Satyr, on Aug 12 2007, 11:41, said:
Реших да пробвам и хоп - flv-та не плейва

Хм,не знам защо ти се е получило така,но аз си ги плейвам 'кат пич flv-тата... както и .mkv, .m2v и секви други три-четирибуквени комбинации.За да звуча по-стегнато,ще пиша за плеъра по няколко точки.
1.Звук
Сигурно от около 15 години се вманиачих на тема звук. Откакто имам PC винаги ме е дразнил факта,че звукът му не може да се сравни с дека и усилвателя /разбира се при възпоизвеждане на lossless формати/,въпреки че съм с хубава звукова карта.Първо,разбира се, бях с Winamp.Дразних се. Изпробвах всички възможни plug-in -и за него,които успях да намеря.След това пробвах всички плеъри,които успях да намеря.Продължавах да се дразня.Тогава /преди 2-3 години/ един познат ме светна за джета.Сложих в началото безплатната версия и още с първата песен звукът ме удари по главата като чук.Беше нещо уникално,а дори не бях барнал настройките.Хубавото при него е,че благодарение на филтрите,може да се ползва както за PC колонки,така и за аудио система като се настройва по различен начин за двете.При възпоизвеждане на гореспоменатата категория аудио формати поддържа 32 битов изходен сигнал,много добра добавка за ценителите.За тези,които искат да гледат филми без да вдигат много 'шум' има Dynamic Range Control и Dynamic Limiter,които аз лично не ползвам,но някой може да ги намери за удобни.Еквалайзерът му е 20-лентов,на Winampa колко е ? Също много ценно качество е това,че филтрите ужасно успешно компенсират загубите от mp3 компресията в ниските и високите честоти.
2.Функции
Както вече се спомена,вътре има страшно много неща като записвачка/както на аудио дискове,така и на звук/,конвертор,audio-rip,вградени кодеци и т.н. Ще се спра по-подробно на конвертора.Понеже работата ми е свързана с телевизията, от много време си търсех добър конвертор.Повярвайте ми,пробвах всички възможни.Вече се бях отчаял тотално,когато ми падна джета.Честно да ви кажа, не съм виждал по-добър конвертор за .avi и .mpeg . Започнах да го ползвам в работата и всички много бързо се убедиха в качествата му.Това е единствения конвертор,с който успях да врътна един .mkv файл,който ми трябваше много.Не е за подценяване и функцията Power Management, която го прави чудесен избор за хората ползващи лаптоп.
3.Удобство,интуитивност
Някой спомена за лайбръритата,плейлистите и разните такива.Чудя се защо ви трябват такива неща.Има една отметка на плейлиста,коят го скрива от десктопа и когато докоснеш с курсура ръба му,той си излиза
jet_1.jpg 555,44K
71 downloads
Всичко останало е в трай лентата.С един десен бутон имаш достъп до всички функции,които по мое мнение са много добре систематизирани и нещата не опират толкова до разучаване и свикване,колкото до това да разбереш какво може да прави.Не знам защо вкарвате всеки албум по отделно като го слушате.Плейлиста има ужасно много опиции за подреждане на файловете вътре .. по какъвто се сетиш показател.Аз лично съм си вкарал всичката музика в албум My Music.Толкова добре е подредена,че дори не ми се налага да ползвам търсaчка.Освен това след като сте задали в кой фолдър ви е музиката и албумът,в който да ви стои,програмката автоматично проверява за скоро добавени файлове и автоматично ъпдейтва плейлиста,като за операцията може да зададете до 3 различни папки едновременно.
Като заключение ще кажа,че е по-лека от Winamp 5 примерно.Заема по-малко RAM и щади процесора.