олимпийските богове под надзора на Аполон и душата на Орфей и с материали, донесени от дъното на Световния океан лично от Посейдон и от недрата на Земята, лично от Хадес, аз си мисля, че след всеки концерт там ще има недоволни от звука :rolleyes:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#197 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 16 септември 2010 - 08:05

View PostSatyr, on Sep 15 2010, 22:15, said:

аз си мисля, че след всеки концерт там ще има недоволни от звука :rolleyes:
Е някои имат по-чувствителни уши от твоите, прояви малко разбиране и ти :rolleyes:

#198 Стефан Николов

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 147 posts

Posted 17 септември 2010 - 08:02

View PostMESHUGGAH, on Sep 15 2010, 14:08, said:

B) ;)
Грешен, линк гледах играта за книгата, за фреди, това което исках да пусна беше свързано с ГБС.

#199 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 17 септември 2010 - 09:08

View PostСтефан Николов, on Sep 17 2010, 09:02, said:

Грешен, линк гледах играта за книгата, за фреди, това което исках да пусна беше свързано с ГБС.

B) ;)

Това е едно от най-феноменалните изречения, които съм виждал през живота си. Около шестте пунктуационни неточности му придават адски мистичен вид. :harhar:

Сега вече знам как са изглеждали сводките на Щирлиц до Службата за външно разузнаване.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#200 Стефан Николов

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 147 posts

Posted 17 септември 2010 - 09:17

View Postviolator, on Sep 17 2010, 10:08, said:

Сега вече знам как са изглеждали сводките на Щирлиц до Службата за външно разузнаване.
Еми радвам се за теб.
Та неясната ми мисъл е, че Главболгарстрой спечелиха още един инфраструктурен проект. И беше продължение на "Ти на мене, аз на тебе" подета по горе.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users