А иначе на мен ми хареса идеята в един от коментарите, въпреки че беше осмяна впоследствие - идеята, че в тази обложка човек може да види едновременно мястото, от което се е появил на този свят и мястото, където си отива от него. Нещо като кръговрат на живота, което разбира се, в комбинация със старото лого означава "завръщане към корените" нов "master of puppets".. и в крайна сметка втори St. Anger с пищна PR кампания осигуряваща стомашните сокове, необходими за смилането му

Предполагам обаче обложката просто символизира притегателната (магнетична) и неизбежна сила на смъртта,чиято притегателна сила малко плоско, според мен, се онагледява чрез магнитната сила. Можеше нещо по-засукано да измислят. Автори от други жанрове са го правили много по-добре, дори и когато музиката им не се е нуждаела от PR помощ. В Про-рок се разглеждаха интересни представяния на албуми, сещам се за NIN, а в крайна сметка да бяха погледнали предстартовата кампания на Diablo, която побърка феновете. Металика отдавна са достатъчно големи за да предоставят на публиката и малко храна за мозъка