morg, on Jun 1 2011, 22:24, said:
Хубаво, казваш, че има 5 месеца до ноември и може да се спести. Ок. Принципно е така. Но в днешно време, когато почти всички доходи (поне при повечето ми познати) отиват само, за да си осигуриш месечното преживяване, на Човек му е трудно да спести пари дори за 1 концерт, камо ли за 3 от 4 концерта (засега) на групи, на които е фен от отдавна. Въобще да не споменавам , ако дълго време се безработен. Дори технически да има време. От тук идва и избиратеЛния принцип. Хората отиват на един- два концерта, а другите, на които също искат да отидат и при други обстоятелства не биха пропуснали, ги отписват. Това са личните ми наблюдения. Още повече, че преди това има знзачителен брой други събития, по които ще отидат (или вече са отишли) солидни средства- ДЖУДАС, КАВАРНА И ДРУГИ. Това е лошото в положението да си фен на много разнородни банди и стилове
Ако, бяха по- нарядко, нямаше ли да е същото? Ами, мисля, че повече хора биха смогвали да ходят. Лично мнение. Което не означава, че искам да са по- нарядко.
Ако някога се подобри финансовото състояне, това положение може и да се промени.
Накрая, да изясня- нямам нищо против това, че има и са нагъсто концертите! Не ми харесва фактът, че велики групи свирят пред все по- малко публика( за което причините са комплексни и достатъчно разисквани). А това не ми изглежда никак приятно за бъдещето.
Естествено, някои веднага дайстват първосигнално, гледайки едностранчиво върху написаното, търсейки 'Мрънкането". Без да се замислят върху тове, което е реално написано.
Както и да е...