marillion, on May 22 2009, 12:00, said:
Припомни ми, моля те, за кой отбор става дума?
"Олимпик" - Марсилия, който печели ШЛ 1993 г. Но това вероятно не може да влезе в червен мозък

Че имат и един финал 1991-ва.
Съгласен, но по кои критерии ще сравняваме - твоите (изцяло субективни) или ще се доверим на чистата статистика?
За теб отстраняване на италиански отбор (Парма), украински гранд (Шахтьор), германски финалист в ШЛ (Байер Л), победи над Ливърпул като гост, победа над Ювентус и отстраняване на попринцип "невъзможни" за отбора на Левски противници от класата на Сервет Женева, може и да означава "частични успехи", но за футболната статистика и история, това съвсем не е така.
Кои точно са "най-славните моменти на Левски в историята след 1989г.?
Ами, да - победа над чужд отбор, но без той да бъде отстранен ("Ливърпул" и "Ювентус"), не го броя за голям успех. Нали ти казваш от какво се интересува статистиката. Тя не се интересува от отделните мачове, а от крайния резултат
Остават един сериозен успех - "Байер" - Леверкузен и частично сериозен - "Шахтьор". Какво значи "невзъможни" за отбора на "Левски" противници, след като "Левски" е отстранявал бивш шампион, а вие само с някакви финалисти се хвалите
Да, Левски има участие в ШЛ, но нека да не забравяме изключително щастливите обстоятелства благодарение на които отбора попадна в групите на този турнир.
Да, Левски игра на четвъртфинал в турнира за купата на УЕФА, но нека да не забравяме изключително щастливите обстоятелства благодарение на които отбора се класира за тази фаза от турнира.
Все едно пък ЦСКА или който и да е друг отбор е постигал велики успехи при "нещастни" обстоятелства. Представям си - Аржентина на световните първенства 1986 и 1990 да беше постигнала каквото постигна без Марадона. Ето ти на "нещастни" обстоятелства.
Тук вече съвсем си се престарал. Всъщност, единственият читав критерий по който ти си се опитал да сравниш двата отбора са мачовете помежду им. Да, така е. Левски има превес и това никой не го отрича. Само, че по този начин ти на практика още веднъж потвърждаваш правилото, че най-важните мачове на отбора на Левски през годината, са тези изиграни срещу ЦСКА. Това и безумните, бих казал оскърбителни за българския клубен футбол прояви в международен план на "сините", е валидното основание на привържениците на ЦСКА да наричат Левски - отбор за вътрешна консумация.
Че ако спорим Майк Тайсън или Ленъкс Люис е по-добър боксьор, какво да сравним първо, ако не срещите помежду им?
И освен това съвсем не сравнявам само мачове помежду им, но червените мозъци и това не виждат.
Давам за пример разгромни победи на "Левски" над ЦСКА, "Ботев" и "Локомотив" - София, с каквито ЦСКА не може да се похвали. Давам пример и 0:8, инкасирано от ЦСКА, каквото "Левски" никога с/у никого не е инкасирал (или може да е имало нещо подобно към 1920 г. примерно)
Статистиката сочи, че ЦСКА има повече републикански титли и има далеч по-големи международни успехи от Левски. Статистиката не се интересува от времето в което тези успехи са постигнати. Статистиката е статистика - безпристрастна и основаваща се на цифри. Останалото са празни приказки на феновете. ЦСКА е най-успешният български клубен отбор и това ще бъде така, поне докато Левски или някой друг отбор, не постигне същите или по-големи успехи.
Колко повече републикански титли от "Левски" има ЦСКА? А Купи на България (Съветската армия) Статистиката е отделна за вътрешни и за външни мачове. ЦСКА е най-успешният български клубен отбор навън, но това не съвсем го прави "най-успешният" български отбор изобщо.
И субективността в моето изказване е, че аз говоря за нещата, на които съм съвременник. Съвременник съм на 9 поредни победи, над 7:1 и 5:0, на влизането на "Левски" в Шампионската лига.
На което вие вадите някакви неща от преди 30-40-50 години.
Ами, ОК, нека сте прави на ниво от преди 40 години, а пък аз да съм прав на ниво "съвремие"