Sailing Ships, on Dec 27 2009, 22:42, said:
Много просто. Ще ти дам пример с "Локомотив" (София). Около стадиона им има магазини за какво ли не, бараки и всякакви развалини. Сещаш се, че докато тези неща не се изчистят между отделните собственици, наематели, общината, държавата и не знам си още какво, Николай Гигов няма да помирише концесия, въпреки заявеното желание да инвестира в базата.
Стадионът на "Локо" е частен случай, тъй като е строен без това да бъде отразено както се полага в архитектурния план на София. Това го научих случайно преди време, преди да питаш откъде съм толкова наясно.
При нас от ЦСКА положението се свежда до стадиона, тренировъчната база в Панчарево и тази на школата. Явно за 10-15 г. диалогът с Министерството на отбраната е доста труден, както и с ДАМС/Министерството на спорта.
Именно - ЦСКА е била на МО, а след като се отделя, останалото (базата) продължава да бъде на МО, а от там нататък нещата са си между двете организации. Ако искаш да ме убедиш, че вече 20 години конспирацията действа и ви пречи да се разберете, няма да успееш
Това го кажи на някой футболен президент или изпълнителен директор и той ще ти се изсмее.
Добре. Понеже аз не познавам такъв, а ти явно си пиеш бирата с подобни всеки ден, би ли го направил вместо мен и после да ми предадеш отговора?
След като държавата не помага, то поне да не пречи. Конкретно - всички бази да се дадат на концесия за срок от 20-30 г. например.
Това го кажи на държавата и да видим тя ще се изсмее или какво...
Грешиш. Май не си наясно през колко бюрократични спънки ще мине предполагаемият инвеститор. Ако всичко е безпроблемно, защо прекалената бюрокрация, водеща естествено до корупция, е една от точките, по които получаваме критики наред от ЕС. Пак грешиш - сделката за ИПК "Родина" се провали.
Да видим:
Него май наскоро най-сетне го продадоха, но почти 20 години бе тотално занемарен.
Езиковият специалист си е помислил, че тук "май" е петият месец от годината. Вече ще си пиша и бележки под линия.
В сбучай "май" не е месец. Изразява несигурност в дадената в изречението информация.
Прочее, след като сградата не е продадена, то значи продължава да пустее под държавна "опека". Връщаме се на предното ти съждение:
Бидейки държавна собственост по нормативни документи, а държавата не си мърда пръста за най-малко поддържането им, какво правим?
Както го задаваш към спортна база, можеш да го зададаш и към онази сграда. Ето на - с нея никой нищо не прави 20 години и тя си стои занемарена и се руши. Възможно е, значи
Това се чудя дали има смисъл да го коментирам изобщо ... Въртиш, сучеш, пак за Партията говориш. Един и същ сценарий.
Защото, видиш ли, всичко създадено преди повече 20 години (след 1944 г., в т. ч. и 61 години), и занемарено след 10 ноември, е държавно, а през соца Партията беше държавата и обратното.
Та просто нямаше как да ти там пример за сграда, пустееща от 1988-1989, пък да намеся я СДС, я Кобурга, я ГЕРБ или пък мафията.
(това да се счита за бележка под линия)