Satyr, on 09 август 2013 - 16:19 , said:
Не виждам кой от твоите мотиви не може да се използва при черно-бялото vs. цветното кино
Цветът е друга работа. Само с няколко цвята, без никакво действие и говор, могат да се кажат адски много неща. Откакто съществува цветно кино цветовете винаги са играли решаваща роля за изграждане, рамкиране и разграничаване на посланията във филмите. Това специално дори съм го учил в университета и съм писал курсова работа по темата. В този случай изобретяването на цветното кино
е прогрес на киното (посредством прогреса на технологиите). Рядък, но задължителен и неизбежен пример. Наред с преминаването от нямо към "прямо" кино. Иначе неприемащи новото винаги е имало и винаги ще има. Светът е пълен с луди и лудити.
Тигър, on 09 август 2013 - 17:09 , said:
Съжалявам. Наистина не знам как успяваш да не осъзнаеш колко ограничено звучиш с подобни писания. И това ти го казвам като човек, на когото буквално му призлява от 3D-формата, както си написах по-назад.
Може би защото не гледам през твоите очи... Имайки предвид и филмите, за които най-често пишеш възторжени слова тук, едва ли би ме разбрал, колкото и да си говорим. Това не искам да прозвучи като обида или нападка, просто въпрос на вкус и възприятия.
HeathenHeart, on 09 август 2013 - 16:45 , said:
Тук хубаво се правим на интелектуалци, ама и сетивата си искат чат-пат да им обърнеш внимание. Та в тоя ред на мисли, ако вместо миризливото трибуквие, от екрана излезе една готина мадама и те прегърне, сигурно ще мислиш различно.
А, искат си, спор няма! Има много поп песни, които ми харесват (if you know what I mean
). За мен обаче изкуството е послание, а не игра за очите/ушите (или пък подкръстието).
Edited by Jimmy Pop, 10 август 2013 - 00:10 .