Jump to content

Новото Миталикапредварителности

512 replies to this topic

#121 georid

манипулатор

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 27 септември 2007 - 15:46

View PostAggressive Perfector, on Sep 27 2007, 16:38, said:

Ама то до 1983 е имало само Венъм и бляк метъл

Пък и да не говорим, че дебюта на Sodom си е същия този Венъмски блек, а не е траш...
Пък сичкото туй си е добрия стар Мотърхедски рокендрол.

Да живее рокендрола!
Така е то.

#122 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 27 септември 2007 - 15:51

Последно мнение по темата, обещавам :)

View PostSatyr, on Sep 27 2007, 16:41, said:

Не съпоставяме мнението на някакъв критик срещу изказването на Ларс. Съпоставяме тонове критици, журналисти, енциклопедии и т. н.
Прочее, особено по-известните музиканти почти във всяко интервю казват нещо подобно, с което да се опитат да се извисят/направят на интересни/велики и т. н. Примери за това толкова много, че няма смисъл да ти давам.
Знам, че не го харесваш никак, ама не го умаловажавай чак пък толкоз Ларся... Сигурен съм, че той има доста точна представа за това какво свири Металика и мнението му е доста по-точно и вярно от мненията на купища критици.

Виж сега тази новина - Кърк Хамет казва, че предстоящия албум ще е "смесица между '88 и '91". Щом ти толкова много припознаваш единствената и неоспорима истина в думите на авторите на произведението, би ли си заложил главата?
Искаш ли да бъда честен? Добре, ще бъда.
Не.
:harhar:

View PostSvil, on Sep 27 2007, 16:39, said:

Вади Уискито и фъстъците :D
Наздраве, Свил!!! :drinks:
I don't know how I managed it...

#123 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 27 септември 2007 - 15:53

View PostOzzy, on Sep 27 2007, 16:51, said:

Последно мнение по темата, обещавам :harhar:
Знам, че не го харесваш никак, ама не го умаловажавай чак пък толкоз Ларся... Сигурен съм, че той има доста точна представа за това какво свири Металика и мнението му е доста по-точно и вярно от мненията на купища критици.
Никъде по случая няма значение дали, колко и как го харесвам или не аз Ларся. По другата точка вече достатъчно обсъждахме.

View PostOzzy, on Sep 27 2007, 16:51, said:

Искаш ли да бъда честен? Добре, ще бъда.
Не.
:D
Е, как така? Мнението на Ларс е такова и такова, а онова на Кърката - не, така ли? :drinks:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#124 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 27 септември 2007 - 16:05

Стават издънки... Не ми се рискува. Главата си ми е ценна. Чак нея не ми се залага. Бас - да, глава - не :D

#125 Aggressive Perfector

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 145 posts

Posted 27 септември 2007 - 16:07

Като стана въпрос за мнения...

"...20 Journalists finally leave the control-room and look at each other. No one needs say anything; the looks say it all: What in god’s name have we just experienced? That Metallica, once tired old farts, have made a complete 180, and now sound like a bunch of hormone-reeking bucks in heat, is the most incredible thing that’s happened in music history. “St. Anger” is the real “Reload”. “St. Anger” doesn’t sound like anything the group has done before, it hardly even sounds like Metallica. “St. Anger” is a modern, super-brutal metal-album that is going to chock and knock the entire music world. Melodies? Nope, there’s not much here that reminds one of traditional melodies or arrangements such as verse, bridge, chorus. The 10th of June could become known as the day that shook the world."

:D

#126 cadaurus

мелоФройд

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 494 posts

Posted 27 септември 2007 - 19:13

Озка,

Кой от следните три възможни отговора е правилен?:

А) Metallica 83-88 е траш група.;
Б) Първият Genesis не е арт-рок албум.;
В) Depeche Mode са рок група.

Имаш време да отговориш до утре сутринта. Успех!

... И не се побоявай. :D

Edited by cadaurus, 27 септември 2007 - 19:24 .

violator: Моите категории са абсолютно обективни. Това е факт.

#127 cadaurus

мелоФройд

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 494 posts

Posted 27 септември 2007 - 19:53

View Postgeorid, on Sep 27 2007, 14:02, said:

Га бях ученик имаше и стил спийд метъл. Та у нашето училище Металика бяха спийд метъл. У други училища не знам какво са били.

Според мнозинството естет-енциклопедисти трашарията е спийд метъл + агресия. Оттам нататък всеки сам определя за себе си кое е агресия и кое - не. Обективен критерий? :D

Всъщност липсата на пънк при Металицата ги запраща леко надалеч от траша. Хард-рокът и дори NWoBHM преобладават като изначалия при тях. Това трашарско ли е? А защо първите Kreator и Sodom са смятани за дет-метъл? Случайност? :drinks:

Според мен чисто стилови са единствено бандите, представителни за даден стил. Металица 83-88 навярно са най-близо до траша, но не са представителни за траша. Следователно етикетът "траш-метъл" при Металица няма особен смисъл. Има банди, които се слушат заради стилистичната си ориентация и се вписват перфектно в нея. Има и такива, които сами са станали запазени марки. Включително Металицата.

Мнозинството фенове на Sodom са трашари и харесват трашарията у Sodom? Можем ли да кажем нещо подобно за Металица? Не мисля.

Edited by cadaurus, 27 септември 2007 - 19:56 .

#128 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 27 септември 2007 - 19:58

View Postcadaurus, on Sep 27 2007, 19:13, said:

Озка,

Кой от следните три възможни отговора е правилен?:

А) Metallica 83-88 е траш група.;
Б) Първият Genesis не е арт-рок албум.;
В) Depeche Mode са рок група.

Имаш време да отговориш до утре сутринта. Успех!

... И не се побоявай. :D

Нямаше да пиша повече в тази тема, но въпроса не е за Металика /или поне не главно/, за това ще се пробвам пак...
Хубав въпрос задаваш. Ама грешен. Бързал си да се разпишеш в темата и си изпуснал две букви. Ще поправя грешката ти:

ВЪПРОС: "Кой от следните три възможни отговора е НЕправилен?"
ОТГОВОР: Всичките.
Време до утре не ми давай. Не ми трябва.
И още нещо - бат ти Ози Сандуканя НЕ СЕ побоява да отговаря. Би трябвало да си го научил... Ама простено да ти е. Нали си млад. Макар и Сadaurus :drinks:

#129 cadaurus

мелоФройд

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 494 posts

Posted 27 септември 2007 - 20:06

View PostOzzy, on Sep 27 2007, 20:58, said:

И още нещо - бат ти Ози Сандуканя НЕ СЕ побоява да отговаря.

И да хитрува също. :D
Предположих, че ще извъртиш нещата и затова включих сред възможностите Дженезис и Депеш. Сега сам се оправяй със съответните им ОРДИ. Ще съжаляваш, че не си направил пълни самопризнания. Мда. :drinks:

#130 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 27 септември 2007 - 20:14

View Postcadaurus, on Sep 27 2007, 21:06, said:

И да хитрува също. :drinks:
Предположих, че ще извъртиш нещата и затова включих сред възможностите Дженезис и Депеш. Сега сам се оправяй със съответните им ОРДИ. Ще съжаляваш, че не си направил пълни самопризнания. Мда. :harhar:

Не Кадаурусе, не Ози, а ти ще поемеш справедливия гняв на феновете, защото ти наведе разговора в тази посока и боя се само и единствено с една едничка цел. За кой ли път отново да докажеш, вече общоизвестното. Всяка тема рано или късно се свежда до тема за прогересив рок, което в общия случай значи Дженезис, а не Кримсън... :D
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#131 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 27 септември 2007 - 20:14

View Postcadaurus, on Sep 27 2007, 20:06, said:

Сега сам се оправяй със съответните им ОРДИ.

Ози да се страхува от някакви си ОРДИ?! Пък било то и прогресарско-депешарски /най-опасните/?!
Млад си още... Много млад. :D

#132 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 27 септември 2007 - 20:20

View Postmarillion, on Sep 27 2007, 20:14, said:

Всяка тема рано или късно се свежда до тема за прогересив
Не той. Този път не е младия човек. Георидя носи тежката вина, натиквайки Металицата в "прогресивното течение в траша през 80-те години." :D

#133 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 27 септември 2007 - 20:27

View PostOzzy, on Sep 27 2007, 21:20, said:

Не той. Този път не е младия човек. Георидя носи тежката вина, натиквайки Металицата в "прогресивното течение в траша през 80-те години." :drinks:

И ти си прав...

То като се замислиш от тоя прогресив и на Георид, като на мен му е изпушила главата. Ето, виж какви богобоязливи теми взе да пуска в общия форум. :harhar: И после, като му отговарят и го питат нещо той прогресивно мълчи... :D
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#134 Mekong Delta

Стара жица

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 308 posts

Posted 27 септември 2007 - 21:03

View Postmarillion, on Sep 27 2007, 21:27, said:

той прогресивно мълчи... :yes:

взимай пример :yes:
...But grey is still black...

#135 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 27 септември 2007 - 21:27

View PostMekong Delta, on Sep 27 2007, 22:03, said:

взимай пример :yes:

Виж сега малката, мисля че достатъчно много толеранс ти дадох. Нека се разберем оттук нататък да не коментираш мои мнения. Става ли? Защото хем ги коментираш избирателно, хем неуместно, а за съжаление и доста често абсолютно извън контекста на казаното от мен. Понякога е добре човек не само да зачита чуждото мнение, но също така и да уважава събеседника си, защото така проявява уважение и към самия себе си. Иначе, боя се, диалогът се превръща в монолог. Нашето с теб ми прилича на второто, а имаше възможност и да не е така. Но защо я пропуснахме тази възможност? Както и да е, накрая ще споделя с теб и за един друг вид комуникация, при която човек се опитва и да понаучава по нещо от другите. И не, това не означава непременно да си мълчиш и да не вземеш отношение по темата. По скоро това означава да помислиш добре какво ще кажеш, когато дойде твоят ред. И то, ако дойде...

ОК? :yes:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#136 Mekong Delta

Стара жица

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 308 posts

Posted 27 септември 2007 - 21:45

Виж сега малката

Стара жица бе,няма ми запомните името `начи.. :D

мисля че достатъчно много толеранс ти дадох.

много мислиш..в повечето случаи-НЕлогично :D

Нека се разберем оттук нататък да не коментираш мои мнения. Става ли? Защото хем ги коментираш избирателно, хем неуместно, а за съжаление и доста често абсолютно извън контекста на казаното от мен.

субективизма ти идва в повече ей, научи се да се самонаблюдаваш отстрани и ще разбереш мотивите ми :yes:

Понякога е добре човек не само да зачита чуждото мнение, но също така и да уважава събеседника си, защото така проявява уважение и към самия себе си.

бла-бла :lol: толерантността при мен е избирателна... :no:

Иначе, боя се, диалогът се превръща в монолог. Нашето с теб ми прилича на второто, а имаше възможност и да не е така. Но защо я пропуснахме тази възможност?

Ти я пропусна...говори в единствено число .

Както и да е, накрая ще споделя с теб и за един друг вид комуникация, при която човек се опитва и да понаучава по нещо от другите.

От тебе специално нищо не искам да научавам, ползвам се с достатъчна ерудиция за нещата, които ме вълнуват, а ти си твърде далеч от тях :yes:

И не, това не означава непременно да си мълчиш и да не вземеш отношение по темата. По скоро това означава да помислиш добре какво ще кажеш, когато дойде твоят ред. И то, ако дойде...

Че няма да ме научиш на нищо -това е ясно,но поне ме забавляваш :lol:
Така говори с децата си, НЕ със СТАРАТА ЖИЦА

ОК? ;)

Тц :no:
...But grey is still black...

#137 Aggressive Perfector

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 145 posts

Posted 27 септември 2007 - 21:57

Абе вие хора чували ли сте за едно ново изобретение, наречено ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ?! :yes:

#138 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 27 септември 2007 - 22:42

Това е един повече от чудесен момент, в който тази тема да бъде затворена. И да иде там, където изначале и е мястото - на боклука. Поне докато не излезне новия албум на Металика. :yes:
А тогава пък какво ще стане... Просто не ми се мисли :yes:

Edited by Ozzy, 27 септември 2007 - 22:44 .

#139 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 28 септември 2007 - 07:54

View PostOzzy, on Sep 27 2007, 23:42, said:

А тогава пък какво ще стане... Просто не ми се мисли :lol2:
Армагедон :no:

#140 georid

манипулатор

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 28 септември 2007 - 09:57

View PostOzzy, on Sep 27 2007, 21:20, said:

Георидя носи тежката вина, натиквайки Металицата в "прогресивното течение в траша през 80-те години." :lol2:
Вина? ВИНА??

Че кво съм виновен аз, дето Металика бяха сто пъти по-прогресив от едни Куинсрайх да речем? :no:

За оплаквания и жалби: моля, обръщайте се към Клиф Бъртън. Тоз е бил прогресаря, подозирам.
Адрес: балната зала, стопанисвана от Hell Ltd. или изтрезвителното отделение към Heaven Ltd. И двете са дъщерни дружества на God & Satan Joint Ventures Co.
Така е то.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users