Към тази секция на форума се отбивам за пръв път та и аз да си напиша любимите игри.
Винаги съм бил запален геймър и съм цъкал доста. Дори и сега, макар че ми остава малко свободно време, винаги държа по една сериозна игра на харда и като я захапя няма пускане докато не я мина цялата. Преди време (1999-2000 - при нас новите технологии дойдоха по-късно

) в Шабла имаше една единствена компютърна зала и за да се вредиш трябваше да запазваш компютри от три-четири дена по-рано. Но пък какво цъкане падаше.....

Купувахме списания, четяхме за новите игри, набавяхме ги от къде ли не, в залата ни инсталираха някой игри по специално желание на 3-4 човека защото само те играеха на тях.
Сега като ни остане време и ни се игреа се събираме у нечии апартамет и си компютрите и за няколко дена просто зарязваме света отвън. Жалко, че все по-рядко имаме тази възможност.
Та за любимите игри... Всички изброени по-долу са ми МЕГА любими и съм прекарвал мноооооого часове пред всяка. Ще ги карам по жанрове за да не изтърва нещо:
СТРАТЕГИИ
Sacrifice - УНИКАЛНА игра, която за съжаление си остана встрани от повечето гаймъри по времето когато излезе (2000) и по този начин се размина с признанието, което заслужаваше. А това е наистина рядко качествена игра представляваща интересен жанров хибирд между стратегия и 3rd person с вкарани RPG елементи.
Горещо препоръчвам на всички фенове на нестандартните стратегии.
Warcraft III - заедно с всички add-on-и и expansion-и - безапелационно първо място ще се отнася до класически RTS.
Heroes of Might and Magic 3 - стратегията, пред която сме изкарвали много безсънни нощи. Най-добрата от поредицата.
Shooter-и
Тука вече задачата става сложна и все пак:
Lagacy of Kain (макар, че не точно shooter) - Титанична история (може би една от най-добрите що се отнася до 3rd person) разгърната в 5 игри позволяващи ти да се срещнеш с два от най-уникалните и РАЗЛИЧНИ герои появявали се на компютърен екран, а във финалната част имаш възможност да играеш и с двамата. КУЛТ! По тази поредица спокойно може да се напише книга. Всъщност авторката на сценария е авторка и на романи (ако не ме лъже паметта).
Undying - да си призная останах откровенно изненадан не от това колко хора тук я посочват като любима, а от това, че всъщност доста хора знаят тази игра и са я играли. Сред повечето мои познати, които геймят дори не познават тази игра, което аз считам за колосале пропуск при условие, че в създаването е намесен Clive Barker, а атмосферата е една от най-плътните, които съм срещал в такъв род игра
Serious Sam - Ей на това му се вика shooter. Във времето когато всички производители на игри се чудеха кой от кой да бъде по-оригинален се пръкна игра, в която ултимативмната цел е да избиеш де що има гадове. И така сядаш ядосан след поредния натоварен ден на работа, избиваш 500-600 изрода в рамките на 10 минути и ставаш доволен и спокоен.
Quake 2 и 3 - Тука няма какво да говоря - двете игри оставили ми най-ярки спомени от multiplayer-ни битки
... и накрая две класики:
Doom II - ултимативната класика!!!
Hexen: Beyond Heretic - пъвият ми сблъсък с тази игра беше незабравим - една от малкото игри чиято horror атмосфера ме грабна и не ме пусна до края
RPG
Никога не съм им бил голям фен - прекалено времеотнемащи са ми и затова посочвам само едно:
Diablo 2 - мишетрошач - не знам колко мишки съм почупил на него, но когато излезе беше такава истерия, че просто човек нямаше как да не го изиграе и да не бъде запленен от простотата и гениалността на тази игра
Racer-и
Тука само ще спомена Need For Speed-овете - повечето съм ги играл и са ми много любими
Quest-ове
Broken Sword 3 - предполагам, че повечето от вас са играли предните части, но именно тази беше играта, която ме запали по поредицата
И за финал:
Fahrenheit - това ще си остане за мен играта, която успя да ме изненада и очарова с удивителното си комбиниране на жанрови елементи, с невероятна история и с възможностите за преиграване и то във време когато мислех, че няма вече нещо в игра, което може да ме изненада.