Jump to content

Левски vs. ЦСКАВечното дерби...

655 replies to this topic

#301 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 23 декември 2009 - 10:25

Сатире, специално за теб и за да има с какво да си играеш, периодът нека да бъде от 1989 до 2009 година включително - сега чакам да видя твоите пет мача за периода... :metal:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#302 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 10:36

Аз два пъти ти казах, че си зле с математиката, ама не розумяваш. Каза "по един мач" на 5 години. Правим периода от 20 години, ти казваш, дай сега 5 мача за този период. 20 делено на 5 откога прави 5? Откогато цесекари смятат или от по-рано? Това чисто формално, за да не кажеш, че се измъквам, ще ти дам 5, а не 4 мача:
с "Глазгоу Рейнджърс", с "Динамо" - Букурещ, с "Хайдук" - Сплит, с "Оксер", с "Олимпик". Лично за мен равенства с отбори като "Вердер" и "Ювентус" са по-ценни от победа над "Динамо" и "Хайдук". За протокола - и победата над "Лацио" е готина, без значение при какви условия е постигната.

Сега ти ще дадеш твоите победи.
И играта трябва да свърши.

Дай после да я направим същата за вътрешното първенство :metal:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#303 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 23 декември 2009 - 11:07

Пак бързаш, типично за теб...

Играта сега започва...

Ето и пет мача на ЦСКА в този период:

Парма - ЦСКА 1:1
Леверкузен - ЦСКА 0:1
Ливърпул - ЦСКА 0:1
ЦСКА - Шахтьор 3:0
ЦСКА - Леверкузен 1:0

Забележи че три от пет мача са на чужд терен, нещо с което ФК "Калъфка" не можеше да се похвали чак до миналата седмица, когато би обслужващия персонал на Лацио...

Сега да минем на второ ниво. Същите условия, но този път пет издънки, но не на любимия ти отбор, а на ЦСКА...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#304 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 11:24

Ти и игри нямаш представа как се правят :metal:
Правилата им се казват в началото.
Сега откъде да знам какъв трети кръг ще си измислиш?
Мога да се сетя, де - някакъв, какъвто на теб ти отърва.

Прочее, отделните мачове са парчета от мозайката. А цялата мозайка след 1989 г. показва - "Левски" на четвъртфинал за УЕФА, "Левски" - първи български отбор в Шампионската лига и "Левски", даващ най-висок коефициент на България в евротурнирите.

#305 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 23 декември 2009 - 11:31

Спрях да те чета след първото изречение. Ако не ти се играе не започвай, но щом си започнал играй докрай - така е по-мъжко или не?
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#306 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 11:38

Глупости. Къде си видял игра, в която условията се променят и/или съобщават в движение?

#307 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 23 декември 2009 - 13:40

View Postmarillion, on Dec 23 2009, 11:08, said:

Ето, затова говорех, поздавления, Ефреме! :metal:

Дай сега да минем на второ ниво. Питам теб, защото със Сатир, въпреки сатиричните окраски на спора, ми стана вече твърде скучно...

Предлагам ти да поиграем на една игра. Първо ти за Левски, а после аз за ЦСКА, ще посочим по един силен мач на всеки от двата отбора в евротурнирите. За да бъде по-интересно, нека посочваме по един единствен мач за всеки пет години в периода от 1980 до 2009 година. Ще бъдеш ли така любезен да започнеш пръв?

Ефрем също е луд, като ГА. Това не го отричам и въпреки, че съм се забавлявал понякога с писанията му е изключено да го приема насериозно.

Не ми се започва тази игра, дето я водите от толкова време. Снощи бях в настроение да подраскам, но в никакъв случай няма да се хвана на хорото. Сатир е казал достатъчно неща, ама заради дърводелския ви инат трябва да ги повтаря и потретва. В никакъв случай на оспорвам победите ви в далечното минало, но вие толкова често ги изтъквате, че на човек му писва и ставате досадни. В края на краищата за цялата си история нямате нито един спечелен евротурнир, като други бивши соцотбори (Звезда, Стяуа - КЕШ, ЦСКА Москва, Зенит, Динамо Загреб - УЕФА, Динамо Киев, Динамо Тбилиси, Слован Братислава, Магдебург - КНК) Вие дори финал не сте играли, но високомерието ви е като за цели пет! Само във вашите червени очи сте толкова невероятни, силни, "евробойци" и други такива, в Европа сте никой и на никой не му дреме за вас. Сами си лепите прозвища и се опиянявате от тях. Смешно е...

Edited by wolfy, 23 декември 2009 - 13:41 .

Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#308 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 23 декември 2009 - 17:14

Нас в Европа не ни гледай, имаме само три полуфинала, но вие нямата дори един... :wub:

За издънките да поговорим, дай пет издънки на ЦСКА в Европа, а аз ще дам петдесет и пет на Левски в Европа... :metal:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#309 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 18:55

View Postmarillion, on Dec 23 2009, 17:14, said:

Нас в Европа не ни гледай, имаме само три полуфинала, но вие нямата дори един... :D
Браво на вас - вечните полуфиналисти. Опа, не сте вечни, защото полуфиналите ви не са повече от другите класирания. Какви сте тогава? "Евробойци"? Друг път!

View Postmarillion, on Dec 23 2009, 17:14, said:

За издънките да поговорим, дай пет издънки на ЦСКА в Европа, а аз ще дам петдесет и пет на Левски в Европа... :wub:
Като успехите ви са полувинчати, не ви остава нищо друго, освен да се радвате на издънките на някой друг. Я да видим какво става сега:
Най-големите международни успехи на ЦСКА са загубите на "Левски".
Ето това е по-жалко от всичко друго.
И ще си говорим пак след 20 години, ако не си срещнал междувременно някой истински, непознат ти ултрас на "Левски" (не на сватба) и си му казал "Здравей, говедо".

Сега се сещам и още една максима:
Най-големите международни успехи на ЦСКА след 1989 г. са плямпаниците на феновете им в Интернет

А wolfy много добре ви го е казал - сами ли лепите прякори и сами се кефите на тях.
Един вид се самозадоволявате.
Ние се задоволяваме от мачовете помежду двата отбора. Естествено, понякога единият печели, понякога другият. Но сигурно особено боли, когато имате положителен баланс с/у "Левски" (по соц време, естествено), а след това той бива изравнен и обърнат на 180 градуса. Да не говорим за двете "седмици" и "петицата" навръх 50-годишнината ви...
Да, знам - мафията е купила съдиите, имало е 20 години на геноцид и т. н.
Само едно сега не ми е ясно...
Стихотровението "Арменци" на П.К. Яворов да не би да се казва "Армейци" и да е посветено не на изстрадалия арменски народ, а на ЦСКА?!? :metal:

#310 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 23 декември 2009 - 19:47

"Вечни полуфиналисти", ха!

Вие нямате и толкова. Е, четвъртфинал очевидно се брои на по-голямо постижение. :metal:

И това го казва привърженик на отбор, който попада в хумористично френско филмче на футболна тематика заради "евроидиотския" обрат за 3 минути срещу Антверпен; отбор, който е наричан "El Debil"; отбор, станал за посмешище в цял свят - не само с резултатите си на терена, но с управленските решения и трансферните си бомби и още много, много други. :wub:

По тази логика, за да ви е угодно, най-добре започнете подписка, напишете поредната декларация, пратете Г. Марков - агент Николай при Сеп Блатер/Мишел Платини, за да променят формата на всички европейски турнири и световни първенства. И така грандоманията ви ще добие що-годе някакъв смисъл.

P.S. За протокола - колко са "спортните журналистчета", които отразяват и анализират винаги за "Левски"? Колко са тези за ЦСКА? Защо в едночасовата новинарска емисия на "спортната телевизия на България" отреденото време е 15 мин. за "Левски", а за ЦСКА - 2-3? Ако Атанасов е луд, тогава какво да кажем за Ефремчо, Касабов, 90% от "Гонг"? Екземплярите в синьо от пресата не ми се и споменават.

Edited by Sailing Ships, 23 декември 2009 - 20:27 .

So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#311 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 19:56

View PostSailing Ships, on Dec 23 2009, 19:47, said:

"Вечни полуфиналисти", ха!

Вие нямате и толкова. Е, четвъртфинал очевидно се брои на по-голямо постижение. :metal:
Е поправих се, де. Не сте дори вечни полуфиналисти. Вечно нищо сте.

И това го казва привърженик на отбор, който попада в хумористично френско филмче на футболна тематика заради "евроидиотския" обрат за 3 минути срещу Антверпен; отбор, който е наричан "El Debil"; отбор, станал за посмешище в цял свят - не само със резултатите си на терена, но с управленските решения и трансферните си бомби и още много, много други. :wub:
Може би. Докато на вас ви отнемат лиценза и сте вечно 48-и във "вашата" Европа. Айде да се обясняваме кое е по-зле?

По тази логика, за да ви е угодно, най-добре започнете подписка, напишете поредната декларация, пратете Г. Марков - агент Николай при Сеп Блатер/Мишел Платини, за да променят формата на всички европейски турнири и световни първенства. И така грандоманията ви ще добие що-годе някакъв смисъл.
Нямаме нужда от това. Вие имате. Да бъдете обявени за "евробойци" заради няколко полу-финала преди десетки години, а после - спорадични победи и НИКАКВИ успехи в класиранията.

P.S. За протокола - колко са "спортните журналистчета", които отразяват и анализират винаги за "Левски"? Колко са тези за ЦСКА? Защо в едночасовата новинарска емисия на "спортната телевизия на България" отреденото време е 15 мин. за "Левски", а за ЦСКА - 2-3? Ако Атанасов е луд, тогава какво да кажем за Ефремчо, Касабов, 90% от "Гонг"? Екземплярите в синьо от пресата не ми се и споменават.
Поднасям ти искрените си ИЗВИНЕНИЯ, че спортната телевизия на България отразява "Левски" в 15 минути, а ЦСКА в 2-3. ИЗВИНЯВАЙ!
Ето дори ще го кажа малко по-патетчино:

От заник-петолъчка озарени,
алеят армейски ширини;
в игра стихийна разгромени,
почиват в грохналия тим...
А "Левски" се носи леко
с попътни тихи ветрове,
и чезне в мъгли далеко
ваше, родно ЦК на БКП....

П. С. "Езиковият специалист" написа "със резултатите".
Дето имаше един соц виц - като гледам какви инженери излизат и ме е страх да отида на лекар...

#312 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 23 декември 2009 - 20:33

ОК - само че от бързане. Не ме карай да вадя твоите правописни и пунктуационни грешки. Има предостатъчно. :metal:

Спазвай добрия тон, ако обичаш, защото вече започвам да се дразня. За пореден път прояваваш арогантност, да не кажа нещо друго.
Ние имаме отнет лиценз, а вие Казанската афера, над 10 поредни загуби и най-срамната страница в историята си.

Спести си извиненията. Не се надценявай толкова. Прекаленото самочувствие винаги вреди. В България такива персони са на всяка крачка, във всеки форум.
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#313 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 20:55

View PostSailing Ships, on Dec 23 2009, 20:33, said:

ОК - само че от бързане. Не ме карай да вадя твоите правописни и пунктуационни грешки. Има предостатъчно. :metal:
Има, но не съм предентирал, че съм езиков специалист. А типично по армейски - вие претендирате без нужната подплата.

Спазвай добрия тон, ако обичаш, защото вече започвам да се дразня. За пореден път прояваваш арогантност, да не кажа нещо друго.
От позицията на какъв?

Ние имаме отнет лиценз, а вие Казанската афера, над 10 поредни загуби и най-срамната страница в историята си.
И вие имате бая срам в последните 20 години. Въпреки нашия, след 1989 г. все още имаме по-добри показатели, а пък кризата няма да трае "вечно".

Спести си извиненията. Не се надценявай толкова. Прекаленото самочувствие винаги вреди. В България такива персони са на всяка крачка, във всеки форум.
Прекаленото самочувствие е у вас, аз просто ви принизявам. Извинявай за това, ако не ти е приятно!

#314 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 23 декември 2009 - 21:29

Има разлика между бързане и липса на знания. При мен това се е случило веднъж заради бързане, докато при теб многократно - от неграмотност. Има разлика. Точно на теб няма нужда и смисъл да подплатявам, каквото и да е било.

От позицията на какъв?

Като интернет потребител и регистриран във форума. Но ако искаш тази трибуна да е за твое лично ползване в компанията на още трима-четирима, продължавай с изопачаването, арогантността, лошото отношение и "принизяването". Това си е твой проблем.

Edited by Sailing Ships, 23 декември 2009 - 21:30 .

So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#315 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 23 декември 2009 - 21:42

View PostSailing Ships, on Dec 23 2009, 20:47, said:

отбор, който е наричан "El Debil"
На испански това означава просто "слаб". Не нещо друго, колкото и да им се иска на малоумните прасета от Спорт1, където първа беше разпространена "новината". Вие, както се видя сте исинският ДЕБИЛ в Европа със своето последно 48-мо място.
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#316 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 23 декември 2009 - 21:49

^

В един от предишните си постове уточних значението - слаб. Не преекспонирам семантиката и не говоря за дебилност.
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#317 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 21:53

View PostSailing Ships, on Dec 23 2009, 21:29, said:

Има разлика между бързане и липса на знания. При мен това се е случило веднъж заради бързане, докато при теб многократно - от неграмотност. Има разлика. Точно на теб няма нужда и смисъл да подплатявам, каквото и да е било.
Това е твоята версия. Моята е обратната :D

Като интернет потребител и регистриран във форума.
Но си и страна по случая. Отърва ти аз да съм "лош". Пък ти си толкова възпитан, че направо мед ти капе от клавиатурата.

Но ако искаш тази трибуна да е за твое лично ползване в компанията на още трима-четирима, продължавай с изопачаването, арогантността, лошото отношение и "принизяването". Това си е твой проблем.
Уплаших се. Току-виж някой чорбар-талибан спрял да пише във форума. Де тоя късмет!
И, ох, как боли! Веднъж ли ви казах, че вие сами си предизвикахте такова отношение, а после се оплаквате и ви е криво? :lol:
Или просто елементарните ви неверни тези лъснаха като пролетен сняг, та трябва да търсим други оправдания? Къде го чукаш, къде се пука. "Моля другарко, той ма бии". Ама я няма моля другарката, както я няма и соц армията.
Извинявайте, че ви нахоках, не че не си го търсехте.
Айде да се върмен отначало.
След 1989 г. "Левски" по-напред ли е от ЦСКА? Не са ли ЦСКА вечно втори по същите "критерии"?
Отговорете с "да" или "не". И без "кокоши тръни", мафии, геноциди, победи през 70-те години, загуби на "Левски". Да, има загуби, но въпреки тях, пак сме по-напред.
Ще си говорим пак след още 20 години, когато наистина 5 души на кръст ще си спомнят "великите", полу(!)финали, а за останалите това ще е далечна легенда.
Поне да си бяхте сменили името и цвета на отбора, че смърдят на комунизъм като "Позитано" 20 :puke:

#318 Davidian

епископ

• Тамплиeри
  • PipPipPip
  • 361 posts

Posted 23 декември 2009 - 22:05

ЦСКА няма значими успехи в Европа от 20 години, 48 място...Бла, бла, бла.
Това е така...ама какво от това?

На кой отбор се присмива цялата Европа, въпреки че "уж" има по-добри показатели от вечния съперник?
Кой става обект на постоянни подигравки в главните медии, заради ужасната некадърност на играчите си?
Риторични въпроси..

Освен това, да поговорим кой дава прозвищата на ЦСКА. Определено не са феновете. Е, ако феновете са реномирани чуждестранни журналисти в известни спортни издания, може и така да е. Визирам най-много понятието "Убиеца на шампиони". Или може да сметнем хвалбите на Франц Бекенбауер(май така се казваше) за некомпетентни...

Левски може да се движи добре в статистиката и да постига успехи, каквито и да са...

Сега аз ще помоля, да ми дадете един пример(да не остана по-назад), за признаване на Левски от един голям играч или треньор. Аз това искам да видя, хвалби по адрес на Левски от истинска футболна легенда. (Гонзо не влиза в тази категория, да знаете :lol: )

За ЦСКА примери можем да изнамерим отнякъде... :puke:

#319 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 22:19

View PostDavidian, on Dec 23 2009, 22:05, said:

ЦСКА няма значими успехи в Европа от 20 години, 48 място...Бла, бла, бла.
Това е така...ама какво от това?
Това, че трябва да се запитаме защо е имала преди, а след 1989 г. няма. И отговорът си идва сам - смяната и провала на социализЪма :puke:

На кой отбор се присмива цялата Европа, въпреки че "уж" има по-добри показатели от вечния съперник?
Това, че цяла Европа се присмива на "Левски" си е поредната цесекарска измислица. Не е уж, има си ги :lol:

Кой става обект на постоянни подигравки в главните медии, заради ужасната некадърност на играчите си?
Всеки един, който към дадения момент покаже слаби игри. По времето на Цецо Йончев да не мислиш, че ЦСКА я хвалеха по медиите?

Освен това, да поговорим кой дава прозвищата на ЦСКА. Определено не са феновете. Е, ако феновете са реномирани чуждестранни журналисти в известни спортни издания, може и така да е. Визирам най-много понятието "Убиеца на шампиони". Или може да сметнем хвалбите на Франц Бекенбауер(май така се казваше) за некомпетентни...
Едно спортно издание и един (няколко) журналисти не могат да направят едно прозвище популярно. Фактът, че след това то се понася и повтаря именно от феновете на отбора, а не от други реномирани издания и журналисти говори предостатъчно.
Представям си колко прозвища са дали на "Манчестър Юнайтед", на "Ювентус", на "Барселона", "Реал Мадрид", "Байерн" и т. н. И къде ги сега тези прозвища?

Левски може да се движи добре в статистиката и да постига успехи, каквито и да са...
Но сигурно това е без значение ;)

Сега аз ще помоля, да ми дадете един пример(да не остана по-назад), за признаване на Левски от един голям играч или треньор. Аз това искам да видя, хвалби по адрес на Левски от истинска футболна легенда. (Гонзо не влиза в тази категория, да знаете :D )

За ЦСКА примери можем да изнамерим отнякъде... :D
Бих си позволил да резюмирам този пасаж.
Той казва:
"Левски се движи по-добре в статистиката, но аз искам някой-си да го е похвалил"
Пробвай да оцениш обективно това си изказване ;)

Апропо, към теб арогантно ли се държа? :)

#320 deep purple

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 319 posts

Posted 23 декември 2009 - 22:24

В момента - на вас."Еврбоеца","Убиеца На Шампиони" и т.н.Satyr го каза много правилно - добре че са отминалите ви успехи та да ви топлят.Leeds (примерно) топлят ли ги спомените? Не!!!Защото къде са сега?Подобни примери бол.Лошото е че ви гони същата съдба като на Славия - едва десетина живи свидетели на последната им титла.Иначе нека са еди какви си...
Към Marillion:
Тулуза помниш ли? Жиняк май се казваше момчето.
МТК помниш ли?
Е,не са пет,но са достатъчно болезнени,нали?
Sail away tomorrow,
sailin' far away.
To find it steal or borrow.
I'll be there someday

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users