Jump to content

Левски vs. ЦСКАВечното дерби...

655 replies to this topic

#381 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 декември 2009 - 18:20

Каквото съм ви наговорил - сами сте си го предизвикали, и това вече го отбелязах поне няколко пъти.

Къде съм казал, че не мога да разбера как ти и "много близкият ти приятел" се обиждате на футболна тематика, без това да променя отношенията ви? Напротив - казах просто, че това е абсолютно неудачен пример.

Ти сега да не си мислиш, че аз съм умрял точно вие двамата да ми пожелавате весели празници?
Не, просто отбелязах пълното несъответствие между думи и дела, което демонстрирате. По какъв начин съм поднесъл моите пожелания? Накрая съм казал, че съжалявам, че на емотикона не пише "напред СССР" или "напред Червена армия". Това сигурно прави пожеланията ми тотално неприемливи :)
Странно, за човек, който казва, че спокойно търпи да го наричат "чорбар" и т. н. :D
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#382 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 25 декември 2009 - 19:06

Ти сега да не си мислиш, че аз съм умрял точно вие двамата да ми пожелавате весели празници?

Интересно защо в две-три свои мнения изтъкна липсата на пожелание. :D

Прави впечатление и друго - посочил си четири факта. Докато аз и marillion десет пъти по толкова ... "Сеш'се"?

P.S. Честита Коледа на всички истински фенове на футбола, които вникват и разбират играта, на всички ценители на рок музиката!
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#383 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 декември 2009 - 19:17

View PostSailing Ships, on Dec 25 2009, 19:06, said:

Интересно защо в две-три свои мнения изтъкна липсата на пожелание. :)
Като четеш до половината как ще разбереш?
Ето пак

просто отбелязах пълното несъответствие между думи и дела, което демонстрирате
Има точно 10 думи, прочети ги всички, ако не е проблем :D

Прави впечатление и друго - посочил си четири факта. Докато аз и marillion десет пъти по толкова ... "Сеш'се"?
Ама, разбира се, че се сещам. Но това не е табланет и тук няма "три от карти".
Посочвам факта, че след 1989 г. "Левски" има повече шампионски титли от ЦСКА.
Посочи ми равнозначен факт за същия период.
Посочвам факт, че ЦСКА няма нито едно сериозно постижение като класиране в евротурнирите след 1989 г. Тук фактите, че в еди-кои-си мачове са били отстранени без загуба и "кокошите тръни", нали и ти се се сеш' колко са равнозначни.
И т. н.
Вече ще знам, че като "Левски" победи ЦСКА, ако след това някой истински фен ми изръси един самосвал факти кой номер обувки са носели играчите и т. н., това ще обезсмисли победата. И т. н.

P.S. Честита Коледа на всички истински фенове на футбола, които вникват и разбират играта, на всички ценители на рок музиката!
На това му викат "след дъжд - качулка". А "истинските фенове на футбола, които вникват и разбират играта", бяха тези, дето знаят дублиращите състави, нали?
Няма да те питам защо не честитиш на останалите :)

#384 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 25 декември 2009 - 19:46

Нека да разведрим малко обстановката с подборка от уникални прозрения на хора в "синьо" и "червено" през изминалата година:

Продавам пилета, вино и други неща, но не Левски и "Стандарт".
Собственикът на Левски Тодор Батков коментира бизнес интересите си
Емо Костадинов не е управлявал двама циганина, а ще управлява БФС.
Кандидатът за президент на БФС Ивайло Дражев преди конгреса
Не настивайте и не прекалявайте с наваксването на натрупания сексуален глад.
Тодор Батков към играчите
За нови попълнения питайте Киро администратора.
Легендата на ЦСКА Димитър Пенев
Бях бесен на летището в Баку, защото не може всички да се покрият като плъхове. Идва ми някакво секюрити и ми казва: "Не може да летите, разполагайте се, утре в 7:00 ч. ще потеглите". Беха ни вкарали в гейта, който беше заключен и дори нямаше тоалетни. Бяхме заградени като овце.
Тодор Батков
Теренът беше малко неудобен, въпреки че е зелен отгоре.
Пената за стадиона в Албена
"Ъпсурт" са най-забавната група у нас. Но те не правят черна музика. Бих я нарекъл хахо-хихи хипхоп.
Нападателят на ЦСКА Владимир Манчев за музиката у нас
В Саудитска Арабия имаше сто вида меса в магазините и никакъв алкохол. Рядко успявахме да преборим сухия режим с уиски.
Пената за престоя си начело на Ал Насър
Зловещ месец е август. Тогава срещнахме финландците, беларусите миналата година. Преди това Галатасарай, Динамо (Киев) и т.н. Надявам се на по-добра съдба този път.
Тодор Батков за европейските мъки на Левски
Аз не пия, че да го уча как да кара?!
Тогавашният директор на Левски Даниел Боримиров за катастрофата и пиянския скандал с Юсеф Рабех
За мен няма никакво значение дали се казва Саидходжа, Спиро или Али Баба. Всички са еднакви.
Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев
Дано сега Любо Пенев се успокои, след като синът ми го няма. Да видим какъв централен нападател ще вземе - Тигъра от Парагвай или Мишката от Занзибар.
Бащата на Дормушали Саидходжа - Сафет
При гола на Литекс не ме блъснаха. Просто ме заровиха в игрището.
Вратарят на Левски Георги Петков
Не виждам нищо лошо да стимулираш някого да побеждава, но не и да си сваля гащите.
Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев
Футболът не е математика. Така че две и две не прави четири.
Христо Стоичков за липсата на логика във футбола
Това, което се случи с Левски, е трудова злополука.
Бившият играч на Левски Гошо Гинчев коментира загубата от ЦСКА и Казанската афера
За нас е без значение къде ще играем - в София, в Пловдив или Стара Загора. Ако трябва, сме готови да се качим на Марс или на Луната.
Треньорът на Черноморец Красимир Балъков коментира наказанието на Левски
Какво друго ми остава, освен да извадя Левски от първенството и да отидем да играем в шампионата на Шри Ланка или на Косово.
Тодор Батков
Живеем на извънземна планета.
Класикът Димитър Пенев за живота, Вселената и всичко останало
Отивам на тренировка и гледам - един бяга назад, друг ходи настрани, трети скача надолу. Да дойдат да кажат: Тренер, не мога, не става, преядох, препих, болят ме пръстите, много щраках.
Треньорът на ЦСКА Любо Пенев не пада по-долу от чичо си
Приемам забележката от запалянковците, че президентът на Левски е най-популярният човек в България и когато той говори, врабчетата мълчат.
Тодор Батков
За мен най-добрият вариант за заместник на Бербатов е Гонзо. Има и други варианти - Миро Манолов, Макриев. Но на България е нужно голямо говедо, каквото е Гонзо.
Вили Вуцов
Играчите на Левски са много суетни. Обикновено след тренировка е доста натоварено пред огледалото. Като светофар в София около 17,00 ч. Всички се блъскат голи и трябва да внимаваш да не ти откраднат гела.
Нападателят на Левски Христо Йовов в Шоуто на Азис
Автобусът на ЦСКА е шоколадов, за да е на кадем. Важното е обаче, че машината няма грешка. Купихме я на 0 километра. Дучето искаше да я боядисаме в червено, но аз му препоръчах да си гледа фенклуба и да не допуска търговия с ЦСКА.
Димитър Пенев
Приоритет ми е да развия качествата на нашите таланти. Знаете, че една къща се почва от основите. Само с материал не става. Трябват пари и вкус, за да се обзаведе добре. Нали обаче има по-хубави, недотам хубави и нехубави къщи.
Мислителят Димитър Пенев
Като дойде някой нов, да е наясно, че трябва във всеки полусезон да играе по следната схема - да направи 10 силни мача, два средни и един слаб. Ето ги тези 15 срещи.
Стратегът Димитър Пенев
Имам едно изискване. Екскурзоводката да е на средна възраст.
Коцкарят Димитър Пенев преди разходка до Двореца в Балчик
ЦСКА е световноизвестен клуб в света, да не говорим за Европа...
Географът Димитър Пенев

7 дни спорт

18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#385 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 25 декември 2009 - 20:04

Не чета до половината. Вярвам на очите си. Не на твоите скалъпени и заядливи интерпретации.

Викат и "след дъжд качулка" на твоите честитки след "един самосвал" арогантни постове по мой адрес. Но очевидно ти не спазваш собствените си правила в собствения си форум за уважение към събеседника, който и да е той.

Жалко, много жалко ...
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#386 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 декември 2009 - 20:13

View PostSailing Ships, on Dec 25 2009, 20:04, said:

Не чета до половината. Вярвам на очите си. Не на твоите скалъпени и заядливи интерпретации.
Лошо. Защото явно понякога очите те лъжат :)

View PostSailing Ships, on Dec 25 2009, 20:04, said:

Викат и "след дъжд качулка" на твоите честитки след "един самосвал" арогантни постове по мой адрес. Но очевидно ти не спазваш собствените си правила в собствения си форум за уважение към събеседника, който и да е той.

Жалко, много жалко ...
Моите честитки не са били отправени лично към теб, че да са "след дъжд качулка" :D
Но се случиха в един много удачен момент, също като 48-ото място на ЦСКА в Лигата. Случиха се точно в навечерието, когато фурнаджийската лопата обърна другата си страна - когато след десетки постове с хули по адрес на "Левски" в удивителен синхрон започнахте да обяснявате как всъщност признавате успехите му и уважавате противника, в т. ч. феновете :D Също, че футболът бил за "достойно хора" (като вас), а в ролята на такива една елементарна честитка не отправихте :)

Ами, видиш ли, ти също прекрачваше границата на тези правила, но аз не съм го правил на въпрос, нали?
Също като да си бил с властта преди 10 ноември, а после да се изкараш низвергнат и репресиран.

Смешно, много смешно....

#387 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 25 декември 2009 - 20:35

Ами, видиш ли, ти също прекрачваше границата на тези правила, но аз не съм го правил на въпрос, нали?

Каквото повикало, такова се обадило.

Също като да си бил с властта преди 10 ноември, а после да се изкараш низвергнат и репресиран.

Смешно, много смешно....

С властта сте били и вие. Не се изкарвайте толкова праведни. Примери бол за обратното.

Да, твърдя, че след 1989 г. аршинът към двата клуба не е еднакъв. Във всякакъв аспект. До ден днешен.
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#388 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 26 декември 2009 - 10:51

View PostSailing Ships, on Dec 25 2009, 20:35, said:

Каквото повикало, такова се обадило.
Именно, но нито се оплаквам "леле колко си лош", нито го правя на проблем. Как да ти го кажа, че да разбереш? Отзад напред?

View PostSailing Ships, on Dec 25 2009, 20:35, said:

С властта сте били и вие. Не се изкарвайте толкова праведни. Примери бол за обратното.

Да, твърдя, че след 1989 г. аршинът към двата клуба не е еднакъв. Във всякакъв аспект. До ден днешен.
Чий аршин? На Президента на републиката? На министър-председателя? На председателя на БФС? На Патриарха? На Църквата на адвентистите от седмия ден? И кой от тези аршини ви пречи да побеждавате?

#389 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 26 декември 2009 - 19:19

Аршинът - в БФС, в доста държавни институции (свързани с базата и нейната концесия, наеми, задължения и пр.), в медиите.
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#390 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 26 декември 2009 - 23:51

Това във всяка една от тези 20 години, от време на време или как?
Един вид има вселенска конспирация срещу ЦСКА?
За базите - така е като си изкуствено роден, след смяната на строя да останеш сираче е съвсем закономерно :D

#391 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 27 декември 2009 - 00:20

И да приложа факти към позицията си, и да не го направя е без значение, защото всеки има своя си истина и няма как да се разберем. Развитието на темата дотук го демонстрира прекрасно.

За базите - така е като си изкуствено роден

Хайде, старата песен на нов глас.

след смяната на строя да останеш сираче е съвсем закономерно

ЦСКА не е никакво сираче. Въпросът е, че за едни определени неща се случват и са позволени, а за "армейците" - не.
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#392 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 27 декември 2009 - 00:30

Базите не са абстракция. Недвижима собственост са. Като такава си има правила, по които се определя кой я притежава, а бидейки "на армията", какъвто и да е спортен клуб се възползва от нея, но след като свършва изкуствения строй, остава на сухо.
Каква друга песен искаш, след като и вие за енти път се оплаквате, че сте ощетени откъм база? Още малко може да поискате и танкове и изтребители да ви дадат :lol:

Остават сирачета след края на строя и после ги осиновяват разни "чичковци" :)

#393 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 27 декември 2009 - 19:54

Както разни "чичковци" осиновяват и други отбори, сред които попада "Левски".

Само че правилата за собственост върху базите не са точно регламентирани. Бидейки държавна собственост по нормативни документи, а държавата не си мърда пръста за най-малко поддържането им, какво правим? Нищо.

След като един футболен клуб е акционерно дружество, съвсем нормално е собственикът/собствениците му да поискат същата база на концесия. Всичко обаче е затворен и омагьосан кръг, от който няма изход.
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#394 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 27 декември 2009 - 21:01

View PostSailing Ships, on Dec 27 2009, 19:54, said:

Както разни "чичковци" осиновяват и други отбори, сред които попада "Левски".
Да. Казвах защо ЦСКА не е "сираче" и в момента, бидейки такова след 10 ноември.

Само че правилата за собственост върху базите не са точно регламентирани.
В смисъл? Не се знае чии са? Или са ту на една организация, ту на друга?

Бидейки държавна собственост по нормативни документи, а държавата не си мърда пръста за най-малко поддържането им, какво правим? Нищо.
Оплаквате се. Никъде в документите за една собственост, ако не е национален паметник на културата примерно, не пише, че трябва да я поддържаш. Именно това е неприкосновеното право на собственост. Можеш да правиш с нея каквото си искаш. Огледай се и виж колко пустеещи/занемарани държавни имоти има и поискай да правиш нещо и с тях. Например синия "небостъргач" до ИПК "Родина". Него май наскоро най-сетне го продадоха, но почти 20 години бе тотално занемарен. Не знам защо ЦСКА или от в-к "Дума" не си го поискаха. Особено последните. По вашата логика тази сграда се пада по право на вестника на бившето БКП :lol:

След като един футболен клуб е акционерно дружество, съвсем нормално е собственикът/собствениците му да поискат същата база на концесия. Всичко обаче е затворен и омагьосан кръг, от който няма изход.
Освен ако собственикът не реши да прави нещо друго с нея. А и нали основната част си я ползвате.

#395 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 27 декември 2009 - 22:42

В смисъл? Не се знае чии са? Или са ту на една организация, ту на друга?

Много просто. Ще ти дам пример с "Локомотив" (София). Около стадиона им има магазини за какво ли не, бараки и всякакви развалини. Сещаш се, че докато тези неща не се изчистят между отделните собственици, наематели, общината, държавата и не знам си още какво, Николай Гигов няма да помирише концесия, въпреки заявеното желание да инвестира в базата.

При нас от ЦСКА положението се свежда до стадиона, тренировъчната база в Панчарево и тази на школата. Явно за 10-15 г. диалогът с Министерството на отбраната е доста труден, както и с ДАМС/Министерството на спорта.

Оплаквате се. Никъде в документите за една собственост, ако не е национален паметник на културата примерно, не пише, че трябва да я поддържаш. Именно това е неприкосновеното право на собственост. Можеш да правиш с нея каквото си искаш.

Това го кажи на някой футболен президент или изпълнителен директор и той ще ти се изсмее. След като държавата не помага, то поне да не пречи. Конкретно - всички бази да се дадат на концесия за срок от 20-30 г. например.

Огледай се и виж колко пустеещи/занемарани държавни имоти има и поискай да правиш нещо и с тях. Например синия "небостъргач" до ИПК "Родина". Него май наскоро най-сетне го продадоха, но почти 20 години бе тотално занемарен.

Грешиш. Май не си наясно през колко бюрократични спънки ще мине предполагаемият инвеститор. Ако всичко е безпроблемно, защо прекалената бюрокрация, водеща естествено до корупция, е една от точките, по които получаваме критики наред от ЕС. Пак грешиш - сделката за ИПК "Родина" се провали.

По вашата логика тази сграда се пада по право на вестника на бившето БКП

Това се чудя дали има смисъл да го коментирам изобщо ... Въртиш, сучеш, пак за Партията говориш. Един и същ сценарий.

Edited by Sailing Ships, 27 декември 2009 - 22:43 .

So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#396 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 27 декември 2009 - 23:28

View PostSailing Ships, on Dec 27 2009, 22:42, said:

Много просто. Ще ти дам пример с "Локомотив" (София). Около стадиона им има магазини за какво ли не, бараки и всякакви развалини. Сещаш се, че докато тези неща не се изчистят между отделните собственици, наематели, общината, държавата и не знам си още какво, Николай Гигов няма да помирише концесия, въпреки заявеното желание да инвестира в базата.
Стадионът на "Локо" е частен случай, тъй като е строен без това да бъде отразено както се полага в архитектурния план на София. Това го научих случайно преди време, преди да питаш откъде съм толкова наясно.

При нас от ЦСКА положението се свежда до стадиона, тренировъчната база в Панчарево и тази на школата. Явно за 10-15 г. диалогът с Министерството на отбраната е доста труден, както и с ДАМС/Министерството на спорта.
Именно - ЦСКА е била на МО, а след като се отделя, останалото (базата) продължава да бъде на МО, а от там нататък нещата са си между двете организации. Ако искаш да ме убедиш, че вече 20 години конспирацията действа и ви пречи да се разберете, няма да успееш :)

Това го кажи на някой футболен президент или изпълнителен директор и той ще ти се изсмее.
Добре. Понеже аз не познавам такъв, а ти явно си пиеш бирата с подобни всеки ден, би ли го направил вместо мен и после да ми предадеш отговора? :lol:

След като държавата не помага, то поне да не пречи. Конкретно - всички бази да се дадат на концесия за срок от 20-30 г. например.
Това го кажи на държавата и да видим тя ще се изсмее или какво...

Грешиш. Май не си наясно през колко бюрократични спънки ще мине предполагаемият инвеститор. Ако всичко е безпроблемно, защо прекалената бюрокрация, водеща естествено до корупция, е една от точките, по които получаваме критики наред от ЕС. Пак грешиш - сделката за ИПК "Родина" се провали.
Да видим:

Него май наскоро най-сетне го продадоха, но почти 20 години бе тотално занемарен.
Езиковият специалист си е помислил, че тук "май" е петият месец от годината. Вече ще си пиша и бележки под линия.
В сбучай "май" не е месец. Изразява несигурност в дадената в изречението информация.
Прочее, след като сградата не е продадена, то значи продължава да пустее под държавна "опека". Връщаме се на предното ти съждение:

Бидейки държавна собственост по нормативни документи, а държавата не си мърда пръста за най-малко поддържането им, какво правим?
Както го задаваш към спортна база, можеш да го зададаш и към онази сграда. Ето на - с нея никой нищо не прави 20 години и тя си стои занемарена и се руши. Възможно е, значи :)

Това се чудя дали има смисъл да го коментирам изобщо ... Въртиш, сучеш, пак за Партията говориш. Един и същ сценарий.
Защото, видиш ли, всичко създадено преди повече 20 години (след 1944 г., в т. ч. и 61 години), и занемарено след 10 ноември, е държавно, а през соца Партията беше държавата и обратното.
Та просто нямаше как да ти там пример за сграда, пустееща от 1988-1989, пък да намеся я СДС, я Кобурга, я ГЕРБ или пък мафията.
(това да се счита за бележка под линия)

#397 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 28 декември 2009 - 01:40

Заядливо, много заядливо ... За съжаление си помислих, че може да се води нормален диалог. Уви, компютърният специалист в твое лице намира за правилен този тип реторика.

Edited by Sailing Ships, 28 декември 2009 - 01:41 .

So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#398 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 28 декември 2009 - 08:02

Явно на червените ултраси трябва да се говори като на дипломатически прием, иначе се фръцкат :lol:

#399 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 29 декември 2009 - 01:02

Просто не знам какво да кажа, затова нека да запазим минута мълчание... :lol:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#400 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 29 декември 2009 - 08:32

Ай, ужас. Ако догодина Гонзо се откаже с бенефис и там някакъв сборен отбор "Левски" загуби от друг произволен сборен отбор, сигурно час мълчание ще запазиш.
Което няма да е непремнно лошо :lol:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users