Jump to content

Левски vs. ЦСКАВечното дерби...

655 replies to this topic

#281 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 00:02

View Postmarillion, on Dec 22 2009, 23:58, said:

Не, наистина, нямаш равен на себе си, по-смешното е, че ти наистина си вярваш на писанията... :no: B) B)
Знаех си, че ти не вярваш на своите. Благодаря, че и сам си каза :no:

View Postmarillion, on Dec 22 2009, 23:58, said:

Междувпрочем, Wolfy е истински фен на Левски, който с кеф би ми теглил една във виртуала и ще бъде напълно прав, а аз ще го приема за нещо съвсем нормално. С него бих могъл да поспоря на футболни теми, но предполагам ще заключиш темата. С Гейзъра в "ола" непрекъснато се закачаме, но на този етап няма сръдни и от двете страни, докато с теб ми е по-забавно да се джафкаме за странични неща, така или иначе в тази тема все по-рядко става дума за футбол... :)
Нищо не каза. Излез на улицата. Отиди пред стадиона. Намери непознат ти ултрас на "Левски" и почни да го дразниш. После ела, ако можеш да ходиш, за да си говорим, ако са ти здрави ръцете и можеш да ползваш клавиатура B)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#282 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 23 декември 2009 - 00:04

Преди "няма диктор" бях написал "например" - явно и с чуждите думи почна да си играеш, че и да ги цитираш, както ти е угодно. Трябва ли да ти обяснявам и значението на 'например'?! :)

ЦСКА няма как да е вечно 48-ми в Европа, тъй като догодина има следващо издание на турнира. :no:

А аз искаш ли да ти уредя среща/и с хора от МВР, които да ти разкажат за благините, с които са се ползвали твоите хора от Вечно вторите?

Както marillion каза, за нас - цесекарите не е проблем да си признаем, че е имало привилегии за любимия ни тим. Но видиш ли, когато същото се каже за "Левски" - вашите закрилници и началници са света вода ненапита, а "Левски" е най-ощететяваният отбор ever в света.

P.S. ЦСКА няма как да звучи женски - това е абревиатура, има се предвид футболен клуб - мъжки род. БСП (Българска социалистическа партия) в среден род ли звучи, а ГЕРБ (Граждани за европейско развитие на България) в мъжки? :no:
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#283 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 23 декември 2009 - 00:09

View PostSatyr, on Dec 23 2009, 00:02, said:

Знаех си, че ти не вярваш на своите. Благодаря, че и сам си каза :no:
Нищо не каза. Излез на улицата. Отиди пред стадиона. Намери непознат ти ултрас на "Левски" и почни да го дразниш. После ела, ако можеш да ходиш, за да си говорим, ако са ти здрави ръцете и можеш да ползваш клавиатура :no:

Е, добре, щом искаш да стигнем дотам, заповядай...

Бях на сватба преди две години. Настаниха ме на масата на привържениците на Левски от фракцията "София Запад", това не знам говори ли ти нещо. При сядането си на масата вдигнах наздравица за младоженците с репликата: "Само ЦСКА!" Имам свидетели, жена ми и всички присъствали... :)

Не, не сме се сбили, твърде банално е да го помислиш, прекарахме чудесно и сега да се видим - пак ще се повеселим и нищо лошо няма да стои между нас. Въобще, разбиранията ти за футболни фенове са ужасно архаични, но това е твой проблем, не мой... B)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#284 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 00:11

View PostSailing Ships, on Dec 23 2009, 00:04, said:

Преди "няма диктор" бях написал "например" - явно и с чуждите думи почна да си играеш, че и да ги цитираш, както ти е угодно. Трябва ли да ти обяснявам и значението на 'например'?! :)
Окей, смени "диктор" с друго. Аз ще го сменя в моя пост също и това ще промени ли нещо? Ти ми кажи!

ЦСКА няма как да е вечно 48-ми в Европа, тъй като догодина има следващо издание на турнира. :no:
До тогава е. Дали ще е и след него - все още не знаем.

А аз искаш ли да ти уредя среща/и с хора от МВР, които да ти разкажат за благините, с които са се ползвали твоите хора от Вечно вторите?
Да, и после ще сравняваме. Само не разбрах за вечно вторите пред 1989-а или след 1989-а говориш?

Както marillion каза, за нас - цесекарите не е проблем да си признаем, че е имало привилегии за любимия ни тим. Но видиш ли, когато същото се каже за "Левски" - вашите закрилници и началници са света вода ненапита, а "Левски" е най-ощететяваният отбор ever в света.
Къде съм казал, че закрилниците и началниците на "Левски" са света вода ненапита, къде съм казал, че "Левски" изобщо е ощетяван? ПОСОЧИ МИ, НЕ СЕ ИЗМЪКВАЙ, пак!

P.S. ЦСКА няма как да звучи женски - това е абревиатура, има се предвид футболен клуб - мъжки род. :no:
Има как, разбира се. Питай Александър Томов, ако не вярваш на мен.

БСП (Българска социалистическа партия) в среден род ли звучи,
Да.

а ГЕРБ (Граждани за европейско развитие на България) в мъжки?
Разбира се. Чудесен пример. Тук имаме и дума от естествения език, която звучи по същия начин и съответно е от мъжки род. Т. е. "цесека" звучи женски. И в двата смисъла - "цесека" звучи в женски род и "цесека" звучи женски B)

#285 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 00:16

View Postmarillion, on Dec 23 2009, 00:09, said:

Е, добре, щом искаш да стигнем дотам, заповядай...

Бях на сватба преди две години. Настаниха ме на масата на привържениците на Левски от фракцията "София Запад", това не знам говори ли ти нещо. При сядането си на масата вдигнах наздравица за младоженците с репликата: "Само ЦСКА!" Имам свидетели, жена ми и всички присъствали... :no:

Не, не сме се сбили, твърде банално е да го помислиш, прекарахме чудесно и сега да се видим - пак ще се повеселим и нищо лошо няма да стои между нас.
Иха! "Само ЦСКА!" е обида. Откога, бе? Или просто ЦСКА е обида? А пробва ли след няколко ракии да им говориш, както тук? Пробвай и тогава се обади. Ако можеш да говориш след това.
И много хубав пример даваш - на сватба. Просто феновете на "Левски" са били умни и не са искали да развалят сватбата на хората, естествено.

View Postmarillion, on Dec 23 2009, 00:09, said:

Въобще, разбиранията ти за футболни фенове са ужасно архаични, но това е твой проблем, не мой... :)
Леле! Съвременните фенове са мили и добрички, ако някой обиди отбора им, го канят на питие да изгладят недоразуменията и т. н. Там пеят и се прегръщат. Може и да се целуват, все пак единият е фен на отбор хермафродит/травестит.

#286 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 23 декември 2009 - 00:17

View PostSatyr, on Dec 23 2009, 00:11, said:

До тогава е. Дали ще е и след него - все още не знаем.

За да се позовеш на подобна статистика, така както ние се позоваваме на статистиката и наричаме Левски "Вечно вторите", ще ти се наложи да изчакаш известен брой години в които последното място на ЦСКА в групите на Лига Европа да се повтаря поне през две години и чак тогава ще бъде статистически коректно да наречеш този отбор "Вечно 48-и в Лига Европа", дотогава издишаш... :no:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#287 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 00:24

View Postmarillion, on Dec 23 2009, 00:17, said:

За да се позовеш на подобна статистика, така както ние се позоваваме на статистиката и наричаме Левски "Вечно вторите", ще ти се наложи да изчакаш известен брой години в които последното място на ЦСКА в групите на Лига Европа да се повтаря поне през две години и чак тогава ще бъде статистически коректно да наречеш този отбор "Вечно 48-и в Лига Европа", дотогава издишаш... :no:
Това пък как си го съчини? А, сетих се - така че да ти е удобно.
Пак показваш завидно невежество в областта на математиката :no:
При едно издание няма никакво правило, което да пречи да кажем, че първият е вечно първи, а последният - вечно последен.
За да ме разбереш, ще ти дам пример:
Хипотетично УЕФА си сменя кефа и разтуря този формат още днес. Няма повече издания. И какво правим - спокойно можем да кажем, че ЦСКА е вечно 48-и в Лига Европа :)

#288 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 23 декември 2009 - 00:34

Само че родната "А" група, слава богу, си е жива и здрава, поради което можем да наречем Левски "Вечно вторите". И, хайде още веднъж, специално за теб. Наричаме Левски "Вечно вторите", защото този отбор има спечелени повече втори места в шампионата, отколкото каквито и да е други в историята на този турнир. Надявам се този път няма да изопачиш думите ми и ще замълчиш, въпреки неумението да приемаш достойно загубите... :no:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#289 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 00:37

View Postmarillion, on Dec 23 2009, 00:34, said:

Само че родната "А" група, слава богу, си е жива и здрава, поради което можем да наречем Левски "Вечно вторите". И, хайде още веднъж, специално за теб. Наричаме Левски "Вечно вторите", защото този отбор има спечелени повече втори места в шампионата, отколкото каквито и да е други в историята на този турнир. Надявам се този път няма да изопачиш думите ми и ще замълчиш, въпреки неумението да приемаш достойно загубите... B)
А защо не отвориш речника и не видиш значението на думата "вечно"? Ако нямаш речник, което е по-вероятно, аз ще те открехна - "Вечно" е синоним на "винаги", "постоянно" и т. н. Т. е. се употребява за нещо/някой, който е непрекъснато в определено положение/състояние. Не за нещо, което е "повече" такова, отколкото "онакова". Щото примерно животното ленивец, ако спи повече, отколкото е будно, по твоята логика спи вечно :no: :) :no: B) B)
Приложено към футболен отбор и първенство, "вечно втори" означава, че този отбор е бил на второ място във всяко едно издание на първенството.
Това за повечето места си е абсолютно свободна интерпретация, но съвсем погрешна и аз не случайно ползвам аналогии с нея B)
Така че, научи първо българския език, значението на определени думи и т. н. и чак после ми говори за статистики и някои доста по-сложни неща B)

#290 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 23 декември 2009 - 00:41

Няма какво да заменям. Дадох ти пример с обикновен диктор на стадион и какво не приказва дори той по време на мач. Отбелязва това, което се случва на терена - смени, картони, голове. Няма право да взима отношение, да отдава "почит". Ако и сега не си разбрал ...

Ще е дотогава в определен турнир, за определена година. И? Статистика с вашите издънки за други години в други турнири да предоставям ли? Многократни и през 2-3 сезона при това.

Вечно вторите сте вие от "Левски" - историята не се дели преди и след. Liverpool и Man. Utd. имат по 18 титли на Англия, но никой не спори за такива глупости - преди и след.

(Liverpool - 11 поредни (спрямо големия съперник) титли в средата и втората половина на миналия век - Man. Utd. - нула; Man. Utd. 11 поредни титли (спрямо мърсисайдци) от създаването на Premierleague в началото на 90-те - Liverpool - нула).

Къде съм казал, че закрилниците и началниците на "Левски" са света вода не напита, къде съм казал, че "Левски" изобщо е ощетяван? ПОСОЧИ МИ, НЕ СЕ ИЗМЪКВАЙ, пак!

Не се измъквам. Говоря по принцип - ние цесекарите не отричаме нищо. От ЦСКА не сме само аз и marillion. Вие от "Левски" 99.9% от случаите - да.

Пак ти казвам - ЦСКА - няма как да звучи женски - Централен спортен клуб на Армията.
БСП - Българска социалистическа партия. Бесепето и тем подобни дивотии са в разрез с правилата на българския език. Александър Томов не ме интересува. Но ако само вие - Лупи и ти мислите еднакво, ето това вече е обезпокоително. :)

От значение за мен е правилният български език. Това, че 99% пишат и говорят, както им падне, е техен проблем. Но коректността е една. Абревиатурата ГЕРБ и съществителното 'герб' не са едно и също. Имат коренно различна семантика. ГЕРБ - мн.ч. - съвкупност - граждани за еди-какво си. Остава да ми кажеш, че ГЕРБ и прозвището им 'гербери' има абсолютно сходство и с цветето гербер. :no: Е, не ...

Очевадно не си езиков специалист, но аз - да и съм доста по-наясно.

Edited by Sailing Ships, 23 декември 2009 - 00:45 .

So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#291 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 23 декември 2009 - 00:42

View PostSatyr, on Dec 23 2009, 00:37, said:

Така че, научи първо българския език, значението на определени думи и т. н. и чак после ми говори за статистики и някои доста по-сложни неща :no:

Не винаги това което казваме е буквално това което мислим, но така навлизаме в ниво за напреднали и.....всъщност, няма никакво значение, предлагам да си лягаме, за днес стига толкова безсмилици.... :)

Edited by marillion, 23 декември 2009 - 00:44 .

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#292 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 00:54

View PostSailing Ships, on Dec 23 2009, 00:41, said:

Няма какво да заменям. Дадох ти пример с обикновен диктор на стадион и какво не приказва дори той по време на мач. Отбелязва това, което се случва на терена - смени, картони, голове. Няма право да взима отношение, да отдава "почит". Ако и сега не си разбрал ...
Не, не разбирам. Споменах, че съм бил на победата на "Левски" на ЦСКА със 7:1. И после изредих голмайсторите с "провлачени" гласни, нещо което е доста модерно къде ли не. Но не съм влагал нищо повече от радост от РАЗГРОМНАТА победа в това. И изобщо твоите съждения по тази част от постинга ми са някакви криви, та и за това не ги разбирам.

Ще е дотогава в определен турнир. И? Статистика с вашите издънки за други години в други турнири да предоставям ли?
И такова, че "Левски" продължава да дава по-голям коефициент от ЦСКА на България. Издънките си ги знаем и не ги оправдаваме с "кокоши тръни".

Вечно вторите сте вие от "Левски" - историята не се дели преди и след. Liverpool и Man. Utd. имат по 18 титли на Англия, но никой не спори за такива глупости - преди и след.
(Liverpool - 11 поредни (спрямо големия съперник) титли в средата и втората половина на миналия век - Man. Utd. - нула; Man. Utd. 11 поредни титли (спрямо мърсисайдци) от създаването на Premierleague в началото на 90-те - Liverpool - нула).
Че какво има в Англия, "преди" и "след" което да се делят? Даже и монархията им стои още на тях.
Виж значи какво съм написал на Мери за думичката "вечно" и се опитай да го разбереш и ти, да не се повтарям :)

Не се измъквам. Говоря по принцип - ние цесекарите не отричаме нищо. От ЦСКА не сме само аз и marillion. Вие от "Левски" 99.9% от случаите - да.
Отричате, отричате. Примерно - казвате, че "Левски" е бил мафиотски отбор, щото е бил на "ВИС 2". Аз казвам, че ЦСКА не е по-различна, щото е била на Черепа, който пък е свързан със "СИК" и изобщо на него работите са му по-мътни даже и от на мафиотите и вие почнахте да се оправдавате. Не ли?

Пак ти казвам - ЦСКА - няма как да звучи женски - Централен спортен клуб на Армията.
Има - "цесека". Кажи го на дете, което не знае за клуба, и го питай от кой род е тази дума.

БСП - Българска социалистическа партия. Бесепето и тем подобни дивотии са в разрез с правилата на българския език.
Ами, моля те, тогава, о, велики разбирачо на българския език, би ли казал на нас грешните как се ПРОИЗНАСЯТ абревиатурите в българския език????

Александър Томов не ме интересува. Но ако само вие - Лупи и ти мислите еднакво, ето това вече е обезпокоително. :no:
Само аз и Лупи говорим за ЦСКА в женски род? Сигурен ли си?

От значение за мен е правилният български език. Това, че 99% пишат и говорят, както им падне, е техен проблем. Но коректността е една. Абревиатурата ГЕРБ и съществителното 'герб' не са едно и също. Имат коренно различна семантика. ГЕРБ - мн.ч. - съвкупност - граждани за еди-какво си. Остава да ми кажеш, че ГЕРБ и прозвището им 'гербери' има абсолютно сходство и с цветето гербер. :no: Е, не ...
Очевадно не си езиков специалист, но аз - да и съм доста по-наясно.
О, велики специалисте, който е наясно, как ти не знаеш, че понякога абревиатурите се и прознасят като поредица от звукове? Слято. "Цесека", "бесепе", "герб" и т. н. И когато човек "не ги мисли" като абревиатури, то те си звучат като обикновени думи. Като обикновени думи, завършващи на гласни и съгласни, съответно те звучат и в някакъв там род. Не ли? О, велики, езикови специалисте, който не знае значението на думата "вечно"....

#293 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 00:57

View Postmarillion, on Dec 23 2009, 00:42, said:

Не винаги това което казваме е буквално това което мислим, но така навлизаме в ниво за напреднали и.....всъщност, няма никакво значение, предлагам да си лягаме, за днес стига толкова безсмилици.... :no:
Какво мислиш и какво казваш, когато казваш, че, цитирам "Левски е вечно втори, защото има повече втори, отколкото първи места в първенството"? Кажи ми! Обясни ми! Ниво на напреднали, ама да не сте "напреднали изоставащи"....

#294 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 23 декември 2009 - 01:11

"Вечно" знам отлично какво означава, че точно ти да ми обясняваш.

В Англия има доста неща, които са обект на спорове във футбола. Не виждам смисъл да ти ги обяснявам. И какво общо има монархията, когато говорим за футбол?

След като казваш, че ЦСКА не се отличава от "Левски", значи, се съгласяваш с мнението, че сте мафиотски отбор. Имаме признание, не може да бъде! Но повтарям - това, че сме били собственост на някого, не променя фактите, че си купувахте съдии и имахте солидно лоби в БФС.

В случая не пиша на дете, за да му кажа 'цесека'. Завършил си средно образование, предполагам и висше, т.е. би трябвало да си грамотен. Но ако смяташ, че езиковата ти подготовка е на детско ниво, че ми даваш такива примери - ок.

Само аз и Лупи говорим за ЦСКА в женски род? Сигурен ли си?

Да. :no: От толкова публични личности и фенове не съм го чул, както е при Лупи и при теб.

Абревиатурите може и да се произнасят по този начин - бесепе, цесека и пр., но родът се носи от 'партия', 'клуб'. Всички останали определения - 'социалистическа', 'спортен' се съгласуват към съществителното, уважаеми грешни Сатире.

Абревиатурите, като се изговарят слято, по никакъв начин не означава, че трябва да им се поставят някакви окончания - бесепеТО, цесекаТО или да се изписват като бесепе, цесека.

Обикновени думи, които се пишат обаче с абревиатура. А в абревиатурите кои са думичките?

Edited by Sailing Ships, 23 декември 2009 - 01:19 .

So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#295 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 01:26

View PostSailing Ships, on Dec 23 2009, 01:11, said:

"Вечно" знам отлично какво означава, че точно ти да ми обясняваш.
Добре, тогава ще те питам - означава ли нещо, което позволява "Левски" да бъде наричан "вечно втори", а едновременно с това не позволява ЦСКА да бъдат наричани "вечно втори след 1989 г." и "вечно 48-и в Лига Европа"? Ти ми кажи!

В Англия има доста неща, които се са обект на спорове във футбола. Не виждам смисъл да ти ги обяснявам. И какво общо има монархията, когато говорим за футбол?
А какво има в България, което е обект на спорове във футбола и се случило през 1989 г.? Сменили са шефа на БФС, а не Тодор Живков ли? Когато разделяме периоди в историята на България - футболна и всякаква на преди и след 1989 г. каква е причината мислиш? Футболна някаква? А сега си отговори и за монархията в Англия B)

След казваш, че ЦСКА не се отличава от "Левски", значи, се съгласяваш с мнението, че сте мафиотски отбор. Имаме признание, не може да бъде!
Не. Казвам, че ако по такъв критерий определяте "Левски" като нещо си, то ЦСКА може да получи същото определение, защото и тя отговаря на въпросния критерий. Освен това, отдавна "Левски" не е спонсориран от "ВИС 2", така че аз не определям отбора като "мафиотски". Нито в момента виждам признаци, по които да го определя като такъв.
И ето тук пак се опитваш ДА СЕ ИЗМЪКНЕШ.
Но няма да мине :no:
Да се върнем в изходно положение.
Ти каза "ние не се измъкваме". Аз казах "измъквате се като говорихме за мафиотски спонсори/собственици". И ти тук се опитваш да минеш на друга тема - признавал ли съм бил "Левски" за мафиотски отбор. Няма значение.
Ти сега признаваш ли, че се измъквахте, а и се опита да се измъкнеш, че се измъквахте?

В случая не пиша на дете, за да му кажа 'цесека'. Завършил си средно образование, предполагам и висше, т.е. би трябвало да си грамотен. Но ако смяташ, че езиковата ти подготовка е на детско ниво, че ми даваш такива примери - ок.
Леле, каква пълна неспособност да погледнеш обективно на определен въпрос... Абе, да не си специалист по телешки език случайно? :no:
Говорим за това обективно как звучи поредицата от букви "цесека". Абстрахирай се от мен, от теб, от лупита и т. н.
И ми кажи - като прост низ от букви в какъв род звучат "цесека", "бесепе", "герб"? Или пък има някакво правило, което прави този въпрос некоректен?

Да. :) От толкова публични личности и фенове не съм го чул, както е при Лупи и при теб.
А при мен чу ли го и от мъжки род?

Абревиатурите може и да се произнасят по този начин - бесепе, цесека и пр., но родът се носи от 'партия', 'клуб'. Всички останали определения - 'социалистическа', 'спортен' се съгласуват към съществителното, уважаеми грешни Сатире.
Абревиатурите, като се пишат/изговарят слято, по никакъв начин не означава, че трябва да им се поставят някакви окончания - бесепеТО, цесекаТО.
И кое, уважаеми, негрешни специалисте, е съществителното в "цесека", в "бесепе", в "герб", когато не са развити?
Къде пък сега видя да съм написал и "цесекато". Или почваме да си говорим принципно за езикови грешки?
А знаеш ли, че много често в последните години думи, завършващи на "ии" в множествено число се изписват грешно с "ий"? А е грешно...
Ама това как се съотнася към вечно 48-ите, не знам....

#296 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 23 декември 2009 - 03:54

Георги Атанасов е един озлобен, луд човек. Sailing Ships го е написал с прякора, който свинете са му дали - Свети Георги Говедоубиец. И той е написан с гордост! За да се гордееш и опираш на сътвореното от този напълно побъркан човек, значи най-малкото си с промит мозък, а най-вероятно - просто глупав. Този болен индивид живее с и за омразата към Левски и всичко свързано с него. Параночините му шизофренични напъни обаче успяха да пуснат здрави корени в свинските тикви, които както е известно са едно доста проветриво място, и да започнат да дават плодове по форуми и паланки, като дори и в този метъл форум от двама наглед безобидни рок фена, но всъщност само след повърхностно зачитане на техните пасквили, оказали се истински и верни последователи на агент Ставри. Червенодрешковците говорят и пишат за отбора си с такава гордост и плам в очите, на които биха завидели дори феновете на Реал Мадрид, Милан, Ливърпуул и Барселона. Не много запознатият с материята слушател може лесно да бъде объркан от чутото, че въпросният тим е най-успешният, популярен и обичан отбор в света. Действителността обаче грее със страшна сила от място номер 48 и заслепява малките милко балевчета, които упорито отказват да гледат на този така малък за техните футболни амбиции свят, в друг цвят освен в червено. С не по-малък възторг същите не спират да сипят обиди и хули по един друг тим, съвсем не толкова велик и титаничен, като славният червен отбор, но който за зла беда почти не пропуска да обезчести червения си събрат и се явява нещо като трън в задните части на привържениците на руския клонинг. Доста болезнен трън, който веднъж влезе ли, много трудно излиза и тормози дните и нощите на червените талибани, от които в скоро време, както се очертава, няма да остане жив свидетел на последния европоход... тъй отдавна бяха черно-белите телевизори, помнещи опълченията срещу Ливърпуул и Аякс, Нотингам и Ювентус. Късметът тогава озари червената петолъчка и милко балевчетата бяха на СЕДМОТО небе. Всъщност СЕДЕМ е число, довеждащо до анални конвуслии феновете на руския клониг, та затова те старателно го избягват, но нека кажем, че когато късметът беше с тях, те бяха наистина щастливи. За зла беда тези така епични победи останаха самотни назад във времето и резултатите от тях събират прах нейде из още по-прашасалите глави на старите червеноармейци. Новите уви, само са слушали за тях. И съвсем сериозно се очертава и занапред да си останат само слушатели. Защото номер 48 тежи... и все повече ще дърпа надолу наследниците на Червената армия. Този номер, това незабравимо място не е случайно, то е резултат от няколко много важни неща, свързани с прехода от един строй към друг и последвалите от това промени, както и от дейността на няколко откровено алчни и некадърни водачи на червеното стадо... и още няколко дребни детайла, като не на последно място се нарежда синдромът Левски. Този синдром, който така болезнено приземява червените талибани всеки път, когато отворят уста за своето величие. И вярвайте ми, мои малки и големи милко балевчета - ще става още по-нетърпимо и още по-болезнено за вас... защото народът го е казал: Ах, колко жалко е да си чорбар!
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#297 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 23 декември 2009 - 09:51

View PostSatyr, on Dec 23 2009, 00:57, said:

цитирам "Левски е вечно втори, защото има повече втори, отколкото първи места в първенството"?

Не цитираш, изопачаваш, върни се и прочети отново - поне три пъти съм ти написал едно и също:

"Наричаме Левски "Вечно втори", защото този отбор има спечелени повече втори места в шампионата, отколкото каквито и да е други в историята на този турнир."
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#298 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 09:57

View Postmarillion, on Dec 23 2009, 09:51, said:

Не цитираш, изопачаваш, върни се и прочети отново - поне три пъти съм ти написал едно и също:

"Наричаме Левски "Вечно втори", защото този отбор има спечелени повече втори места в шампионата, отколкото каквито и да е други в историята на този турнир."
Добре, не защото "има повече втори, отколкото първи", а защото "има повече втори, отколкото всякакви други". Все едно. Това абсолютно нищо не променя, не ми е нужно да изопачавам, така че да се върнем на предния ми въпрос.
И да си го забравил, той тук си стои бяло на черно. Трябва само да скрол-неш малко нагоре.

#299 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 23 декември 2009 - 10:08

View Postwolfy, on Dec 23 2009, 03:54, said:

Ах, колко жалко е да си чорбар!

Ето, затова говорех, поздавления, Ефреме! :metal:

Дай сега да минем на второ ниво. Питам теб, защото със Сатир, въпреки сатиричните окраски на спора, ми стана вече твърде скучно...

Предлагам ти да поиграем на една игра. Първо ти за Левски, а после аз за ЦСКА, ще посочим по един силен мач на всеки от двата отбора в евротурнирите. За да бъде по-интересно, нека посочваме по един единствен мач за всеки пет години в периода от 1980 до 2009 година. Ще бъдеш ли така любезен да започнеш пръв?
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#300 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 декември 2009 - 10:21

View Postmarillion, on Dec 23 2009, 10:08, said:

Дай сега да минем на второ ниво. Питам теб, защото със Сатир, въпреки сатиричните окраски на спора, ми стана вече твърде скучно...
Не, стана ти скучно, защото точно това е твоето ниво - единият трябва да каже "ЦСКА е чорба", другият "Левски са говеда" и така да се замеряте до 101 и обратно.
В един момент, когато се окаже, че при по-сложен спор не просто не познаваш българския език и точната наука статистика, а ги интерпретираш свободно в своя полза, но и отказваш правото на другата страна да борави по същия начин с тях, тогава вече губиш интерес :wub:
Наистина - колко е жалко да си чорбар, при това - елементарен :metal:

View Postmarillion, on Dec 23 2009, 10:08, said:

Предлагам ти да поиграем на една игра. Първо ти за Левски, а после аз за ЦСКА, ще посочим по един силен мач на всеки от двата отбора в евротурнирите. За да бъде по-интересно, нека посочваме по един единствен мач за всеки пет години в периода от 1980 до 2009 година. Ще бъдеш ли така любезен да започнеш пръв?
Няма такъв период 1980 - 2009. Баси и периода - от 29 години. Дали не си го нагласяш така, че да ти е удобно, м? Откъде я измисли сега тази 1980-а година? Какво се е случило в нея, което да я прави начало на период, завършващ с 2009 г.?
Или след като е неудобно да си говорим за последните 20 години, трябва да си говорим за последните 29?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users