Новото Миталикапредварителности
Started by Satyr, юли 14 2007 09:16
512 replies to this topic
Posted 21 август 2008 - 22:36
Не мога да спра да ги слушам, още малко и някоя сълза ще пусна от радост... и от доволство...
Posted 21 август 2008 - 23:13
Начинът, по който Джеймс пее, тези специфични извивки в края, тези невероятни и чисти като утринна роса вокали, ме карат да тегля няколко много здрави пЦувни и да изгарям от желание да спра въпросното парче. Само описанието на violator-a, че все пак нещо му е напомнило на мастъра и енд джъстис ме възпираха да прекратя тая мъка. Добре, че малко след средата натам долових полъх от отминало величие. Иначе по едно време в началото си мислех, че тази песен е написана специално за радиото. Все пак втората част е добра. Особено на второ и трето слушане. Има някаква светлина в тунела, ще стане ясно каква точно съвсем скоро.
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!
Posted 21 август 2008 - 23:33
wolfy, on Aug 22 2008, 00:13, said:
Начинът, по който Джеймс пее, тези специфични извивки в края, тези невероятни и чисти като утринна роса вокали, ме карат да тегля няколко много здрави пЦувни и да изгарям от желание да спра въпросното парче. Само описанието на violator-a, че все пак нещо му е напомнило на мастъра и енд джъстис ме възпираха да прекратя тая мъка. Добре, че малко след средата натам долових полъх от отминало величие. Иначе по едно време в началото си мислех, че тази песен е написана специално за радиото. Все пак втората част е добра. Особено на второ и трето слушане. Има някаква светлина в тунела, ще стане ясно каква точно съвсем скоро.

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
Posted 22 август 2008 - 08:33
wolfy, on Aug 22 2008, 00:13, said:
Все пак втората част е добра....
Втората част /от 5-та минута насетне/ е една страховита метална трактовка на средната твърда партия от пърпъловата "Child In Time". Постройката, ритъма и най-вече развитието на солата.
Експлоатират класически подходи след два алтернативни албума, един ню-метъл-траш и след като си взеха басист фънкар.

-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 22 август 2008 - 09:20
Кънтри началото без съмнение е ужасително
Нататък има някакъв спомен от доброто старо време, но не знам само на мен ли ми се струва, но продукцията пак е някакъв тип гаражна, изобщо нямам чувството, че слушам песен на голяма група, записвана в студио и с продуцент Рик Рубин. Като продукция това ми звучи като "Edge of Thorns" на Savatage...

WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 22 август 2008 - 09:24
Според мен, това е едно изключително добро парче. Най-доброто, което са правили от 1991-ва насам. Ясно си личи, че постройката е като при Fade To Black или One, но какво от това? Това е съвсем различна песен, със съвсем различна мелодия. Хетфилд пее чудесно през цялото парче /всъщност само до половината, защото след това не се пее/, а във втората част Улрих раздава доста сериозни тупалки! Браво! Изключително съм доволен и много, много, ама много се надявам целия нов албум да е такъв

I don't know how I managed it...
Posted 22 август 2008 - 09:29
foreigner, on Aug 22 2008, 00:33, said:
И ако не беше втората част от парчето, щях направо да се откажа да слушам целия албум като излезе. Вокалите на Джеймс ме издразниха много, но инструменталната част кърти
Добре, че не живеех с напразните надежди за "завръщане към траш корените" и "най-добър албум от 20 г.", защото иначе щях да си направя харакири.

"9.29. Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра докато не дадат налога безусловно и с покорство."
Posted 22 август 2008 - 09:38
cygnusx86, on Aug 22 2008, 10:29, said:
Много ми е интересно какви щяха да бъдат коментарите ако вчера не бяхте чули за първи път The Day That Never Comes,ами Fade To Black или Welcome Home.Бас хващам,че щяха да бъдат същите.

I don't know how I managed it...
Posted 22 август 2008 - 09:50
Браво ! Хубав радио хит - бавната част ми напомня на The Unforgiven 2, бързата част на One. Явно като за първи сингъл се разчита на печеливша комбинация за разнообразни вкусове
За продукцията съм съгласен със Satyr, но ще си проличи съвсем в албумът с оригинално качество.
Като се има предвид, че това е 4тата песен от албума - ще се разчита на класическата постройка от Ride The Lightning, Master Of Puppets и And Justice For All
Първата песен очаквам резачка, втората голямото епично парче, четвъртата вече е ясна. Остава нейде във втората половина от албума да има инструментал, който дори и малко да се доближава до инструменталите от посочените албуми ще е супер.
Като заключение ще кажа, че се надявам този албум да ми хареса повече от Load, което значи много, тъй като аз Load силно го уважавам.

Като се има предвид, че това е 4тата песен от албума - ще се разчита на класическата постройка от Ride The Lightning, Master Of Puppets и And Justice For All

Като заключение ще кажа, че се надявам този албум да ми хареса повече от Load, което значи много, тъй като аз Load силно го уважавам.
Posted 22 август 2008 - 09:56
Javor, on Aug 22 2008, 10:50, said:
Остава нейде във втората половина от албума да има инструментал, който дори и малко да се доближава до инструменталите от посочените албуми ще е супер.
Edited by cygnusx86, 22 август 2008 - 11:38 .
"9.29. Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра докато не дадат налога безусловно и с покорство."
Posted 22 август 2008 - 12:40
Напълно съм съгласен с Ozzy. На много места чета, че песента е като one. Fade to black и sanitarium са също с конструкция на one, но са си класики. Както обекновенно, за да се оцени албума трябва да мине доста време. От черния насам мисля че това ще е албума, който много ще ми хареса. И най-важното - няма ги тенджерийте от st anger.

Светът е пълен с тъпаци, които си мислят, че светът е пълен с тъпаци :)
Posted 22 август 2008 - 13:21
lordi, on Aug 22 2008, 13:40, said:
Напълно съм съгласен с Ozzy. На много места чета, че песента е като one. Fade to black и sanitarium са също с конструкция на one, но са си класики. Както обекновенно, за да се оцени албума трябва да мине доста време. От черния насам мисля че това ще е албума, който много ще ми хареса. И най-важното - няма ги тенджерийте от st anger.

... Through dreams I influence mankind...
Posted 22 август 2008 - 13:33
Satyr, on Aug 22 2008, 10:20, said:
…продукцията пак е някакъв тип гаражна, изобщо нямам чувството, че слушам песен на голяма група, записвана в студио и с продуцент Рик Рубин…
Rubin's biggest trademark as a producer has been a "stripped-down" sound, that involves eliminating production elements such as string sections, backup vocals, and reverb, and instead having naked vocals and bare instrumentation…
…
…His previous style began with his very first production effort, LL Cool J's Radio, which consisted of little more than rapping and percussive beats (the liner notes credit for the album read "Reduced by Rick Rubin" rather than the usual "Produced by Rick Rubin").
…
…His previous style began with his very first production effort, LL Cool J's Radio, which consisted of little more than rapping and percussive beats (the liner notes credit for the album read "Reduced by Rick Rubin" rather than the usual "Produced by Rick Rubin").
цък

Posted 22 август 2008 - 13:40
И що мИталика. Някакъв сарказъм усещам аз.
Светът е пълен с тъпаци, които си мислят, че светът е пълен с тъпаци :)
Posted 22 август 2008 - 14:08
Color of Hate, on Aug 22 2008, 14:33, said:
lordi, on Aug 22 2008, 14:40, said:
И що мИталика. Някакъв сарказъм усещам аз.

WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 22 август 2008 - 14:14
УжасТно начало,въпреки че го слушам за трети път кънтрито се набива жестоко.Нататък нещата определено се оправят,при мен обаче звукът си е тенекиен,поне барабаните приличат на такива,а и Киро се опитва да върти сола.
Еб ендалгс и етиннилтсеч исрубмок
ахялрат ес и ахавцервс в етилп
месвъс инсалко ахяб кут етипрущ
и амто ахавтаспавар исрусарп.
ахялрат ес и ахавцервс в етилп
месвъс инсалко ахяб кут етипрущ
и амто ахавтаспавар исрусарп.
Posted 22 август 2008 - 14:17
Satyr, on Aug 22 2008, 15:08, said:
Заради кънтри (селските) извивки на Хетфийлд. Гу гуворим на мьеко 

Posted 22 август 2008 - 14:54
Satyr, on Aug 22 2008, 15:08, said:
А що Слейър нямат такъв саунд в продуцираните си от него по-късни албуми?
However, by the 2000s, Rubin's style had been known to include such elements, as noted in the Washington Post: "As the track reaches a crescendo and Diamond's portentous baritone soars over a swelling string arrangement, Rubin leans back, as though floored by the emotional power of the song".

Posted 22 август 2008 - 14:58
[quote name='cygnusx86' date='Aug 22 2008, 10:29 ' post='34232']
Епична първа част[/quote]
[guote]Прекрасно хеви метъл парче.Много ми е интересно какви щяха да бъдат коментарите ако вчера не бяхте чули за първи път The Day That Never Comes,ами Fade To Black или Welcome Home.Бас хващам,че щяха да бъдат същите.
[/quote]
Че е хеви метъл-хеви метъл е, ама на моменти направо го избиват към хард рок. TDTNC изобщо не притежава заряда на изброените от теб песни и няма капка новаторство (каквото и не очаквам), ами експлоатира конструкцията на Fade и One, което я прави просто добра, а не изключителна. Аз пък се басирам, че ако това парче не беше на Металика, ами на някоя дебютираща банда, нямаше и да й обърнеш внимание. А @Ози, на въпросната дебютираща банда нямаше да пишеш повече от 4.
Но на Металика повече не им и трябва, защото постигнаха каквото целяха-около албума се шуми много отпреди да се започнат записите му, изтекоха какви ли не "демо" версии и слухове, които да задържат интереса, феновете са се разцепили на лагери и в резултат имаме тема от над 20 страници месец преди Death Magnetic да е излязъл, а за вече излезли албуми на каквито и да било други знайни и незнайни групи-теми с не повече от 5 стр.
Епична първа част[/quote]

[guote]Прекрасно хеви метъл парче.Много ми е интересно какви щяха да бъдат коментарите ако вчера не бяхте чули за първи път The Day That Never Comes,ами Fade To Black или Welcome Home.Бас хващам,че щяха да бъдат същите.
[/quote]
Че е хеви метъл-хеви метъл е, ама на моменти направо го избиват към хард рок. TDTNC изобщо не притежава заряда на изброените от теб песни и няма капка новаторство (каквото и не очаквам), ами експлоатира конструкцията на Fade и One, което я прави просто добра, а не изключителна. Аз пък се басирам, че ако това парче не беше на Металика, ами на някоя дебютираща банда, нямаше и да й обърнеш внимание. А @Ози, на въпросната дебютираща банда нямаше да пишеш повече от 4.

Но на Металика повече не им и трябва, защото постигнаха каквото целяха-около албума се шуми много отпреди да се започнат записите му, изтекоха какви ли не "демо" версии и слухове, които да задържат интереса, феновете са се разцепили на лагери и в резултат имаме тема от над 20 страници месец преди Death Magnetic да е излязъл, а за вече излезли албуми на каквито и да било други знайни и незнайни групи-теми с не повече от 5 стр.
Edited by foreigner, 22 август 2008 - 14:59 .
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users