Jump to content

Левски vs. ЦСКАВечното дерби...

655 replies to this topic

#581 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 11 юли 2013 - 17:14

Нямам думи! Да вземат да поостанат в Казахстан, да се понаучат на нещо. От шестия в първенството на Казахстан. Не знам тъжно ли ми е, смешно ли ми е, плаче ли ми се или нещо съвсем друго. Хора, та ние дълбаем мощно дъното, каква Европа, какви турнири, какви пет лева, каква селекция, какви заплати, какви Борати, какви Сираковци, какви звезди, какво самочувствие? Тия дето вземат пет цифрени суми на месец, не трябва да си показват носовете навън чак до следващото лято! А, забравих, какъв юбилей? Пука му на някой, че тука си първи, че са ти дали пет дузпи и три корнера.
Nothing to prove
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold

#582 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 11 юли 2013 - 17:28

Реално погледнато това се очакваше и дори аз не съм кой знае колко изненадан от случилото се. Така е когато играеш уредени мачове или пък ти свирят Дюран Дюран и Пастата, като или ти дават несъществуващи дузпи, или пък отменят редовни голове вкарани в твоята врата. Лошото е, че от цялото това "обгрижване" страдат всички български клубни отбори. Иначе е ясно, че противниците на казионния отбор като мен, винаги ще бъдат засипвани с безпочвени обвинения, че търсим под вола теле. Този отбор от години дърпа цялото първенство надолу, но никой не иска да признае истината, а журналистите се надпреварват да правят метани на "отбора на народа". А, онзи с присадената коса, мета гюбеци по чалготеките...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#583 Parabellum

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 58 posts

Posted 11 юли 2013 - 17:36

Критиките от феновете на отбори, които не участват в евротурнирите са леко неуместни. И то не просто не участват, а се отказват. :P

Какво да кажа за тазгодишния "европоход". Ами с толкова пари - толкова. Не може да правиш никаква селекция с измислени чужденци и да разчиташ на треньор без елементарни тактически умения. Много хора казват "по-добре да играем с юношите". Аз казвам, че и те са същите, в смисъл с тях по-добри резултати няма да има. По-слаб отбор на Левски аз лично не съм гледал, а следя футбола в България от 30 години.

#584 2+2=5

Blasteroid

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 254 posts

Posted 11 юли 2013 - 17:44

Нова страница в историята на родният клубен футбол. Левски срещу ЦСКА - едните нямат пари да изиграят един мач, другите отпадат от футболния гигант Irtysh Pavlodar. За какво цяла година ги гонят тези места в Европа и те не знаят. Важното е трю феновете да подкрепят тези колоси на световния футбол. Вече спорът между двата софийски гранда не е кой е по-добрия отбор, а кой е по-малко жалкия отбор.
One Shih Tzu ... Seven Psychopaths

#585 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 11 юли 2013 - 18:08

View PostParabellum, on 11 юли 2013 - 17:36 , said:

Критиките от феновете на отбори, които не участват в евротурнирите са леко неуместни. И то не просто не участват, а се отказват. :P

Ако опиташ да вникнеш в думите ми ще прочетеш не критика, а разочарование и чувство на безпомощност. Щото може много да си прехвърляме топката по форумите, но без силен Левски, няма силен ЦСКА и обратно. Лошото е, че през последната петилетка нещата вървят само надолу и затова са виновни хората с пристрастия към "отбора на народа". Знам, знам, пак съм сложил червените очила и търся под вола теле... Жалко само, че когато бъде осъзната истината ще бъде твърде късно, какво говоря и аз, какво късно - то направо си дойде дъното. Български отбор отпада от шестия в първенството на Казахстан. Миналата година отпадна от петия в първенството на Босна и Херцеговина, по-миналата вече не помня...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#586 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 11 юли 2013 - 19:41

View PostParabellum, on 11 юли 2013 - 17:36 , said:

Какво да кажа за тазгодишния "европоход". Ами с толкова пари - толкова. Не може да правиш никаква селекция с измислени чужденци и да разчиташ на треньор без елементарни тактически умения. Много хора казват "по-добре да играем с юношите". Аз казвам, че и те са същите, в смисъл с тях по-добри резултати няма да има. По-слаб отбор на Левски аз лично не съм гледал, а следя футбола в България от 30 години.

Мислех нещо да ти отговарям, хаха. Обаче по някое време ми просветна, че обсъждаме мъртвец. Няма нужда. Ще го обсъждам, и то с кеф, когато има нещо, макар и малко, смислено за обсъждане, засега толкоз!
Nothing to prove
We're too old too cold
Too old and too cold

#587 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 11 юли 2013 - 20:35

Като със скалпел! Малко в повече ще нагорчи на привържениците на "евразийците", но като цяло е точно така:

http://www.sportline...-balon-se-spuka
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#588 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 11 юли 2013 - 20:38

View PostEmperor, on 11 юли 2013 - 19:41 , said:

Обаче по някое време ми просветна, че обсъждаме мъртвец.

Да, така е. Проблемът е, че мъртвецът не е "Левски" (ако правилно съм разбрал кого визираш). Мъртвецът е българският футбол.

Всъщност се включвам не за друго, а за да споделя следното: току що разцъках каналите и попаднах на мач "Ботев" - "Някакъв казакстански отбор". И с мега изумление забелязвам, че на гърба на фланелките, имената на казакстанските футболисти са изписани на......... кирилица. А имената на БЪЛГАРСКИТЕ футболисти са изписани на......... латиница :shok:

Това 'щот сме големи европейци!!!

Е, от това по-жалко нещо - здраве! :lol2:
I don't know how I managed it...

#589 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 11 юли 2013 - 20:53

Хубаво беше да продължиш да гледаш, за да видиш как трябва да играе един български отбор в европейските турнири! И говорим за противник отново от Казахстан, макар и носител на купата, а не шести в първенството като Иртиш. Браво на Ботев, страхотен футбол демонстрират, а публиката им е изпълнила стадиона в Бургас. 10 000 са пропътували разстоянието от Пловдив, напук на неверниците... ;)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#590 Parabellum

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 58 posts

Posted 11 юли 2013 - 21:03

View Postmarillion, on 11 юли 2013 - 18:08 , said:

Ако опиташ да вникнеш в думите ми ще прочетеш не критика, а разочарование и чувство на безпомощност. Щото може много да си прехвърляме топката по форумите, но без силен Левски, няма силен ЦСКА и обратно. Лошото е, че през последната петилетка нещата вървят само надолу и затова са виновни хората с пристрастия към "отбора на народа". Знам, знам, пак съм сложил червените очила и търся под вола теле... Жалко само, че когато бъде осъзната истината ще бъде твърде късно, какво говоря и аз, какво късно - то направо си дойде дъното. Български отбор отпада от шестия в първенството на Казахстан. Миналата година отпадна от петия в първенството на Босна и Херцеговина, по-миналата вече не помня...
Момчета, изживейте своята петминутна радост, триумфирайте. Ако не се занимавахте с нас, може би нямаше да бъдете толкова зле. Защото след радостта и злорадството ще осъзнаете, че сте в ръцете на Лупи. В ръцете на Лупи!!!

Апропо, да заявиш, че виновни за състоянието на българския футбол са единствено хората с пристрастия към Левски е наистина смехотворно. Тоя Георги Атанасов... Подценявах го, но явно влиянието му е по-голямо, отколкото си мислех.

А ние този век успяхме да дублираме най-доброто ни постижение в евротурнирите въобще. Докато вие? Йок полуфинали, йок дори четвъртфинали, че и йок шестнайсетфинали.
Само не се сещам Мура къде е в първенството? А тази година дори и Мура нямаше. Пък вие се радвайте.

View PostEmperor, on 11 юли 2013 - 19:41 , said:

Мислех нещо да ти отговарям, хаха. Обаче по някое време ми просветна, че обсъждаме мъртвец. Няма нужда. Ще го обсъждам, и то с кеф, когато има нещо, макар и малко, смислено за обсъждане, засега толкоз!
Труп? Слаби сме, но не сме труп. Трупът е другаде - сега го реанимират уж "групата бизнесмени" (Александър Томов, Бил Гейтс, Уорън Бъфет, руски олигарси, петролни шейхове и Чезари)

П.П. Браво на Ботев! Вие и Мъри не признавате де.

Edited by Parabellum, 11 юли 2013 - 21:06 .

#591 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 11 юли 2013 - 21:07

^

С това горното изпусна много парата, ама така е като в статията за синия балон... :P
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#592 Parabellum

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 58 posts

Posted 11 юли 2013 - 21:11

Ами, докато сме над вас, не ми пука какво ще кажете. Да, ние копаем дъното, но сме над вас във всяко едно отношение. :P

#593 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 11 юли 2013 - 21:14

Напълно съм съгласен с теб. Копаем в две различни посоки. Ние все още сме в Европа, докато вие превзехте и Азия. Кой континент следва? Антарктида? :P
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#594 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 11 юли 2013 - 21:14

View PostParabellum, on 11 юли 2013 - 21:03 , said:

Момчета, изживейте своята петминутна радост, триумфирайте. Ако не се занимавахте с нас, може би нямаше да бъдете толкова зле. Защото след радостта и злорадството ще осъзнаете, че сте в ръцете на Лупи. В ръцете на Лупи!!!

Апропо, да заявиш, че виновни за състоянието на българския футбол са единствено хората с пристрастия към Левски е наистина смехотворно. Тоя Георги Атанасов... Подценявах го, но явно влиянието му е по-голямо, отколкото си мислех.

А ние този век успяхме да дублираме най-доброто ни постижение в евротурнирите въобще. Докато вие? Йок полуфинали, йок дори четвъртфинали, че и йок шестнайсетфинали.
Само не се сещам Мура къде е в първенството? А тази година дори и Мура нямаше. Пък вие се радвайте.

Труп? Слаби сме, но не сме труп. Трупът е другаде - сега го реанимират уж "групата бизнесмени" (Александър Томов, Бил Гейтс, Уорън Бъфет, руски олигарси, петролни шейхове и Чезари)

П.П. Браво на Ботев! Вие и Мъри не признавате де.

Нещото смислено днес е Ботев. Евалла!!! Обръщам се към телевизора и що да видя, 5:0 за Ботев срещу Астана! Ей така полека, без изхвърляне, с чисто нова база /дай боже скоро/, чисто нов стадион /пак дай боже скоро, ама малко по-нататък/, без много фойерверки, крачка след крачка в правилната посока се правят нещата. Такива неща подлежат на обсъждане, разни други, като днешните, айде няма нуужда.
Nothing to prove
We're too old too cold
Too old and too cold

#595 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 11 юли 2013 - 21:19

View PostOzzy, on 11 юли 2013 - 20:38 , said:

Да, така е. Проблемът е, че мъртвецът не е "Левски" (ако правилно съм разбрал кого визираш). Мъртвецът е българският футбол.

Всъщност се включвам не за друго, а за да споделя следното: току що разцъках каналите и попаднах на мач "Ботев" - "Някакъв казакстански отбор". И с мега изумление забелязвам, че на гърба на фланелките, имената на казакстанските футболисти са изписани на......... кирилица. А имената на БЪЛГАРСКИТЕ футболисти са изписани на......... латиница :shok:

Това 'щот сме големи европейци!!!

Е, от това по-жалко нещо - здраве! :lol2:

Тъкмо наречеш нещото "мъртвец" и то взело, та се разшавало. Иди, че разбери.
Nothing to prove
We're too old too cold
Too old and too cold

#596 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 11 юли 2013 - 21:24

^
Не разбрах. Би ли пояснил?

#597 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 11 юли 2013 - 21:36

View PostEmperor, on 11 юли 2013 - 21:19 , said:

Тъкмо наречеш нещото "мъртвец" и то взело, та се разшавало. Иди, че разбери.

Ще се самоцитарам. Ама май не ми е за първи път. Нещото се разшава благодарение на един човек, дето постигна големи успехи с един друг отбор. По това време дори аз с нетърпение чаках мачовете на този отбор. Гледахме ги с приятели и на бира и сме крещели като луди, когато въпросният отбор се представяше добре. Този въпросен човек беше изгонен заедно с един друг след само няколко слаби мача на въпросният отбор. Браво, това се казва далновидна политика. След като бяха изгонени тия двамата, същият този отбор върви стремглаво надолу. Дето се казва, добре, че тия ръководители не са били по времето на първите пет или шест години в един друг отбор, в една друга държава, чиито мениджър се отказа от професията преди около месец-два, след спечелени една камара трофеи. Щото щяха да му разкажат играта и историята на футбола да не беше същата. Ейййй, че дълго стана.

View PostOzzy, on 11 юли 2013 - 21:24 , said:

^
Не разбрах. Би ли пояснил?

Ботев - Пловдив
Nothing to prove
We're too old too cold
Too old and too cold

#598 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 11 юли 2013 - 21:41

А! Разбрах. Но не съм съгласен с теб, че "разшавване" е да биеш някакъв казакстански отбор. Ама както и да е.

Иначе си прав. "Ботев" се разшаваха благодарение на един човек. И не, той не е този, който визираш ти, а един друг, дето отговаря на определението "олигарх".

Съгласи се - в който и да е отбор, когато налееш толкова много пари, ама разумно да ги налееш, а не просто ей така да ги хвърляш за щяло и нещяло, няма как рано или късно да не се появят НЯКАКВИ резултати.

#599 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 11 юли 2013 - 21:47

Исторически погледнато най-срамните страници в историята на българския клубен футбол в Европа са написани от футболисти в сини екипи. Умишлено не споменавам името на отбора, защото доказано тези хора вече почти век посрамват един национален герой във всяка точка на европейския материк. Като се започне от онзи прословут мач в Крит срещу гръцкото страшилище ОФИ, мине се през Антверп ("евробойците" инкасират три гола за седем минути в края, за да отпаднат с 3:4), "малката гара" Люцерн (швейцарците са във втора дивизия по онова време), следват Олимпия Любляна (в два поредни сезона), Слован Братислава (сега и момчетата от Разград ще се пробват срещу тях), Беверен (с "десет малки негърчета" в състава си), Тампере (оказа се, че и тук пере), Дебрецен (истински унгарски колос), БАТЕ (онези от "изкуствената" държава), Жилина ("ще ужилим Жилина" - думи на Тодор Батков преди реванша) и Сараево (публиката на "сините" вечно ще ги помни). Със сигурност пропускам някое и друго географско откритие на футболната карта на Европа, но все пак е разбираемо при толкова много "материал" през годините. Срещу всичко това ЦСКА има една, цифром и словом: 1 (една) канска издънка в Европа и тя се нарича Мура. Добре е да се знае, че Мура елиминира ЦСКА с един удар в 83-та минута на мача в София, с който стигна до равенството 1:1 и благодарение на гола на чужд терен се класира напред. Това, естествено, съвсем не може да послужи за оправдание на "червените", които впрочем отново имаха проблеми с картотеките и Стойчо не знаеше до последно колко футболиста може да запише в тимовия лист. Освен Мура, като огромна издънка може да бъде причислено и отпадането на ЦСКА от МТК Будапеща, макар и твърде нещастно след загуба в София с 1:2 и победа в Будапеща с 1:0. Но, фактите са си факти. Говорим за две издънки срещу поне двуцифрено число отсреща. На всичкото отгоре е добре да се обърне внимание на факта, че и в двата случая ЦСКА отпада с гордо вдигната глава - с унгарците след победа, а със словенците след равенство. При "сините" отпаданията винаги са били след загуби, а в повечето случаи и след двойни загуби в двата мача...

От тази вечер "сините" откриха нова страница в географските си открития. След като превзеха цяла Европа, логично те се насочиха към Азия. В този смисъл се търсят доброволци-картографи, които да извършат нужните корекции в долната карта:

Posted Image

Накрая отново ще го повторя, нищо, че не се възприема за вярна тази теза от "сините" приятели във форума. Не може цяла година да играеш уредени мачове, да ти свирят поръчкови съдии, да печелиш с луд късмет срещите си и да се ползваш с благоразположението на футболната централа, местната и централната власт и в крайна сметка да печелиш истинските мачове в Европа. Защото рано или късно излизаш срещу отбор "извън системата" и съдията не се казва Дюран Дюран. Дано някога се проумее това нещо, а дано, ама надали...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#600 Parabellum

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 58 posts

Posted 11 юли 2013 - 21:48

И Лудогорец, и сега Ботев наистина правят нещата с доста пари за нашите стандарти. Но и имат и правилно управление. Лудогорец първата година в елита играеха много приятен футбол. Сега Ботев демонстрираха същото.
А Левски и ЦСКА западат, защото нямат достатъчно пари в момента, това е простичката истина.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users