Jump to content

Левски vs. ЦСКАВечното дерби...

655 replies to this topic

#101 MartinOwaR

TrueInside

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts
  • Interests:True, trueeeeee

Posted 02 юни 2009 - 21:22

Не е така. Вие няма да тръгнете да подкрепяте Азис на Евровизия, нали? Пък ако ще и "Черната овца" да избичи.
Това е противниковият отбор в очите на фена: нещо лошо и нелицеприятно, което трябва да бъде спряно и прибрано :no: Против другите български отбори против нямам.

#102 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 02 юни 2009 - 21:42

Да, както често обичам да казвам в подобни случаи, ако Левски играе с Луната - аз ще съм твърдо за Луната... :no:

Всичко друго е или подлизурщина (ако го изрича истински фен на играта), или по-скоро приказки на човек, който гледа футбол от дъжд на вятър и не счита себе си за средностатистически запалянко... ;)

В Англия, например, антагонизмът между футболните отбори е толкова голям, че цели градове "враждуват" помежду си всяка неделя и лично аз не бих посъветвал никого, да изреве "Глори, глори Ман Юнайтед" разхождайки се в Ливърпул, или пък да запее "You'll never walk alone" по улиците на Манчестър... :lol:

И добре, че го има този антагонизъм, иначе футболната игра отдавна щеше да бъде част от миналото... ;)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#103 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 03 юни 2009 - 08:36

Ето какво прави един истински привърженик на Ливърпул, когато отиде в Манчестър:
:no: ;)
I don't know how I managed it...

#104 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 03 юни 2009 - 09:08

View Postmarillion, on Jun 2 2009, 22:42, said:

Да, както често обичам да казвам в подобни случаи, ако Левски играе с Луната - аз ще съм твърдо за Луната... ;)
Поздравления! Интересно за кой ще си, ако "Дунав" - Русе или както сега се казва този отбор, ако има такъв, играе с Луната? И дали няма да се кефиш, ако победи? Обаче на "Левски" явно нещо те е яд, та за това ще си за Луната. Това е много добре. Ето това показва обективно, че "Левски" има повече от значителни успехи :lol:

Всичко друго е или подлизурщина (ако го изрича истински фен на играта), или по-скоро приказки на човек, който гледа футбол от дъжд на вятър и не счита себе си за средностатистически запалянко... :D
Сега за пръв път чувам, че истинските фенове на играта и средностатистическите запалянковци се характеризирали преди всичко с омразата към чужд отбор, а не с любов към своя :no:
Ако ползваме аналогията с Азис, то значи истинските фенове на блек метъла трябва твърдо да презират феновете на хевито например и задължително да се бият, където се намерят. Иначе не са истински фенове. Те дори може да не слушат блек метъл. Достатъчно е да се бият с хевиметълите и вече са истински блекметъли :)

В Англия, например, антагонизмът между футболните отбори е толкова голям, че цели градове "враждуват" помежду си всяка неделя и лично аз не бих посъветвал никого, да изреве "Глори, глори Ман Юнайтед" разхождайки се в Ливърпул, или пък да запее "You'll never walk alone" по улиците на Манчестър... :D
Това в каква връзка? И изобщо в каква връзка и в подкрепа на каква теза на футболна, музикална и каквато и да е друга тематика ще си даваме примери с Англия? Или с Германия, или с която и да е от "великите сили"? Не тръгнах ли по-горе от там, че те не са релевантни към моите съждения?

И добре, че го има този антагонизъм, иначе футболната игра отдавна щеше да бъде част от миналото... ;)
Ъ?!?
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#105 StormWarrior

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 143 posts

Posted 03 юни 2009 - 09:40

View PostSatyr, on Jun 3 2009, 10:08, said:

това показва обективно, че "Левски" има повече от значителни успехи :no:

Не, това показва обективно, че даден човек никак не харесва Левски и толкова. Що се отнася до малките страни, за които писа по-горе - от личен опит мога да изредя няколко, в които нивото на омразата е по-голямо от тук - Полша, Шотландия, Гърция, Сърбия и изобщо бивша Югославия, а предполагам и на други места е така.
IF YOU CHOOSE TO PICK A FIGHT, THE PRICE MIGHT WELL BE YOUR LIFE

#106 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 03 юни 2009 - 10:02

View PostStormWarrior, on Jun 3 2009, 10:40, said:

Не, това показва обективно, че даден човек никак не харесва Левски и толкова.
В което, разбира се, няма нищо лошо. Стига да не се наричат тези, които са на страната на българските отбори, когато играят с чуждестранни, подлизурковци.

Фен съм на футбола от дете. Обичам да гледам мачове, ходил съм на огромно количество футболни срещи по стадионите. ВИНАГИ когато играе български отбор с чуждестранен, съм за българския. Независимо кой е той. Познавам огромно количество хора, които разсъждават точно като мен. Голяма част от тях са левскари или цесекари и то на години. Умират за футбола и са наясно с нещата около него поне за последните 40 години. Категорично не мога да се съглася, че тези хора са подлизурковци, защото, видите ли, не викали срещу Левски, след като са от ЦСКА.
Напротив - смятам, че тези хора са истински фенове на футбола. А не промити мозъци от сектор Б или сектор Г. :no:

#107 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 03 юни 2009 - 10:48

View PostSatyr, on Jun 3 2009, 10:08, said:

За да не влизам в излишен спор с теб и защото знам колко мразиш подобни форумни спорове ;) , нека да приемем, че двамата с теб имаме различна нагласа към футболната игра, което предопределя диаметрално противоположните ни позиции, относно изразните средства обуславящи клубните пристрастия на футболните фенове... :lol:

"Дунав" - Русе е изключително симпатичен футболен отбор, дал на България играч от ранга на Анатоли Нанков. Жалко, че понастоящем "Дунав" - Русе не е част от футболния елит на страната, но определено Луната няма шанс срещу този отбор... :no:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#108 StormWarrior

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 143 posts

Posted 03 юни 2009 - 11:13

View PostOzzy, on Jun 3 2009, 11:02, said:

А не промити мозъци от сектор Б или сектор Г. :no:

С тази разлика, че футболът е такъв какъвто е в момента точно заради тези "промити мозъци", а не заради другата категория зрители. Това важи и за много други неща, да не говорим и за музиката която слушаме и която нямаше да съществува ако не бяха нейните верни "зомбирани" фенове.

Всеки си прави избора за кого да вика в крайна сметка, аз съдейки от позицията на това че имам един любим отбор не мога да си представя че ще ида на стадиона само за да викам срещу някой друг. Което не пречи да се радвам много когато врагът се провали, а това слава богу става често ;)

#109 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 03 юни 2009 - 11:33

View PostStormWarrior, on Jun 3 2009, 12:13, said:

Което не пречи да се радвам много когато врагът се провали
Но и не ме наричаш подлизурко, когато аз не се радвам, надявам се :no:

#110 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 03 юни 2009 - 12:30

Навремето ми се наложи да изкарам един ускорен курс по френски език. Баща ми работеше в Алжир и планът беше заедно с брат ми да учим в тамошен френски лицей. Учителката ми по френски беше стара мома, завършила престижния "Робер Колеж" и определено уроците при нея бяха изключително забавни. Като всеки "тийн" и аз не правех изключение от правилото да искам да науча всичко изведнъж и ако може напълно безболезнено. В резултат на това непрекъснато четях текстовете съкратено, пропускайки цели думи и изрази. Дамата само това чакаше, за да ме прекъсне с категоричното: "Ънкор ън фуа силвупле..." :lol:

Беше много забавно. Това, което научих още на петнадесет години от тази прекрасна жена обаче, бе да внимавам много как чета чуждите мисли и да се стремя да вникна в съдържанието на написаното, а не да правя собствени интерпретации върху текста... ;)

Всичко друго е или подлизурщина (ако го изрича истински фен на играта), или по-скоро приказки на човек, който гледа футбол от дъжд на вятър и не счита себе си за средностатистически запалянко... :)

Аз съм "болен" фен на футболната игра и като такъв съм краен в оценката си към играта на противника. Едно от малкото хубави качества на "болните" фенове е изключително честното им отношение към играта и разбиранията им за явлението наречено "спортна злоба". Като бивш юноша на ЦСКА бях научен от треньорите си да се противопоставям по всякакъв начин на основния съперник на отбора в исторически план. Убеден съм, че същото отношение е предавано и в противниковата школа. Днес съм горд с отношението си към "отбора на народа" и не смятам да го променям никога. :no:

В международен план, лично за мен, Левски пречи на българския футбол и не е необходимо тук да изтъквам примери в подкрепа на това мое твърдение. Във вътрешен план, Левски е основния съперник на ЦСКА, което обуславя и моето негативно отношение към този отбор. Това по отношение на отборите.

Що се отнася до феновете на "сините", нещата са коренно различни от моя гледна точка. Имам много близки приятели левскари, по стечение на обстоятелствата в миналото съм разговарял и седял многократно на една маса с хора, като Наско Сираков и Боби Михайлов, Лъчо Танев и Димитър Пенев. Никога не съм делял приятелите си на "сини" и "червени", но винаги съм делял феновете на "истински" и "неистински". "Истински" за мен са изцяло отдадените на отбора фенове, "неистински" аз наричам умерените привърженици на футболната игра, за които пропускането на мач от първенството не само, че не е трагедия, ами е нещо съвсем нормално. Ако "истински" фен ми каже, че ще вика за Левски в мач срещу БАТЕ, кака, леля или стринка, и аз съм убеден, че този фен е действително "истински" по моите лични критерии, то тогава без никакво колебание ще го нарека ПОДЛИЗУРКО!! ;)

EDIT: Една интересна тема по въпроса от един друг форум...

Edited by marillion, 03 юни 2009 - 12:42 .

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#111 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 03 юни 2009 - 12:40

View Postmarillion, on Jun 3 2009, 13:30, said:

ще го нарека ПОДЛИЗУРКО!! :no:
И ще го обидиш. А обиди в този форум АЗ не разрешавам. За това си наричай който и както си искаш у вас. Тук избягвай да правиш каквито и да е било подобни неща, ако ще с Наско Сираков и любов да си правил ;)

#112 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 03 юни 2009 - 13:10

Едно не ми стана ясно от цялата работа. Защо изобщо трябва да "викаш" срещу "вечния враг" в международен мач ?! Като верен фен на твоя си отбор, би трябвало такъв мач изобщо, ама ИЗОБЩО, да не те интересува. Не насочвам това към никого конкретно.
Аз лично съм страдал и съм се радвал на загубите и победите на ЦСКА извън родното първенство. Също така съм бил твърдо против тях в мачовете с Левски, през останалото време не са ме интересували. Толкова ли е трудно...и защо омразата трябва да е водеща в тая изгубена и без това кауза?
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#113 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 03 юни 2009 - 13:15

View PostBlacky, on Jun 3 2009, 14:10, said:

и защо омразата трябва да е водеща в тая изгубена и без това кауза?
Защото само чрез ОМРАЗАТА някои хора се припознават като ИСТИНСКИ фенове :no:

#114 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 03 юни 2009 - 13:20

За омраза аз никъде не съм говорил, не съм си го и помислил дори... ;)

"Ънкор ън фуа силвупле..." :D
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#115 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 03 юни 2009 - 13:25

Именно, затова поставих въпроса - защото имам и лични такива наблюдения, а и тук, гледам, се разразява подобно отношение...не го разбирам.
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#116 StormWarrior

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 143 posts

Posted 03 юни 2009 - 17:10

Не трябва да е водеща, но в пакет със силна любов върви и омраза :D

#117 man on a mission

Sixx

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 963 posts

Posted 03 юни 2009 - 20:36

View Postmarillion, on Jun 3 2009, 11:48, said:

"Дунав" - Русе е изключително симпатичен футболен отбор, дал на България играч от ранга на Анатоли Нанков.
Кой??? :D ;) :D :D :D :D :D Тони седмачето ли? Ти се шегуваш... :D :D :D
What we need right now, is a miracle on earth
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again

#118 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 03 юни 2009 - 22:47

това показва обективно, че "Левски" има повече от значителни успехи

View PostStormWarrior, on Jun 3 2009, 10:40, said:

Не, това показва обективно, че даден човек никак не харесва Левски и толкова.
Защо именно "Левски" от всички останали отбори? Защото е най-успешният сред тях, нали? И защото има положителен баланс срещу ЦСКА ;)
Трябва да палите свещ след всяка загуба в евротурнир на "Левски", защото представете си ако и там беше по-добър от ЦСКА как бихте опонирали?
Например, че Батков е грозен селянин, а Ал Томов мистър Свят и мистър Олимпия в едно :D

View Postmarillion, on Jun 3 2009, 13:30, said:

В международен план, лично за мен, Левски пречи на българския футбол и не е необходимо тук да изтъквам примери в подкрепа на това мое твърдение.
Дай примери с коефициентите на УЕФА.

#119 StormWarrior

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 143 posts

Posted 03 юни 2009 - 23:21

View PostSatyr, on Jun 3 2009, 23:47, said:

Защо именно "Левски" от всички останали отбори? Защото е най-успешният сред тях, нали?

Ами аз не харесвам, не понасям и се дразня на мангала който наглее да ми мие прозореца на колата, но това не значи че го намирам за по-успял от мен нали? Сините са най-голямата конкуренция на ЦСКА във вътрешния шампионат и обратно, така че е нормално и да са основния дразнител и с времето да се превърнат във "вечен враг". Да не говорим че ръководството в Подуене прави достатъчно, че и нормалните безпристрастни фенове да се дразнят на този отбор.

#120 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 03 юни 2009 - 23:23

Ако ти се занимаваше с миене на прозорци на коли и той успяваше да измие повече от теб, или почти колкото теб, тогава щеше :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users