Jump to content

Левски vs. ЦСКАВечното дерби...

655 replies to this topic

#261 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 21 декември 2009 - 01:34

View PostSailing Ships, on Dec 21 2009, 01:33, said:

С тази разлика, че не сме купували чужди състезатели, не сме си имали "наши" съдии, не сме притежавали лоби в БФС и всички комисии...

:yes: :no: B)

Не червени очила, на вас направо ви отварят главите и ви наливат червена боя там. :D
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#262 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 21 декември 2009 - 01:39

View PostSailing Ships, on Dec 21 2009, 01:08, said:

Никъде не съм казвал, че хората в покрайнините са втора ръка. Много моля, да не изопачаваш думите ми, защото това не е достойно, не е почтено, не е мъжко! Свали си сините очила и си сложи нормални, ако не виждаш добре.
Тук няма сини очила. Подобно нещо бих казал в какъвто и да е спор употребиш "от покрайнините на София" в подобен контекст. Той без съмнение предполага пренебрежително отношение към покрайнините, респективно и към хората, живеещи в тях. Питай Европейската комисия, която иска дори да премахне понятия като "госпожа" и "госпожица" или "спортист", защото били дискриминационни.
Гледай например политически диспут на кандидат-президенти във Франция и смятай какво ще стане, ако един от тях каже "вашата партия от покрайнините на Париж е втора ръка партия". Като се абстрахираме от това, че на Запад всъщност покрайнините са по-хубавите места за живеене. По правило, не като изключение, както е тук със Симеоново и Бояна.

"Отбор от покрайнините на София" - това е класически фолклор. Подуяне си е било извън София. Слабо ме интересува фактологията, защото, като се пишете за толкова големи, играете в Подуяне, а не на мястото, където днес ЦСКА - в центъра на София.
Ето пак обиждаш хората, живеещи в "Подуене". Този фолклор явно е създаден от абсолютни малоумници. Че и стадионите на "Локомотив" и "Славия" са на места, които преди това не са били в София. И какво като ЦСКА играе в Борисовата градина? :orc: Че и под наем. Това по какъв начин и с какво я прави нещо повече от другите отбори. Ето това ми обясни!

Как искаш да отговоря на човек, който говори по гаден и нелицеприятен начин за моя любим отбор? Да му кажа - "Да, прав си. Чудесно изказване!" Е, няма как да се случи!
Между "Да, прав си." и "Чудесно изказване" има голяма разлика. Гадните и нелицеприятни приказки вие си ги предизвикахте с подобни. Няма какво да се оплаквате.

Прочети малко повече, преди да си говорим за собственост. Да притежаваш пакет акции е едно, а да злоупотребяваш, да играеш задкулисни игри съвсем различно.
С удоволствие. Кажи ми къде да прочета за задкулисните игри на Черепа?

Бойко Борисов управлява от 4-5 месеца. Според теб всеки премиер ръководи самостоятелно държавата ли, управлява всички министерства, агенции и т.н.? :no: И няма как да я управлява еднолично, след като на първо място сме парламентарна република. Защо не провериш на кого е син Станишев, какви игри е играл Костов и т.н.?
И от два дни да е, в момента той управлява. Така както в момента ЦСКА е вечно 48-и в Лига Европа.
На кого е син Станишев знам много добре. А ти знаеш ли Симеон Сакскобурготски на кого е? Изброих ти по-голямата част от управлявалите след 1989-а, за да видим правдивостта на изказването ти. Тъй като 4 години управление на един син на бивш номенклатурчик не правят целия 20-годишен период такъв. Или не?
Какви игри е играл Костов? Някакви, с които си е сменил бащата? :yes:
Да, знаех си, че ще кажеш, че освен премиерите има и министри и т. н. управници.
И според теб картинката е следната: На власт е Филип Димитров. На власт е Иван Костов. Но министрите им и други управници са синове на номенклатура от преди 1989 г. Че нали първата работа на всеки син премиер е да "изчисти" екс-номенклатурата или нейни протежета от висшите ешалони на властта, както и на всеки червен - да изчисти от там сините.
Или не?

Има мачове без значение. Lazio вчера игра с Inter. И се намираше на 3 точки от изпадащите. Е, ти ако си треньор кое ще избереш ми е много интересно - да си спасиш кожата като професионалист или да играеш с всички сили срещу отбор с най-слабото нападение в Европа?!
Да, и какво от това? Пак ли да се въртим в кръг? От 12 (с думи - дванадесет) мача в лигата "евробоецът" ЦСКА толкова ли не успя една победа на измъкне. Преди последният "Левски" имаше само загуби, окей. Вече се разбрахме, че това му е супер слаб сезон. И освен това - "Левски" няма подобни на ЦСКА европретенции.

Бъркаш сериозно спортовете. Какъв бобслей, какъв футбол? Няма база за сравнение.
Май не си запознат с някои основни неща. B) Примери колкото щеш за отбори, които са в челото зимата и в края на шампионата са на опашката. Справка ОФК "Сливен" - 2-ри/12-ти през миналия сезон.
Опитах се малко асоциативно да ти подскажа, че в някои спортове дори е стандартно междинното замерване на резултати. Така че условното такова във футбола също е в реда на нещата.
Да не би да съм първият и единствен човек в света, който през зимната пауза прави анализ, започващ с "Ако първенството свършваше сега"? Айде, нали се интересуваш и много знаеш - За пръв път ли видя тази фраза? Сигурен съм, че ще кажеш, че е за пръв път B)
Е, и ти от мен нещо да научиш B)

Страничните факти за важни за този, който цени истинската честно постигната победа. Не този, който интерпретира чужди думи, както му падне. По тази твоя логика, ако Франция стане Световен шампион догодина, да не ни пука как са се озовали в ЮАР ли? Но нали има удобен отговор - who cares ...
А къде си виждал статистика със странични факти?
Представям си я:
"Баланс на срещите между Англия и Франция.
Първи мач - септември 1912 г. Англия бие с 5:0. Е как да не бие, по това време няма кой да се мери с англичаните, те са го измислили този спорт..
....
Еди-кога си. Първа, изненандваща за времето си победа на Франция. Е, да, ама: По това време в Англия има епидемия от кокоши тръни и половината отбор куца. Вратарят има индийска жилка и медитира през 80 от 90-те минути. В останалите 10 стои в поза Лотос и изобщо не се интересува от играта. По това време и английската кралица страда от лека настинка и целият отбор се притеснява за здравето й."
И т. н.
Ами, да, абсолютно. Кой сега го е грижа, че 1992-ра Дания се озова на Европейското служебно, защото извадиха Югославия, че и шампион стана. Who cares че Италия често стига до полуфинали и финали "с клизма" след безобразно слаба игра в групите?

"Смях" е това, че не виждаш елементарните различия между две различни институции, които не могат едно и също. Отново сериозно си се объркАл.
А? Че нали ти приравни даваното от армията и от МВР? Сериозно си се объркАл, че аз съм се объркАл :D
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#263 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 21 декември 2009 - 21:16

Отново същото изопачаване на казаното от другия. :harhar:

Пак ти казвам - такова заядливо и иронично отношение към чуждата теза не отива на претенциите на сайта и форума ти.

Явно съм те надценил.
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#264 deep purple

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 319 posts

Posted 21 декември 2009 - 21:20

Ето защо такава тема няма място в такъв форум.Тук ни събира музиката,а не футбола или нещо друго.Има си достааатъчно места в които да спорят феновете на двата отбора.

П.П.Лично мнение :harhar:
Sail away tomorrow,
sailin' far away.
To find it steal or borrow.
I'll be there someday

#265 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 21 декември 2009 - 23:41

View PostSailing Ships, on Dec 21 2009, 21:16, said:

Отново същото изопачаване на казаното от другия. :harhar:
Уточни се.

Пак ти казвам - такова заядливо и иронично отношение към чуждата теза не отива на претенциите на сайта и форума ти.
Форумът "Футбол" тук е вид говорилня на футболна тематика. Една от малкото такива, в които липсват директни псувни. Но аз не подминавам просташка заядливост към "Левски", ама видиш ли не ми отивало да отговоря със същото. Ако искате като ударите едната страна да ви обръщат другата - търсете такова отношение в някой богословски форум.
А към съшити с бели конци тези отношението ми винаги е било иронично.
Сега очаквам да издириш и трудовата ми характеристика, та да кажеш, че не ми отива спрямо написаното там :D

Явно съм те надценил.
Подцени ме. Че ще ти повярвам на обясненията и оправданията ;)

View Postdeep purple, on Dec 21 2009, 21:20, said:

Ето защо такава тема няма място в такъв форум.Тук ни събира музиката,а не футбола или нещо друго.Има си достааатъчно места в които да спорят феновете на двата отбора.

П.П.Лично мнение :P
Е, то тогава са махнем форумите за кино, литература и т. н, и т. н., и т. н. :no:

#266 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 22 декември 2009 - 11:47

View PostSatyr, on Dec 21 2009, 01:39, said:

И освен това - "Левски" няма подобни на ЦСКА европретенции.

Я, виж колко хубаво си го казал, значи, когато искаш - можеш... :no:

Нали с това започнахме. Отборът на Левски е отбор за вътрешна консумация, най-големите международни победи на Левски, са победите срещу ЦСКА. Когато между футболни фенове някой каже "Вечно вторите", всички разбират, че става дума за Левски... :harhar:

Една хубава статия...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#267 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 22 декември 2009 - 12:25

View Postmarillion, on Dec 22 2009, 11:47, said:

Отборът на Левски е отбор за вътрешна консумация, най-големите международни победи на Левски, са победите срещу ЦСКА.
Ето такива лафчета за трибуните докато ръсите, изобщо няма какво да се опалквате от моето "тенденциозно" отношение.

Когато между футболни фенове някой каже "Вечно вторите", всички разбират, че става дума за Левски... :harhar:
Може би. Днес. Вероятно и утре. След още няколко десетки години това ще е ЦСКА, така както са вечно втори в последните 20 години :no:

Видях такива и с обратен знак. И?

20 години демокрация, 20 години свободни пазарни условия (кой както се уреди в тях) и резултатът е налице - "Левски" на върха, ЦСКА вечно втори. Мен това в случая ме интересува.
1977 и околните й години се отдалечават с всяка секунда.

Къде е сега първият двукратен Световен шампион Уругвай?

#268 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 22 декември 2009 - 12:36

View PostSatyr, on Dec 22 2009, 12:25, said:

Ето такива лафчета за трибуните докато ръсите, изобщо няма какво да се опалквате от моето "тенденциозно" отношение.

Подобни "лафчета за трибуните" са част от футболния фолклор навсякъде по света. Когато се усъмних, че си истински футболен фен, ти се обиди, а подобна констатация го доказва за пореден път. Няма нищо срамно в това да си признаеш, че водиш този спор просто заради спора, а не за да аргументираш и защитиш собствена позиция. В този смисъл е обидно арогантното ти отношение към дискутиращите. Лично мен ме обижда липсата на аргументи в отговорите ти, нищо повече... :harhar:

View PostSatyr, on Dec 22 2009, 12:25, said:

Може би. Днес. Вероятно и утре. След още няколко десетки години това ще е ЦСКА, така както са вечно втори в последните 20 години :no:

Ново гениално предположение. Всъщност ти повтаряш това предположение със завидна упоритост, сякаш следваш максимата, че една неистина повторена многократно, се превръща в истина. Ще те разочаровам, знаеш какво пише на "Руски паметник", надявам се... :P
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#269 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 22 декември 2009 - 12:44

View Postmarillion, on Dec 22 2009, 12:36, said:

Подобни "лафчета за трибуните" са част от футболния фолклор навсякъде по света.
Да. И какво става, когато "навсякъде по света" някой "истински футболен фен" употреби подобно лафче с/у друг "истински футболен фен" от противниковия отбор? М? Ти ми кажи!

Когато се усъмних, че си истински футболен фен, ти се обиди, а подобна констатация го доказва за пореден път. Няма нищо срамно в това да си признаеш, че водиш този спор просто заради спора, а не за да аргументираш и защитиш собствена позиция. В този смисъл е обидно арогантното ти отношение към дискутиращите. Лично мен ме обижда липсата на аргументи в отговорите ти, нищо повече... :harhar:
Не, ти наистина ли искаш да минеш с номера, че баш "истинските футболни фенове" биха отминали с лека ръка подобни лафчета? Я пробвай да ги изръсиш в левскарска компания на истински фенове, да видим няма ли да бъдеш порядъчно наритан. И обратното, разбира се. Така че (отново) тезата ти издиша като спукан червен балон.
Аз водя спора с очевадния аргумент, че в последните 20 години ЦСКА върви назад като рак по течението. Да си повтарям ли аргументите? Нали си знаете статистиката?

Ново гениално предположение. Всъщност ти повтаряш това предположение със завидна упоритост, сякаш следваш максимата, че една неистина повторена многократно, се превръща в истина. Ще те разочаровам, знаеш какво пише на "Руски паметник", надявам се... :no:
Гениално или не, това е предположение. Предположение, което, ако няма други данни, има вероятност да се осъществи 50:50, фифти-фифти, както казва Модерният ляв.
Но - аз правя предположението си за следващите 20 години на фона на изминалите 20. И на фона на тях, вероятността предположението ми да е правилно, е значително по-голяма от вероятността да не е.

#270 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 22 декември 2009 - 13:15

Фактът, че първата ти асоциация за спор между истински футболни фенове е физическа саморазправа, е показателен за пълно неразбиране на материята. Феновете са отдадени на каузата. Когато става дума за любим футболен отбор, каузата изисква и жертви. Спортната злоба води до обиди в пряк или непряк текст към привържениците на противниковия отбор. Имам много близък приятел, ултрас на Левски. Нито той, нито аз, пропускаме възможност, да се подразним взаимно при неуспех на притивниковия отбор. Така е било, така и ще бъде. Често в нашите спорове влизат в употреба и думи като "говедо", "чорбар", "под(х)уене", "кочина" и т.н. Развали ли се нашето приятелство през годините? Не, разбира се... :no:

Относно предположенията. Ще използвам твоята система и ще предположа, че в следващите 20 години, отборът на Левски ще претърпи серия от загуби от следните отбори в Европа: Дюделанж (Люксембург), Санта Хулия (Андора), Тре Фиори (Сан Марино). И аз, като теб, правя своето предположение за следващите 20 години на фона на изминалите 20 в които Левски записа загуби от следните отбори: Тампере (Финландия), БАТЕ Борисов (Беларус) и Жилина (Словакия)...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#271 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 22 декември 2009 - 16:07

View Postmarillion, on Dec 22 2009, 13:15, said:

Фактът, че първата ти асоциация за спор между истински футболни фенове е физическа саморазправа, е показателен за пълно неразбиране на материята. Феновете са отдадени на каузата. Когато става дума за любим футболен отбор, каузата изисква и жертви. Спортната злоба води до обиди в пряк или непряк текст към привържениците на противниковия отбор. Имам много близък приятел, ултрас на Левски. Нито той, нито аз, пропускаме възможност, да се подразним взаимно при неуспех на притивниковия отбор. Така е било, така и ще бъде. Често в нашите спорове влизат в употреба и думи като "говедо", "чорбар", "под(х)уене", "кочина" и т.н. Развали ли се нашето приятелство през годините? Не, разбира се... :no:
А фактът на теб, че първата ти асоциация в случая е с много близък приятел, привърженик на "Левски", показва колко са ти объркани представите. И как искаш да изкараш черното червено.
Кой от потребителите на форуми ти е близък приятел, че да прилагаш и тук подобно отношение и да очакваш същото, м?
И направи същото пред ултрас, който не ти е близък приятел, а непознат и да видим колко е погрешна моята асоциация :)

View Postmarillion, on Dec 22 2009, 13:15, said:

Относно предположенията. Ще използвам твоята система и ще предположа, че в следващите 20 години, отборът на Левски ще претърпи серия от загуби от следните отбори в Европа: Дюделанж (Люксембург), Санта Хулия (Андора), Тре Фиори (Сан Марино). И аз, като теб, правя своето предположение за следващите 20 години на фона на изминалите 20 в които Левски записа загуби от следните отбори: Тампере (Финландия), БАТЕ Борисов (Беларус) и Жилина (Словакия)...
Добре. Въпреки тези загуби, обаче, "Левски" има и победи и носи най-голям коефициент на България в Европа. Така че, твоето предположение трябва да го допълним. "Левски" може да загуби от тези отбори, да. Но "Левски" ще продължи да носи най-голям коефициент на България в евротурнирите :no:

#272 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 22 декември 2009 - 19:05

Няма какво да уточнявам, marillion ти го каза много добре, а мен ме заболяха пръстите да пиша в същия контекст.

Аз пък не подминавам "просташка заядливост" към ЦСКА, a твоята трудова характеристика въобще не ме интересува. Това, което има значение, са твоите постове по темата. Един ти казва нещо - ок, може и да не е прав, но ако втори спомене същото - редно е човек да се замисли спрямо, да я наречем, арогантността си.

Интересно ми е ти на мачове ходиш ли? Като ги гледаш, какво виждаш в крайна сметка? Знаеш ли какво е схема, система, кой футболист какви качества притежава, какви са отделните тактики и т.н.? Защото само с дрънкане на едно и също, предположения и собствени представи футбол не се следи.

P.S. Св. Георги Говедоубиец е изключително прав. За съжаление мислещите като него са изключително малко от т.нар. "спортни журналисти".

Edited by Sailing Ships, 22 декември 2009 - 19:09 .

So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#273 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 22 декември 2009 - 19:13

View PostSailing Ships, on Dec 22 2009, 19:05, said:

Няма какво да уточнявам, marillion ти го каза много добре, а мен ме заболяха пръстите да пиша в същия контекст.
Кое по-точно, щото той ръси глупост след глупост?

Аз пък не подминавам "просташка заядливост" към ЦСКА,
Тогава какво се оплакваш, бе джанъм??? За теб може, за мен - не, тъй ли? Еми, сори, не е тъй :no:

a твоята трудова характеристика въобще не ме интересува. Това, което има значение, са твоите постове по темата. Един ти казва нещо - ок, може и да не е прав, но ако втори спомене същото - редно е човек да се замисли.
Бре! :) Интересна максима. То и на теб не само аз ти казвах нещо, ами и wolfy например. Ти замисли ли се? :no:

Интересно ми е ти на мачове ходиш ли? Като ги гледаш, какво виждаш в крайна сметка? Знаеш ли какво е схема, система, кой футболист какви качества притежава, какви са отделните тактики и т.н.? Защото само с дрънкане на едно и също, предположения и собствени представи футбол не се следи.
Не редовно, но ходя от време на време. Най-хубавото беше, че първият мач "Левски" - ЦСКА, който изобщо посетих, бе историческият 7:1 B) B) B) B) B)
Сирако-о-ов - четири-и! Боримиро-о-о-в - два-а! Илие-е-ев - еди-и-н! (Обаче с каква задна ножица, КРАСОТА!)

В крайна сметка виждам резултатът, който е изписан на светлинното табло.
А ти него с поясненията си (за кокоши тръни и т. н.) ли го виждаш? :D

Фактът, че ЦСКА е вечно втори след 1989 г. не е предположение, нито собствена представа.

P.S. Св. Георги Говедоубиец е изключително прав. За съжаление мислещите като него са изключително малко от т.нар. "спортни журналисти".
Защото е анти-левскар, нали? За мен пък е изключителни неправ. И?

#274 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 22 декември 2009 - 21:40

"Един ти казва нещо - ок, може и да не е прав, но ако втори спомене същото - редно е човек да се замисли." дали се държи арогантно или - не.

Кое по-точно, щото той ръси глупост след глупост?

За горното. И като цяло в дискусията относно асимилирането и реакцията ти спрямо чуждата теза. Освен това факти, които всеки обективен човек знае, независимо дали е от ЦСКА, "Левски" или "Малеш" (Микрево).

Wolfy ми говори за ЦСКА и "Левски" - 2 различни мнения и толкова. Съгласие и несъгласие с нещо. Не извърта казаното от мен, както му падне.

Каква почит към Сирако-о-о-в, който размахваше среден пръст срещу вашата агитка с екипа на един друг софийски отбор, който си свали шортите пред "синята" публика като играч на ... "Левски", но това вече е лирика. :no:

Каква почит и към Боримиро-о-о-в, който като спортно-технически директор постигна зашеметяващи резултати, най-големият от които е прозвището "евроидиоти". :no:

Защото е анти-левскар, нали? За мен пък е изключителни неправ. И?

Не. Асен Спиридонов като е левскар, никога не съм изричал и няма да кажа лоша дума срещу него. Но той знае кое, защо и по какъв начин. Познава и семантиката на лексеми като "обективност", "честност", "спортсменство". Все неща, които "сините" разбирачи никога няма да проумеят. :)

Edited by Sailing Ships, 22 декември 2009 - 21:48 .

So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#275 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 22 декември 2009 - 22:16

View PostSailing Ships, on Dec 22 2009, 21:40, said:

"Един ти казва нещо - ок, може и да не е прав, но ако втори спомене същото - редно е човек да се замисли." дали се държи арогантно или - не.
А точно единият от тези двама като е предивзикал такова държание, какво правим?

За горното. И като цяло в дискусията относно асимилирането и реакцията ти спрямо чуждата теза.
Първата теза беше моя:
Че в последните 20 години "Левски" е по-напред от ЦСКА.
Това е факт или не? И от там като се почна с вашите обяснения за кокоши тръни, мафия, презумпция, че ако на един отбор стадиона му не е в центъра на София, то той е по-калпав, че през соца, а и изобщо армия и МВР могат да дадат еднакви ресурси и т. н., и т. н., как да не ви се подиграва човек?
Няма как!

Освен това факти, които всеки обективен човек знае, независимо дали е от ЦСКА, "Левски" или "Малеш" (Микрево).
Ами, да. Вие ми казвате някакви факти (изключая кокошите тръни), аз казвам - окей, давам други факти, но не - само вашето било факт, а моето - не. Ха-ха!

Wolfy ми говори за ЦСКА и "Левски" - 2 различни мнения и толкова. Съгласие и несъгласие с нещо. Не извърта казаното от мен, както му падне.
Ти извъртане на изказване имаш ли идея изобщо какво е? Не съм изрътал, а съм привеждал контрадоводи.

Каква почит към Сирако-о-о-в, който размахваше среден пръст срещу вашата агитка с екипа на един друг софийски отбор, който си свали шортите пред "синята" публика като играч на ... "Левски", но това вече е лирика. B)

Каква почит и към Боримиро-о-о-в, който като спортно-технически директор постигна зашеметяващи резултати, най-големият от които е прозвището "евроидиоти". :no:
Тука пък съвсем отиде да папаш палачинки. Да съм споменал думата "почит"? :) Изброих играчите, нанизали 7 топки в мрежата на ЦСКА. Ако бяха трима неизвестни преди и след това защитници, пак щях ди ги изброя и какво?

Не. Асен Спиридонов като е левскар, никога не съм изричал и няма да кажа лоша дума срещу него. Но той знае кое, защо и по какъв начин. Познава и семантиката на лексеми като "обективност", "честност", "спортсменство". Все неща, които "сините" разбирачи никога няма да проумеят. :no:
Пак някъде изби в къра. Посочената статия беше почти изцяло тенденциозни разсъждения с елементи на преразказ. Понятия като "обективност" и т. н. в случая са нерелевантни.

#276 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 22 декември 2009 - 22:40

Първо, словосъчетанието "кокоши трън" не съм го използвал. Твоите измишльотини не ми ги вменявай!!!

Второ, има толкова много неща, за които на вас човек да ви се подиграва. Точно пък вие да се мислите за еталон ...

Ти извъртане на изказване имаш ли идея изобщо какво е? Не съм изрътал, а съм привеждал контрадоводи.

Да, имам прекрасна идея. Това, което ти наричаш "контрадоводи", аз пък го наричам извъртане. Аз привеждам факти и не говоря наизуст за разлика от теб. Ти си въртиш на пръста едно и също - Партията, Армията, 20-те години след 1989-та.

Сирако-о-ов - четири-и! Боримиро-о-о-в - два-а! Илие-е-ев - еди-и-н! (Обаче с каква задна ножица, КРАСОТА!)

Ако това не е "почит", здраве му кажи! :) Например няма диктор, който да приказва "Сирако-о-о-в - четири-и-и-и!, "Красота!" и пр. глупотевини. Май не си ходил на мачове. :no: Тия приказки са характерни за феновете (т.е. хората, които харесват, уважават и се възхищават на футболистите) и на журналистите без тежест.

Пак някъде изби в къра. Посочената статия беше почти изцяло тенденциозни разсъждения с елементи на преразказ. Понятия като "обективност" и т. н. в случая са ирелевантни.

Никъде не съм избивал или ти май си вярваш прекалено. Понеже твърдиш, че Георги Атанасов е еди-какъв си червен фен и затова казвам еди-какво си за него, аз пък ти отговарям, че уважавам и ценя много мнението на един левскар - обективен левскар - Асен Спиридонов. Прочети малко повече материали и тогава пак се изкажи за разсъждения, статии, журналисти и т.н. :no:

Edited by Sailing Ships, 22 декември 2009 - 22:46 .

So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#277 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 22 декември 2009 - 23:02

View PostSailing Ships, on Dec 22 2009, 22:40, said:

Първо, словосъчетанието "кокоши трън" не съм го използвал. Твоите измишльотини не ми ги вменявай!!!
Знам. Това е събирателно, с което наричам всичките там индулгенции, които пробва да извадиш след завоюването от ЦСКА на титлата "Вечно 48-и в Лига Европа"

Второ, има толкова много неща, за които на вас човек да ви се подиграва. Точно пък вие да се мислите за еталон ...
Под "вас" имах предвид теб и Мери :)

Да, имам прекрасна идея. Това, което ти наричаш "контрадоводи", аз пък го наричам извъртане.
Можеш и "салто мортале" да го наричаш, но извъртане е нещо съвсем друго.

Аз привеждам факти и не говоря наизуст за разлика от теб.
Ти си въртиш на пръста едно и също - Партията, Армията, 20-те години след 1989-та.
Бре. Повечето втори места на ЦСКА след 1989 г. приказки наизуст ли са? Последното място в Лига Европа? Обстоятелството, че 40 години се е възползвала безплатно от войнишки труд наизуст ли го говоря? Да ти уредя среща с човек, служил на 4-и километър, искаш ли?

Както вече казах специално, не знам колко пъти трябва да повторя - точно това бе началото на спора - последните 20 години.

Ако това не е "почит", здраве му кажи! B) Няма диктор, който да приказва "Сирако-о-о-в - четири-и-и-и!, "Красота!" и пр. глупотевини. Май не си ходил на мачове. :no:
Не, не е почит към Сираков и/или Боримиров. Здраве!
Баси, с'я и някакви диктори вкара в играта. Учиндолския селянин всяка вечер стадионен диктор ли го вика на сцената на предаването му? И изобщо, ако някой прозинесе/напише име (на футболист) с удължени гласни, то непременно трябва диктор да го е правил преди него? Явно живееш в някакъв собствен свят, знам ли....
"Красота" нарекох задната ножица на Илиан Илиев. Много картинно си я спомням, бях в лявата част на сектор "В", а първото полувреме вратата на ЦСКА беше пред сектор "Б". Все още не беше ясно накъде отива мача. Вече не помня точно дали след корнер или игрово центриране, става леко разбъркване, топката понечва да отхвърчи надалече от наказателното и в този момент нисичкият Илиян Илиев се извисява като кондор и с чудесна задна ножица открива резултата. КРАСОТА!!!!
:no:

Никъде не съм избивал или ти май си вярваш прекалено. Понеже твърдиш, че Георги Атанасов е еди-какъв си червен фен и затова казвам еди-какво си за него, аз пък ти отговарям, че уважавам и ценя много мнението на един левскар - обективен левскар - Асен Спиридонов. Прочети малко повече материали и тогава пак се изкажи за разсъждения, статии, журналисти и т.н. B)
Не, казах, че е антилевскар. Това е видно и от самолет. Бидейки антилевскар, е написал нещо си там в някакъв сайт, което е очевидно тенденциозно против "Левски" и очевидно за това ви харесва, а пък дали ти допада някакъв обективен левскар в случая няма общо.
Какви по-точно материали искаш да прочета? По сротни сайтове или изобщо материали, за да разбера що е то "журналист" или пък нещо трето?

#278 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 22 декември 2009 - 23:40

Честно казано темата става все по-интересна и това се дължи основно на теб, Сатире. Отдавна не съм се забавлявал така, моля те не се отказвай, става все по-забавно да те чета... :no:

Затрогващо е постоянството с което говориш за ЦСКА в женски род. Този навик имаше и Александър Томов, само за протокола, от него ли се научи? :)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#279 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 22 декември 2009 - 23:46

View Postmarillion, on Dec 22 2009, 23:40, said:

Честно казано темата става все по-интересна и това се дължи основно на теб, Сатире. Отдавна не съм се забавлявал така, моля те не се отказвай, става все по-забавно да те чета... :no:
Забавлявай се, след като не можеш/не искаш да проумеш нелепостите, които сам натвори B)
Измерваш "истинското фенство" по отношенията ти с близък твой приятел, фен на противниковия отбор. Понеже вие взаимно се дразните и обиждате отборите си без сериозни последствия, то това става общовалидно правило за всички "истински фенове".
Просто брилянтна глупост B)
И пак казвам - направи нещо такова пред непознат ти ултарс на "Левски" и после ела пак да си говорим. Ама наистина!

View Postmarillion, on Dec 22 2009, 23:40, said:

Затрогващо е постоянството с което говориш за ЦСКА в женски род. Този навик имаше и Александър Томов, само за протокола, от него ли се научи? B)
Ти само това ли видя? Говоря за ЦСКА и в мъжи, и в женски род. В бързината - най-често на женски, защото така звучи. Прочее, предвид това, че аз и Александър Томов говорим за ЦСКА в женски род, а принципно трябва в мъжки, може да стигнем до извода, че ЦСКА всъщност е един хермафродит или травестит. Кое избираш? :)

И да се върнем пак към миналото.
Червеното е цветът на соц революцията, на СССР, на Червената армия, на БКП и на българската армия, предвид знамената й през соц периода. Случайно ли е избран цветът на създадения през 1948 г. клуб ЦДНА? Естествено, че не. И до ден днешен ЦСКА носи позорния комунистически цвят :no:
И преди да кажеш, че всеки пети или който там отбор на света играе с червен екип, не - това не важи за клубове, където цветът не е избран, за да е в тон с Партията и нейните ценности, плюс патрона СССР.

#280 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 22 декември 2009 - 23:58

Не, наистина, нямаш равен на себе си, по-смешното е, че ти наистина си вярваш на писанията... :) :no: B)

Междувпрочем, Wolfy е истински фен на Левски, който с кеф би ми теглил една във виртуала и ще бъде напълно прав, а аз ще го приема за нещо съвсем нормално. С него бих могъл да поспоря на футболни теми, но предполагам ще заключиш темата. С Гейзъра в "ола" непрекъснато се закачаме, но на този етап няма сръдни и от двете страни, докато с теб ми е по-забавно да се джафкаме за странични неща, така или иначе в тази тема все по-рядко става дума за футбол... :no:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users