Jump to content

Калиакра Рок Фест 20091-3.07.2009 г. - стадион "Калиакра"

456 replies to this topic

#221 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 28 април 2009 - 10:43

View Postmarillion, on Apr 28 2009, 10:58, said:

Благодаря на организаторите за спестените ми пари. Щях да се вдигна до Каварна само, за да гледам Нийл Морз. Сега нямам абсолютно никаква причина да го сторя и предвид факта, че миналата година имах удоволствието да се насладя на пълноценен концерт на Преподобния, съм определено доволен от новото развитие.

Само още няколко думи от мен по темата. Последните промени са типичен пример за това как не бива да се прави бизнес. Ако ставаше дума за начинаещ промоутър щях да си замълча, но говорим за утвърдени имена, като Община Каварна и "Joker Media". Никъде в инфото не виждам опция за връщане на билети. Предполагам, че има хора закупили билети за фестивала с цел да видят Антракс или Морз. Те сега какво трябва да правят щом няма да могат да видят това, което е било веднъж обещано от организаторите и заради което са си дали парите? Това първо.

определено не си прав
хора, които искат да отидат на феста само заради една от подгряващите банди няма да си купят тридневен билет.
еднодневните билети ги пуснаха в момента, в който организаторите обявяват окончателния лайн ъп на фестивала и най-вероятно именно това е причината да не са ги били пуснали още от самото начало.

по-коректно отношение от това няма как да има.

Edited by hendy, 28 април 2009 - 10:47 .

#222 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 28 април 2009 - 10:48

View PostEnvy, on Apr 28 2009, 11:43, said:

Защото се издразних.

Аз също се издразних. Нали разбираш за какво иде реч? Ти си промоутър. Някой ти предлага участие на група в организиран от теб фест. Ти си склонен да се започнат предварителни разговори с групата. Изпълнителят ти изпраща мейл. Ти не отговаряш цял месец. Как ти звучи?
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#223 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 28 април 2009 - 10:54

View Posthendy, on Apr 28 2009, 11:43, said:

хора, които искат да отидат на феста само заради една от подгряващите банди няма да си купят тридневен билет.

Това е твоята логика, но в никакъв случай не може да се нарече правило. Докато съществува вариант в който някой фен на Антракс или Нийл Морз, да е закупил тридневен билет за фестивала, само за да види любимата си група или изпълнител, няма как да ме убедиш в обратното. Ако за този фестивал бе обявено и потвърдено от организатора участие на Пинк Флойд в третата, първата или втората вечер и участие на Ивана, Петкана и Слави Трифонов в останалите вечери, билетът ми щеше да е закупен в първия ден и понастоящем щеше да се намира в банков сейф... :D
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#224 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 28 април 2009 - 10:56

View Postmarillion, on Apr 28 2009, 11:54, said:

Докато съществува вариант в който някой фен на Антракс или Нийл Морз, да е закупил тридневен билет за фестивала, само за да види любимата си група или изпълнител, няма как да ме убедиш в обратното.
Аз все още чакам някой да напише или тук или в новината на сайта, че си е купил тридневен билет заради Антракс или Нийл Морз (щото се съмнявам да го е направил И за двете) ама такъв все още не се обажда :D
ПИСУК!

#225 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 28 април 2009 - 10:57

View Postmarillion, on Apr 28 2009, 11:48, said:

Аз също се издразних. Нали разбираш за какво иде реч? Ти си промоутър. Някой ти предлага участие на група в организиран от теб фест. Ти си склонен да се започнат предварителни разговори с групата. Изпълнителят ти изпраща мейл. Ти не отговаряш цял месец. Как ти звучи?
Напълно нормално. АЗ съм промоутър. Обявявам, че ще организирам фестивал. НЯКОЙ ми предлага участие на група в организирания от МЕН фест. Следва втори НЯКОЙ. И трети. И четвърти. Пощата ми се задръства от мейли, даващи ми предложения и акъл. Имам предостатъчно друга работа. Не мога да отговарям на всички - просто нямам време за това. Как ти звучи?

#226 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 28 април 2009 - 11:00

View PostEnvy, on Apr 28 2009, 11:57, said:

Напълно нормално. АЗ съм промоутър. Обявявам, че ще организирам фестивал. НЯКОЙ ми предлага участие на група в организирания от МЕН фест. Следва втори НЯКОЙ. И трети. И четвърти. Пощата ми се задръства от мейли, даващи ми предложения и акъл. Имам предостатъчно друга работа. Не мога да отговарям на всички - просто нямам време за това. Как ти звучи?

Никак не ми звучи. Или по-скоро ми звучи като мнение на човек, който никога не се е занимавал с подобна дейност. Предлагам да спрем. Няма да пренапишем писаните и неписани закони в бизнеса. Рано или късно нещата ще си дойдат на мястото и в България, дотогава ще се радваме на провалени концерти. Поне сме свикнали... :angry3:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#227 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 28 април 2009 - 11:03

Да, след това изказване съм напълно съгласен - определено е по-добре да спрем.

#228 Abadon

приятел на Чубака

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 577 posts

Posted 28 април 2009 - 11:06

аве и аз искам SKA-P ма кой ме пита. и 10 мейла да пратя на организаторите те естествено ще кажат що пък не, ама в повечето случаи те си решават дали им се занимава и дали наистина ще има смисъл. на таквиз фестивали групите се канят след доста голямо прочуване коя колко хора ще докара, както и размер на хонорара. и на Ози много му харесват Робърт Плант и Стрейндж сенсейшън ама дори и от Каварна ще ти кажат че това е било финансово фиаско
и подяволите за защото гадните прогресари от Pendragon не са оствили хубавото име за някоя heavy-power банда
Знаете ли че ...

Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.

#229 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 28 април 2009 - 11:16

През цялото време във вашите мнения се измества центъра на тежеста колеги. :angry3:

Това, поради което аз реагирах остро е непрофесионалното отношение демонстрирано от организаторите. Бизнес кореспонденцията предполага взаимност. Щом си получил мейл, който по моя информация е пожелан от получателя, съвсем естествено /да не кажа задължително/ е да отговориш на този мейл, независимо дали приемаш предложените условия или не ги приемаш. Кое в случая не е ясно?

Продължение по темата. Друг организатор прояви интерес към подобен концерт и лично изпрати мейл до групата. Сега се очаква отговор от Ник и е твърде възможно все пак българската публика да види Пендрагън в София. Въпрос на подход, въпрос на желание, въпрос на търговски нюх, въпрос на професионализъм.
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#230 man on a mission

Sixx

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 963 posts

Posted 28 април 2009 - 11:44

И аз съм адски разочарован заради отпадането на Нийл,но не смятам,че организаторите са се провалили.Просто в един момент надделяват и други фактори освен меломанщината.Да,Пендрагън са липсващото звено в тази колаборация,но това го мислим аз,ти ,Свил :angry3: и малцина други.Това че не са пратили мейл е несериозно до там,че Ник и останалите момчета си създават некомфортни ситуации с цел да свирят в БГ(поне така мисля,т.е. чакат дали да си запълнят датата или не),което си е дебилщина.Но това си е характерно за България.Цонко и щаба му до толкова са преяли с пари,че лично според мен им е все едно кой ще свири на феста,но карай да върви,пари трябва да се правят.Аз лично не мога да понасям Cynic,но съм убеден че имат фенове у нас,които адски ще им се израдват.Само не знам до кога ще се преекспонира с имена идвали повече от един път в България(Scorpions,Whitesnake,Deep Purple и т.н.).Толкова ли няма други групи на тоя свят в същите финансови рамки(че и по-евтини),които да бъдат поканени.Илюзия е това,че като не са от ранга на Скорпиънс или ДТ да речем,няма да съберат фенове.И какво като Плант е легенда? Нима не бяхме шепа?Срамното тогава беше,че имаше повече фенове от Румъния от колкото български музиканти.Единствено Васко Кръпката уважи Пърси.Свинщина.Никога няма да забравя мазния поглед на Емо Анчев,който беше на два метра от Steve Howe и го гледаше тип"ти си ми под достойнството".СВИНЩИНА!!!!!! :(
What we need right now, is a miracle on earth
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again

#231 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 28 април 2009 - 12:22

View Postman on a mission, on Apr 28 2009, 12:44, said:

Само не знам до кога ще се преекспонира с имена идвали повече от един път в България(Scorpions,Whitesnake,Deep Purple и т.н.)
Лесен въпрос - лесен отговор. С такива имена ще се преекспонира точно до тогава, до когато те привличат доста голямо за България количество публика:

Deep Purple:
- 27.11.1998 - 6 500 човека. Зимния дворец разпродаден за 1 час;
- 28.11.1998 - 6 500 човека. Зимния дворец разпродаден за около 2 часа;
- 21.07.2005 - по това, което знам, за концерта в Каварна са отпечатани над 10 000 билета. Свършват около 5 дена преди концерта. Допечатват нови 3 000;
- 01.11.2007 - 7 000 човека. Фестивална е разпродаден за около 10 дена.

Whitesnake:
- 21.11.1997 - 6 500 човека. Зимния дворец разпродаден за 2-3 дена;
- 14.06.2003 - на стадион Академик присъстват около 10-12 000 зрители;
- 26.07.2007 - на стадиона в Каварна присъстват около 7 000 зрители;
- 14.07.2008 - на стадион Академик присъстват около 15-20 000 зрители (различни източници - различни числа). Половината от тях си тръгват след изпълнението на Whitesnake;

Scorpions:
- 19.09.1993 - на Националния стадион има повече от 20 000 човека;
- 06.09.2005 - на стадиона в Каварна има между 8 и 10 000 човека.

Толкова ли няма други групи на тоя свят в същите финансови рамки(че и по-евтини),които да бъдат поканени.
Има. Ама трудно ще постигнат написаното по-горе :angry3:
I don't know how I managed it...

#232 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 28 април 2009 - 12:28

В интерес на истината трябва да има възможност за връщане на парите от билетите при тази смяна. Не е изключено да има и такива хора, които са си купили билет за фестивала с основната идея да гледат Антракс. Аз не познавам такива, но...
От гледна точка на професионализъм имаме още много много да се учим, но спорове като този по-горе са малко преувеличени. Аз казах да поканят еди кой си, ти пък кой си, за да казваш кого да поканят и т.н. Само ще коментирам, че когато мейлът ти е пълен и нямаш време да отговориш на хората или си вземи помощник, или си смени работата.
А относно Scorpions, Whitesnake, Deep Purple - след като пълнят зали и стадиони у нас е нормално да ги канят пак и пак. Ще видите, че на Scorpions ще се събере най-много публика. За останалите модерни и не толкова банди има Blue Box. :angry3:
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#233 liquid

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 82 posts

Posted 28 април 2009 - 12:58

Първо беше Cynic, после беше Морз, сега пак Cynic... утре вместо Dream Theater ще ни докарат Circus Maximus сигурно, баси. 55лв са си доста за 1 ден, но ще си помисля. За ДТ в НДК дадох 50лв, така че разлика почти няма, а сега ще видя и друга любима моя група. Яко пестене на пари ще падне...

#234 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 28 април 2009 - 13:03

View Postliquid, on Apr 28 2009, 13:58, said:

Първо беше Cynic, после беше Морз, сега пак Cynic...
Cynic никога не са били обявявани официално (не говоря за слухове) :angry3: До днес.
ПИСУК!

#235 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 28 април 2009 - 14:43

Офффф... тъпите Едгей, за какво по дяволите. Исках Антракс да гледам. Не искам тия смешници. :angry3:
Иначе Cynic не ме развълнуваха много, но ще ги гледам.

#236 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 28 април 2009 - 14:45

По-точно май ще е да кажем... Защо изобщо трябва да има трета банда, че да яде от времето на Blind Guardian :( Иначе и аз съм крайно невпечатлен от Edguy най-вече, защото пак ще си свирят песните от новата боза и предпоследните 2 недоразумения :angry3:
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#237 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 28 април 2009 - 14:49

View PostДжуджето_GIMLY, on Apr 28 2009, 15:45, said:

По-точно май ще е да кажем... Защо изобщо трябва да има трета банда, че да яде от времето на Blind Guardian :( Иначе и аз съм крайно невпечатлен от Edguy най-вече, защото пак ще си свирят песните от новата боза и предпоследните 2 недоразумения :angry3:
Тъкмо това да кажа и аз! Щеше да е добре без розови шалчета, а с повече време за Гардиън.
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#238 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 28 април 2009 - 15:08

Ама пък и вие тримата сте едни критикари :) И аз не ги харесвам, ама със сигурност ще има хора, които ще им се кефят. :angry3: Не им разваляйте рахатлъка :metal:
Аз лично си мисля, че групите на феста са такива, че общо взето има за всекиго по нещо :(

#239 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 28 април 2009 - 15:49

Cynic
Live in Montreal, Canada
18.02.2009 - Club Soda

1. Nunc Fluens
2. The Space For This
3. Evolutionary Sleeper
4. Veil of Maya
5. I'm but a Wave to...
6. Adam's Murmur
7. Celestial Voyage
8. King of Those Who Know
9. Integral Birth

Cynic са свирили като съпорт на Meshuggah.

#240 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 28 април 2009 - 15:58

View PostOzzy, on Apr 28 2009, 16:49, said:

Cynic са свирили като съпорт на Meshuggah.
Уникална комбинация :) Айде оплаквайте се от нашите фестове!
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users