буквализираш
от това че
Нирвана по начало нямат нищо общо нито с бройлерите, нито с МТВ.
Справка - Блийч.
следва единствено че по времето на Блийч нирвана ги няма по МТВ защото не са достатъчно бройлери.
признавам, не съм слушал Блийч, не го знам как звучи, за сметка на това добре познавам Невърмайнд и той звучи страхотно, всеки инструмент се чува отчетливо (Секс Пистълс?

), всичко това е смесено блестящо, поради което албумът има характерната си динамика (Секс Пистълс и динамика?

) и накрая това че Нирвана свирят минималистично, не значи че НЕ МОГАТ ДА СВИРЯТ!
Едж от Ю2 свири с по 2 тона, Джорди от Килинг Джоук най-много с 3, но и двамата са размазващи китаристи, със съвсем разпознаваема и характерна фраза (Стгив Джоунс сюда непричем!

).
слушал ли си (гледал ли си) ънплъгта на Нирвана? там няма един грешен тон? Пистълс предполагам си слушал и гледал тонове повече от мене, е аз там, признавам си, не откривам и един верен тон!

за мен Пистълс са пълна какафония, при Нирвана не откривам грам такава...
какво друго преди тях е направил Vig Butch?
никъде не съм твърдял че албумите им са продуцирани от
именит продуцент, твърдях че са продуцирани от
грамотен продуцент!
а Буч Виг става име в продуцирането именно защото може да вади динамичен и добре изшлайфан звук, нещо което Гарбидж затвърдиха още по-добре.
но ако им направим разбор ще видим само опърпани елвисовци с безопасни игли в носовете.
ето, че все пак ще се разбереме!
аз какво разправям досега, с толкова постове и думи? че
пънкът е ексцесия на базовия рок (въпреки, че ако ме попиташ какво е това базов рок, признавам си не мога да ти отговоря, или поне не точно, но тъй или инак вие двамата с Георид въведохте понятието, аз съм невинен

)? прочети си сега горния цитат, и ще видиш че без да искаш и ти се съгласяваш с мене.
и аз ако ти направя разбор на Раундабаут (една от най-известние песни на Йес, почти 10 минутна) и й махна класическите финтифлюшки, джазменската ритмика и твърде хубавата продукция, ще получа едно най-обикновено парче на (примерно) Бърдс...и какво доказва това? нищо не доказва.