Ozzy, on Aug 22 2008, 22:15, said:
Новото Миталикапредварителности
Started by Satyr, юли 14 2007 09:16
512 replies to this topic
Posted 22 август 2008 - 21:34
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
Posted 22 август 2008 - 21:43
Там някъде ще да е...
I don't know how I managed it...
Posted 22 август 2008 - 21:48
Пак сте се отплеснали на безплодни дискусии и чесане на пръсти по клавиатури.
Не, че някой му дреме за моето мнение, ама аз ще си го напиша. Днес слушах въпросната песен по Зи-рок. Да, много напомня като композиция на One, но само най-общо. В структурата. И всичко е до там. В тая песен няма енергия, няма хъс. Някви сола дето на мен ми звучат кухо, колкото да има соло и да се спази вида на композицията. Вокалите не ми се коментират, в смисъл, че от едно преслушване не може всичко да съм разбрал от песента.
Като крайна оценка, нищо впечатяващо.
Всъщност няма разлика. Феновете очакват точно това, което искат. За съжаление няма да го получат.
Не, че някой му дреме за моето мнение, ама аз ще си го напиша. Днес слушах въпросната песен по Зи-рок. Да, много напомня като композиция на One, но само най-общо. В структурата. И всичко е до там. В тая песен няма енергия, няма хъс. Някви сола дето на мен ми звучат кухо, колкото да има соло и да се спази вида на композицията. Вокалите не ми се коментират, в смисъл, че от едно преслушване не може всичко да съм разбрал от песента.
Като крайна оценка, нищо впечатяващо.
Не говоря за това, което феновете ОЧАКВАТ или се НАДЯВАТ да получат, а това, което ИСКАТ да получат-има разлика.
Posted 22 август 2008 - 23:47
Тея са се опитали да направят кавър на себе си с лек нюанс. Не знам до колко успешно. Средно темпо, 8 минути, позната структура, нещо като соло от едно време, уа уа Джеймс - тираджията....
Нито слабо, нито силно. Просто нещо като нищо или обратното.
И не ми харесва инжинерната работа. Добър мастеринг при недотам добър микс. И звукът на барабанчето е доста дразнещ. Но айде, нека да чуем Цеде качеството.
Нито слабо, нито силно. Просто нещо като нищо или обратното.
И не ми харесва инжинерната работа. Добър мастеринг при недотам добър микс. И звукът на барабанчето е доста дразнещ. Но айде, нека да чуем Цеде качеството.
http://www.wartime.bg/ http://www.myspace.com/preordainedgame
Wartime - Facebook Profile Wartime New Video - "Bequest"
Wartime New Album - Buy Now In Store: Katehizis ; Wizard ; SMF
Wartime - Facebook Profile Wartime New Video - "Bequest"
Wartime New Album - Buy Now In Store: Katehizis ; Wizard ; SMF
Posted 23 август 2008 - 10:13
Добре де, никой ли няма да се сети, че както очакванията на феновете, така и праха в очите, хвърлен от групата с цялата рекламна кампания за албума, предполагаше нещо като "завръщането на Металика към старите (траш) корени"? Всички (мисля си), които се интересувахме какво става с този албум докато се пише, очаквахме нещо доста по-различно от двете представени досега песни. Да не говорим, че ако това трябва да е представителният първи сингъл на един очакваемо траш албум, просто някой е сбъркал представите си. Или аз имам изкривен поглед над всичко, което се изнесе като информация по албума, или Металика са превъртели и не знаят какво правят. А може би, както казах в началото, ни хвърлят прах в очите? Има още време до 12-ти - тогава ще вадим подробно кирливите (а може и чистите) ризи...
You Rock! ™
I Rock! ®
I Rock! ®
Posted 23 август 2008 - 12:15
Ози, не може да сравняваш очакванията към Металика с очакванията към AC/DC, Purple, Foreigner и много от другите стари групи. Защото:
AC/DC, подобно и на Мотърхед, бичат едно и също с леки нюанси през цялото време. Не са направили завой, какъвто направиха Металика през и след 1991 г. Ако Диси или Мотърхед бяха издали почти чисти кънтри/поп рок албуми и половината им фенове да се отдръпнат, след което да очакват завръщане към старото, тогава можеше да се сравнява. Същото и с Purple, с Foreigner. Като последните трябва да направят няколко денс албума, за да ги сравняваме с Металика
AC/DC, подобно и на Мотърхед, бичат едно и също с леки нюанси през цялото време. Не са направили завой, какъвто направиха Металика през и след 1991 г. Ако Диси или Мотърхед бяха издали почти чисти кънтри/поп рок албуми и половината им фенове да се отдръпнат, след което да очакват завръщане към старото, тогава можеше да се сравнява. Същото и с Purple, с Foreigner. Като последните трябва да направят няколко денс албума, за да ги сравняваме с Металика
WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 23 август 2008 - 13:31
Дадох 4-те групи просто за пример... Както казах, мога да изброявам седмици наред имена на групи, които в последните 15-20-25 години не са направили ВПЕЧАТЛЯВАЩ албум, а навремето са имали такъв. Между тези няколкостотин имена ще има и такива със завои и такива без завои... Ще има хард-рок, поп, денс, метъл и т.н. и т.н. Ще има запазили стила си. Ще има и променили стила си.
Така че, 4-те горепосочени групи просто първи ми дойдоха на ум. Можех да кажа, което и да е друго име
Между другото ти ме навеждаш на една друга мисъл. Голяма част от тези групи, които са имали ВПЕЧАТЛЯВАЩИ албуми навремето, но с течение на годините не са променили и грам стила си, днес тънат в мега забрава. И продават точно толкова дискове колкото мен. При Мetallica не е така. Те са на върха и днес и пълнят стадиони навсякъде. И това не е само заради ОНЕЗИ 5 албума. Напротив. Те привличат и значително количество нови, млади фенове, които разбират за съществуването им след 1997-ма.
Така че и в смяната на стила няма лошо. Веднага на акъла ми изникват две имена - Genesis и Marillion. Дори според мен при тези две групи промяната е много по-голяма от тази при Metallica. Но това няма каквото и да е било общо с издаването на ВПЕЧАТЛЯВАЩИ албуми. Продължавам да твърдя, че който очаква от Metallica, Purple, Alice Cooper, Michael Jackson, George Michael, Madonna, Slayer, Genesis, Marillion, Manowar, Лепа Брена, /тук следва изброяването на още 4 765 групи и изпълнители/ да направят ДНЕС албум, който да бъде ВПЕЧАТЛЯВАЩ за мен е лаик. Не казвам, че е невъзможно да се случи това. Казвам, че вероятността да НЕ СЕ случи е 99,237%
За това очаквайте просто ДОБЪР албум. Ако не го получите - ще ви е за 4-ти път. Така че вече ще сте свикнали
Така че, 4-те горепосочени групи просто първи ми дойдоха на ум. Можех да кажа, което и да е друго име
Между другото ти ме навеждаш на една друга мисъл. Голяма част от тези групи, които са имали ВПЕЧАТЛЯВАЩИ албуми навремето, но с течение на годините не са променили и грам стила си, днес тънат в мега забрава. И продават точно толкова дискове колкото мен. При Мetallica не е така. Те са на върха и днес и пълнят стадиони навсякъде. И това не е само заради ОНЕЗИ 5 албума. Напротив. Те привличат и значително количество нови, млади фенове, които разбират за съществуването им след 1997-ма.
Така че и в смяната на стила няма лошо. Веднага на акъла ми изникват две имена - Genesis и Marillion. Дори според мен при тези две групи промяната е много по-голяма от тази при Metallica. Но това няма каквото и да е било общо с издаването на ВПЕЧАТЛЯВАЩИ албуми. Продължавам да твърдя, че който очаква от Metallica, Purple, Alice Cooper, Michael Jackson, George Michael, Madonna, Slayer, Genesis, Marillion, Manowar, Лепа Брена, /тук следва изброяването на още 4 765 групи и изпълнители/ да направят ДНЕС албум, който да бъде ВПЕЧАТЛЯВАЩ за мен е лаик. Не казвам, че е невъзможно да се случи това. Казвам, че вероятността да НЕ СЕ случи е 99,237%
За това очаквайте просто ДОБЪР албум. Ако не го получите - ще ви е за 4-ти път. Така че вече ще сте свикнали
Posted 23 август 2008 - 13:37
Давай примери тогава, защото аз твърдя, че групите, променили стила си, както Металика, въобще не са толкова много. Особено от "нашите води". Дженезис, добре. Макар че там промяната е свързана и със съществена кадрова промяна - напуска фронтмен-лидер на бандата и друг го замества. Също и при Мерилиън. Тях можеше да ги сравним с Металика, ако беше напуснал Хетфийлд, друг да дойде на неговото място и след това да има стилова промяна.
Аз ще дам пример със Слейър и Тестамент. След няколко спорни, особено при Слейър - и със залитания към кора албуми, двете банди направиха убийствени завръщания с последните си "тави". Ето това искат сега от Металика част от феновете им.
Аз ще дам пример със Слейър и Тестамент. След няколко спорни, особено при Слейър - и със залитания към кора албуми, двете банди направиха убийствени завръщания с последните си "тави". Ето това искат сега от Металика част от феновете им.
Posted 23 август 2008 - 13:51
Satyr, on Aug 23 2008, 13:37, said:
Давай примери тогава, защото аз твърдя, че групите, променили стила си, както Металика, въобще не са толкова много.
Аз ще дам пример със Слейър и Тестамент. След няколко спорни, особено при Слейър - и със залитания към кора албуми, двете банди направиха убийствени завръщания с последните си "тави".
Аз говоря за ВПЕЧАТЛЯВАЩ албум. Ще рече албум, който наистина ВПЕЧАТЛЯВА. Такъв който ще се слуша и след 20 години. Това е Master Of Puppets. Това е ...And Justice For All. Това е Reign In Blood и South Of Heaven. Това е Misplaced Childhood. Или твърдиш, че последната творба на Слейър колкото и да е добра/убийствена, можем да я сложим до South Of Heaven?
Такива албуми не чакайте. Само се залъгвате.
Posted 24 август 2008 - 01:08
Ozzy, on Aug 23 2008, 14:31, said:
Еми тука пък на мен ми идват точно AC/DC. Нали уж презаписват едно и също парче, клонират го определен брой пъти и така правят албум? А как успяват да се закрепят на гребена на вълната толкова време? Без резки завои? Басирам се, че и те ще пълнят стадиони на новото си турне. Те са точно толкова изключение от правилото, колкото и Металика.
После-Металика започват да привличат по-"различни" фенове още от издаването на Черния албум, всъщност още оттогава се появяват коментари на дай-хард фенове за това, че в албума има "ънтрю" парчета. В един Хит Парейдър от 1993 г. има писмо на фен, който казва: "Писна ми по радио станциите да се обаждат хора, които са слушали само Enter Sandman и се мислят за големите фенове на Металика" Металика не изграждат мега-звездния си образ след Лоуд/Рилоуд, а след Черния албум. Ако него го нямаше, за да привлече към каузата нови, по-различни от обичайните трашъри фенове, а веднага след Джъстис бяха издали Лоуд, сега нямаше да са по-популярни от която и да било средно-статистическа група, даже щеше да е по-зле. Новите фенове, които чуват Металика след 1997 г., не чуват името им за първи път, само музиката. А те вече знаят, че Металика са голямо име. И си казват "а бе я да видя защо тия са толкова големи". И си харесват определен период от творчеството им. А и за нови фенове е много по-лесно да "преглътнат" подобни мелодрами, просто защото не са им съвременници.
Edited by foreigner, 24 август 2008 - 01:09 .
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
Posted 24 август 2008 - 09:54
foreigner, on Aug 24 2008, 01:08, said:
Еми тука пък на мен ми идват точно AC/DC. Нали уж презаписват едно и също парче, клонират го определен брой пъти и така правят албум? А как успяват да се закрепят на гребена на вълната толкова време? Без резки завои? Басирам се, че и те ще пълнят стадиони на новото си турне. Те са точно толкова изключение от правилото, колкото и Металика.
Групи сменили стила си и продължаващи да пълнят стадиони има повечко. Не са ужасно много, но са повечко. Освен Металика, такива са и споменатите Дженезис. Дори те пълнят стадиони СЛЕД смяната на стила. Преди това не са го правили.
Ю2. При тях всеки следващ албум е смяна на стила. Може ли да се сравнят The Joshua Tree, Achtung Baby, Zooropa и Pop?! Четири поредни албума нямащи нищо общо един с друг. Стадионите са пълни.
Флойд. И те сменят стила. И то коренно. Въпреки, че и те, както Дженезис, в първия си период не пълнят стадиони.
Рейнбоу. Въпреки, че се движат в границите на рока, аз намирам за коренно различни титаничните албуми с Дио и на моменти почти поп албумите с Търнър.
Групи сменили стила си - бол. Кои повече, кои по-малко. Кои изцяло.
ДиСи са МЕГА изключение. Други като тях няма. С една песен, 30 години, всеки концерт пред 50 хиляди, че и отгоре.
Между другото, поредното доказателство за това, че всеки е с различен вкус и всеки приема музиката по различен начин е именно новата песен на Металика. Ти не я харесваш особено. Аз не мога да спра да я слушам.
Posted 24 август 2008 - 10:06
Аз мога да добавя само едно към зациклилата дискусия - на мен лично не ми е проблем, когато дадена група кривва малко от стила си, ако прави качествен и интересен продукт. Като пример от мои любими мога да посоча Paradise Lost и Moonspell. И двете групи правят албуми, които коренно се различават от предишните им, олекотяват стила и т.н., но тези албуми са също толкова качествени, поне според мен. От тази гледна точка запазват уважението ми и дори откривам друга страна от музикалния им талант.
За Металика не мога да кажа това. За мен новите им неща са кавъри на самите тях и то толкова изсмукани от пръстите, че няма накъде повече. Уважавам ги като група и съм израснала с музиката им, но когато един артист се изчерпа, не е лошо да се оттегли с достойнство и да запази легендарния си статут.
За Металика не мога да кажа това. За мен новите им неща са кавъри на самите тях и то толкова изсмукани от пръстите, че няма накъде повече. Уважавам ги като група и съм израснала с музиката им, но когато един артист се изчерпа, не е лошо да се оттегли с достойнство и да запази легендарния си статут.
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?
Posted 24 август 2008 - 11:24
Rebel, on Aug 24 2008, 10:06, said:
и да запази легендарния си статут.
Posted 24 август 2008 - 11:33
Ozzy, on Aug 24 2008, 12:24, said:
За легендарния статут на Металика не бери грижа
Дует с Азис да направят - грам няма да загубят от легендарния си статут. Доказаха го 50 000 човека на Националния ни стадион. И това след (както Сатир ги нарича) Шит, РеШит и Сейнт Шит. 
Един там "Fuel" не променя това
Posted 24 август 2008 - 11:35
Чудно ми е ако хората знаеха, че Металика изпълняват 4-5 песни от последните си три албума, колко ли публика щеше да има тогава на стадиона? Всъщност знам отговора - 48 000
Posted 24 август 2008 - 15:13
Е, нали помниш, че голямата част от билетите се разпродадоха като ги пуснаха в продажба. Месеци преди да почне турнето и да се знае, че сетлиста е само от стари парчета. Да не говорим, че тогава си мислехме, че ще изпълняват песни от новия си /все още неиздаден/ албум. Турнето им почна месец преди нашия концерт. Тогава са били продадени вече сигурно 90% от билетите. Много силно се съмнявам, че е имало хора, които са чакали да почне турнето за да видят сетлиста и тогава да ходят да си купуват билети. И да е имало такива са единици. Сетлиста при групи като Металика е без особено значение. Да излезнат на сцената и само да мълчат два часа - пак ще е пълен стадиона.
Posted 24 август 2008 - 15:20
Нещо друго ми дойде на акъла. Пускам го като предложение, ако смятате, че не трябва да го правя кажете:
Смятам, в момента в който албума изтече по торентите /все си мисля, че това някога ще стане, пък било то и броени дни преди официалната премиера/ да заключим тази тема за 48 часа /да речем/. Нека през това време, който иска да обсъжда албума да го чуе като хората - 2,3,4 пъти и тогава да пишем тука. С това целя да се избегнат мнения от сорта на "Гениален албум!" и "За нищо не става!" от хора, което са чули само три парчета или половината албум /примерно/. Не че след тези 48 часа няма да има такива, но така поне ще ги намалим като бройка.
Ако смятате, че не е правилно, казвайте.
Смятам, в момента в който албума изтече по торентите /все си мисля, че това някога ще стане, пък било то и броени дни преди официалната премиера/ да заключим тази тема за 48 часа /да речем/. Нека през това време, който иска да обсъжда албума да го чуе като хората - 2,3,4 пъти и тогава да пишем тука. С това целя да се избегнат мнения от сорта на "Гениален албум!" и "За нищо не става!" от хора, което са чули само три парчета или половината албум /примерно/. Не че след тези 48 часа няма да има такива, но така поне ще ги намалим като бройка.
Ако смятате, че не е правилно, казвайте.
Posted 24 август 2008 - 15:31
Ози, както и да го направиш, все ще има спорове. Все ще има поляризирани мнения.
Каквото и да издадат, cygnusx86 ще твърди, че е велико. Сатир щe ти каже, че не струва. Аз се чудя дали въобще да го слушам. Както не чух Reload и St. Anger.
Аз лично нямам нужда от нова Металика. Стигат ми първите четири.
Каквото и да издадат, cygnusx86 ще твърди, че е велико. Сатир щe ти каже, че не струва. Аз се чудя дали въобще да го слушам. Както не чух Reload и St. Anger.
Аз лично нямам нужда от нова Металика. Стигат ми първите четири.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

This topic is locked