Айде и аз, след незнам колко си седмици, да си кажа - нищо не разбирам от блек, дет и т-н метъл, може да съм прост , ама концерта ми хареса в пъти повече от Хелоуийн (би трябвало да е обратно).
Отидох главно, щото посетих в последните две години , концертите на всички чичовци и вече дядовци, които ми харесват, и рееееших да се запозная от близо с малко по-нови неща.
Влезнахме на Овърдаун - много добре звучаха, че и изглеждаха, жалко че публиката беше още малко(тя си беше малко до края на концерта).
Ревендж Проджект съм имал честта да слушам във Варна, мисля че се представиха добре.
След тях излезнаха едни германци, които в първия акорд се чуваха супер, и след това всичко се омазА...вокала звучеше много зле (не че не пееше)...
На Бенедикшън ми се беше замъглил разсъдъка вече, та няма да коментирам...
На Ед Гай слезнахме и ние да поскачаме, в деня на концерта, щях да кажа, че са по-добри от Хелоуиййн, но сега ше се въздържа, - страхотен певец, музика - горе долу, ама тия китаристи ги прай на маймуни - сигурно, е много атрактивно сценично поведение това, ама на фона на сичките тия преди тях - не се връзваше....
И излезнаха Аморфис...
Точно това очаквах от този концерт - Аморфис.
Ревът на вокала те залива от сцената, и не можеш и да си помислиш да пееш с него....(аз чувах и "чистите" вокали!). Поведението ТРЯБВАШЕ да е студено, ебати - се едно Ричи Блекмор да ти се хили като Стив Морс - това е МЕТЪЛ!, не е джееезззз, или квото и да е друго жизнеутвърждаващо изкуфству...Визията беше като клип на метъл банда...много доволен съм....
....
Имаше един коментар - "кво прай тоя хипар тука?" - Аморфис са пълни със хамънд орган, пиано, флейти, саксофон, че къде да ходя? - АМОРФИС!!!!