Edited by Kalandor, 24 юли 2007 - 12:27 .
0
Форум дизайн
Started by Kalandor, юли 24 2007 12:26
69 replies to this topic
Posted 24 юли 2007 - 12:26
Дизайна е хубав, но някак си ми е твърде тесен и в постингите се събират твърде малко думи на ред и се налага бясно скролиране нагоре-надолу. Няма ли начин да се поразшири малко, понеже ми се струва че е фиксирано за 800 пиксела ширина.
Posted 24 юли 2007 - 12:52
Не знам, на мен дизайна ми е бая претрупан и ако се задържам много във форума преди да свикна, може да получа главобол. В крайна сметка сигурно всичко е въпрос на навик... Малко странно се чувствам, че като натисна reply, отговарям с цитат, а като натисна цитат (quote) се пуска някакъв мултикуот, чието предназначение още не съм изследвал...
Edited by Змей Горянин, 24 юли 2007 - 12:53 .
... Through dreams I influence mankind...
Posted 24 юли 2007 - 12:54
Свиква се сравнително бързо с новия дизайн - мрачен и красив, без да бъде твърде "остър".
Мога ли да похваля избора на texture за полето на постингите ? Много приятно преливане на антрацит и черно, а тези леко загатнати флорални мотиви са ужасяващо стилни. Браво
ПП: ам, то било готов скин, ама кой да гледа. Нищо - готин е!
Мога ли да похваля избора на texture за полето на постингите ? Много приятно преливане на антрацит и черно, а тези леко загатнати флорални мотиви са ужасяващо стилни. Браво
ПП: ам, то било готов скин, ама кой да гледа. Нищо - готин е!
Edited by Харпалике, 24 юли 2007 - 14:09 .
Because my duty
Was always to beauty
And that was my crime
Was always to beauty
And that was my crime
Posted 24 юли 2007 - 13:15
Дизайнът за мен е много приятен. Като функционалност, още ми е рано и не мога да му свикна съвсем, но с времето, като се пооправят някои неща, като например трудно разчитаемите reply, quote, lp и т.н. както и това, че bold и italic са черни на черен фон и трябва да минавам с мишката отгоре, за да ги видя, ще стане още по-удобен и лесен. Приятна изненада са огромният брой емотиконки, някои от които доста интересни. Само куфеещото човече ми липсва.
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!
Posted 24 юли 2007 - 13:53
мен ми липсва това че като кликнеш върху темата се отваря от начало и докато разбера че има едно малко квадратче което е за непрочетените мнения доста се дразних
Знаете ли че ...
Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.
Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.
Posted 24 юли 2007 - 14:05
[quote name='Змей Горянин' post='234' date='Jul 24 2007, 01:52 PM']
Не знам, на мен дизайна ми е бая претрупан и ако се задържам много във форума преди да свикна, може да получа главобол. В крайна сметка сигурно всичко е въпрос на навик... Малко странно се чувствам, че като натисна reply, отговарям с цитат, а като натисна цитат (quote) се пуска някакъв мултикуот, чието предназначение още не съм изследвал...
[/quote]
И аз имам малко странно усещане.
Преди малко отговарям на теб (трябва да пускам некакъв дълъг цитат), после отговарям на Вайли (пак некакъв дълъг цитат, при това на отделно мнение) и ми излизат в един постинг двата уж отделно писани и пускани мнения.
Така и не разбрах какво става.
[/quote]
И аз имам малко странно усещане.
Преди малко отговарям на теб (трябва да пускам некакъв дълъг цитат), после отговарям на Вайли (пак некакъв дълъг цитат, при това на отделно мнение) и ми излизат в един постинг двата уж отделно писани и пускани мнения.
Така и не разбрах какво става.
За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.
Posted 24 юли 2007 - 14:09
[quote] и ми излизат в един постинг двата уж отделно писани и пускани мнения. [/quote]
А-а-а, това е една по-особена настройка.
Ако пуснеш два поста прекалено бързо един след друг, те се обединяват в един
Не помня колко секунди зададох за тази работа
Но по принцип е полезна. Щото нали знаеш - има някои невротици, дето шлякат бързо без да мислят пост след пост
Но по принцип е полезна. Щото нали знаеш - има някои невротици, дето шлякат бързо без да мислят пост след пост
WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 24 юли 2007 - 14:19
[quote name='Satyr' post='270' date='Jul 24 2007, 03:09 PM']
[/quote]
Аааа, явно и аз съм била прекалено бърза. Редактирах го вече, че така ми стоеше неестествено.
Мда, за чатаджиите е полезно, малко ще им забави ентусиазмът.
А самият дизайн ме кефи - красив е.
Ей сега ми трябва емотикон за красив (ма не куул, а момиченце с фльонга, което се кипри - няма такъв тук, а би бил полезен).
[/quote]
Аааа, явно и аз съм била прекалено бърза. Редактирах го вече, че така ми стоеше неестествено.
Мда, за чатаджиите е полезно, малко ще им забави ентусиазмът.
А самият дизайн ме кефи - красив е.
Ей сега ми трябва емотикон за красив (ма не куул, а момиченце с фльонга, което се кипри - няма такъв тук, а би бил полезен).
За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.
Posted 24 юли 2007 - 14:19
Поне сложете възможност за използване на друг скин. Лично на мен този ми е малко трудно читаем.
Posted 24 юли 2007 - 14:21
Аз още не мога да се ориентирам и не съм видял дали има тема за поздравления, затова ще пиша тук- Поздравявам целия екип на списанието и сайта за новата придобивка , да ви е честито!!!
Posted 24 юли 2007 - 14:22
Как да го обясня... някак си не е нормално мястото за инфо-на потребителя (аватар, рангове, бла бла бла) да е почти половината от ефективното място за поста.
Posted 24 юли 2007 - 14:26
[quote name='Kalandor' post='283' date='Jul 24 2007, 03:19 PM']
Поне сложете възможност за използване на друг скин. Лично на мен този ми е малко трудно читаем.
[/quote]
Да, този не е идеален. Но ми отне няколко часа да го избера и доста дни да го донастройвам и дооправям. Не мога да сложа друг просто така наготово, уви, нито време да търся и преработвам още един...
[quote name='Kalandor' post='286' date='Jul 24 2007, 03:22 PM']
Как да го обясня... някак си не е нормално мястото за инфо-на потребителя (аватар, рангове, бла бла бла) да е почти половината от ефективното място за поста.
[/quote]
Тук си прав. Това по-нататък ще гледам да го оправим.
[quote name='Tempest' post='284' date='Jul 24 2007, 03:21 PM']
Аз още не мога да се ориентирам и не съм видял дали има тема за поздравления, затова ще пиша тук- Поздравявам целия екип на списанието и сайта за новата придобивка , да ви е честито!!!
[/quote]
Има цял отделен форум за всякакви поздравления.
[/quote]
Да, този не е идеален. Но ми отне няколко часа да го избера и доста дни да го донастройвам и дооправям. Не мога да сложа друг просто така наготово, уви, нито време да търся и преработвам още един...
[quote name='Kalandor' post='286' date='Jul 24 2007, 03:22 PM']
[/quote]
Тук си прав. Това по-нататък ще гледам да го оправим.
[quote name='Tempest' post='284' date='Jul 24 2007, 03:21 PM']
[/quote]
Има цял отделен форум за всякакви поздравления.
Posted 24 юли 2007 - 14:39
какво се случи с дифолтния IPB скин? защо просто не се добави този като допълнителен и не се сложи като настроен по подразбиране.
много се радвам за този форум и бих му обръщал внимание и така, но скинът определено е доста ръбат и аз лично (а предполагам и много други хора) биха предпочели стандартния ИПБ...
Мрънкането дразни, знам. Но това специално мисля, че е достатъчно важно.
много се радвам за този форум и бих му обръщал внимание и така, но скинът определено е доста ръбат и аз лично (а предполагам и много други хора) биха предпочели стандартния ИПБ...
Мрънкането дразни, знам. Но това специално мисля, че е достатъчно важно.
Posted 24 юли 2007 - 14:46
[quote]какво се случи с дифолтния IPB скин? защо просто не се добави този като допълнителен и не се сложи като настроен по подразбиране. [/quote]
Дифолтният скин е деактивиран. За да има унификация. Често между двама или повече потребители на един форум се получават неразбирателства, защото един вижда едно, а друг - друго.
Фактор са и емотиконите. Повечето са правени или за светъл, или за тъмен фон и ако се ползват на различни скинове (а дифолтният е светъл), ще стоят доста грозно.
Дифолтният скин е деактивиран. За да има унификация. Често между двама или повече потребители на един форум се получават неразбирателства, защото един вижда едно, а друг - друго.
Фактор са и емотиконите. Повечето са правени или за светъл, или за тъмен фон и ако се ползват на различни скинове (а дифолтният е светъл), ще стоят доста грозно.
Posted 24 юли 2007 - 14:50
не искам да дискутирам по-нататъшно, защото едва ли има смисъл
предполагам, че сте преценили. оттук насетне ще видим какво ще излезе.
апропо, с Огнен Лисо има някои размествания, които не са особено симпатични. само да спомена, ако не те ги видели.
предполагам, че сте преценили. оттук насетне ще видим какво ще излезе.
апропо, с Огнен Лисо има някои размествания, които не са особено симпатични. само да спомена, ако не те ги видели.
Posted 24 юли 2007 - 15:53
Има спилаут във заглавието на всички категории, след като е било кликнато на тях от главната страница на форума. Пример:
Untitled_1.jpg 217,65K 34 downloads
Часът на главната страница също спилаутва леко нагоре.
На главната страница всяка от секциите е разграфена (Списък, Теми, Отговори и т.н) и тези графички имат някакви свои си размери, без да мога да схвана видима причина за това. При секция "Култура и изкуство" малкото място, отделено за заглавие на категорията, провокира спилаут:
Untitled_4.jpg 213,04K 31 downloads
Untitled_1.jpg 217,65K 34 downloads
Часът на главната страница също спилаутва леко нагоре.
На главната страница всяка от секциите е разграфена (Списък, Теми, Отговори и т.н) и тези графички имат някакви свои си размери, без да мога да схвана видима причина за това. При секция "Култура и изкуство" малкото място, отделено за заглавие на категорията, провокира спилаут:
Untitled_4.jpg 213,04K 31 downloads
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users