Днес започнах отново да тренирам след прекъсване от близо три години.
Като ученик и студент ходех на тренировка средно четири пъти в седмицата две години и имах много добри резултати. Прекъснах заради сериозна травма в ръката 2001 г. и от тогава едва съм намирал време да потренирам нередовно - най-дългият период е от няколко месеца.
Последните две години водя доста застоял живот без много движение и стигнах до 118 килограма живо тегло (както казва Шишо Бакшишо) с твърде малък процент мускули измежду зимните запаси.
Сега започнах предпазливо, само с разтягане и увеличени повторения на основните упражнения почти без тежести докато мускулите свикнат и до няколко седмици се надявам да качвам килограми (на лостовете де, от корема предпочитам да свалям).
Изпадали ли сте в подобна ситуация? Можете ли да препоръчате режим на тренировка и храна, чрез който безболезнено да се свалят излишните килограми и да се влезе във форма.
То е ясно, че най-много след седмица ще ми се иска да отрупам лоста, но този път не искам да изсилвам нещата.
Благодаря предварително.

Тренировка след дълго прекъсванеПосъветвайте
Started by duende, апр 07 2009 16:13
6 replies to this topic
Posted 07 април 2009 - 21:01
За хранителен режим, не знам какво да ти кажа. Никога не съм спазвал стриктен такъв. Но давай всеизвестните правила. Ограничи хляба, въглехидратите и прочие. Наблягай на месцето и зеленчуците, млечни произведения и т.н. Спри газираните напитки и биричката. И двете са доста калорични, отделно, че раздуват стомаха.
За тренировките: аз лично като започвах след 2 годишно прекъсване приблизително правех следното. Около месец и половина правих два пъти в седмицата тренировка с по едно упражнение за всяка от основните мускулни групи, а за краката карах колело.
След това започнах три пъти седмично, разделих мускулните групи на три и така всеки мускул го натоварвам веднъж в седмицата.
В момента съм на същата схема, но съм минал на много интензивни тренировки. Малки почивки, максимални тежести, масимални повторения за съответната тежест. Тренирам между 45 минути и 1 час, ама като изляза от залата едв ходя, а тениската ми е като излязла от пералнята. Можеш да я изцедиш
За тренировките: аз лично като започвах след 2 годишно прекъсване приблизително правех следното. Около месец и половина правих два пъти в седмицата тренировка с по едно упражнение за всяка от основните мускулни групи, а за краката карах колело.
След това започнах три пъти седмично, разделих мускулните групи на три и така всеки мускул го натоварвам веднъж в седмицата.
В момента съм на същата схема, но съм минал на много интензивни тренировки. Малки почивки, максимални тежести, масимални повторения за съответната тежест. Тренирам между 45 минути и 1 час, ама като изляза от залата едв ходя, а тениската ми е като излязла от пералнята. Можеш да я изцедиш

Posted 07 април 2009 - 22:11
Благодаря! И аз така започвам, но мисля да ускоря процеса и да редувам с плуване, че време не остана до лятото.
Posted 25 април 2009 - 21:02
Hora daite malko akyl,4e polojenieto e tejko.
Imam 20 dni, za da se nau4a da pravq licevi.
Polojenieto e pla4ebno!
Trqbvat mi 13 za minuta
Imam 20 dni, za da se nau4a da pravq licevi.
Polojenieto e pla4ebno!
Trqbvat mi 13 za minuta

Posted 25 април 2009 - 22:10
Човече, какво значи 13 за минута? Това е една лицева опора на всеки 4 секунди. Че това беше минимума за нашите момичета в 8-ми клас. Аз лично правех 120 лицеви опори (в 8-ми клас), но никога не съм засичал за колко време точно.
Единственото, което мога да те посъветвам започвай веднага, по 3-4-5 серии, три пъти на ден, до отказ. За 20 дни все ще праиш 13 лицеви опори в минута.
Единственото, което мога да те посъветвам започвай веднага, по 3-4-5 серии, три пъти на ден, до отказ. За 20 дни все ще праиш 13 лицеви опори в минута.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users