Jump to content

14 януари 2009-та - Национален протест

121 replies to this topic

#61 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 15 януари 2009 - 20:09

View PostЯсмина, on Jan 15 2009, 12:55, said:

незнам защо сте решили, че аз трябва да ви отговоря на всичките тези въпроси.

Приеми, че съм те цитирал заради линка, а не защото въпросите ми са конкретно към теб. Задавам ги на всички, които подкрепяха протеста. Нищо не ти пречи да се опиташ да отговориш.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#62 Ясмина

Тъмна земя

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 338 posts

Posted 15 януари 2009 - 21:04

View PostТигър, on Jan 15 2009, 20:09, said:

Приеми, че съм те цитирал заради линка, а не защото въпросите ми са конкретно към теб. Задавам ги на всички, които подкрепяха протеста. Нищо не ти пречи да се опиташ да отговориш.

добре, ще се опитам

Въпрос: "Когато попитах агитиращите във форума на арената какви са изискванията, получих псувни в отговор.
Тук получавам това. Въпросът е какво общо имаха плакатите, които видях по снимките, с тези искания. Или какво общо имаха скандиранията "Българи юнаци"? Или крещенето на химна? "

Отговор:
Плакатите, които си видял по снимките, имат общо с други искания, които не си видял.
Скандиранията "Българи юнаци" дори не съм ги чула. Предполагам - няколко човека са крещели нещо, обърни се с този въпрос към тях, или си го обясни по някакъв начин, като например - искали са да изкрещят нещо и това е първото, което им е дошло наум. Няма общо с исканията, според мен. Макар че българинът е хубаво наистина да е Юнак, а не мекотело. Не виждам лошото в смисъла на самия му смисъл. Крещенето на химна? Ако имаш предвид фалшивото пеене на онзи човек с мегафона - да, и мен ме разсмя. Но в никакъв случай не бих го определила като пиянско. Така е прозвучало в медиите може би. На мен ми прозвуча само фалшиво.

Въпрос:
"Защо единственият линк, който беше качен на сайта на СРОКСОС, беше към исканията на студентите във връзка с убийството на Стоян Балтов?"

Отговор:
Това няма как да знам. Обърни се към въпросния сайт, щом толкова силно те вълнува.

Въпрос:
"Репликата "ин виво"... Каква е тая реплика, че да е толкова важна?"

Отговорът е даден тук:
http://missby.wordpr.../12/17/in-vivo/
...и покапаха жълти капки...

#63 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 15 януари 2009 - 23:20

View PostЯсмина, on Jan 15 2009, 20:07, said:

добре де, а ти лично какво би направил, за да се променят някак нещата , освен мърморенето, което виждам тук? все някак трябва да се промени нещо и всички много добре го знаем.
но мисля - начина не е, като само даваме наставления какво Не Е трябвало да се направи, защото тая песен всички много добре я знаем.

и защо смяташ, че протестите са част от фолклора ни, при положение, че никога не сме били бунтарска нация ??
Бях тръгнал да пиша един дълъг отговор, но...не знам...може би просто съм от хората които са обезверени до степен че не вярват в промяната...

иначе не давам акъл какво трябва да се направи...защото не знам какво трябва да се направи за съжаление. Това което трябва да се случи е във властта да влязат изцяло нови и млади хора..което никога няма да стане, и тези млади хора трябва да са необременени. Знаеш ли...имаше една мъдрост, не помня кой я е казал, та "всеки народ си заслужава управниците и всеки управник е огледало на народа". Какво имам предвид - имем предвид това че ние гласуваме за тези хора и ние им вярваме на лъжите. А след това идва някой който се е правил на един от нас, но като хване властта я използва - това си е някаква наша типична черта - не казвам че сме крадци, но все пак за българина е типична черта да си пада тарикат - един вид "те ме лъжат че плащат, аз ги лъжа че бачкам" - това е стар лаф от време на социализма, но е валиден и днес. Валидно е и това че в голяма степен сме тарикати, и дори да не крадем, пак гледаме да минем тънко или да метнем някой или да изкярим нещо на аванта....в такъв случай какво се чудим на политиците? те следват същата народопсихология, просто имат възможност в по голяма степен да метнат някого, да изкярят нещо от някого и т.н...Не казвам че всички българи са такива...но мнозинството са така...и то увлича и малцинството понякога. Точно това имам предвид като казвам че мисленето трябва да се смени и че трябва изцяло нови хора да ръководят държавата - необременени от мисленето и психологията на старите поколение...

стана малко объркан пост, но се вълнувам - тези неща които се случват ме дразнят и натъжават - защото аз се гордея с историята и културата на моята родина, но последните 100-на години история на нашата държава са срам!

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#64 georid

манипулатор

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 15 януари 2009 - 23:46

View PostЯсмина, on Jan 15 2009, 21:04, said:

Имам конкретен въпрос:

Срещу какво точно протестираха съорганизаторите от квотата на "зелените" - петкоковачевци и прочее.

Корумпирани типове на дребно протестират срещу корумпирани типове на едро? Или някаква друга причина е имало?
Така е то.

#65 Abadon

приятел на Чубака

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 577 posts

Posted 16 януари 2009 - 10:10

Мерилиънски защо не си признаеш че вече си порастнал :harhar:
Знаете ли че ...

Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.

#66 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 16 януари 2009 - 10:20

Ами. Ако бях пораснал щях ли да продължавам да пиша по форумите толкова дълги и скучни мнения? :harhar:

А, ти, ходи ли на площада?
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#67 Abadon

приятел на Чубака

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 577 posts

Posted 16 януари 2009 - 10:46

да ходих, бях написал по-дълго и по-скучно мнение и от твоето, ама нещо ми заби форума и се затри и сега ме мързи да го пиша на ново.
идеята с порастването е малко по-различна и ти съвсем ясно ме разбра, но се правиш :harhar: :P :D
лошото е че и аз се чувствам порастнал
а още по-лошото е, че и още по-младите са порастнали
Знаете ли че ...

Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.

#68 Blackiel

Bastard

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 755 posts

Posted 16 януари 2009 - 23:09

Убит човек
http://www.dnes.bg/a...le.php?id=64278 :harhar:

Edited by Blackiel, 16 януари 2009 - 23:10 .

\m/

#69 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 16 януари 2009 - 23:58

View PostBlackiel, on Jan 16 2009, 23:09, said:

По-рано от МВР заявиха, че починалият мъж няма нищо общо с арестуваните лица от протеста пред Народното събрание. Той не е имал оплаквания и не е искал медицинска помощ.
Все пак мисля, че е твърде възможно и това да е вярно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#70 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 17 януари 2009 - 02:55

Възможно е и да е нямал общо с протеста, възможно е и да е имал, възможно е да е пострадал сериозно там или не...всичко е възможно...но най вече това че някои политически сили (не искам да споменавам имена и прекалено да политизирам форума) се опитват да яхнат народното недоволство, да пробутат някакви факти (които може и да са фалшиви) и да гонят собствените си интереси (тоест да вземат кокала и да предизвикат безсрочни избори...?)

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#71 Blackiel

Bastard

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 755 posts

Posted 27 януари 2009 - 20:40

Напишете "провал" в Google и вижте кой е първият сайт, който излиза :)
\m/

#72 little'circle

Bacchante

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted 27 януари 2009 - 23:01

View PostBlackiel, on Jan 27 2009, 20:40, said:

Напишете "провал" в Google и вижте кой е първият сайт, който излиза :lol:

Във връзка с това, зазяпах се по Шоуто на Славчо ей сега... Събрали се да бистрят българската политическа стуация, сякаш има нещо мътно в нея, но това не е предмет на комантара ми в момента. Славчо размахве някакво социологическо проучване, което показва, че цифром и словом 80 (ОСЕМДЕСЕТ) процента от българските граждани смятат, че мажоритарна/смесена система би била по-добра за България. С други думи ОСЕМДЕСЕТ процента от българите са ЗА сменянето на политическата система, ЗА референдум.
Да се върнем на протестите. Имаще едни хора, недеволни от нещо и те протестираха, изядоха си боя и пак протестираха. Кел файда.
Да погледнам обаче един друг протест - стачката на гърците. Защо по дяволите АЗ знам за стачката на гърците - защото те знаят как да прецакат нещата, така че да им обърнат внимание. Така де, те биха спрели икономическото развитие на целия Балкански полуостров, ако това е нужно за да им се изпълнят изискванията.
Ето това върши голямата гневна маса. Ето за това голямата гневна маса не е нещо, за което трябва да се говори с презрение. Ето затова трябва ние да се превърнем в голяма гневна маса, след като сме видели че разплутата, безцветна маса не върши работа.

Ясмина
за мен смисълът на този протест е не да се правят предсрочни избори и да се сменя този с онзи управляващ мизерник. не да се искат конкретни неща, които така или иначе няма да бъдат изпълнени за пореден път.

смисълът е просто да се каже на тази гняс там горе "F*ck OFF!".
и това да го чуе Света.
Мирни протести...

Edited by little'circle, 27 януари 2009 - 23:05 .

#73 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 28 януари 2009 - 22:27

В най-новата си история българският не народ, а мърша, е тръгвал на големи митинги/стачки/протести всичко на всичко три пъти:

1. След 10 ноември 1989 г. Защото беше като отвързан, от еуфория и от надежда за ГОЛЯМА ПРОМЯНА. Малко по-късно - и защото нямаше какво да се яде, в съчетание с това.
2. През 1992 г. - когато червените и ДПС мобилизириха всички налични сили и средства да се разклати правителството на Филип Димитров. Не им беше трудно.
3. През януари 1997 г. - когато отново нямаше какво да се яде и червените ни докараха хиперинфлация :lol:

Сега нито едно от тези условия не е налице и протестите закономерно са много по-малки. И докато има какво да се яде - така ще бъде. Защото нито вече у някого е останала еуфорията отпреди 20-ина години, нито бившите тоталитарни структури имат вече необходимия апарат и хора, за да вдигнат национална стачка (отделно, че няма защо да го правят, докато са на власт).

Както казва Милена - военно положение й трябва на тази държава. Но и за това изпуснахме момента, а и сега нали сме в НАТО - сигурно ще се юрнат да ни "помагат", ако стане нещо такова.

В заключение - от тук нататък българският, не народ, а мърша, може да се уповава на няколко неща:
Трета световна война (тогава всички ще са зле)
Глобален природен катаклизъм - потоп, ледников период, тотално затопляне (тогава пак всички ще са зле)
Космически катаклизъм - достатъчно голям астероид/комета унищожава Земята; Слънцето се превръща в Свръхнова; Нападат ни злонамерено настроени извънземни (тогава или пак всички ще са зле, или никой няма да оцелее)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#74 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 29 януари 2009 - 10:16

View PostSatyr, on Jan 28 2009, 22:27, said:

В заключение - от тук нататък българският, не народ, а мърша, може да се уповава на няколко неща:
Трета световна война (тогава всички ще са зле)
Глобален природен катаклизъм - потоп, ледников период, тотално затопляне (тогава пак всички ще са зле)
Космически катаклизъм - достатъчно голям астероид/комета унищожава Земята; Слънцето се превръща в Свръхнова; Нападат ни злонамерено настроени извънземни (тогава или пак всички ще са зле, или никой няма да оцелее)

Горното сякаш сумализира общественото настроение в страната и то не от днес, а от доста години насам. За огромно съжаление нихилизмът, тази изконна българска черта, триумфално се озова на върха на общественото внимание и негативизма лека полека обзе всички слоеве на обществото. Да казвам, че всъщност този ефект е бил целенасочено търсен от същите тези които управляват тази страна от години е излишно. За огромно мое съжаление въпреки желанието ми да гледам позитивно на обществено-политическия живот в България през последните години и въпреки огромните ми усилия да оправдавам част от настъпилите процеси с едно или друго кухо извинение, не мога да не призная политическата апатия, която ме е обзела от доста години.

Доста от вас, включително и ти Сатире, много пъти сте критикували решението ми да не гласувам на избори. Сигурно сте прави, все пак упражнявайки правото си на глас, аз изразявам гражданската си позиция. Но в името на какво? В името на някой от катаклизмите-решения на проблемите ни посочени от теб по-горе? Или в името на сина ми който от сега се чудя как да изпратя да учи в чужбина? Или може би в името на някоя имагинерна нова, модерна и почтена политическа класа, която чакаме от години като Манна Небесна? Не! Избирам последното предложено от теб решение. Космически катаклизъм, при който никой не оцелява с изключение на Том Джоунс, разбира се... :) Само, че какво са ни виновни другите, че та ги обричаме на гибел? :)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#75 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 29 януари 2009 - 10:59

А, не - аз критикувам негласуващите от една единствена гледна точка - Колкото повече са те, толкова по-голямо е мнозинството на спечелилите. И примерно с реални 30%, ако има 50% негласували, спечилалата сила може да получи абсолютно мнозинство в парламента, без да й се полага и чак тогава да стане наистина страшно :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#76 little'circle

Bacchante

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted 29 януари 2009 - 19:52

View PostSatyr, on Jan 28 2009, 22:27, said:

В най-новата си история българският не народ, а мърша, е тръгвал на големи митинги/стачки/протести всичко на всичко три пъти:

1. След 10 ноември 1989 г. Защото беше като отвързан, от еуфория и от надежда за ГОЛЯМА ПРОМЯНА. Малко по-късно - и защото нямаше какво да се яде, в съчетание с това.
2. През 1992 г. - когато червените и ДПС мобилизириха всички налични сили и средства да се разклати правителството на Филип Димитров. Не им беше трудно.
3. През януари 1997 г. - когато отново нямаше какво да се яде и червените ни докараха хиперинфлация :)

Сега нито едно от тези условия не е налице и протестите закономерно са много по-малки. И докато има какво да се яде - така ще бъде. Защото нито вече у някого е останала еуфорията отпреди 20-ина години, нито бившите тоталитарни структури имат вече необходимия апарат и хора, за да вдигнат национална стачка (отделно, че няма защо да го правят, докато са на власт).

Аз все още отъждествявам българската борбеност и воля с Великия Овчи простест от 1905 (или и трета) година :)

Така че, когато ни отнемат полето за паша на овцете, тогава пак ще стане сериозно :)

Edited by little'circle, 29 януари 2009 - 19:54 .

#77 Ясмина

Тъмна земя

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 338 posts

Posted 29 януари 2009 - 22:32

View PostSatyr, on Jan 29 2009, 10:59, said:

А, не - аз критикувам негласуващите от една единствена гледна точка - Колкото повече са те, толкова по-голямо е мнозинството на спечелилите. И примерно с реални 30%, ако има 50% негласували, спечилалата сила може да получи абсолютно мнозинство в парламента, без да й се полага и чак тогава да стане наистина страшно :)

хубаво си го обяснил, макар да ми е тъжно да знам, че все още има хора, които не са разбрали това.
защото бабичките, циганите и турците обикновено упражняват правото си на гласуване на 100 процента, докато другите само твърдят, че им пука, колкото на една пукнала пуканка...

#78 Ясмина

Тъмна земя

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 338 posts

Posted 29 януари 2009 - 22:40

View Postlittle'circle, on Jan 27 2009, 23:01, said:

Ето затова трябва ние да се превърнем в голяма гневна маса, след като сме видели че разплутата, безцветна маса не върши работа.

тъпото е, че пет птички пролет не правят. а останалите направиха всичко възможно да обезсмислят и най-малкия смисъл с въпроси от сорта " а ти за какво точно стачкуваш, след като всичко ти е наред?"

#79 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 29 януари 2009 - 22:59

View PostЯсмина, on Jan 29 2009, 22:40, said:

тъпото е, че пет птички пролет не правят. а останалите направиха всичко възможно да обезсмислят и най-малкия смисъл с въпроси от сорта " а ти за какво точно стачкуваш, след като всичко ти е наред?"

Всичко това е така, но не разбрах нито петте птички, нито ти защо протестирахте?

На теб лично Ясмина, какво не ти е наред в живота, за което обвиняваш политиците?

Ако действително имаш основателна причина да ги обвиняваш, по какъв начин ги накара да те чуят и да се вслушат в справедливия ти гняв?

От толкова много твои мнения по темата, сякаш първото каза всичко:

View PostЯсмина, on Jan 13 2009, 13:07, said:

смисълът е просто да се каже на тази гняс там горе "F*ck OFF!".
и това да го чуе Света.

Съжалявам, наречи ме циник, наречи ме както поискаш, но аз така и не разбрах какво се опитаваш да постигнеш с всичко това? Лошото е, че Светът също не разбра...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#80 Ясмина

Тъмна земя

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 338 posts

Posted 29 януари 2009 - 23:13

View Postmarillion, on Jan 29 2009, 22:59, said:

Всичко това е така, но не разбрах нито петте птички, нито ти защо протестирахте?

На теб лично Ясмина, какво не ти е наред в живота, за което обвиняваш политиците?

Ако действително имаш основателна причина да ги обвиняваш, по какъв начин ги накара да те чуят и да се вслушат в справедливия ти гняв?

От толкова много твои мнения по темата, сякаш първото каза всичко:
Съжалявам, наречи ме циник, наречи ме както поискаш, но аз така и не разбрах какво се опитаваш да постигнеш с всичко това? Лошото е, че Светът също не разбра...

дам. точно това и очаквах да попиташ. и, честно казано, ми писна да обяснявам. защото първото ми мнение казва всичко. само бих задала един въпрос: кажи едно нещо, което е наред в тая държава.?.
после ще ти разкажа всичко останало, което не си видял, че ти правят отзад.

Edited by Ясмина, 29 януари 2009 - 23:22 .

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users