Jump to content

Левски vs. ЦСКАВечното дерби...

655 replies to this topic

#361 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 24 декември 2009 - 19:36

Аз се интересувам от футбол. Старая се да съм запознат с абсолютно всичко. Прилагам факти, статистически данни.

Докато други като теб си съчиняват разни хуморески, на които сами си се смеят. Ето това е разликата.

Edited by Sailing Ships, 24 декември 2009 - 19:38 .

So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#362 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 24 декември 2009 - 20:16

...и си вярват, сами на себе си, вярват си и се радват взаимно на плиткоумните шеги, без капка логика в тях, а казват, че постиженията в спорта се измерват с резултати - това обаче не важи за почитателите на отборчето от покрайните на София, за тях е важна словестната еквилибристика, фактологията е ненужна, "новговор" е на мода, пак... :metal:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#363 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 24 декември 2009 - 21:02

Винаги съм смятал, че индивидуалните предпочитания за отбор, музика, книги или кино говорят много за характера на човек.

В случая - да си левскар преди всичко означава да плямпаш клишета и да си вярваш на хумористичните щуротии; да отричаш всичко постигнато от опонентите; да възхваляваш смехотворния си любим клуб и да си мислиш, че си постигнал нещо с огромно значение; да се отнасяш с пренебрежение към това, което в Англия, Италия или Германия се смята за религия - огромен интерес към всичко случващо се в любимия клуб, а това вече се превръща във фенство.

Спортът обаче е за достойни хора - такива, които уважават съперника; знаят по какъв начин са постигнали всичко и не отричат миналото си; притежават достатъчно възпитание и лична чест, за да са наясно със самите себе си; не се залъгват с илюзорни успехи, единични попадения или броя на тъчовете/корнерите в ШЛ ...

Edited by Sailing Ships, 24 декември 2009 - 21:07 .

So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#364 deep purple

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 319 posts

Posted 24 декември 2009 - 22:25

View PostSailing Ships, on Dec 24 2009, 21:02, said:

броя на тъчовете/корнерите в ШЛ ...
Я ми кажи,вие ако бяхте играли в Шампионска лига щеше ли да напишеш това? Съмнявам се :metal: Тогава и пасовете на загрявката преди мачовете щяхте да си броите.Направо си го представям: "Иван Иванов си съблича горнището на Ноу Камп.Това е исторически момент!!!!Та той е първият българин който постига такъв главоломен успех на чуждо равнище?!!Разбира се,това е по силите само на Евробоеца" :metal: Абе заеби...
Sail away tomorrow,
sailin' far away.
To find it steal or borrow.
I'll be there someday

#365 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 24 декември 2009 - 22:45

View Postdeep purple, on Dec 24 2009, 22:25, said:

Направо си го представям: "Иван Иванов си съблича горнището на Ноу Камп.Това е исторически момент!!!!Та той е първият българин който постига такъв главоломен успех на чуждо равнище?!!Разбира се,това е по силите само на Евробоеца" :metal: Абе заеби...

Ти си представяш, а аз си спомням, как в коментаторската кабина на Камп Ноу, точно преди мача на Левски с Барса от ШЛ, агент Николай бодро заяви в ефир: "Какво като те си имат Роналдиньо, ние пък си имаме Телкиньо!". После Телкиньо, Бижутера, Урсула, Топчо и Бобчо, излязоха и загубиха "достойно" с 0:5 от играещите "на ходом" звезди на каталунците... :metal:

Там е работата, че повечето фенове на ЦСКА признават успехите на Левски и зачитат този клуб с богатата му история и традиции, а не търсят под вола теле. Лично аз неведнъж съм казвал, че без Левски няма български футбол и никога не съм си представял шампионата без "вечно вторите". Но, тогава, когато стане дума за международните "успехи" на "отбора на моето сърце", няма как да премълча фактите и се налага отново и отново да повторя една стара максима, позната на всеки един привърженик на футбола в България:

"Най-големите международни успехи на Левски, са победите срещу ЦСКА!"

Така е, и така ще бъде... :metal:

Edited by marillion, 24 декември 2009 - 22:52 .

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#366 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 24 декември 2009 - 23:43

View Postwolfy, on Dec 24 2009, 15:31, said:

И да не би вие да нямате загуби в Европа? Така, както говорите ще излезе, че имате само победи и равни. Ами загубата от неизвестния никому Вашаш с 6:1? А от Гурник Забже с 3:0? Ами от СВАРОВСКИ ТИРОЛ пак с 3:0? :metal: Колосите Цюрих и Дукла също могат да се похвалят с победи над вас. Има и една, която за мен е особено сладка - загубата от тия мишоци Стяуа, дето се прегръщате и целувате с тях където ви падне, насред София с 0:2. МТК също ви изрита, за радост на всички, мразещи чурбЪта. Вечно вторият цска - първият, разбира се е съветският ЦСКА, вие сте просто негово копие.

Как съм те пропуснал, пиле шарено, с тези хубави примери... :metal:

Вашаш, казваш?!
Сезон 1957/58, КЕШ, 1/16-финал
ЦСКА - Вашаш (Унгария) 2:1, 1:6

Най-голямото поражение на ЦСКА в турнирите за всички времена, идва от един изключително силен тим, воден от вездесъщия Чардаш. Но, предполагам, на теб това име, както и силата на унгарския футбол от 50-те години на миналия век не ти говорят нищо. И, все пак, съгласен съм - позорна загуба, още повече, че повеждаме и в реванша... :metal:

Гурник Забже
Сезон 1966/67, КЕШ, 1/8-финал
ЦСКА - Гурник (Забже) 4:0, 0:3

След безпроблемна победа с 4:0 в първия мач, ЦСКА допуска унизителна загуба в реванша, но продължава пътя си до полуфинала, където губи от легендарния отбор на Интер (Милано), воден от вездесъщия Хеленио Херера и играчи от световна класа, като Суарес, Мацола, Факети, Пики, Бургнич, Жаир, Корсо. ЦСКА играе като равен с равен с този отбор и завършва наравно в Италия. После срещата реванш в София също завършва наравно, но поради тогавашния регламент не се изпълняват дузпи, а се играе трети мач на "неутрален" терен в Болоня, който е загубен с 0:1, не и без помощта на съдията...

Сваровски Тирол
Сезон 1986/87, УЕФА, 1/32-финал
ЦСКА - Сваровски Тирол 0:3, 2:0

Бях на реванша на "Васил Левски". По-интересно обаче беше две седмици по-рано в Австрия, когато първия мач беше прекратен при резултат 1:0 в полза на ЦСКА (гол на Стоичков), поради проливен дъжд. На преиграването на следващия ден, австрийците отнесоха "детската градина" на Лъчо Танев и това предопредели изхода от двубоя. Искам обаче да ти кажа, че на реванша австрийците буквално се отърваха като по чудо - имахме невероятни положения пред вратата им, греди, пропуски и т.н.

Цюрих
Сезон 1977/78, УЕФА, 1/32-финал
ЦСКА - Цюрих 0:1, 1:1 (след продължения)

Какво да коментирам тук?

Сезон 1961/62, КЕШ, 1/16-финал
ЦСКА - Дукла (Прага) 4:4, 1:2

Отново ще те приканя да прочетеш малко история, за да разбереш за какъв отбор става дума през 60-те, когато се спомене за чешката Дукла...

За Стяуа, няма смисъл да вадя статистика. Съгласен съм с теб, това е едно от най-унизителните отпадания на ЦСКА от турнирите. Поведохме в Букурещ с 3:1, но позволихме изравняване. После в реванша Гочето игра "опълчение" за 0:0 и логично загубихме. Прав си, можеш да злорадстваш, загубихме от един напълно преодолим отбор тогава...

Като цяло, пак повтарям, чудесни примери от които съвсем ясно се вижда как отпада ЦСКА и как отпада Левски, помисли върху тази статистика...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#367 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 25 декември 2009 - 00:30

Дотук да съм писал за директните удари, корнерите или фауловете срещу А.S. Roma, Liverpool FC, Blackburn Rovers и др.?

Не съм такъв човек, че да се радвам на тъчове, засади. Съответно да пиша, камо ли да се наслаждавам на подобни пораженчески илюзии. Ти няма как да го знаеш, след като не ме познаваш.

Тогава и пасовете на загрявката преди мачовете щяхте да си броите.Направо си го представям: "Иван Иванов си съблича горнището на Ноу Камп.Това е исторически момент!!!!Та той е първият българин който постига такъв главоломен успех на чуждо равнище?!!Разбира се,това е по силите само на Евробоеца"

Взимаш лош пример за тия "смешки". Губене на време е, твърде низко е. Постарайте се още, само че на терена, за да носите прозвището Евробоец.

Понеже приказвате едно и също за преди 20-30 г., в историята на футбола има достатъчно примери за това как клуб се превръща в легенда - с резултатите си, с играчите си, с публиката си, с традициите си, с харизмата си.

За някои обаче интересът и фенството са обект на "присмехулни закачки" и едва ли са чували за Il Grande Torino ("Великият Торино") в края на 30-те и през 40-те - какво постига, как играе, кои играчи/треньори са били част от него, с какво уважение се ползва и днес, а са минали немалко години, с каква отговорност и чест редица футболисти носят екипа на "биковете" ... Да не говорим за Genoa FC в началото на XX в. и поредицата от титли, да не говорим за трофеите на Bologna FC през 60-те и огромния респект към клубове като тези в Италия ... Да не говорим за "Дукла" (Прага), да не говорим за "Ференцварош", за събратята ви от "Динамо" (Дрезден) ...

Времето няма как да заличи историята, да пренапише легендите и резултатите. Кофти довод.

Edited by Sailing Ships, 25 декември 2009 - 00:50 .

So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#368 deep purple

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 319 posts

Posted 25 декември 2009 - 01:20

Няма как да знаеш дали знам за тези факти от футболната история тъй като не ме познаваш.И при това че футболът не ми е любимият спорт.Но този спор ми се вижда изключително безмислен.В крайна сметка фактите и статистиката са важни,въпреки че не винаги са оптималният критерий.
Sail away tomorrow,
sailin' far away.
To find it steal or borrow.
I'll be there someday

#369 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 декември 2009 - 10:31

View PostSailing Ships, on Dec 24 2009, 19:36, said:

Аз се интересувам от футбол. Старая се да съм запознат с абсолютно всичко. Прилагам факти, статистически данни.
А аз какво прилагам? Понеже не може да влезе в нечии твърди глави, ще го повторя за 14568-и път:
1. След 1989 г. "евробоецът" ЦСКА няма нито едно сериозно постижение като класиране в евротурнири. Има отделни победи, които са единственото, с което да се утешава. Както и загубите на "Левски", разбира се :)
2. След 1989 г. ЦСКА има 6 републикански титли и 9 втори места. "Левски" има 9 титли и 9 втори места. Сериозно предимство, струва ми се.
3. След 1989 г. "Левски" постига едни от най-сериозните си международни успехи - четвъртфинал за купата на УЕФА и става първият български представител в ШЛ.
4. "Левски" носи по-голям коефициент за евротурнирите от всички други български отбори, вкл. ЦСКА.

Горното на фона не на няколко, не на 10, а на цели 20 (с думи - ДВАДЕСЕТ) години.

Това сигурно не е статистика и не са факти.
На това вие няма какво да отговорите, освен със загубите на "Левски" и с оправдаването на своите загуби с чували не, ами с камиони и влакови композиции от "кокоши тръни".

Мога да ти го повтарям до 2011 г., въпреки, че ти уж "беше дотук" ;)

View PostSailing Ships, on Dec 24 2009, 19:36, said:

Докато други като теб си съчиняват разни хуморески, на които сами си се смеят. Ето това е разликата.
Ако горната информация е хумореска, така да бъде. Но е хумореска като трън в гащите ви :metal:

View Postmarillion, on Dec 24 2009, 20:16, said:

...и си вярват, сами на себе си, вярват си и се радват взаимно на плиткоумните шеги, без капка логика в тях, а казват, че постиженията в спорта се измерват с резултати - това обаче не важи за почитателите на отборчето от покрайните на София, за тях е важна словестната еквилибристика, фактологията е ненужна, "новговор" е на мода, пак... :D
Пак научих нещо ново - че в шегите трябва да има логика :D
Ти май също се беше оттеглил от темата или и това не съм разбрал правилно?
Баси хората - приказват едно, а вършат друго. Типично :metal:

А ето това определено е един от най-блестящите ти бисери до тук :metal:

За почитателите на ЦСКА постиженията в спорта не се измерват с резултати.
Да приложим малко логика тук, макар и без шега.
Изводът е, че на почитателите на ЦСКА не им отърва да измерват постиженията си в резултати.
И да видим в какво ги измерват:
Първо и най-важно със загубите на "Левски". Както казахме - най-големите международни успехи на ЦСКА след 1989 г. са загубите на "Левски".
Второ - със спорадични победи в евротурнити, които обаче така и не са достатъчни за сериозни постижения.
И от там нататък - със знания кой колко жълти картони има, колко минути на резервната скамейка, кога страда от кокоши трън и т. н., и т. н., и т. н.
О, да - и това е статистика. Но статистика, която на фона на негативни крайни резултати е точно толкова важна, колкото с какъв калибър са били пушките на двете страни, когато американското опълчение побеждава английската армия и извоюва независимостта на САЩ.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#370 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 декември 2009 - 10:47

Винаги съм смятал, че индивидуалните предпочитания за отбор, музика, книги или кино говорят много за характера на човек.
Забрави да кажеш и че очите са прозорец на душата :metal:
Също и, че зеленчуци, който не яде, той голям не ще да порасте.

Аз познавам един човек, който е фен на "Славия". Харесва рок, сериозни книги и сериозни филми, т. е. не разни лековати, а по-стойностни, сеш' се.
Би ли ми каазал какъв е характерът му? :D

В случая - да си левскар преди всичко означава да плямпаш клишета и да си вярваш на хумористичните щуротии; да отричаш всичко постигнато от опонентите; да възхваляваш смехотворния си любим клуб и да си мислиш, че си постигнал нещо с огромно значение; да се отнасяш с пренебрежение към това, което в Англия, Италия или Германия се смята за религия - огромен интерес към всичко случващо се в любимия клуб, а това вече се превръща във фенство.
Това с пълна сила и с обратен знак важи за теб и Мери, иначе много хубаво си го формулирал. Смехотворен, смехотворен, ама кой е 48-и в Лига Европа?

Спортът обаче е за достойни хора - такива, които уважават съперника; знаят по какъв начин са постигнали всичко и не отричат миналото си; притежават достатъчно възпитание и лична чест, за да са наясно със самите себе си; не се залъгват с илюзорни успехи, единични попадения или броя на тъчовете/корнерите в ШЛ ...
Да, също така за хора, които са посадили поне едно дръвче в живота си, не пропускат да дадат някоя монета, видят ли просяк на улицата, и като една тимурска команда помагат на старите хора.

Например: Виждате как старица се опитва да пресече улицата, но не може. Отивате до нея и й помагате съвсем безкористно. И накрая, преди довиждане й казвате: "Бабо, ти имаш нужната възраст... Помниш ли победата над "Аякс" през 1973 г.?"
:metal:

И очите са прозорец на душата, не забравяй. Нито онова за зеленчуците.

Интересно е, че си пазиш съчиненията, с който в 8-и клас си впечатлявал госпожата, та сега почна да си ги преписваш тук :)
Ще ми е интересно да видя и контролните на Мери по математика :metal:

#371 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 декември 2009 - 10:53

View Postmarillion, on Dec 24 2009, 23:43, said:

Ето пак :metal: Цитираш загуба на "Левски" от "Барселона" с 5 на нула, а после оправдаваш аналогична загуба на ЦСКА със силата на противника.
Докога така, пиле черно-бяло?

View Postmarillion, on Dec 24 2009, 00:33, said:

Аз бях дотук, прости ми, нямам сили да се боря с вятърни мелници. Оставям те на младежите, дано те имат повечко търпение и здрави нерви...
След което за единица време си натракал три постинга.

15 точки :metal:

View PostSailing Ships, on Dec 24 2009, 00:47, said:

И аз бях дотук по темата.
След което за единица време си натракал четири постинга.
20 точки.

Мери, имаш да догонваш :metal:

#372 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 25 декември 2009 - 11:11

View PostSatyr, on Dec 25 2009, 10:31, said:

А ето това определено е един от най-блестящите ти бисери до тук :metal:

Не знах, че можеш да паднеш толкова ниско. Сам си измисляш мой цитат и сам си разсъждаваш върху него. Браво, браво, похвално... :metal:

View PostSatyr, on Dec 25 2009, 10:31, said:

След което за единица време си натракал три постинга.

Как да го кажа, за да не те обидя... Не ми е интересен разговорът с теб, това дори не е дискусия, да не говорим за спор. В последното участват и аргументи, в дискусията има логика, в разговора с теб има само безсмици и дебелашки шеги...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#373 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 декември 2009 - 11:24

Приложих логика към твое изказване и се получи точно цитираното от мен :metal:

Да падам ниско?
Аз ли говоря едно, а върша друго?
Аз ли говоря за достойнство и уважение на противника, а когато след привидното ви оттегляне от темата завърших мой постинг с честитяване на празниците, нямахте и капка доблест да отговорите със същото?
Аз ли след тонове помия по адрес на "Левски" започнах изведнъж да "признавам постиженията му" и пак повтарям - да уважавам противника?
За един ден се обърнахте (но пак привидно) като фурнаджийска лопата и хем плюете, хем "уважавате"...
Това си е лицемерие в най-чиста форма и доказателство колко дребни душички сте, бяло на черно :D :metal:

То и на мен не ми е интересно да споря със стена. Но когато стената ражда бисер след бисер, поне не е и напълно скучно :metal:

Мери - Sail-и 20:20 точки. Равенство на полувремето.

#374 Davidian

епископ

• Тамплиeри
  • PipPipPip
  • 361 posts

Posted 25 декември 2009 - 13:11

И аз искам да пожелая на всички весели празници, колкото и не-метълско да звучи и да се радва на любимия отбор, който и да е.

View PostSatyr, on Dec 24 2009, 15:53, said:

Весела Коледа и щастлива Нова година на всички почитатели на "Левски", ЦСКА, "Славия", всякакви "Локо"-та, "Ботев", всички морски, дунавски и други крайречни отбори, равнинни, планински и т. н., от "А" до "В" Югоизточна група!

Това ще го приема като личен поздрав, че днес имен ден имам :D

View PostSatyr, on Dec 24 2009, 15:53, said:

А аз какво прилагам? Понеже не може да влезе в нечии твърди глави, ще го повторя за 14568-и път:
1. След 1989 г. "евробоецът" ЦСКА няма нито едно сериозно постижение като класиране в евротурнири. Има отделни победи, които са единственото, с което да се утешава. Както и загубите на "Левски", разбира се
2. След 1989 г. ЦСКА има 6 републикански титли и 9 втори места. "Левски" има 9 титли и 9 втори места. Сериозно предимство, струва ми се.
3. След 1989 г. "Левски" постига едни от най-сериозните си международни успехи - четвъртфинал за купата на УЕФА и става първият български представител в ШЛ.
4. "Левски" носи по-голям коефициент за евротурнирите от всички други български отбори, вкл. ЦСКА.

Доколкото виждам, двете страни не успявате да се разберете. Виж, тука двамата колеги от ЦСКА искат да кажат, че не отричат по никакъв начин успехите на Левски, и директно си го заявиха. Обсъждаме обстоятелствата покрай тези успехи. За разлика от тях, моите предпочитания не се основават само на факти, защото за мен футбола си е магия и не всичко е цифри. Мен лично не ме интересува, че миналата година любимия ми Ливърпул отпадна след един уникален и зрелищен мач, завършил след 4-4 след множество драми и обрати. Защото именно заради този мач, те се възвисиха още повече за мен, пак казвам, независимо от отпадането.
Аз пак казвам-Левски имаха по-значим успех в Лига Европа. Квалификациите няма да ги коментирам. Но успеха им стана в последния момент, без някой да го очаква, без да имат никакви претенции и с примирение от всички, дори и от тяхна страна, че ще завършат сезона с две нули. Мисля, че по-голми очаквания имаше към ЦСКА, те имаха претенции за повече, предвид победите си именно в квалификациите и добрия старт с Фулъм. ЦСКА играеха на едно доста прилично ниво, въпреки загубите, търсеха нещо от всеки мач, изключая втория мач с Базел. Не отричам и играта на Левски, въпреки, че тя далеч не се доближаваше до тази на Барселона, както се опитваха някои хора да ни убедят и въпреки, че ставаха доста често за посмешище с невъзможните пропуски и наистина "интересните" схеми и стратегии на треньорите. Аз доста често се чудех при наблюдаване на единия мач, Минев като какъв играе, че доста безразборно си оставяше зоната. Всъщност доста играчи, с изключение на Бардон, изоставяха теорията, за сметка на ова да се докажат, но това е друг въпрос. Става въпрос, че Левски се измъкна най-накрая между шамарите като победител. Мисля, че ЦСКА не беше така подценяван и често много сериозно се играеше срещу тях, докато след един цикъл, Левски мисля, беше отписван сериозно. Успеха на Левски се дължи на един изигран мач в точното време. Ако погледнем статистиката за този сезон, мисля че добре се вижда кой има повече победи. Ама както казах, статистиката не винаги върши работа.

#375 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 декември 2009 - 13:31

Тогава - и честит имен ден! :D

По така поднесената ти теза и постинг, общо взето, нямам възражения, нито бих спорил. Единствено бих добавил моята гледна точка. Която е - да, "Левски" се измъкна в последния момент в мач без значение. Но пък от своя страна ЦСКА не успя да постигне нищо повече от една точка в 11-те други момента преди последния. Съпоставено и с по-високите очаквания и претенции на червения отбор, това си е провал и обективно, и субективно.

И... толкоз. Няма нужда да си повтаряме тези неща по 28 пъти, нито да се замеряме с трибунни лафове (щото се видя, че тези, които първи ги подхванаха, после взеха да се оплакват), нито нещо друго :)

Не знам по поставените критерии ти фен ли си или не си ;) Знаеш ли резервни и дублиращи състави и т. н. Но с теб, ако се срещнем, бих седнал на бира :)
По възможност до прозорец, да гледаме заедно как вън някой "уважаващ противника" двуличен всезнайко е казал на произволен син ултрас "Здравей, говедо" :D

#376 Davidian

епископ

• Тамплиeри
  • PipPipPip
  • 361 posts

Posted 25 декември 2009 - 13:50

View PostSatyr, on Dec 25 2009, 13:31, said:

Тогава - и честит имен ден! :D

Благодаря най-искрено! :)

Но пък от своя страна ЦСКА не успя да постигне нищо повече от една точка в 11-те други момента преди последния. Съпоставено и с по-високите очаквания и претенции на червения отбор, това си е провал и обективно, и субективно.

Определено за нашите претенции и за моите надежди, с които почнахме сезона, си е голям провал. Но пък, както казах, за мен самото влизане си е плюс, предвид младия отбор. Големи неща ще чакам само занапред, само нека така да се разботи по отбора и да се изчисти от пияндета. Дано бъдещето е светло, оптимист съм на този етап.

Не знам по поставените критерии ти фен ли си или не си Знаеш ли резервни и дублиращи състави и т. н.

Знаеш ли, преди година можех да ти изброя за всеки извършен трансфер по света, включително клаузи, цени, срокове и т.н. Чел съм тонове неща за стратегиите и схемите на Берти Фогс, Шенкли и Пейсли.
Отскоро обаче се отказах. Сега само манияк на тема Ливърпул и там мога да се похваля с такива знания за всичко около отбора. Оказа се общо взето, че с такива неща, освен да впечатлявам представиели на другия пол с публикувани статии и някой наистина голям разбирач, друга работа не върши. За Ливърпул си държа нивото, както казах там си е религия за мен :D

Но с теб, ако се срещнем, бих седнал на бира

За мен ще е удоволствие :).

По възможност до прозорец, да гледаме заедно как вън някой "уважаващ противника" двуличен всезнайко е казал на произволен син ултрас "Здравей, говедо"

Мaнията ми по кеча премина във втори клас, стига ми толкоз ;). Да оставим насилието, че вече аз ще стана двуличник :D

#377 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 25 декември 2009 - 16:32

View Postmarillion, on Dec 25 2009, 00:43, said:

Как съм те пропуснал, пиле шарено
Това пиле шарено да не ти изяде главата...

Едно "Честита Коледа" не казахте, Сатир я пожела на всички. Не се засягайте, ако някой ви каже "червени талибани"...
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#378 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 25 декември 2009 - 17:19

Но пък от своя страна ЦСКА не успя да постигне нищо повече от една точка в 11-те други момента преди последния.

...

И... толкоз. Няма нужда да си повтаряме тези неща по 28 пъти...

Поради което предполагам реши, че като веднъж е минала някоя от поредните ти глупости, ще мине и втори път, както ставаше в началото на темата. И защото ти издребня, аз започвам да констатирам всяка една твоя глупост, говореща съвсем точно за нивото ти на футболна компетентност. За да съм обаче сигурен, че отново няма да се измъкнеш с някое изсмукано от пръстите си оправдание, ще те изчаквам да повтаряш грешките си и чак тогава ще ти ги посочвам. Ето, за втори път индиректно твърдиш, че Левски и ЦСКА са изиграли по 12 /дванадасет/ мача в Лига Европа тази година. Ако това беше така, двата отбора щяха да са се срещнали на финала, и то два пъти... :)

По възможност до прозорец, да гледаме заедно как вън някой "уважаващ противника" двуличен всезнайко е казал на произволен син ултрас "Здравей, говедо" :)

Ще те помоля да се извиниш, правилата на форума го изискват. Твоят форум и твоите правила. Досега аз към теб, или към някой друг от спорещите в темата, не съм си позволил да употребя обидни думи, квалифакации или намеци. Обиждал съм отбора на Левски, индиректно това може да се приеме за обида на феновете на Левски, но не съм наричал персонално теб или някой друг "двуличен всезнайко". Ако се върнеш нагоре в темата ще откриеш и други персонални обиди отправени от теб към мен, поради което те приканям, ако имаш капка достойнство, да се извиниш без излишно увъртане... :D
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#379 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 декември 2009 - 17:49

View Postmarillion, on Dec 25 2009, 17:19, said:

Поради което предполагам реши, че като веднъж е минала някоя от поредните ти глупости, ще мине и втори път, както ставаше в началото на темата. И защото ти издребня, аз започвам да констатирам всяка една твоя глупост, говореща съвсем точно за нивото ти на футболна компетентност. За да съм обаче сигурен, че отново няма да се измъкнеш с някое изсмукано от пръстите си оправдание, ще те изчаквам да повтаряш грешките си и чак тогава ще ти ги посочвам. Ето, за втори път индиректно твърдиш, че Левски и ЦСКА са изиграли по 12 /дванадасет/ мача в Лига Европа тази година. Ако това беше така, двата отбора щяха да са се срещнали на финала, и то два пъти... :)
Добре, колкото са изиграли - толкова. Чувствай се свободен да замениш цифрата 12 с друга, това по абсолютно никакъв начин не променя изказването ми, нито смисъла му :D

View Postmarillion, on Dec 25 2009, 17:19, said:

Ще те помоля да се извиниш, правилата на форума го изискват. Твоят форум и твоите правила. Досега аз към теб, или към някой друг от спорещите в темата, не съм си позволил да употребя обидни думи, квалифакации или намеци. Обиждал съм отбора на Левски, индиректно това може да се приеме за обида на феновете на Левски, но не съм наричал персонално теб или някой друг "двуличен всезнайко". Ако се върнеш нагоре в темата ще откриеш и други персонални обиди отправени от теб към мен, поради което те приканям, ако имаш капка достойнство, да се извиниш без излишно увъртане... :D
Разбира се, че ще се извиня, след като показваш, че си се засегнал. Аз имена във въпросния пасаж не съм споменавал, но след като ти се припознаваш в израза "двуличен всезнайко" - ИЗВИНЯВАЙ :)
Даже бих ти пожелал (отново) весела Коледа, ама като знам, че няма да отвърнеш, въпреки че "уважаваш противника", няма смисъл. *

*Което, разбира се, не те прави двуличен. Прави те изключително възпитан фен, чийто единствен недостатък е ле-е-е-еко несъотвествие между думи и дела и от време на време - между думи и думи ;)

#380 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 25 декември 2009 - 18:06

Сатире, познаваме се отдавна и знаеш, че не съм от хората които се държат невъзпитано и целят да обидят събеседника си. Независимо от клубните или музикалните си предпочитания, ние сме хора обединени около една обща идея, в случая - музика и футбол. Не бях аз този, който промени тона на дискусията. Дори ако си спомняш в един момент, в който ти се почувства засегнат, аз се извиних и наистина считах за необходимо да го сторя, защото ти беше прав да се почувстваш обиден. Надявах се още тогава и ти да се извиниш, или поне да смекчиш тона. За мое съжаление това не се получи, поради което и темата придоби този характер. Още веднъж, можеш да се върнеш от самото начало на дискусията и да установиш, че независимо от клубните си пристрастия, аз винаги съм изпитвал огромно уважение към отбора на Левски, а за привържениците му да не говорим - вече казах, имам страшно много приятели левскари. Това че ти, хайде да го наречем така, не си "ултрас" и не можеш да разбереш как е възможно двама приятели да водят разгорещен спор на футболна тема и да се наричат "чорбар" и "говедо", без това да променя човешките им отношения, не е мой проблем, нито пък ще те накарм насила да повярваш в горното. Относно пожеланията, върни се и отново прочети по какъв начин си ги поднесъл ти, а именно след като преди това си наговорил куп глупости по мой и на Sailing Ships адрес, но нека спрем дотук... :)

И все пак, извън темата футбол, аз се присъединявам към пожеланията ти, Честитя Коледа на всички фенове на рок музиката и футболната игра, желая им здраве и лично щастие, а конкретно към теб, обещавам следващата бира когато отново се видим да бъде от мен... :D
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users