Какво наоколо се носи...и звучи
Started by duende, сеп 01 2008 15:37
475 replies to this topic
Posted 26 юни 2009 - 08:46

A new level reached, where the absence of air lets me breathe...
Posted 27 юни 2009 - 16:09
Posted 29 юни 2009 - 20:26
Nek - "Un' Altra Direzione" (2009).
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Posted 07 юли 2009 - 19:01

An Evening with John Petrucci and Jordan Rudess (New York; 10.06.2000)
Двама от най-забележителните инструменталисти на нашето време в една съвсем различна светлина от тази в която сме свикнали да ги виждаме.Този концерт звучи далеч по джазово от колкото музиката която свирят в титулярната си банда.Целият концерт е изграден от диалога между китарата и клавира, които в отделните песни звучат ту акустично меко, ту електрично студено и агресивно.Харесва ми, звучи свежо и динамично.Респект Петручи, респект Рудес!
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.
Duke Ellington
Duke Ellington
Posted 08 юли 2009 - 16:55
wolfy, on May 30 2009, 15:13, said:
The Best Of Shocking Blue
Оказа се, че малко хора я помнят тази група, а те са имали своите силни години... Но песни, като Never Marry A Railroad Man, Send Me A Postcard, Daemon Lover са незабравими. А и тази магнетчина Mariska с тези очи.
Оказа се, че малко хора я помнят тази група, а те са имали своите силни години... Но песни, като Never Marry A Railroad Man, Send Me A Postcard, Daemon Lover са незабравими. А и тази магнетчина Mariska с тези очи.
Великолепна група! Към песните споменати тук, добавям и още няколко любими (мои) – Inkpot, California Here I Come, Blossom Lady.
А Mariska...красавица е тази унгарска циганка, т.е. беше – ако не бъркам 2006 г. се спомина.
Posted 09 юли 2009 - 14:47
Тази сутрин най-накрая успях да си намеря и да чуя ето това:

Mike Patton - Mondo Cane (26.05.2007; Parme, Italy)
Дали е възможно да се пише/говори за музика с участие на Патън, без да се използва поне веднъж думичката "луд"?Ами, може.В този албум (странното е че това е дългоотлаган студиен албум, който все още не е издаден официално, а съществува само като bootleg) Патън и компания (Aldo Sisillo, Roy Paci & оркестър) правят кавъри на италиански поп песни от 50-те и 60-те на миналия век, като "вечният пациент" в лицето на Патън е учудващо сериозен.Качеството на звука не е особено добро, но все пак е поносимо.Излишно е да казвам, че пее само на италиански и много му отива.Звучи интересно и приятно.

Mike Patton - Mondo Cane (26.05.2007; Parme, Italy)
Дали е възможно да се пише/говори за музика с участие на Патън, без да се използва поне веднъж думичката "луд"?Ами, може.В този албум (странното е че това е дългоотлаган студиен албум, който все още не е издаден официално, а съществува само като bootleg) Патън и компания (Aldo Sisillo, Roy Paci & оркестър) правят кавъри на италиански поп песни от 50-те и 60-те на миналия век, като "вечният пациент" в лицето на Патън е учудващо сериозен.Качеството на звука не е особено добро, но все пак е поносимо.Излишно е да казвам, че пее само на италиански и много му отива.Звучи интересно и приятно.
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.
Duke Ellington
Duke Ellington
Posted 10 юли 2009 - 20:50
Eros Ramazzotti - "Calma Apparente" (2005).
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Posted 17 юли 2009 - 10:12
Идеално за сутринта
Insane in my brain
Posted 18 юли 2009 - 11:55

David Bowie - "Heroes" (1977)
Малцина люде са оставяли по цели галактики в стъпките си по творческият си път както Хамелеона.
Да не говорим че в албума очастват и агентите R.Fripp & B.Eno.
Duke Ellington
Duke Ellington
Posted 21 юли 2009 - 16:10
на ето този маг

Страхотни джаз интерпретации на хитове и класики като These Boots Are Made For Walking(Petula Clark),Norwegian Wood (The Beatles),Michelle (The Beatles),I Can See For Miles (The Who),Good Vibrations (The Beach Boys) и Monday Monday (The Mamas & The Papas)
Sail away tomorrow,
sailin' far away.
To find it steal or borrow.
I'll be there someday
sailin' far away.
I'll be there someday
Posted 22 юли 2009 - 15:27
Цигански кючеци идващи направо от Ада
Твоето неразбиране не е лудостта на другия!
Posted 22 юли 2009 - 23:19
Posted 23 юли 2009 - 10:58
Martin L. Gore -->> "Somebody"
Още едно перце се отрони от крилете Му и се заигра със сувенирния вятър.
Нищо не утолява така добре болките ни, както твоята жажда, Мартин! Така че през новата си годинка - ожадней силно!!!
Честит рожден ден!
Още едно перце се отрони от крилете Му и се заигра със сувенирния вятър.
Нищо не утолява така добре болките ни, както твоята жажда, Мартин! Така че през новата си годинка - ожадней силно!!!
Честит рожден ден!
-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 23 юли 2009 - 21:39
TOM WAITS - Rain Dogs (1985)
Posted 24 юли 2009 - 02:14
fantucho_, on Jul 23 2009, 22:39, said:
TOM WAITS - Rain Dogs (1985)

Downtown Train - Гениална комерсия.
Posted 24 юли 2009 - 08:38
Лирично и спокойно начало на почивния ден.Както подобава...
Sail away tomorrow,
sailin' far away.
I'll be there someday
sailin' far away.
I'll be there someday
Posted 25 юли 2009 - 17:14
Anthony & The Johnsons -->> "You Are My Sister" /live/
Сестрички от вси страни - обединявайте се!
Съюзен с жегата, гласът на бай Антъни действа разхлабително на порите ми. Огъва тоновете тоз пухчо, не си играе.
Бликат из тлъстата му гуша като гъст петмез и запълват хармоничните пукнатини с блага смазка.
Сестрички от вси страни - обединявайте се!
Съюзен с жегата, гласът на бай Антъни действа разхлабително на порите ми. Огъва тоновете тоз пухчо, не си играе.
Бликат из тлъстата му гуша като гъст петмез и запълват хармоничните пукнатини с блага смазка.
-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 25 юли 2009 - 19:02
Nick Drake - Bryter Layter
В горещия летен следобед музиката на Ник действа така опойващо, че леко се сливам с жегата и дори успявам да й се насладя...
Posted 28 юли 2009 - 21:32
Разкошната пиеса от албума на KAYAK от 2008 - Broken White.
Разтапя нми душата вокала на Едуард Рийкарс...
When I`m passing by I still see the wall
That we`ve painted broken white
As the paint went dry
To much rain has fallen
Slipping inside
Through the sealing....
Разкошен певец. Най-голямото (в двата смисъла) весло, което тласка кораба на KAYAK напред към хоризонта толкова години.
Баладите му се удават толкова много:
The worlds to say I love you.
Разтапя нми душата вокала на Едуард Рийкарс...
When I`m passing by I still see the wall
That we`ve painted broken white
As the paint went dry
To much rain has fallen
Slipping inside
Through the sealing....
Разкошен певец. Най-голямото (в двата смисъла) весло, което тласка кораба на KAYAK напред към хоризонта толкова години.
Баладите му се удават толкова много:
The worlds to say I love you.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users

This topic is locked