Jump to content

Калиакра Рок Фест 20091-3.07.2009 г. - стадион "Калиакра"

456 replies to this topic

#101 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 26 март 2009 - 17:06

Естествено, че ще има билети и за дните по отделно. Жокер Медия не биха си вкарали такъв автогол с губенето на публика. Пък и явно доста от вас забравят, че миналата година положението беше същото: в началото обявиха, че ще има само тридневни билети. Накрая имаше от всички типове, но ги пускаха на етапи: от еди-коя си дата се пуснаха за трите дни, след друга за по един ден, а накрая след трета дата продаваха и за по два дни.

Ловя бас, че и тази година ще действат по същата процедура. Въпрос на време е да го обявят официално...

P.S. Видях, че MetalHeart ме е изпреварила. Нейсе :D
ПИСУК!

#102 Avitohol

IYI

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 220 posts

Posted 26 март 2009 - 17:18

Ха, чак след мнението на Лора се загледах в календара и установих, че и трите дати за фестивала се падат в работните дни на седмицата! :D Е, май наистина организаторите не съумяват да се организират съвсем добре. :metal:
Иначе ако това, че първо ще пуснат комбинирани билети, а след това, като попродадат от тях ще има и индивидулани е добре, ама само до някъде. Щото така какво излиза, че си имаме работа с някакви порядки останали от османско време!? К'во организаторите са решили да се надцакват с феновете!? Продавача да се надцаква с потребителя!? :yes: Е, добре, ама не се знае докато се назлъндисват с евентуалното пускане на индивидуални билети дали хората, желаещи да отидат за конкретен ден няма вече да са планирали по друг начин отпуските си, разходите си, та дори и да са решили да посетят други концерти извън татковината ни. :D
Доста лошо представяне от гледан точка на икономическото организиране на конкретното събитие, да-а! Какъв е начинът да обхванеш максимално количество от фенове на един няколкодневен фестивал, на който изпълнителите ще са съвсем разнородни!? А и как да привлечеш възможно най-много хора по време на свиващо се потребление!? А!!? Не, не е като решиш да пуснеш само комбинирани билети. :D Нещата стават с максимална гъвкавост. Оф, аре стига толкоз!

#103 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 26 март 2009 - 18:28

В 15 и 30 написахме, че BLIND GUARDIAN ще свирят в Каварна, а в 18 и 30 Свил не е написал още нито ред?! Аз ли нещо недовиждам?
Свиле - жив ли си, бе?
I don't know how I managed it...

#104 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 26 март 2009 - 19:38

Според мен, Свил гледа новото ДВД на Пендрагън и въобще не му е до форуми и Гардъни... :D
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#105 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 26 март 2009 - 19:40

View PostOzzy, on Mar 26 2009, 18:28, said:

В 15 и 30 написахме, че BLIND GUARDIAN ще свирят в Каварна, а в 18 и 30 Свил не е написал още нито ред?! Аз ли нещо недовиждам?
Свиле - жив ли си, бе?
Жив съм, макар и не здрав. Вече седмица не мога да оздравея. Сутринта най-сетне нямах нито кашлица, нито хрема и оная овца шефката ми ме прати на централния склад да правя брак на материали. И сега съм в изходна позиция с лекарствата. Отделно, че ми вмениха задължението за почти целия годишен финансов отчет и просто ми е трудно да намеря време за форума. Абе дали само аз намирам за странно главния и заместник главния счетоводител на голяма фирма да не могат или искат или (и двете заедно) да съставят годишен финансов отчет, а да го прехврълят на редови като мене. На мене проблема не ми е в правенето и моженето, ама някой друг се разписва на 3000 лева всеки месец, не аз...
Както и да е.
Да помрънкам и аз малко.
Значи, убеден съм, че еднодневни билети ще има. Както и вчера или оня ден писах, хората първо ще продададат максимално много тридневни, за да си подсигурят основната маса от публиката и за трите дни, а всички останали ще са им дюшеш.
Второ, наистина трябваше да е петък, събота и неделя. И в трите дни има групи, които искам да гледам и това означава да се карам с тъпата шефка и да се моля за три дни отпуск извън годишния, който смятам да взема. Уви ние счетоводителите трудно вземаме отпуск между 1-во и 15-то число на месеца. Но това си е мой дерт, ще се оправям. Новината за Гардиън е прекрасна, чух я по Зи-Рок в колата, в 18 часа и много се зарадвах. При първото им посещение не бях много добре, нито физически, нито емоционално и преживяването беше повече изпитание, отколкото наслада. А и в Каварна убеден съм, ще ги гледаме с много по-добър звук :yes:
Искам обаче да изразя възмущение от факта, че Гардиън ще подгрява Скорпиън. Скорпионите може да са легенда от 80-те, ама ролите отдавна са сменени и в ситуацията Гардиън заслужават да са хедлайнери на вечерта.
Антракс също е супер. Определено ще се изкефя.
Така като гледам може би ще пропусна първата вечер. Мotley Crue много ми се гледат, но не са ми от най-любимите изпълнители, макар и да бяха една от групите, с които прослушах метал.
Жорж, стига мрънка, ще те държа за ръчичка на Театралите, за да не избягаш :harhar:

View Postmarillion, on Mar 26 2009, 19:38, said:

Според мен, Свил гледа новото ДВД на Пендрагън и въобще не му е до форуми и Гардъни... :D
Уви, преди събота няма да мога да отида до магазина и да си взема ДВД-то, дори и да е пристигнало....

#106 ExPLOiT3D

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 31 posts

Posted 26 март 2009 - 20:05

ООООООООО да е тва е фестаааа :harhar: малее връщам се от даскало и си викам "както винаги , нищо ново" а то каквоо :yes: Много се изкефих , изобщо неме притеснява цената на фестивала (е малко е високичка , но ще го преживеем ) :D А да попитам това ли са всички групи или ще има още ?

#107 KoftoZ

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 27 posts

Posted 26 март 2009 - 21:02

За вас не знам обаче аз тая вечер никакъв шанс да заспя :yes: :harhar: :D даже сега трудно ме сдържа на едно място от кеф :lol:
And you think you're so clever and classless and free,
But you're still fucking peasents as far as I can see!

#108 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 26 март 2009 - 21:12

Всичко много хубаво откъм групи особено това, че нещата дето ме интересуват ще са в една вечер обаче...

Билетите ще са с цена 100лв, като ще важат и за трите дни (1-3 юли).
Аман от печалбари на дребно. Бахти копелетата. Как няма еднодневни билети. Това е абсолютна простотия. Типичен балканизъм дай да припечелим от далавера. Не ми излизайте с номера като ти е толкова зор подели си билета с някой друг. В света няма неколкодневен рок фестивал без еднодневни билети. От какъв зор ще ме принуждават да им плащам цял билет като ме интересува само едната вечер. Дано скоро да обявят еднодневни билети, защото съм напълно в състояние да им тегля една майна и на 2-ри Юли съвсем спокойно да си стоя вкъщи. Нямам никакво намерение да се оставя на разни смотани далавераджии да ме преебават за някой лев отгоре :harhar:
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#109 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 26 март 2009 - 21:42

Стига рева ве! Баща ти пак ще те закара и феста ще ти излезе без пари. Точно ти ли се жалваш, търтей такъв :harhar:

#110 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 26 март 2009 - 22:55

Де тоя късмет. Ако беше така хич нямаше да губя време да пиша :harhar:
А ти кво мрънкаш? Яд те е, че си грозен и никой не иска да те води никъде ли? :yes:
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#111 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 26 март 2009 - 23:05

Svil, не си ли обмислял възможността да посетиш феста с минимален брой дни отпуск, примерно да пътуваш след работа за концерта на Motley Crue - нали времето ти за път е грубо около 2,5 часа? Трябва ти само стройна логистична организация :harhar: Досега не съм взела и един ден отпуск за Калиакра Рок Фест - на път след работа, после връщане и на другия ден всичко отначало... Губи се част от тръпката, но като се сетят да отпускарстват всички през юли :yes: Да са живи и здрави приятелите, с които все някак се организираме - така, че хем работодателят сит, хем фестивалът цял :D
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#112 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 26 март 2009 - 23:07

View PostSvil, on Mar 26 2009, 21:42, said:

View PostДжуджето_GIMLY, on Mar 26 2009, 22:55, said:

OFFTOPIC: Залагам 20лв на Svil!!! Само кажете кога е кютека :harhar:
ПИСУК!

#113 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 27 март 2009 - 07:34

View PostДжуджето_GIMLY, on Mar 26 2009, 22:55, said:

Де тоя късмет. Ако беше така хич нямаше да губя време да пиша :harhar:
А ти кво мрънкаш? Яд те е, че си грозен и никой не иска да те води никъде ли? :P
Конкурсът по красота и акъл между двама ни е с предизвестен край. Така, че хич и не смятам да те разубеждавам. Живей в илюзии и с гол в ръката к..! Чикиджия :yes:

View Postwhiplash159, on Mar 26 2009, 23:07, said:

OFFTOPIC: Залагам 20лв на Svil!!! Само кажете кога е кютека :D
На 2-ри юли в Каварна :D

View PostMetal Heart, on Mar 26 2009, 23:05, said:

Svil, не си ли обмислял възможността да посетиш феста с минимален брой дни отпуск, примерно да пътуваш след работа за концерта на Motley Crue - нали времето ти за път е грубо около 2,5 часа? Трябва ти само стройна логистична организация :D Досега не съм взела и един ден отпуск за Калиакра Рок Фест - на път след работа, после връщане и на другия ден всичко отначало... Губи се част от тръпката, но като се сетят да отпускарстват всички през юли :lol: Да са живи и здрави приятелите, с които все някак се организираме - така, че хем работодателят сит, хем фестивалът цял :P
Уви, аз съм на работа до 18 часа. Грубо да потегля в 18:30. Първата група я изпускам при всички положения. А и Астрата не вдига голяма скорост ... трудна работа.

#114 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 27 март 2009 - 09:33

View PostSvil, on Mar 27 2009, 07:34, said:

Уви, аз съм на работа до 18 часа. Грубо да потегля в 18:30. Първата група я изпускам при всички положения. А и Астрата не вдига голяма скорост ... трудна работа.
И да изпуснеш Лорън Харис, няма да е голяма загуба :harhar: , а Motley едва ли ще излязат преди 21,30 ч, но ти си решаваш :yes:
Vanquish the pain

#115 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 27 март 2009 - 09:42

Още малко въпроси, ако позволите:

1. В колко часа обикновено излиза първата група за съответния ден?

2. Колко групи се очаква да свирят за деня?

3. Има ли някакъв лимит от време отреден на всяка една група и какъв е той?
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#116 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 27 март 2009 - 10:04

Е, ти сега и разписание... Не сме чак толкоз напреднали :harhar: За това си трябва сериозна организация, дано се справят в Каварна.
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#117 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 27 март 2009 - 10:08

На въпрос 1: различно. През 2006-та началото на Тестамент беше обявено за 20 часа, но в 19:40 те вече свиреха и аз изтървах първатата песен. Но все пак обикновено се съобразяват с това, че лятото мръква по-късно.

На 2: Б.Т.Р., Victory, Gamma Ray, Accept - 4 групи, концерта свърши около 2:10 сутринта, а почна около 20:00. БТР изпълниха поне 5-6 песни, ако добре си спомням. Gamma Ray имаха пълен сет, като хедлайнери. С това май и на трети въпрос отговорих. :yes:

View Postdani1948, on Mar 27 2009, 10:04, said:

Е, ти сега и разписание... Не сме чак толкоз напреднали :lol: За това си трябва сериозна организация, дано се справят в Каварна.
В Каварна поне аз като съм ходил, организацията винаги е била добра. Да си в 19:30 пред стадиона и след 10 минути да си вътре, определено не е лошо постижение, при положение, че като започна изпълнението на Testament народа яко се юрна да се бута на входовете.

View PostMetal Heart, on Mar 27 2009, 09:33, said:

И да изпуснеш Лорън Харис, няма да е голяма загуба :harhar: , а Motley едва ли ще излязат преди 21,30 ч, но ти си решаваш :D
Мисля, че момента с отпуската повече ми допада. Другия вариант е осъществим, но би бил самоубийствен за мене. Не обичам да шофирам, като съм преуморен, освен ако не е крайно наложително. Ще преживея малко мрънкане от шефката и ще си взема отпуска за трите дни :D

#118 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 27 март 2009 - 10:08

Позволявам :harhar:
1. В колко часа обикновено излиза първата група за съответния ден?
Официално началото е в 20 ч, но има случай, когато първата група излезе в 19,30 ч (Тестамент - 2006-а)
2. Колко групи се очаква да свирят за деня?
Това може да ти каже със сигурност само организаторът - той решава дали ще има български съпорт, който да обяви малко преди началото на фестивала (пример - Моторхед). Има и случай в последния момент да отпада група и да се заменя с друга (Лорди - Хелоуийн).
Плюс/минус час и половина - плюсът може да за хедлайнера, а минусът - за другите преди него. Родните групи имат около половин час (ако ги включат).

Edited by Metal Heart, 27 март 2009 - 10:13 .

Vanquish the pain

#119 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 27 март 2009 - 10:24

Благодаря за отговорите. :harhar:

View PostMetal Heart, on Mar 27 2009, 10:08, said:

Плюс/минус час и половина - плюсът може да за хедлайнера, а минусът - за другите преди него. Родните групи имат около половин час (ако ги включат).

Това обаче не е добре. :D Ако наистина лимитът е час и половина, тогава Нийл Морз пак ще изпадне в познатата дилема от фестивала в Лорелай, а именно кои само три композиции да изпълни и как да мине без бис... :yes: Тогава провидението наречено внезапен здравословен проблем на вокала на Sieges Even дойде като "манна небесна" за Проповедника и той изпълни обичайните за него два часа и половина със звук и невероятно сценично присъствие... :lol:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#120 ExPLOiT3D

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 31 posts

Posted 27 март 2009 - 10:27

Значи освен български съпорт групи ще има и други чужди или аз нещо не разбрах ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users