Jump to content

Войната на метъла срещу чалгата

76 replies to this topic

#41 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 28 септември 2008 - 17:02

View Postfantucho_, on Sep 28 2008, 17:54, said:

И на мен ми е любим израза за музиката, която слушам като се напия. Обикновено им отговарям, че не пия, след което следва озадален поглед и въпрос "Ама ти верно ли?" :crying:
И да, винаги съм се чудел на това как някой може да ми каже "Ама тя чалгата си е музиката на Балканите - това ти е в кръвта!". "WTF!" - чудя се аз... И отговор няма. До нас беше и култовата дискотека Чака-Рака, където всеки уикенд се изливаха купища хора между 11-18 годишна възраст като пак тези хора излизаха пияни/напушени от там. Виждал съм петокласнички с патрончета да се клатят по улиците едвам държащи се на краката си. И в такъв момент човек се пита дали да се смее или да плаче.

Един познат казваше "Като се напия, слушам същото, което съм слушал и преди да се напия." Много правилна приказка. Прочее, такова нещо като "музика за масата" няма и не може да има. Аз храносмилам много добре, докато слушам Manowar, обаче на друг ще му се доповръща от тях. И обратното...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#42 fantucho_

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 474 posts

Posted 28 септември 2008 - 17:05

View PostТигър, on Sep 28 2008, 18:02, said:

Един познат казваше "Като се напия, слушам същото, което съм слушал и преди да се напия." Много правилна приказка. Прочее, такова нещо като "музика за масата" няма и не може да има. Аз храносмилам много добре, докато слушам Manowar, обаче на друг ще му се доповръща от тях. И обратното...
Именно. Това са глупости, с които не знам какво се цели. Да ме убедят, че аз всъщност съм вътрешно чалгар тъй като се храня ли, защото, видиш ли, човек не можеш да се храни на нещо друго освен на чалга? :crying:

#43 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 28 септември 2008 - 17:21

View Postfantucho_, on Sep 28 2008, 18:05, said:

Именно. Това са глупости, с които не знам какво се цели. Да ме убедят, че аз всъщност съм вътрешно чалгар тъй като се храня ли, защото, видиш ли, човек не можеш да се храни на нещо друго освен на чалга? :angry3:

Какво хранене, бе? В най-разпространения случай зад репликата "музика за маса" се има предвид пиене и то не какво да е, а напиване и просташки (или гъзарски, както предполагам биха били окачествени в подходящите среди) изпълнения, така че в този ред на мисли хората са си напълно в право да казват, че чалгата е музиката за маса. :crying: А чалга феновете докато се хранят може и да не слушат никаква музика, особено ако са си сами у тях, понеже няма да има пред кого да показват колко са в крак с най-новите хитове. :ninja:

#44 fantucho_

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 474 posts

Posted 28 септември 2008 - 17:24

^ Ааа, на мен са ми заявявали "Ами ти к`ва музика слушаш докато се храниш? Няк`ви, `дето ти врещят ли?" :crying:

#45 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 28 септември 2008 - 17:32

View Postfantucho_, on Sep 28 2008, 18:24, said:

^ Ааа, на мен са ми заявявали "Ами ти к`ва музика слушаш докато се храниш? Няк`ви, `дето ти врещят ли?" :angry3:
Брех, как се менят времената. Явно трябва да си съставя дневна програма от различни музикални стилове, пасващи най-добре на извършваната от мен в даден момент дейност, за да не се чувствам глупаво като ми задават подобни въпроси. :ninja: Вече поне съм решил каква ще е стиловата ориентация за фон на природните ми отделитени нужди. :crying:

#46 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 28 септември 2008 - 18:33

View Postfantucho_, on Sep 28 2008, 17:54, said:

не пия
Ама ти верно ли? :crying: :angry3:
I don't know how I managed it...

#47 Умри от запек!!!

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 12 posts

Posted 28 септември 2008 - 18:54

View Postlittle'circle, on Sep 28 2008, 14:20, said:

Всъщност, преди да си тръгне човекът със запека, би ми било интересно да ни каже той каква трю не-помия слуша.
Сериозно ли?

Най-общо:
Спийд метъл от рода на EXHORDER (тия нямат равни просто...), Slayer, Exodus, ранен Kreator, Razor, Demolition Hammer (тия също :crying: ), Sodom, Morbid Saint, Dark Angel...
Метъл траш и хардкор траш като D.R.I., C.O.C., Suicidal Tendencies, Cryptic Slaughter, Chronical Diarrhoea...
Oлдскуул грайндкор тип Terrorizer, ранен Napalm Death, S.O.B., Disrupt, Carcass, Sore Throat, Repulsion, Assuck, Warcollapse, Brutal Truth...
"Брутален дет метъл"/NYDM школа - Suffocation, Morpheus Descends, Incantation, Immolation, първите два Cryptopsy...
Блек метъл... По-скоро не. И въпреки това не мога без Burzum, Emperor, Darkthrone, Mayhem '87 и '94, Celtic Frost, Sarcofago, Bathory, ранен Sodom...
А, и Dissection - те са на принципа "от всичко по малко", но определено не са някоя скапана безидейна манджа с грозде и си ги обичам много.

...или иначе казано харесвам неокласически метъл и малко грайндкор и траш.

Това достатъчно ли е? :angry3:

#48 cygnusx86

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 323 posts

Posted 28 септември 2008 - 19:00

Таман си мислех тоя умри от запек глей го къв пич е па то кво.Кви са тия трашове и пънкове бе,я да влизаш в пътя...От тия твойте само Bathory стават.
"9.29. Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра докато не дадат налога безусловно и с покорство."

#49 lordi

-

• Енориаши
  • PipPip
  • 74 posts

Posted 28 септември 2008 - 19:08

Ето и моето скромно мненийце. Всяка музика е отражение на начина на живот и мислене. Когато си патронче искаш да се обличаш модерно, да говориш модерно и да ходиш на модерни места. Светът е едно комерсиално средище на такъв тип хора. Чалгията е това за България. Когато отидеш в някое от толкова известните и така наречени клубове виждаш богати хора на и над 40 години с мръсни ку4** който искат да изсмучат семенната течност на всички които карат коли по-скъпи от 70 бона. Педерас** с розови блузчици които ме карат да се чувствам странно ,защото не искам да си изрусявам косата или да си брасна краката всеки 2-ри ден. Ето това е чалгата. Това е в клиповете. Това е в така наречения текст.
Искам да опровергая малко по-нагоре казаното - металите винаги са били различни и хората винаги са ни гледали странно, особено в нашата държава.
На мен ми е най-жалко когато отида в някоя чалготечница и видя наистина интелегентни и красиви момичета, които биха направили всичко за да се качат в последната кола , яхта или на почивка до Корсика. Обикновенно това всичко се свежда до едно просто нещо закоето всички се сещаме. За съжаление неможем да променим шибания свят. Той просто си е такъв.
Светът е пълен с тъпаци, които си мислят, че светът е пълен с тъпаци :)

#50 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 28 септември 2008 - 20:11

View Postcygnusx86, on Sep 28 2008, 10:37, said:

то аз разлика между баладите на диип пърпъл и на камелия примерно не виждам да ви кажа.

ще ме прощаваш, но това изказване е малоумно. чуй This Time Around и после ще си говорим
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#51 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 28 септември 2008 - 20:16

Или "Child In Time", или "Soldier Of Fortune", или "Wasted Sunsets", или "Sometimes I Feel Like ..." и мн. др. :crying:
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#52 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 28 септември 2008 - 21:45

бтв точно така си е
навремето имах една съученичка, дето само балади слушаше - Металика, Меноуър, Пърпъл, Камелия, Анелия, Скорпиънс и тн
все балада :D

а да, и гънс

#53 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 28 септември 2008 - 23:07

View Posthendy, on Sep 28 2008, 22:45, said:

бтв точно така си е
навремето имах една съученичка, дето само балади слушаше - Металика, Меноуър, Пърпъл, Камелия, Анелия, Скорпиънс и тн
все балада :D

а да, и гънс
значи един вид, след като аз харесвам едно парче на Анастейша, това значи, че между нея и Мейхем няма разлика...да, добре...
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#54 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 28 септември 2008 - 23:10

View Postforeigner, on Sep 29 2008, 00:07, said:

значи един вид, след като аз харесвам едно парче на Анастейша, това значи, че между нея и Мейхем няма разлика...да, добре...

не значи това
значи свят широк, хора всякакви

не можеш да ги разбереш всичките, не можеш да ги промениш
можеш да си се кефиш на твоите неща :D

#55 little'circle

Bacchante

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted 29 септември 2008 - 16:58

View PostУмри от запек!!!, on Sep 28 2008, 19:54, said:

Сериозно ли?

Най-общо:
Спийд метъл от рода на EXHORDER (тия нямат равни просто...), Slayer, Exodus, ранен Kreator, Razor, Demolition Hammer (тия също ;) ), Sodom, Morbid Saint, Dark Angel...
Метъл траш и хардкор траш като D.R.I., C.O.C., Suicidal Tendencies, Cryptic Slaughter, Chronical Diarrhoea...
Oлдскуул грайндкор тип Terrorizer, ранен Napalm Death, S.O.B., Disrupt, Carcass, Sore Throat, Repulsion, Assuck, Warcollapse, Brutal Truth...
"Брутален дет метъл"/NYDM школа - Suffocation, Morpheus Descends, Incantation, Immolation, първите два Cryptopsy...
Блек метъл... По-скоро не. И въпреки това не мога без Burzum, Emperor, Darkthrone, Mayhem '87 и '94, Celtic Frost, Sarcofago, Bathory, ранен Sodom...
А, и Dissection - те са на принципа "от всичко по малко", но определено не са някоя скапана безидейна манджа с грозде и си ги обичам много.
...или иначе казано харесвам неокласически метъл и малко грайндкор и траш.

Това достатъчно ли е? :)

Съвсем достатъчно. И доста изчерпателно.
А сега само ще ти подскажа, че не всички тук харесват твоята не-помия. Имат си съответно своята не-помия. Хайде без помия вече :D

#56 fantucho_

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 474 posts

Posted 30 септември 2008 - 09:31

View PostOzzy, on Sep 28 2008, 19:33, said:

Ама ти верно ли? :lol: :yes:
офтопик:
Добре де, малко бира, но не се напивам - имам мярка. :haha:

#57 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 01 октомври 2008 - 22:31

View Postforeigner, on Sep 29 2008, 00:07, said:

чи ти пък къде откри разлика между Анастейша и Мейхем - и двамата не могат да пеят, ама оня се излага :harhar:

Чудно ми е кво ви пука за това, кой, къде, с кого, каква музика слуша докато сваля, се къпе, пуши, пие, скача на масата, плющи, ч-ка, яде, храни се, пои се и всякакви други глаголи. Що не оставите останалите сами да си тънат в которките и не си гледате любимата музика, любимия свят, любимите дрехи, клубоме, коцерти, хора, листа, дървета, гори, замъци и т.н....

#58 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 01 октомври 2008 - 23:25

View PostDigger, on Oct 1 2008, 23:31, said:

чи ти пък къде откри разлика между Анастейша и Мейхем - и двамата не могат да пеят, ама оня се излага :harhar:

че той пее ли??? ;) аз мислех, че само си грухо-ръмжи :angry3: а за Анастейша без лоши думи-много як глас има мадамата! няма да си я пусна сама вкъщи, но като я чуя навън, не получавам гърчове от отвращение, а това е много :metal:

#59 Змей Горянин

стъписващо зъл

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 892 posts

Posted 02 октомври 2008 - 10:21

View Postforeigner, on Oct 2 2008, 00:25, said:

че той пее ли??? :yes: аз мислех, че само си грухо-ръмжи :lol: а за Анастейша без лоши думи-много як глас има мадамата! няма да си я пусна сама вкъщи, но като я чуя навън, не получавам гърчове от отвращение, а това е много :lol:
Абе кой е тоя Мейхем, за когото говорите?
... Through dreams I influence mankind...

#60 edward

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 16 posts

Posted 02 октомври 2008 - 10:46

Тука като си говорите за Анелия и Камелия (не ги познавам добре, ама не съжалявам), не мога да не се включа и аз. Познавам едно девойче, съвсем интелигентно на вид, дето обаче сподели наскоро, че си е записало НА ЕДИН И СЪЩИ ДИСК песни на Manowar и на Азис. :yes:
Много искам да видя мутрата на Ди Майо, ако разбере за това :lol:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users