Jump to content

Depeche Mode в София18.05.2009г. - Национален стадион "Васил Левски"

323 replies to this topic

#221 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 15 май 2009 - 09:06

View PostЗмей Горянин, on May 15 2009, 10:03, said:

Билетите ще важат за Dimmu Borgir! :wacko:
Току виж се изравнили ПОНЕ по публика с Калиакра Рок Фест :blink:

#222 cliffburton

Високо в небесата

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 534 posts

Posted 15 май 2009 - 09:25

View Postman on a mission, on May 14 2009, 20:00, said:

Повярвай ми,концерт на Мадона няма да има.Повярвай ми
Дано. :) Иначе много жалко за феновете на Депеш Мод. :wacko: Не са ми любима група,но има някой парчета които ме кефат.Дано Дейв се оправи. :blink:
Когато си на дъното на пъкъла,когато си най-тъжен и най-злочест от парещите въглени на мъката
си направи стълба и излез.
САМО ЛЕВСКИ, ОБИЧАМЕ ТЕ!

#223 Avitohol

IYI

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 220 posts

Posted 15 май 2009 - 10:13

Рекламните блокове, особено в големите телевизии, се редят и залагат дни, а понякога и седмици предварително...

:blink: Хе-хе, леееко преувеличаваш с това, че рекламните плейлисти се правят с дни и особено пък със седмици напред, Envy. Най-малкото няма икономическа логига за толкова дългосрочно изготвяне на рекламните блокове, защото за медиите рекламите са приоритетни, а рекламни кампании тръгват/спират/променят се ежедневно. Предварително палниране за дни напред се прави само при натрупването на поредни почивни дни, иначе плейлистите се правят ден за ден.

View Postmarillion, on May 15 2009, 10:02, said:

Сигурно сте прави за рекламните блокове и организацията на рекламите в медиите. Същото така сте прави и за това, че СМЕ не е в състояние да спре излъчването на рекламните клипове. Моята идея беше, че някой от СМЕ е можело да уведоми незабавно рекламодателят за отменения концерт, а той да решава какво да прави с рекламата.

Само се питам, чисто хипотетично разбира се, ако вместо за концерт на DM ставаше дума за нещо друго, например за предизборен клип на политическа партия в който партиен лидер агитира народонаселението да гласува за него и неговата партия и съвсем случайно, както казах чисто хипотетично, същият този партиен лидер внезапно и безпардонно бъде изритан от партийната ядка, дали пък тези рекламни спотове щяха да продължат да се въртят в праймтайма и дали пък нямаше да се намери начин да бъдат свалени от екран моменталически? Убеден съм, че има начин това да стане, въпрос на организация и мислене... :)

marillion, няма невъзможни неща, това го знаем всички. :wacko: Разбира се, че могат да се правят извънредни промени в рекламните блокове и дори не е нужно да става дума за политическа реклама (обаче и за политическа реклама има ситуации, в които клипчетата няма да могат да бъдат свалени мигновено). Не е толкова до въпроса на оргазнизация и мислене, а до приоритети и до общуване между медиите и рекламодателите. :) В конкретния случай с концерта на Депеш Мод наличието на съответните реклами в ефир не е такъв голям проблем, все пак нещата се случиха извънредно.

#224 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 15 май 2009 - 10:59

View PostAvitohol, on May 15 2009, 11:13, said:

Искаш да кажеш, че мога да отида днес в "Нова телевизия" да им стоваря една торба пари на масата и да кажа "Искам рекламата ми да тръгне от утре" и те ще кажат "Окей"?
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#225 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 15 май 2009 - 11:25

View PostSatyr, on May 15 2009, 11:59, said:

Искаш да кажеш, че мога да отида днес в "Нова телевизия" да им стоваря една торба пари на масата и да кажа "Искам рекламата ми да тръгне от утре" и те ще кажат "Окей"?

Ако рекламният клип е готов и платиш достатъчно, не виждам причина поради която това да не може да се случи... :blink:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#226 Лора

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 126 posts

Posted 15 май 2009 - 12:04

View PostJoey, on May 14 2009, 19:01, said:

Според мен за нови дати за концертите трудно може да се говори, особенно
за София, защото тура на DM е пълен до дупка. Почивката между края на европейското и
американското турне, няма да си я преебат, защото ще рискуват да провалят и тура в Америка.

Абе,............ще видим................ стискаме палци за средата на септември!!! :blink:
И аз смятам, че трудно ще насрочат нови дати. Като гледам на сайта им идните месеци как са запълнени, можем да се надяваме да ни огрее чак следващата година януари – февруари.....

#227 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 15 май 2009 - 12:20

View PostЛора, on May 15 2009, 13:04, said:

можем да се надяваме да ни огрее чак следващата година януари – февруари.....
Точно това от сега го забрави. Февруари месец може и да направят концерти в Атина, Истанбул, Белград и Загреб, но това е защото и четирите града си имат зали за по 20 000 и кусур човека. Ние и румънците нямаме. А Depeche в Зимния или "Христо Ботев" няма да дойдат :wacko:

С две думи, нещата стоят така:
- или средата на септември;
- или догодина лятото (ако турнето им изобщо продължава тогава);
- или след четири години, на турнето за следващия им албум (ако решат да ни включат в него)
:blink:
I don't know how I managed it...

#228 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 15 май 2009 - 12:30

Малко интересна информация, без да знам до колко е достоверна:

"Според неназован кореспондент на сайта Side-Line.com от Гърция Depeche Mode планират да съдят организаторите на несъстоялия се техен концерт в Атина Didi Music и Terra Vibe заради нелепия начин, по който са отреагирали на създалата се ситуация. Според въпросният източник Martin Gore и Andy Fletcher са поискали да излязат и изсвирят 3 до 5 песни, включително "A Question of Lust", след което лично да се извинят на феновете за разочарованието, но Didi Music не са одобрили идеята. Спрягат се и две потенциални дати за провеждането на отменения концерт – 14 юли т. г. или 22 май 2010 г. на Олимпийския стадион в града, като този път самите Depeche Mode ще ръководят организацията на събитието. Всички закупени за 12 май 2009 г. билети ще важат, а нови 40 000 ще бъдат пуснати в продажба на цени от 40 EUR. Това е била поисканата от музикантите цена на билетите и за отменения концерт, които се продаваха на цени от 60 до 100 EUR."

Инфо: stroeja.com

#229 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 15 май 2009 - 12:37

Звучи добре, стига да има нещо вярно във въпросната публикация...
Факт е обаче, че в периода 13 юли - 23 юли има дупка в тур-програмата им, а за тези 11 дни спокойно биха могли да изнесат отменените 6 концерта... стига да няма и други cancellations... и да са готови да се откажат от почивката си между европейските и щатските дати.
Май вариантът за май 2010 е по-реалистичен...
А бе когато - тогава. :blink:

#230 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 15 май 2009 - 12:41

View PostEnvy, on May 15 2009, 13:37, said:

Факт е обаче, че в периода 13 юли - 23 юли има дупка в тур-програмата им, а за тези 11 дни спокойно биха могли да изнесат отменените 6 концерта...
Ето тази дума не ми се връзва с останалите... Точно СПОКОЙНО не могат да го направят. Могат да го направят със зор. А точно тази "дупка" е паузата между европейското и щатското им турне. Не случайно са я планирали - десетина дена да си вземат глътка свеж въздух и после пак да продължат.

Септември, май или на следващия албум (евентуално) :blink:

#231 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 15 май 2009 - 12:53

Сега, като се замисля, вероятността този концерт все пак да се състои някога в София, става все по-комплицирана. На първо място, нека да се надяваме, че Загреб ще бъде последната отменена дата от европейската част на този тур. Все още информацията за действителното здравословно състояние на Дейв е твърде противоречива и крайно пестелива. Дано първата ми реакция да не се окаже вярна и дано не става въпрос за "уж" отминалите кошмари на Гахан.

И така, ако не стане някакво чудо с помощта на което отменените дати да се сместят в двете дупки в календара на тура през тази година, ми се струва, че ще видим DM в София.......ама друг път, както се казваше в онзи емблематичен български филм. Насрочването на нова дата за 2010 година отсега ми се струва малко вероятно откъдето и да го погледна. Във всички случаи СМЕ ще бъдат поставени в ужасно трудна ситуация, защото ще трябва да върнат парите на хората закупили билети. Не съм финансист, но имам чувството, че фиска не би приел вариант при който данъчните отчисления от събитието да бъдат внесени през 2010 година, тъй като реално приходът е реализиран през настоящата 2009 година. Това, разбира се, е просто един пример, защо считам вероятността концерта да се отложи за догодина за нищожна. Нека не забравяме и спонсорът на проявата, на този етап е трудно да се предвиди как ще реагират "биропродавците".
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#232 Avitohol

IYI

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 220 posts

Posted 15 май 2009 - 13:00

View PostSatyr, on May 15 2009, 11:59, said:

:) Нищо такова не казвам. :blink: При описаната от теб ситуация е почти невъзможно рекламата ти да тръгне от утре. :) ... Но ако наистина те интересува как можеш да пуснеш реклама в една или друга медия - ми те медиите си имат обявени срокове за приемане на кампании. :wacko:

Edited by Avitohol, 15 май 2009 - 13:01 .

#233 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 15 май 2009 - 13:29

Току що по "Дарик" е имало интервю с Несторов... Казал е, че в началото на следващата седмица ще се знае дали ще има нова дата или концерта изцяло отпада. Репортерката му е казала, че турнето на групата за момента приключва чак февруари месец, 2010-та година. Несторов е казал (не дословно): "При всички случаи говорим за 2009-та година. Ако концерт ще има, ще е през 2009-та."

#234 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 18 май 2009 - 08:17

Пак от българския форум на Депеш:

"Depeche Mode will hold a concert in Zagreb after all, on September 16, the Jutarnji list daily cited sources close to the Arena Zagreb where the band’s concert was scheduled to take place on May 21 as part of the “Sounds of the Universe” tour."

#235 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 18 май 2009 - 12:56

Като гледам какво временце се е отворило днес, май добре стана с отлагането на концерта... :clapping:

Това малко като лисицата и киселото грозде, но все е нещо... :rolleyes:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#236 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 18 май 2009 - 20:28

View Postmarillion, on May 18 2009, 13:56, said:

Като гледам какво временце се е отворило днес
Колко ли пъти вече казвам, че живеете на неправилното място. Тук няма и помен от дъжд :comando:

#237 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 18 май 2009 - 20:41

View PostSvil, on May 18 2009, 21:28, said:

Колко ли пъти вече казвам, че живеете на неправилното място. Тук няма и помен от дъжд :comando:

ок, ама лятото като дойдем за спирита, само да е посмяло капка да падне... ти ще носиш последствията :angry3:

np: Depeche Mode live in Sofia (2006 :angry3: )

#238 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 18 май 2009 - 21:02

View PostSvil, on May 18 2009, 21:28, said:

През пролетта трябва да вали, за да избуяват посевите. Иначе рибата ше я ядете с раци :angry3:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#239 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 18 май 2009 - 21:15

Вече валя бол, па и аз риба не ям много-много :comando:

#240 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 19 май 2009 - 12:14

Официално изявление на румънския промоутър, цитирано от depeche-mode.org:

"Following the rumors which appeared recently in the media about the new date of the postponed Bucharest Concert, Laura Coroianu, Emagic Executive Director declared: "We usually try to avoid commenting rumors, but this time we'll do it, because we don't want the Depeche Mode fans to be misled in any way. We are in discussions with the band management since the official postponement of the Bucharest concert. It is true, we look forward to two possible dates - in july or september 2009, and we are in advanced negotiations with the tour manager, but the final decision involves several factors that must be taken into account - the band, location availability, etc.. We hope that by the end of this week we have good news on the state of Dave's health, and more details on the new date of the concert."

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users