marillion, on Jan 5 2010, 20:24, said:
Отново ще се съглася с голяма част от мнението ти, но в такъв случай, какво прави собственикът на съоръженията (в конкретния случай държавата) за поддържането им?
Прави това, което прави всеки, който притежава недвижима собственост в демократичния свят - каквото си иска. Ти нали си имаш апартамент? Едва ли ще допуснеш някой да се разпорежда с него или да изисква от теб да правиш/неправиш неща, които ти не желаеш, нали? Ще си го боядисаш когато си искаш. Можеш да си смениш паркета, но можеш и да не го смениш. Дограмата ти може да бъде алуминиева, певеце или пък да си оставиш старата дървена. Ти си решаваш. Имота си е твой.
Същото прави държавата със СОБСТВЕНИТЕ си имоти. В случая е решила да не инвестира в тях и да не ги поддържа. Проблем ли ти е? Не ти е работа да ти е проблем, защото имота нито е твой, нито на отбора ти. На държавата е. Преди 1989-та година по едни или други причини държавата е решила, че спорта и е един от приоритетите и затова е инвестирала и поддържала тази собственост. След 1989-та година е решила, че спорта не и е приоритет и няма/не може да инвестира и лев в тези съоражения. Нейни са си, да си прави с тях каквото си иска.
Нищо не прави, но изисква от ползвателите под формата на наеми, реконструкции и различни налози. Ето, това вече е нередно и нелогично.
Нищо по редно и логично невиждам. Иска някой да и ползва имота и държавата казва: "Добре. Давам ти го, при това на мега тънък наем (или дори без наем в много от случаите), но с условието ти да го поддържаш." И НЯМА по-правилно решение. Може ли държавата да се грижи за тези имоти както трябва? Не. А може ли да ги ползва? Не - за какво са и на държавата 30 стадиона и 40 баскетболни зали (примерно)? За това тя прави НАЙ-ЛОГИЧНОТО в случая - дава ги на някой за ползване без наем/или с преференциален такъв, но с условието той да ги поддържа. Така хем си запазва собствеността, хем имотите В НЯКАКВА степен се поддържат. Това, че теб този вариант не те устройва и че ти би желал държавата хем да даде имотите за ползване на ЦСКА, хем да и ги поддържа, отново си е лично твой проблем и не засяга никой в правния мир.
Замисли се, строи се нова многофункционална спортна зала. Похвално! Обаче тази зала се строи върху терените на ДЮШ на ЦСКА.
Ама ти едно си знаеш, едно си баеш

За теб специално ще го почетвъртя:
Нали вече се съгласи с мен? Нали каза, че съм прав? ЦСКА НЯМА НИКАКВА СОБСТВЕНОСТ. Собствеността на ЦСКА се изразява в:
- 20-30 футболисти (част от които наскоро разбрахме, че са пияници и гуляйджии);
- 1-2 автобуса;
- екипи;
- топки;
- името (мен ако питаш, това е най-ценното).
Толкоз. Това е. Нищо друго. НИ-ЩО. В тази връзка изречения от сорта на "Обаче тази зала се строи върху терените на ДЮШ на ЦСКА." са как да кажа... Да речем, че най-правилния израз е георгиатанасовщина. Или с други думи - научна фантастика.
ДЮШ на ЦСКА няма никакви терени. И никога не е имала. По-жалкото е, че е твърде вероятно и никога да няма, но това е проблем на собствениците на ЦСКА. Преди 1989-та тези терени са били на държавата, а след 1989-та - пак на нея. Конкретния терен е бил на Министерство на отбраната, което във връзка с построяването на нова зала го е преписало на Министерството на спорта, което е дало разрешението върху него да се строи спортна зала. Примерно. Какво общо има това с ДЮШ на ЦСКА? Нищо. Ама досега там били тренирали децата... Ами кажете едно ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ на държавата, че 50-60 години е давала тази възможност на децата. На това дойде краят - държавата иска да прави нещо на собствения си терен. А какво ще стане с ДЮШ на ЦСКА? Това е грижа единствено и само на собственика на ЦСКА, който НЕ Е държавата. В тази връзка задай въпроса си:
Е, къде да тренират децата?
на алкохолизирания собственик на фирма за сметоизвозване, а не занимавай държавата с този толкова сърцераздирателен проблем. Проблем, за който (ще подесетя) са си виновни единствено и само различните собственици на ЦСКА от 1989-та година до сега. Никой друг.
В същото време аршинът е различен и ако децата на ЦСКА няма къде да тренират, ДЮШ на Левски разполага с комплекс "Герена", отдаден безвъзмездно от държавата на едно търговско дружество за години напред.
След като от лявото ми око се отрони една огромна сълза, а в сърцето ми се настани трайно мъката от тази трагедия, бих казал, че въпросът може да се разглежда по два начина:
1. Начинът на Satyr - държавата преди години е отнела стадион на "Левски" и за това сега ги компенсира, давайки им друг за безвъзмездно ползване.
2. Георгиатанасовскокольовският начин - това е така, защото "Левски" е отбора на всички власти
Трети вариант няма.
Да си кажа честно - кой от двата начина е верния аз не знам. А и да си кажа още по-честно - не ме и интересува

Кой ще си избереш ти - също не ме вълнува. Демокрация сме - избери си който по ти угажда
Никой не е виновен, че вашата история започва от 1948-ма година. Нашата и на Левски започва доста преди това. Вас с какво и защо да ви обещетяват? Вие преди 1944-та година стадион не сте имали. Значи няма как да ви дадат нов.
Да, в час съм с напъните да се изкарате наследници на някакъв отбор на 80-90 години, за да лапнем имотите му. Следя тази комедийна сапунка. Виждам и, че до някъде успява. Но стадион така няма да вземете. Нито базите в Панчарево. Нито нищо. Напротив. Точно обратното ще стане - сега държавата си взе едни бази за да построи на тях спортна зала (едно от малкото правилни решения на държавата в последните 20 години), скоро ще си вземе и Панчарево. А като си вземе и стадиона в Борисовата градина, ЦСКА ще си играе мачовете на Националния. И понеже там наема е мега дебел, защото съоръжението е след основен ремонт и с европейски лиценз, ще кацнете при Венци Стефанов и Маджо и ще им плащате наем на тях.
Се-ла-ви. И да повторим още веднъж: кой е виновен за това състояние в ЦСКА? САМО И ЕДИНСТВЕНО собствениците на ЦСКА от 1989-та година насам. Така че, привържаници на ЦСКА, търсете вината там, а не под вола теле