nousha, on 08 þëè 2013 - 18:57 , said:
Ако държиш да определяш като общовалидни факти споделените твои лични впечатления относно интересите на обкръжението ти към българското футболно първенство и в частност гледането на мачове по телевизията, наистина няма за какво повече да говорим...
От написаното от теб оставам с впечатление, че лично за теб и твоето обкръжение, българското футболно първенство не представлява особен интерес. ОК, защо тогава продължаваме да обсъждаме тази тема? Или по-скоро, защо ти продължаваш да я обсъждаш и да се опитваш да ме убедиш, че твоята гледна точка е правилна, а аз си въобразявам някакъв небивал интерес към този НЕГЛЕДАЕМ продукт? Нито моята, нито твоята гледна точка струва нещо пред общовалидните факти. А, общовалиден факт, Нуша, е цената на продукта "права за телевизионно излъчване на мачовете от българското първенство по футбол". Щом тази цена надвишава цената за излъчване на други водещи европейски първенства, по пътя на елементарната логика това означава, че групата на гледащите български мачове надвишава драстично групата на негледащите към която спадаш ти и твоето обкръжение. И защо реши да се обиждаш на чест? Нито за момент не съм целял да те засегна, още по-малко пък по тънката червена линия София - провинция. Истината е, че основната фенска маса в страната са привърженици на двата столични гранда. Навсякъде другаде футболните фенове, както самата ти споделяш, са разделени между местните отбори и някой от столичните грандове. Това е валидно дори за феновете на двата пловдивски гранда, които също в голямата си част симпатизират или на ЦСКА, или на Левски, като исторически се е наложил стереотип, според който феновете на Ботев симпатизират на "червените", а феновете на Локо Пд симпатизират на "сините". Прости ми, но не виждам никаква причина по която средностатистически фен от Бургас или който и да е друг български град, може да бъде механично приравнен към средностатистически фен на един от двата гранда от София. Защото в първия случай имаме поделена любов, а във втория случай тя е само и единствено към един адресат...