Sailing Ships, on Dec 21 2009, 01:08, said:
Никъде не съм казвал, че хората в покрайнините са втора ръка. Много моля, да не изопачаваш думите ми, защото това не е достойно, не е почтено, не е мъжко! Свали си сините очила и си сложи нормални, ако не виждаш добре.
Тук няма сини очила. Подобно нещо бих казал в какъвто и да е спор употребиш "от покрайнините на София" в подобен контекст. Той без съмнение предполага пренебрежително отношение към покрайнините, респективно и към хората, живеещи в тях. Питай Европейската комисия, която иска дори да премахне понятия като "госпожа" и "госпожица" или "спортист", защото били дискриминационни.
Гледай например политически диспут на кандидат-президенти във Франция и смятай какво ще стане, ако един от тях каже "вашата партия от покрайнините на Париж е втора ръка партия". Като се абстрахираме от това, че на Запад всъщност покрайнините са по-хубавите места за живеене. По правило, не като изключение, както е тук със Симеоново и Бояна.
"Отбор от покрайнините на София" - това е класически фолклор. Подуяне си е било извън София. Слабо ме интересува фактологията, защото, като се пишете за толкова големи, играете в Подуяне, а не на мястото, където днес ЦСКА - в центъра на София.
Ето пак обиждаш хората, живеещи в "Подуене". Този фолклор явно е създаден от абсолютни малоумници. Че и стадионите на "Локомотив" и "Славия" са на места, които преди това не са били в София. И какво като ЦСКА играе в Борисовата градина?

Че и под наем. Това по какъв начин и с какво я прави нещо повече от другите отбори. Ето това ми обясни!
Как искаш да отговоря на човек, който говори по гаден и нелицеприятен начин за моя любим отбор? Да му кажа - "Да, прав си. Чудесно изказване!" Е, няма как да се случи!
Между "Да, прав си." и "Чудесно изказване" има голяма разлика. Гадните и нелицеприятни приказки вие си ги предизвикахте с подобни. Няма какво да се оплаквате.
Прочети малко повече, преди да си говорим за собственост. Да притежаваш пакет акции е едно, а да злоупотребяваш, да играеш задкулисни игри съвсем различно.
С удоволствие. Кажи ми къде да прочета за задкулисните игри на Черепа?
Бойко Борисов управлява от 4-5 месеца. Според теб всеки премиер ръководи самостоятелно държавата ли, управлява всички министерства, агенции и т.н.?

И няма как да я управлява еднолично, след като на първо място сме парламентарна република. Защо не провериш на кого е син Станишев, какви игри е играл Костов и т.н.?
И от два дни да е, в момента той управлява. Така както в момента ЦСКА е вечно 48-и в Лига Европа.
На кого е син Станишев знам много добре. А ти знаеш ли Симеон Сакскобурготски на кого е? Изброих ти по-голямата част от управлявалите след 1989-а, за да видим правдивостта на изказването ти. Тъй като 4 години управление на един син на бивш номенклатурчик не правят целия 20-годишен период такъв. Или не?
Какви игри е играл Костов? Някакви, с които си е сменил бащата?
Да, знаех си, че ще кажеш, че освен премиерите има и министри и т. н. управници.
И според теб картинката е следната: На власт е Филип Димитров. На власт е Иван Костов. Но министрите им и други управници са синове на номенклатура от преди 1989 г. Че нали първата работа на всеки син премиер е да "изчисти" екс-номенклатурата или нейни протежета от висшите ешалони на властта, както и на всеки червен - да изчисти от там сините.
Или не?
Има мачове без значение. Lazio вчера игра с Inter. И се намираше на 3 точки от изпадащите. Е, ти ако си треньор кое ще избереш ми е много интересно - да си спасиш кожата като професионалист или да играеш с всички сили срещу отбор с най-слабото нападение в Европа?!
Да, и какво от това? Пак ли да се въртим в кръг? От 12 (с думи - дванадесет) мача в лигата "евробоецът" ЦСКА толкова ли не успя една победа на измъкне. Преди последният "Левски" имаше само загуби, окей. Вече се разбрахме, че това му е супер слаб сезон. И освен това - "Левски" няма подобни на ЦСКА европретенции.
Бъркаш сериозно спортовете. Какъв бобслей, какъв футбол? Няма база за сравнение.
Май не си запознат с някои основни неща.

Примери колкото щеш за отбори, които са в челото зимата и в края на шампионата са на опашката. Справка ОФК "Сливен" - 2-ри/12-ти през миналия сезон.
Опитах се малко асоциативно да ти подскажа, че в някои спортове дори е стандартно междинното замерване на резултати. Така че условното такова във футбола също е в реда на нещата.
Да не би да съм първият и единствен човек в света, който през зимната пауза прави анализ, започващ с "Ако първенството свършваше сега"? Айде, нали се интересуваш и много знаеш - За пръв път ли видя тази фраза? Сигурен съм, че ще кажеш, че е за пръв път
Е, и ти от мен нещо да научиш
Страничните факти за важни за този, който цени истинската честно постигната победа. Не този, който интерпретира чужди думи, както му падне. По тази твоя логика, ако Франция стане Световен шампион догодина, да не ни пука как са се озовали в ЮАР ли? Но нали има удобен отговор - who cares ...
А къде си виждал статистика със странични факти?
Представям си я:
"Баланс на срещите между Англия и Франция.
Първи мач - септември 1912 г. Англия бие с 5:0. Е как да не бие, по това време няма кой да се мери с англичаните, те са го измислили този спорт..
....
Еди-кога си. Първа, изненандваща за времето си победа на Франция. Е, да, ама: По това време в Англия има епидемия от кокоши тръни и половината отбор куца. Вратарят има индийска жилка и медитира през 80 от 90-те минути. В останалите 10 стои в поза Лотос и изобщо не се интересува от играта. По това време и английската кралица страда от лека настинка и целият отбор се притеснява за здравето й."
И т. н.
Ами, да, абсолютно. Кой сега го е грижа, че 1992-ра Дания се озова на Европейското служебно, защото извадиха Югославия, че и шампион стана.
Who cares че Италия често стига до полуфинали и финали "с клизма" след безобразно слаба игра в групите?
"Смях" е това, че не виждаш елементарните различия между две различни институции, които не могат едно и също. Отново сериозно си се объркАл.
А? Че нали ти приравни даваното от армията и от МВР? Сериозно си се объркАл, че аз съм се объркАл