Jump to content

Левски vs. ЦСКАВечното дерби...

655 replies to this topic

#321 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 23 декември 2009 - 22:41

"Евробоец" си е чисто ваша измишльотина. "Убиец на европейски шампиони" също се шири само из нашата родина и упорито се тръби и тиражира от такива, като ГА. Доколкото помня, някакъв чужд вестник го беше прихванал от нашите медии и го беше изтипосал в колонката си. Всъщност - вие още ли си мислите, че сте убийци на еврошампиони? :puke: Помня, че треньорът на Базел спомена след жребия за групите, че никога не бил чувал за цска. :lol: И не само той, но както и да е.
Иначе легендарният треньор на Милан Нерео Роко е казал за Гунди: "Аспарухов е център-нападателят на моите мечти!" Я ми кажете някой известен треньор да е казвал, че футболист от цска е играчът на неговите мечти? Няма такъв. И не само известен, ами и неизвестен.
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#322 Davidian

епископ

• Тамплиeри
  • PipPipPip
  • 361 posts

Posted 23 декември 2009 - 22:43

View PostSatyr, on Dec 23 2009, 22:19, said:

Едно спортно издание и един (няколко) журналисти не могат да направят едно прозвище популярно. Фактът, че след това то се понася и повтаря именно от феновете на отбора, а не от други реномирани издания и журналисти говори предостатъчно.
Представям си колко прозвища са дали на "Манчестър Юнайтед", на "Ювентус", на "Барселона", "Реал Мадрид", "Байерн" и т. н. И къде ги сега тези прозвища?

Важното е, че има основание да се повтаря и е основано на някакви действия, а не на утопичните виждания на феновете :puke:. Освен това, колкото и голям отбор да е ЦСКА, е далеч от гореспоменатите колоси и в рамките на една България е нормално да се гордеем с всяко появяване в медиите, дори и то да е незначително, още повече, че става въпрос за публикации преди така обсъжданата 1989. (Оруел да беше писал за 1989 бе, за какви действия става въпрос... :D )

Но сигурно това е без значение

От значение е разбира се. Но ако Левски продължава да се движи в статистиката, без гръмки победи и без да бъде помнен, какво като върви нагоре. Да, спомените от миналото на ЦСКА са силни, защото са увековечени от "признания", не хвалби, искам да ме разберете правилно. От най-значимите фигури на онова време. А Левски такива няма. Футбола е спорт, основаващ се на феновете. Един средностатистически фен като чуе името на някой отбор, няма да тръгне да преглежда коефицентите в Европа или средния показател за гол пред 1994 примерно. Ще се основава на чутото от медии, познати и така нататък. Обща култура, така да се каже. А ЦСКА наказвайки шампиони е спечелил много уважение. :lol:

Апропо, към теб арогантно ли се държа? smile.gif

Абсолютно не, бих казал :D

Към deep purple:

Нека не забравяме, че отпадане от Тулуза имаше, ама нямаше загуба, което доста променя нещата в случая :)

#323 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 22:44

View Postdeep purple, on Dec 23 2009, 22:24, said:

БАЛАДА ЗА НЯКОГАШНИТЕ ЖЕНИ (убийци на еврошампиони)

Кажете ми в коя страна
е днеска Флора (Камата), в Рим (Испания) ценена,
Таис (Д. Пенев), в чиято слабина
бе много сила изцедена,
и Ехо (Л. Пенев) - с хубост вкаменена, -
мълвяща край безкраен бряг,
от шепот даже уязвена?
Къде си днеска, лански сняг?

А Елоиза (Ст. Младенов)? Тя узна
цената си зарад химена -
кастрираха го без вина
и расо Абелар (Ц. Йончев) надена...
А тази, с толкоз власт дарена,
че Буридан по неин знак
в чувал да бъде хвърлен в Сена?

И Бланка (Л. Танев), лилия една
със глас на мамеща сирена,
и Жана (Вл. Манчев), храбрата жена,
в Руан на клада изгорена,
Алис (Е. Костадинов), за рицаря мишена,
и Берта (Тр. Иванов) с мощния си крак -
къде са, Дево пресвещена?

Но, Ваша милост, седем (да, СЕДЕМ) дена
да търсите - и пак, и пак
ще се завръщате с рефрена:
къде си днеска, лански сняг?

Франсоа Вийон

превод: Васил Сотиров
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#324 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 22:49

View PostDavidian, on Dec 23 2009, 22:43, said:

Като цяло - предпочитам движение напред в статиската без гръмки победи, отколкото гръмки победи без движение в статистиката.
По темата за медиите на Запад - съжалявам, но трябва да съм живял там, да съм общувал с фенове, за да имам представа кой знае и кой не знае ЦСКА и как я знае.
Но бас хващам за едно. При сегашния провал в Лига Европа никой на Запад не казва "да, ама те биха "Лирувърпул" преди еди-си-колко години :puke:

View Postwolfy, on Dec 23 2009, 22:41, said:

След края на кариерата му попитаха Дино Дзоф (ако знаят младите кой е той) кой е бил най-трудният момент в кариерата му. Той посочва спасяване, което е направил след удар на Гунди с глава.
Мернах в началото как Мери се хвали, че първият отбор дал играчи на запад е ЦСКА.
При Гунди (по онези години) са идвали емисари и са му предлагали милиони, плюс безопасно извеждане на семейството му от България само и само да заиграе в не помня кой тогавашен гранд.
Абсурдът е, че самият Гунди е отказал тогава. Едва ли би отказал, ако България беше нормална държава и едва ли щеше да се налага безопасно извеждане на семейството му от страната.
И т. н.
Но никога в спор "Левски" vs. ЦСКА няма да тръгна да излизам с качествата на Гунди, освен ако ей така не си припомняме интересни случки.
Но опонентите ни никога пък няма да спрат да излизат с победите си от преди половин човешки живот... Половин днес, утре цял и т. н.

#325 Davidian

епископ

• Тамплиeри
  • PipPipPip
  • 361 posts

Posted 23 декември 2009 - 22:58

View PostSatyr, on Dec 23 2009, 22:49, said:

Като цяло - предпочитам движение напред в статиската без гръмки победи, отколкото гръмки победи без движение в статистиката.
По темата за медиите на Запад - съжалявам, но трябва да съм живял там, да съм общувал с фенове, за да имам представа кой знае и кой не знае ЦСКА и как я знае.
Но бас хващам за едно. При сегашния провал в Лига Европа никой на Запад не казва "да, ама те биха "Лирувърпул" преди еди-си-колко години :D

Не, ама си казат:

"Аааа, това са тея, дето биха Динамо(Москва), заради тоя мач загубих лев на Еврофутбол" :lol:

За очакванията към отбора-ясно е, че колкото и да се напъват наши грандове, тотална хегемония няма да осъществят. Движения в статистиките чакам от Ливърпул, да се утвърждават точно като такъв отбор. За ЦСКА очаквам надмощие в България и точно тези гръмки победи в Европа, плюс пробиви, за да мога да се чувствам горд с любимия си местен отбор, доколкото е възможно все пак. Различни са ми очакванията и изискванията от тези на много хора, но така стои при мен :puke:

#326 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 23 декември 2009 - 23:05

:lol: :D :)

Последната титла на "Славия" е от 1996 г. На бас, че всички тук, че и почти всички българи са били живи свидетели.

Интересен е фактът с кой отбор ви бърка чуждата преса?

Еди-кой си футболист идва на проби или подписва с "Левски". Но журналистите от L'Equipe например пишат, че пристига в PFC CSKA Sofia. :puke:

Я ми кажете някой известен треньор да е казвал, че футболист от цска е играчът на неговите мечти? Няма такъв. И не само известен, ами и неизвестен.

Йохан Кройф за ... Христо Стоичков. Франц Бекенбауер засипваше със суперлативи Емил Костадинов, докато беше играч на Bayern Munchen. За най-резултатния чужденец в историята на Примера - Любослав Пенев да пиша ли? Сър Алекс Фъргюсън плати най-голямата сума за трансфер на United (Бербатов - 30.75 млн. лири). Интересно е, че внуците му носят неговия екип (справка - церемонията за шампион на Англия, на която беше връчен трофеят и се награждаваха футболистите), за хвалбите на мениджъра е ненужно да споменавам. Още - Петър Жеков, Димитър Якимов, Георги Димитров, Пламен Марков, Стойчо Младенов и още, и още.

Отърва ти аз да съм "лош". Пък ти си толкова възпитан, че направо мед ти капе от клавиатурата.

Друг на моето място би ти теглил една много отдавна при наличие на изопачаване, арогантност и невъзпитание спрямо другия. Няма за какво да ми е криво и въобще не ми пука какво ще напишеш/кажеш. Говоря истината за това, което виждам като цяло във форума. Оттам нататък проблемът си е твой.

P.S. Една издънка на ЦСКА и едно отпадане. Но след победа в Унгария. Смея да твъдя, че при Енрико Катуци демонстрирахме много красива игра, въпреки някои резултати. След БАТЕ, "Тампере", "Жилина", "Олимпия", "Дебрецен", "Уйпещ" и т.н. е несъстоятелно да коментираме повече. Срещу Toulouse FC и срещу Blackburn Rovers отпадаме, без да загубим мач. Само по голове на чужд терен. Какво беше казал мениджърът на Rovers на пресконференцията след реванша в София? - "Ако имаше още малко време до края на срещата, ЦСКА щеше да ни победи." Но англичаните знаят какво е спортменство, държат се достойно - като мъже.

"Евробоец" - след 3 полуфинала, недостижими за някои отбори в България.
"Убиецът на европейски шампиони" не е израз, измислен от нас. Сътворен е от чуждата журналистика след победи над Nottingham и Liverpool, представете си ...

Edited by Sailing Ships, 23 декември 2009 - 23:13 .

So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#327 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 23:10

View PostSailing Ships, on Dec 23 2009, 23:05, said:

Друг на моето място, а и на marillion, би ти теглил една много отдавна при наличие на изопачаване, арогантност и невъзпитание спрямо другия. Няма за какво да ми е криво и въобще не ми пука какво ще напишеш/кажеш. Говоря истината за това, което виждам като цяло във форума. Оттам нататък проблемът си е твой.
Аз нямам проблем. Имам отсреща един червен талибан, който отрича елементарна логика, наричайки я изопачаване и т. н. Но това не е проблем :lol:
Че и би ми теглил една (заедно с Мери) :D
Защо бе? Ти не видя ли какво ти се каза за съвременните фенове? Те са мили, добри, и отвръщат на нападките с обръщане на другата буза.
Разбиранията ти са анахронични. Даже още малко ще взема да те обявя и за не-фен :puke:

#328 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 23 декември 2009 - 23:16

View PostSatyr, on Dec 23 2009, 20:55, said:

И вие имате бая срам в последните 20 години. Въпреки нашия, след 1989 г. все още имаме по-добри показатели, а пък кризата няма да трае "вечно".

От кога те моля да си поговорим за срама, обаче ти предпочигаш да дрънкаш празни призказки и да преливаш от пусто в празно. Ето, сам повдигаш темата, дай да поговорим с факти - ако не знаеш къде да провериш мачовете на двата отбора в турнирите на Европа, кажи, ще ти дам линк...

Както вече казах, специално за теб, ще се съглася да се вземе под внимание статистиката от последните двадесет години в които Левски постигна най-големите си международни успехи в историята, а ЦСКА определено изживява най-голямата си криза откъм международни успехи. И пак ви биеме, като тъпани при това, е, признавам по издънки няма как да ви стигнем, но ще се радвам да се убедиш в това сам щом започнеш да издирваш издънки на ЦСКА... :puke:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#329 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 23 декември 2009 - 23:20

А ти си такъв фен за чудо и приказ, че ... :puke:

Между другото каза, че си ходил на мачове - задни ножици, красоти и пр. Но не ми отговори на другите въпроси - схема, система какво е, знаеш ли потенциала на любимите си играчи, нещичко за тактика?

Ако аз съм "червен талибан", от това, което лъха от мненията ти, следва да си Осама Бен Ладен, Агджа или Меграхи в синьо.
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#330 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 23 декември 2009 - 23:20

View Postdeep purple, on Dec 23 2009, 22:24, said:

Към Marillion:
Тулуза помниш ли? Жиняк май се казваше момчето.
МТК помниш ли?
Е,не са пет,но са достатъчно болезнени,нали?

Помня.

Тулуза ни елиминира с гол в продължението на мача в София. След 0:0 във Франция, на реванша в София поведохме, но допуснахме изравняване за 1:1 в последните секунди. Така Тулуза се класира с гол на чужд терен.

МТК ни елиминира след победа в София с 2:1 и наша победа в Будапеща с 0:1. Отново сатава дума за елиминация с гол на чужд терен.

И в двата случая бяхме елиминирани с равен общ резултат от мачовете...

Лоши примери даде, опитай пак...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#331 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 23:24

View Postmarillion, on Dec 23 2009, 23:16, said:

От кога те моля да си поговорим за срама, обаче ти предпочигаш да дрънкаш празни призказки и да преливаш от пусто в празно. Ето, сам повдигаш темата, дай да поговорим с факти - ако не знаеш къде да провериш мачовете на двата отбора в турнирите на Европа, кажи, ще ти дам линк...
Искаш да говорим за срама, за да избегнеш темата, че ЦСКА върви надолу в последно време. Няма да мине :lol:
И нека повторим наученото днес: Най-големите международни успехи на ЦСКА след 1989 г. са загубите на "Левски".
Утре да си си научил домашното!

View Postmarillion, on Dec 23 2009, 23:16, said:

Както вече казах, специално за теб, ще се съглася да се вземе под внимание статистиката от последните двадесет години в които Левски постигна най-големите си международни успехи в историята, а ЦСКА определено изживява най-голямата си криза откъм международни успехи. И пак ви биеме, като тъпани при това, е, признавам по издънки няма как да ви стигнем, но ще се радвам да се убедиш в това сам щом започнеш да издирваш издънки на ЦСКА... :puke:
По какво ни биете като тъпани в последните 20 години, я посочи?

Издънките на ЦСКА са всяка една година след 1989-а. Защото уж е "евробоец", а пък не постига никакви успехи в класиранията и дори допуска друг отбор от България да стане първи участник в Шампионската лига. Не само това, но и ЦСКА така и до ден днеше не успява да влезе в нея.

View Postmarillion, on Dec 23 2009, 23:20, said:

Помня.

Тулуза ни елиминира с гол в продължението на мача в София. След 0:0 във Франция, на реванша в София поведохме, но допуснахме изравняване за 1:1 в последните секунди. Така Тулуза се класира с гол на чужд терен.

МТК ни елиминира след победа в София с 2:1 и наша победа в Будапеща с 0:1. Отново сатава дума за елиминация с гол на чужд терен.

И в двата случая бяхме елиминирани с равен общ резултат от мачовете...

Лоши примери даде, опитай пак...
Чакай, чакай! Не забравяй кокошите тръни!
Ще речеш, че "Левски" е падал от отборите, които упорито изреждаш през няколко постнига, с по 0:5.

Пак същата песен.
- Вие паднахте от "Олимпия".
- Вие пък паднахте от "МТК".
- Да, ама с равен общ резултат заради гол на чужд терен....

И пак ще попитам who cares?

#332 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 23 декември 2009 - 23:25

Към marillion -

И аз това казвам, ама едно си баба знае, едно си баба бае ... :puke:

Edited by Sailing Ships, 23 декември 2009 - 23:26 .

So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#333 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 23:28

Че Мери нещо друго, освен издънки на "Левски", знае ли? :puke: :lol: :D :) :D

#334 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 23 декември 2009 - 23:36

View PostSatyr, on Dec 23 2009, 23:28, said:

Че Мери нещо друго, освен издънки на "Левски", знае ли? :lol: :D :) :D ;)

Сатире, ще те разочаровам. Аз познавам историята на любимия ти отбор в детайли. Сигурен съм, че и 1/10 от тази история не ти е известна, но самолюбието ти е толкова голямо, че от един момент нататък губиш представа от реалността и превръщаш един обикновен футболен спор в лична драма. Лично мен не ме обижда арогантното ти поведение, обижда ме непознаването на елементарни епизоди от историята на футболната игра, в частност тази на двата ни гранда. Така не се води цивилизован спор, така се стига до замеряне с обидни квалификации, вместо аргументи под формата на фактология. Аз с теб не деля нищо, имам обаче чувството, че ти се чувстваш морално задължен непрекъснато и на всяка цена с използване на каквито и да е средства, да демонстрираш знания по силов ред, а това е жалко, поне според мен... :puke:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#335 Davidian

епископ

• Тамплиeри
  • PipPipPip
  • 361 posts

Posted 23 декември 2009 - 23:37

Отпаднали сме, ама не сме бити. Така гордостта не е наранена, за разлика като те тукати някой неизвестник. Има си разлика то, и вие да бяхате на нашето място, щяхте да го използвате като довод.

Темата почна да се изчерпа, след сравняване на всички показатели, трябва да преценим, кои са по-красиви и боеспособни. На втория показател няма смисъл от спор май обаче. :puke:

#336 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 23 декември 2009 - 23:42

Бих добавил и кои са по-трезвени? :puke:
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#337 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 23:45

View Postmarillion, on Dec 23 2009, 23:36, said:

Сатире, ще те разочаровам. Аз познавам историята на любимия ти отбор в детайли.
Е още по-лошо тогава. Познаваш я в детайли, а тук основните ти доводи са загубите на "Левски" :)

Сигурен съм, че и 1/10 от тази история не ти е известна, но самолюбието ти е толкова голямо, че от един момент нататък губиш представа от реалността и превръщаш един обикновен футболен спор в лична драма.
Спор, в който опонентите ми ръсят глупост след глупост, не е обикновен. В случая основна движеща сила е непоносимостта ми към скодоумието и демагогията.

Лично мен не ме обижда арогантното ти поведение, обижда ме непознаването на елементарни епизоди от историята на футболната игра, в частност тази на двата ни гранда. Така не се води цивилизован спор, така се стига до замеряне с обидни квалификации, вместо аргументи под формата на фактология.
Да, бе. Аз 10 пъти повторих една и съща фактология, която вие отказвате да проумеете, но видиш ли - само вие сте споменавали факти, а аз не. Това си е като да споря с дърво. И като му кажа "дърво" не ми дреме обижда ли се или не, просто това е реалността...

Аз с теб не деля нищо, имам обаче чувството, че ти се чувстваш морално задължен непрекъснато и на всяка цена с използване на каквито и да е средства, да демонстрираш знания по силов ред, а това е жалко, поне според мен... :D
По... какъв ред?!? Силов? :lol: Ей това пък как го измисли ми е много интересно*

*Това е някъде трета-четвърта измишльотина, за която питам как си я измислил. Отговор не получавам, но после неизменно се посочва, че аз водя спора наргументирано и т. н.

Не видяхте ли, че елементарните ви "хватки" просто не минават? Или както много други неща - и това не можете да проумеете? :puke:

#338 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 23:47

View PostDavidian, on Dec 23 2009, 23:37, said:

Отпаднали сме, ама не сме бити. Така гордостта не е наранена, за разлика като те тукати някой неизвестник. Има си разлика то, и вие да бяхате на нашето място, щяхте да го използвате като довод.

Темата почна да се изчерпа, след сравняване на всички показатели, трябва да преценим, кои са по-красиви и боеспособни. На втория показател няма смисъл от спор май обаче. :lol:
Напротив. Да съм споменавал някъде, че имаме отпадане от "Олимпия" след дузпи? Което какво значи? Че е имало равенство от двата мача в редовното време. А дузпите вече, както знаем, са си рулетка. Така че - не си съвсем прав.
Ами, не. След сравняване на показателите трябва да се сложи точка. А не да се изреждат по списък играчи и кокошите им тръни, както и загубите на "Левски". Но все пак - на някои иначе им отърва :puke:

#339 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 24 декември 2009 - 00:05

"Наргументирано" - интересна дума. :puke:

За мен пък ти ръсиш глупост след глупост. Нима си проумял нашата фактология? Хайде, бе! По-скоро прокламираш едни и същи клишета. Ето това е демагогия.

Чакам да ми отговориш на някои питания. Припомням -

Между другото каза, че си ходил на мачове - задни ножици, красоти и пр. Но не ми отговори на другите въпроси - схема, система какво е, знаеш ли потенциала на любимите си играчи, нещичко за тактика?

В допълнение - (не)одобрение на транферната политика, стратегията за в бъдеще и др. ? Все неща, които са задължителни за всеки футболен фен.
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#340 Davidian

епископ

• Тамплиeри
  • PipPipPip
  • 361 posts

Posted 24 декември 2009 - 00:06

View PostSatyr, on Dec 23 2009, 23:47, said:

Напротив. Да съм споменавал някъде, че имаме отпадане от "Олимпия" след дузпи? Което какво значи? Че е имало равенство от двата мача в редовното време. А дузпите вече, както знаем, са си рулетка. Така че - не си съвсем прав.
Ами, не. След сравняване на показателите трябва да се сложи точка. А не да се изреждат по списък играчи и кокошите им тръни, както и загубите на "Левски". Но все пак - на някои иначе им отърва :puke:

Няма как да съм съвсем, но съм достатъчно прав. Този пример ще го приема, но са премного примерите, когато не сте отпадали от дузпи :lol:. Даже са повече, което прави точно отпадането от "Олимпия" едно голямо изключение :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users