Jump to content

Левски vs. ЦСКАВечното дерби...

655 replies to this topic

#441 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 21 януари 2010 - 18:44

View Postwolfy, on Jan 21 2010, 14:22, said:

Международната федерация по футболна история и статистика публикува класация на най-добрите отбори в света за последните 19 години. На първо място е Барселона, втори е Манчестър Юнайтед, а третото място делят Реал (Мадрид) и Ювентус.
От родните клубове, разбира се, единствен в класацията попада шампиона Левски, който заема 192-ро място заедно с Ференцварош, Хайдук (Сплит) и Шефилд Уензди.
Искаш да кажеш, че Международната федерация по футболна история и статистика зачерква миналото на всички отбори?!? :) Че тя си мисли, че историята започва в последните 19 години??? :)
Мислиш си, че ЦСКА не е там, защото е бил/а слаб/а в последните 19 години? Може и да е, а виновниците са (в хронологичен ред) с всичките им зам. министри и ръководители на дъражавната институция, отговаряща за спорта, в различните й превъплъщения:

Димитър Попов
Филип Димитров
Любен Беров
Ренета Инджова
Жан Виденов
Стефан Софиянски
Иван Костов
Симеон Сакскобургготски
Сергей Станишев

^ Те съсипваха ЦСКА в тези години на геноцид и помагаха на "Левски" с нечестни средства! :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#442 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 21 януари 2010 - 22:04

Хубаво е човек да проверява фактите, преди да прави генерални изводи, защото понякога изпада в доста конфузна ситуация...

Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS), както подсказва и името, е статистическа организация. Като всяка статистическа организация, IFFHS подготвя и представя почти ежедневно статистически таблици за какво ли не свързано с футболната игра. Тези таблици са особено интересни за любителите на футбола, а след като и FIFA признава достоверността на данните изнесени от IFFHS, значи можем да се доверим напълно на публикуваната на официалната страница на организацията статистическа информация...

Нека напишем "Международна федерация по футболна история и статистика" в Google. Какви са резултатите?

На първо място получаваме линк със следното съдържание:
ЦСКА е сред 60-те най-велики клубове през 20 век

Веднага след това научаваме, че:
Цветан Генков е на четвърто място в класация за най-добрите голмайстори в света за 2007 г.

:)

Следват други интересни линкове, а на втора страница имаме попадение:
Международна статистическа федерация нареди "акулите" номер 1 в България

Бре? :)

На трета страница нещата придобиват драматичен отенък:
Левски изпревари Реал (М) в световната ранглиста

Стига, бе?! :)

Дали пък да не обърнем внимание на официалната страница на IFFHS. След кратко сърфиране, разбираме, че всъщност тази статистическа организация, предлага почти ежедневно различни временни класации, които по съвсем обясними причини са динамични и данните в тях се променят почти незабавно. В същото време IFFHS предлага на нашето внимание и окончателни таблици с данни за определен по-дълъг период от време. Такъв е случаят с класацията за клубни отбори на ХХ век, според която отборът на ЦСКА е класиран на престижното 60-то място в света. В този смисъл, класирането на "Левски на 192-ро място заедно с Ференцварош, Хайдук (Сплит) и Шефилд Уензди" във временна класация не означава абсолютно нищо, освен, че представлява сакъс за подновяване на форумни дискусии, досущ като нашата...

Лично аз предпочитам да боравя с по-трайни понятия - класация за клубни отбори на ХХ век, има логически смисъл. Говорим за значителен период от време, говорим за столетие. Временна класация на клубни отбори за период от 19 години има смисъл само и единствено като статистическа информация от която не би трябвало да се генерализира, още по-малко да се спекулира с изнесените данни. В противен случай, бих приел временната класация на IFFHS от по-горе, според която "Черноморец" Бургас е клуб № 1 в България за 2008 година...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#443 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 21 януари 2010 - 22:41

Похвално, че си ръчкал "Гугъл" и сърфирал, за да обясниш нещо, дето няма нужда да го обясняваш :)
Щото ние много добре знаем какво е временна класация (то не че по твоята логика и целият 20-и век не е временна класация, но просто за по-дълъг период).

Да влезе Богдана Карадочева, за да те поздрави с една песен :)

Улфи показа, а аз коментирах класация, за която изрично се посочва, че касае последните 19 години.
Елементарните ти демагогски опити за контра с ненужни линкове са абсолютно нерелевантни, защото ти умело пропускаш в тях периода, за който се отнасят, ако изключим Ц. Генков.
Т. е. Не може да се сравнява
"Левски" еди-какво-си за последните 19 години според МФФИС
с
"Левски" изпревари Реал (М) в световната ранглиста според МФФИС.

Трябва да се сравнява
с
"Левски" изпревари Реал (М) в световната ранглиста за еди-кой-си период според МФФИС.

Откъдето сравнението
с
Цветан Генков най-добър нападател в света за 2007 г. според МФФИС
е съвсем коректно.
И вярно и какъв точно е проблемът с него не разбрах?

Да са ви живи и здрави 40-те години по време на соца, защото само те ще ви останат. И хайде стига като говорим за нещо след 1989 г. се хвалили с тези 40 години. Че стана като в един виц - Питали радио "Ереван" вярно ли е, че жените в Армения са най-грозни и от там след нетипично дълго мълчание отговорили "Да, ама правиме много хубав коняк"....

Комунизмът си отиде.
Живеем в последния период от най-новата история на България. Напълно нормално е и къде ли не се правят равносметки кой как се е развил в този период.
Постиженията преди това са си постижения, но са в далечното минало, което ще става и все по-далечно.

Вече си представям и спор между френски и уругвайски фенове.
Франзуците - Имаме по-силен национален отбор.
Уругвайците - Не е вярно, ние имаме две световни титли, а вие една.
Щото видиш ли в "невременната" класация за всички времена е така. Пък временната за последните около 50 години какво е на нейния фон :) :)

Ето ти и един ненужен линк, за да ти влезем в тона :)
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B2%...%B1%D0%BE%D0%BB

#444 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 21 януари 2010 - 23:08

Не ми се спори с теб, всеки си има собствена гледна точка, по-добре да се посмеем с бисерите на Класика... :)

EDIT: А, повод за горните ми разсъждения бяха, ето тези твои необмислени слова:

View PostSatyr, on Jan 21 2010, 18:44, said:

Искаш да кажеш, че Международната федерация по футболна история и статистика зачерква миналото на всички отбори?!? :) Че тя си мисли, че историята започва в последните 19 години??? :) Мислиш си, че ЦСКА не е там, защото е бил/а слаб/а в последните 19 години?

Edited by marillion, 21 януари 2010 - 23:11 .

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#445 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 21 януари 2010 - 23:16

View Postmarillion, on Jan 21 2010, 23:08, said:

Не ми се спори с теб, всеки си има собствена гледна точка, по-добре да се посмеем с бисерите на Класика... :)
Но статистиката е обективна. Също така обективна е и статистиката за последните 19 или 20 години. И тя си е статистика за този период. Която не ви харесва, та трябва да се връщаме, когато в България имаше четири марки автомобили, два вида ракия, два вида салам и едно кисело мляко :)

View Postmarillion, on Jan 21 2010, 23:08, said:

EDIT: А, повод за горните ми разсъждения бяха, ето тези твои необмислени слова:

Искаш да кажеш, че Международната федерация по футболна история и статистика зачерква миналото на всички отбори?!? ohmy.gif Че тя си мисли, че историята започва в последните 19 години??? angry3.gif Мислиш си, че ЦСКА не е там, защото е бил/а слаб/а в последните 19 години?

Тези ми "необмислени" слова дори не бяха капан, но ти падна в него :)
Но тези слова са съвсем точно отражение на твои изказвания спрямо мои съждения за последните 20 години.
Ако смяташ, че едната година по-малко в статистиката на МФФИС прави разлика - така да е :)

#446 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 08 февруари 2010 - 16:33

Добре, че не се интересувам от футбол! Но след като темата ми бе препоръчана като изключително забавно четиво, нямаше как да не я отразя. Много се смях :harhar:

#447 Файона

addicted to chaos

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 212 posts

Posted 09 февруари 2010 - 08:31

О, аз си я следя отдавна, с голям кеф.
Аз пък съм футболен фен, но не съм привърженик на никой от софийските отбори, така че мога да се забавлявам от дистанцията на случаен минувач. :)
Omnia mea mecum porto

#448 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 09 февруари 2010 - 09:29

View PostФайона, on Feb 9 2010, 08:31, said:

но не съм привърженик на никой от софийските отбори
Аха-а-а - ти си привърженик на някой отбор от покрайнините на България :)

#449 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 09 февруари 2010 - 09:34

View PostSatyr, on Feb 9 2010, 09:29, said:

Аха-а-а - ти си привърженик на някой отбор от покрайнините на България :)
Ей, тия столичани, много са досадни :crying:

#450 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 09 февруари 2010 - 09:45

Сега ще ти дойде някой цесекар да обясни, че Подуене не е в София :)

#451 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 09 февруари 2010 - 11:12

View PostSatyr, on Feb 9 2010, 09:45, said:

Сега ще ти дойде някой цесекар да обясни, че Подуене не е в София :)
Тия работи не ги разбирам аз, на мене София ми почва малко след Ихтиман, гледано откъм Бургас :crying:

#452 King of a Shadow

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 184 posts

Posted 13 февруари 2010 - 17:20

Аз съм от ЦСКА, но грам не ми дреме за футбола и даже ми е скучен :angry2:
Things are not what they used to be
Missing one inside of me
Deathly lost, this can't be real
Cannot stand this hell I feel

#453 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 16 февруари 2010 - 13:58

Ето, едно наистина добро интервю на Дучето:

Напълно достатъчно е един обективен арбитър, 11 от ляво, 11 от дясно, 15 000 на север, 15 000 на юг, да се види коя публика е по-добра. На база хореография, на база песни. Да се види кой отбор е по-добър на терена – просто побеждава по-добрият, ако съдията е обективен. Вие питате от къде идва насилието, ето, ще ви кажа – 20 години в нашата държава не се пише за съперничество между ЦСКА и Левски, а се пише за кърваво дерби. Не се пише за футбол, а се пише за война. В уважавани ежедневници 20 години се публикуват схеми кой, къде и с кого ще се бие. Дали на Кравай, дали някъде другаде. Никой не говори за тактика, как левият халф на ЦСКА е по-добър от този на Левски или вратарят на Левски е по-добър от този на ЦСКА. Никъде не се дава дума на хора, които разбират от футбол, аз ви казах, не разбирам от футбол. Аз съм пристрастен, аз съм фен. Аз съм първосигнален по отношение на любовта си. Даже да има дузпа за нас, ще кажа, че има две, даже да има за Левски, ще кажа, че няма нищо. Така е, разбира се.

Цялото интервю...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#454 Ognyan

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 12 posts

Posted 18 февруари 2010 - 01:02

Честит Ви нов доносник!!! След агент Николай и Христо Друмев и най-видния лескар бай ви Ганя лъсна пред очите на всички. Май вече спора кои са истинските комунисти става безпредметен. Дори и 20 години след падането на режима в България, те продължават, да управляват своя отбор.

#455 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 18 февруари 2010 - 08:57

Е, защо ти трябва да дразниш Сатир, сега? Не знаеш ли, че:

ЦСКА = комунизъм
международните победи на ЦСКА = дело на Партията
червените екипи на ЦСКА = реплика на "вечна дружба КПСС - БКП"

Всичко останало са долни инсинуации, какви доносници, какви агенти "Николай" и Борат? Това е невъзможно - погледни статистиката от последните двадесет години, всъщност това е единствено меродавния период, защото и децата знаят, че преди 89г. онова не е било футбол, а нещо друго. Как може да твърдиш подобни грозни неща, особено за "отбора на народа", най-вече за тя - те са съвършени, неопетнени, чисти и святи като делото на Апостола... :lol:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#456 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 18 февруари 2010 - 09:14

Да, умрях от раздразнение. Ще знам, че стотиците хиляди бивши доносници на ДС са превъплъщения на комунизма до ден днешен и управляват по нещо, та значи в тая държава управляващите са повече от управляваните :D
Както и че житието и битието, делата и документите на Т. Батков трябва да ги съпреживявам душевно...

View Postmarillion, on Feb 18 2010, 08:57, said:

ЦСКА = комунизъм
Където "А" идва от "армия", а през 1945-1989 армията Е комунизъм, образно казано.

Познай - след като вече я няма Партията, ги няма и същите, дори подобни победи. Защо ли?

Факт :lol:

Всичко останало са долни инсинуации, какви доносници, какви агенти "Николай" и Борат? Това е невъзможно - погледни статистиката от последните двадесет години, всъщност това е единствено меродавния период, защото и децата знаят, че преди 89г. онова не е било футбол, а нещо друго. Как може да твърдиш подобни грозни неща, особено за "отбора на народа", най-вече за тя - те са съвършени, неопетнени, чисти и святи като делото на Апостола... :lol:
Естествено - не си ме разбрал и/или не искаш/не можеш.
Както и аз няма да те разбера, че деление на "преди 1989" и "след 1989" е нереално и неоправдано. Ама как да не е, като 99% от нещата, с които ЦСКА се хвали, са от преди 1989 г.

А какво стана с МАФИЯТА, бе? Нали "Левски" беше мафиотски отбор, сега пък стана комунистически :lol:
Или "ВИС-2" също е структура на комунистите? :D
Или пък утре, ако някой от управата на "Левски" се окаже, че е будист, "Левски" ще стане отбор на Мао Дзе Дун, подпомаган от китайците.

Все едно - както ви е удобно :lol: Вече тече първата от следващите 20 години. В които големите червени успехи ще се отдалечават все повече и повече, докато живите им свидетели отмират, а за останалите се превръщат в суха статистика. Приликите с един провалил се строй не са нито случайни, нито неволни :D

#457 Roy

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 705 posts

Posted 18 февруари 2010 - 16:11

Само за протокола да отбележа че единственото общо между будизма и Мао е че по негови заповеди са избивани будистки монаси.

Иначе мисля че спорът ви е безсмислен и безрезултатен.
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.

Duke Ellington

#458 Ognyan

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 12 posts

Posted 18 февруари 2010 - 17:48

Една загадка за всички Антикомунисти от Левски:
Клубът е създаден по техни твърдения през 1914г., до 1944г. за тридесет години колко пъти става шампион при отсъствието на комунисти в управлението на страната? От 1945 до 1989 за четиридесет и пет години комунизъм колко титли имат? А от 1990 до 2010 за двадесет години при посткомунистическото управление на страната?
Сега малко математика за деца. Разделете броя на титлите на броя на годините за съответния период и ще получите ясно доказателство за това при кое управление са постигнали няй-много от своите успехи.

Където "А" идва от "армия", а през 1945-1989 армията Е комунизъм, образно казано
Българска армия е имало при всяка една власт от създаването на България през 681г.(а може би и преди това), има я и днес, макар и символична. Народната милиция и ДС са репресивен апарат съществуващ само по времето на тоталитарния режим у нас.

Познай - след като вече я няма Партията, ги няма и същите, дори подобни победи. Защо ли?

Факт
Това не мисля, че нужно да се коментира. Моля ви, ако наистина сте хора с поне средно ниво на интелигентност, прилагайте и такива доводи в спора!

#459 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 18 февруари 2010 - 19:00

View PostOgnyan, on Feb 18 2010, 17:48, said:

Една загадка за всички Антикомунисти от Левски:
Клубът е създаден по техни твърдения през 1914г., до 1944г. за тридесет години колко пъти става шампион при отсъствието на комунисти в управлението на страната? От 1945 до 1989 за четиридесет и пет години комунизъм колко титли имат? А от 1990 до 2010 за двадесет години при посткомунистическото управление на страната?
Сега малко математика за деца. Разделете броя на титлите на броя на годините за съответния период и ще получите ясно доказателство за това при кое управление са постигнали няй-много от своите успехи.
Първо - годините от 1914 до 1944 не са точни, защото първенството стартира през 1924 г. Така годините остават 20, а три
от първенствата не завършват. Та, "Левски" има три титли тогава. Това не знам какво трябва да докаже. А в следващите периоди сметките ти, като за голям математик и интелект, какъвто се опитваш да се изкараш, стават криви като сърп. За 45 години "народна власт" "Левски" има 14 титли. След 1989-а - за 20 години - 9 титли. Няма нужда да си играем да делим, защото е видимо с просто око кой е най-успешният период за "Левски" :lol2:
Сега приложи тази си логика с делението на титлите на годините за ЦСКА и гледай какво става :)

Българска армия е имало при всяка една власт от създаването на България през 681г.(а може би и преди това), има я и днес, макар и символична.
Точно така. И ако ЦСКА беше бил отбор на Армията по царско време, то той респективно щеше да е царски отбор, така както и армията е царска.

Народната милиция и ДС са репресивен апарат съществуващ само по времето на тоталитарния режим у нас.
Т. е. преди тоталитарния режим и след това полиция (+ жандармерия) не са това, което беше Народната милиция? Не са репресивен апарат, викаш? 97-а година, когато протестиращите бяха на път да превземат парламента, не полицията ги наби и изгони, а някой друг? Миналогодишния протест пред Народното събрание. И изобщо - всякакви подобни случаи.
Да, ДС съществува само при соца. И? То и в армията съществуваха структури и политкомисари, каквито имаше единствено и само тогава. И?

Това не мисля, че нужно да се коментира. Моля ви, ако наистина сте хора с поне средно ниво на интелигентност, прилагайте и такива доводи в спора!
Приложихме ги. Сметките ти излязоха криви.
Апропо, твоето ниво на интелигентност какво е? Че както вървиш дотук, май е под средното :metal:

#460 Ognyan

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 12 posts

Posted 18 февруари 2010 - 20:03

:) Почваме да си изпускаме нервите и да обиждаме май, това съм го срещал много пъти от отсрещната страна. Колкото и да се опитват някои, да четат Евангелието като дявола, ако трябва да си сложим ръката на сърцето, колкото ЦСКА e бил част от структура на държавата преди време, толкова се били и Левски. Не мисля, че е необходимо, да изброявам отново разни факти от миналото, известни на всички.
Нечий успех се омаловажава не от годините изминали от постигането му, а от постигането на по-голям успех от друг. Скокът на Бланка Влашич от 2,08 преди три години не е по значим от този на Стефка Костадинова от преди 30, само защото е от по-скоро. И понеже съм ниско интелигентен човек, както ме определиха някои, които нямат честа, да ме познават ни най-малко, но не понасят мнение различно от тяхното, спирам с разсъжденията до тук и ви предлагам, да прочетете нещо написано от друг:
Аршина

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users